Угорський гуляш – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Коли ви скуштуєте справжній угорський гуляш, ви навряд чи зможете однозначно відповісти, це було перше або друге блюдо. М’ясо подається з великою кількістю наваристого соусу, це дуже смачно і ситно. Щоб ви змогли самостійно приготувати це чудове блюло, ми підібрали 5 докладних рецептів угорського гуляшу.

Класичний угорський гуляш з яловичиною

Яловичина – примхлива м’ясо і його потрібно вміти готувати. По класичному рецепту угорської кухні, ви зможете приготувати відмінний гуляш з яловичини. М’ясо вийде м’яким і смачним.

Інгредієнти на
4 порц.

  • угорське Сало 60 гр.
  • Яловичина 600 гр.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Паприка 5 ст. л.
  • Помідор 1 шт.
  • Картопля 300 гр.
  • Борошно 50 гр.
  • Вода ½ л.
  • Яйце куряче ½ шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний угорський гуляш приготувати дуже просто. Угорське сало відрізняється від будь-якого іншого тим, що воно натерто червоною паприкою. Гуляш готується не на рослинному маслі, а на витопленому жирі. Наріжте сало невеликими шматочками і викладіть його в розігріту суху каструлю з товстим дном або сковороду з високими бортами.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями. Видаліть залишки сала з каструлі, на смальці обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  3. Яловичину наріжте кубиками по 1,5 см шириною. Викладіть м’ясо поверх цибулі і швидко обсмажте з усіх боків.
  4. Коли м’ясо рівномірно покриється рум’яною скоринкою, всипте паприку і додайте воду.
  5. Картопля наріжте кубиками, додайте до м’яса і долийте воду, щоб вона покривала вміст каструлі.
  6. Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте кубиками.
  7. Тепер необхідно приготувати чипетки. Для цього змішайте борошно і яйце. Вийде круте тісто, отщипывайте від нього потроху і катайте кульки.
  8. Коли картопля буде майже готовий, додати в гуляш перець, нарізаний помідор і чипетки.
  9. Як тільки чипетки спливуть на поверхню, зніміть каструлю з гуляшем з вогню, додайте мелений перець і часник, дайте страві настоятися 10 хвилин.
  10. Подавайте гуляш в глибокій посуді з окрайцем хліба.