Юшка з сьомги – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Сьомга – цінна і корисна риба. З неї можна зробити масу різноманітних страв, у тому числі і супи. Юшка з сьомги – один з найбільш корисних супів. Вона ситна, але не жирна, а риба віддає всі свої корисні властивості нам. У цій статті зібрано 10 найкращих рецептів. Вибирайте той, що вам по душі і радуйте сім’ю смачним обідом!

Класичний рецепт ухи з сьомги в домашніх умовах

Це класичний рецепт приготування юшки, який прийшов до нас з народної кухні предків. За роки існування він досяг досконалості. Ніяких складних інгредієнтів. Тільки просте і знайоме поєднання. Побалуйте своїх домочадців корисним обідом, який дає сили і енергію для продуктивного дня.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Сьомга 600 гр. філе
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кріп для прикраси
  • Морква 1 шт.
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати юшку з сьомги за класичним рецептом в домашніх умовах? Вимийте філе риби, зріжте м’якоть з шкіри. Якщо є кістки, навіть дрібні, видаліть їх. Розріжте рибу на довгасті шматочки або невеликі кубики. Використовуйте свіжу або свіжоморожену рибу. Головне, щоб вона була свіжою.
  2. Перекладіть в каструлю шматочки і наповніть її водою. Відправте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Очистіть від лушпиння і сполосніть цибулину. Розріжте її навпіл і відправте в каструлю до рибі.
  3. Почистіть і помийте картоплю і моркву. Наріжте овочі невеликими кубиками. Морква також можна порізати півкільцями. Додайте картоплю і моркву в бульйон. Посоліть, поперчіть і додайте лавровий лист. Накрийте каструлю кришкою і варіть 20 хвилин при слабкому кипінні.
  4. По закінченні цього часу додайте в суп невеликий шматочок вершкового масла. Нехай вас не лякає цей інгредієнт, він додасть бульйону легкий молочний смак. Потримайте на вогні ще 3-4 хвилини.
  5. Вимийте свіжий кріп і просушіть його паперовим рушником. Дрібно нарубаєте зелень, залишивши кілька гілочок цілими для прикраси. Зніміть каструлю з супом з вогню. Посипте юшку з сьомги кропом, накрийте кришкою і дайте настоятися 5 хвилин. Розлийте по глибоких тарілках так, щоб у кожній виявився шматочок сьомги. Прикрасьте гілочкою кропу і подавайте з скибочкою хліба.

Приємного апетиту!