Угорський гуляш – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Коли ви скуштуєте справжній угорський гуляш, ви навряд чи зможете однозначно відповісти, це було перше або друге блюдо. М’ясо подається з великою кількістю наваристого соусу, це дуже смачно і ситно. Щоб ви змогли самостійно приготувати це чудове блюло, ми підібрали 5 докладних рецептів угорського гуляшу.

Класичний угорський гуляш з яловичиною

Яловичина – примхлива м’ясо і його потрібно вміти готувати. По класичному рецепту угорської кухні, ви зможете приготувати відмінний гуляш з яловичини. М’ясо вийде м’яким і смачним.

Інгредієнти на
4 порц.

  • угорське Сало 60 гр.
  • Яловичина 600 гр.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Паприка 5 ст. л.
  • Помідор 1 шт.
  • Картопля 300 гр.
  • Борошно 50 гр.
  • Вода ½ л.
  • Яйце куряче ½ шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний угорський гуляш приготувати дуже просто. Угорське сало відрізняється від будь-якого іншого тим, що воно натерто червоною паприкою. Гуляш готується не на рослинному маслі, а на витопленому жирі. Наріжте сало невеликими шматочками і викладіть його в розігріту суху каструлю з товстим дном або сковороду з високими бортами.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями. Видаліть залишки сала з каструлі, на смальці обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  3. Яловичину наріжте кубиками по 1,5 см шириною. Викладіть м’ясо поверх цибулі і швидко обсмажте з усіх боків.
  4. Коли м’ясо рівномірно покриється рум’яною скоринкою, всипте паприку і додайте воду.
  5. Картопля наріжте кубиками, додайте до м’яса і долийте воду, щоб вона покривала вміст каструлі.
  6. Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте кубиками.
  7. Тепер необхідно приготувати чипетки. Для цього змішайте борошно і яйце. Вийде круте тісто, отщипывайте від нього потроху і катайте кульки.
  8. Коли картопля буде майже готовий, додати в гуляш перець, нарізаний помідор і чипетки.
  9. Як тільки чипетки спливуть на поверхню, зніміть каструлю з гуляшем з вогню, додайте мелений перець і часник, дайте страві настоятися 10 хвилин.
  10. Подавайте гуляш в глибокій посуді з окрайцем хліба.

Як приготувати угорський гуляш зі свининою?

Угорський гуляш зі свининою виходить нітрохи не гірше класичного варіанту з яловичиною. Але зате готується швидше. Головною спецією цієї страви, є паприка, вона робить його смак унікальним, а колір підливи насиченим.

Час готування: 60

Час приготування: 30 хв

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Картопля – 1,5 кг
  • Морква – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори у власному соку – 250 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промийте, зріжте плівки і жирові прошарки.

Крок 2. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, обсмажте його в каструлі з товстим дном.

Крок 3. Свинину наріжте невеликими кубиками. Викладіть її в каструлю до цибулі, перемішайте і смажте кілька хвилин.

Крок 4. Потім додати нарізану моркву і продовжуйте смажити ще кілька хвилин.

Крок 5. Болгарський перець наріжте кубиками і викладіть в каструлю, смажте всі разом ще кілька хвилин.

Крок 6. Викладіть в каструлю томати у власному соку, перемішайте. Додайте небагато вода і приправте гуляш за смаком. Закрийте каструлю кришкою і тушкуйте 15 хвилин.

Крок 7. Через 15 хвилин додайте нарізаний кубиками картоплю. Влийте воду і тушкуйте гуляш 30-35 хвилин.

Крок 8. Гуляш виходить дуже смачними і наваристим. Подавайте його в гарячому вигляді.

Як зварити угорський суп-гуляш в мультиварці?

Угорці по праву пишаються своїм національним блюдом – гуляшем з яловичини. Це смачне і поживне м’ясо в підливі, яке замінить вам і перше і друге блюдо на обід. Гуляш виходить густим і однієї порції точно не вистачить, щоб насолодитися ним сповна. Для його приготування підходить не тільки традиційна каструля з товстим дном, але і мультиварка.

Час готування: 130

Час приготування: 30 хв

Порцій – 6

Склад:

  • Яловичина – 500-600 гр.
  • Картопля – 4-6 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Коріандр – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода або бульйон – 0,8-1 л
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю і часник дрібно наріжте. Увімкніть мультиварку, активуйте режим «Смаження» на 18 хвилин, влийте в чашу рослинне масло і викладіть овочі.

Крок 2. М’ясо наріжте кубиками, викладіть його в чашу, коли цибуля стане золотистою.

Крок 3. Смажте м’ясо, поки воно не змінить колір. Потім додайте томатну пасту, сіль і спеції, готуйте 2-3 хвилини і вимикайте режим «Смаження».

Крок 4. Влийте в чашу півлітра води, закрийте кришку мультиварки, виберіть у меню режим «Гасіння», встановіть таймер на годину.

Крок 5. Поки гаситься м’ясо, підготуйте овочі. Картопля, помідори і болгарський перець наріжте кубиками. Моркву наріжте полукружками. Після звукового сигналу додайте в чашу овочі, і влийте трохи води, щоб вона доходила до верхнього шару, але не перекривала інгредієнти. Увімкніть режим «Гасіння» на 40 хвилин.

Крок 6. За 7-10 хвилин до закінчення програми додайте подрібнений часник. Гуляш виходить густим і смачним, подавайте до столу в гарячому вигляді.

Простий і смачний угорський гуляш з чипетками

Ароматний, густий з насиченим смаком угорський гуляш – що може бути краще для ситної вечері в колі родини в холодну пору року. Страва добре зігріває і надовго позбавляє від відчуття голоду.

Час приготування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Шпик свинячий – 50 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яловичину наріжте кубиками. Помідор, цибулю, моркву і шпик наріжте дуже дрібно.

Крок 2. Для чипеток необхідно замісити тісто. Просійте борошно, додайте сіль і яйце, змішайте інгредієнти. Тісто розкотіть, виріжте з нього невеликі кружечки або просто отщипывайте тісто і катайте з нього кульки.

Крок 3. Викладіть В каструлю шпик, поставте на вогонь і вытопите жир. Потім, на отриманому жирі обсмажте цибулю і моркву.

Крок 4. Далі разом з овочами обсмажте яловичину з усіх сторін. Потім викладіть помідори і тушкуйте протягом декількох хвилин.

Крок 5. Після цього додайте в каструлю картоплю, солодкий перець і перець чилі. Влийте гарячу воду, щоб вона покрила всі інгредієнти, тушкуйте на помірному вогні. Коли картопля стане м’яким, додайте чипетки.

Крок 6. Коли чипетки спливуть, можна знімати угорський гуляш з вогню. Розлийте страву по тарілках, при бажанні можна додати рубану зелень. З гуляшем ситний обід або вечерю вам забезпечений.

Угорський гуляш з квасолею в домашніх умовах

Угорський гуляш, попри його значний вид, готується досить просто і дуже зручно в одній каструлі. М’ясо гаситься з великою кількістю овочів, паприки і квасолі. Соус виходить насиченим і смачною.

Час готування: 130

Час приготування: 50 хв

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Свинина – 500 гр.
  • Квасоля – 1 склянка
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – 5 ч. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Тмин – 2 ч. л.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Можна використовувати для приготування гуляшу сушену або консервовану квасолю. Якщо ви використовуєте сушену, то залийте її водою і залиште на ніч. Потім варіть квасолю протягом години до готовності.

Крок 2. Свинину наріжте кубиками і обсмажте до золотистої скоринки на олії. Перекладіть обсмажене м’ясо в каструлю з товстим дном.

Крок 3. Залийте м’ясо 2 склянками води і варіть його протягом півгодини від закипання.

Крок 4. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, обсмажте на рослинному маслі до м’якості, потім додати терту на тертці моркву і готуйте ще кілька хвилин до м’якості моркви. Потім додайте на сковороду нарізану кубиками болгарський перець, смажте ще 3 хвилини. Далі викладіть томатну пасту, влийте 2 склянки води, додайте подрібнений часник і перець чилі, продовжуйте тушкувати 3 хвилини.

Крок 5. Потім всипте паприку, кмин, сіль мелений перець і додайте лавровий лист, перемішайте.

Крок 6. У каструлю до м’яса додайте готову квасолю і засмажку з овочів, перемішайте і тушкуйте гуляш 20 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 7. Подають гуляш як правило в якості самостійного першого або другого страви з шматочком свіжого хліба.