Овочевий суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Овочевий суп можна варити з сезонних продуктів або з заморожених. Це прекрасне блюдо для любителів легкої і корисної їжі. Ми зібрали 10 смачних рецептів цього супу.

Овочевий суп-пюре з вершками

Рецептів приготування супів величезна безліч. Багато шанувальників у супів з вмістом вершків, вони мають насичену консистенцію і спокусливий вершковий аромат. Ми пропонуємо приготувати чудовий овочевий суп-пюре з вершками.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Вода 1 л
  • Овочі 500 гр. заморожені
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Масло рослинне для смаження
  • Вершки 100 мл 33%
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Овочевий суп зварити дуже легко. Картопля очистіть і наріжте кубиками. У каструлю влийте воду, додайте сіль за смаком і викладіть картоплю. Поставте каструлю на вогонь.
  2. Цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
  3. Обсмажте подрібнені цибулю і моркву на рослинній олії до м’якості.
  4. Коли картопля дійде до напівготовності, викладіть в каструлю асорті із заморожених овочів, варіть 5 хвилин.
  5. Після цього додайте в каструлю засмажку з цибулі і моркви, перемішайте.
  6. Зніміть каструлю з вогню, пюрируйте суп блендером.
  7. Поверніть суп-пюре на вогонь, влийте вершки, додайте спеції за смаком. Доведіть суп до кипіння і вимкніть вогонь.
  8. Овочевий суп-пюре подавайте зі свіжою зеленню і грінками.

Приємного апетиту!

Овочевий суп на курячому бульйоні

Іноді після отримання курячої тушки залишаються частині спинки, крильця або ніжки, які можуть стати в нагоді в приготуванні бульйону. На підставі такого бульйону можна зварити смачний овочевий суп з сезонних овочів.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Картопля – 2 шт.
  • Капуста цвітна – 100 гр.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Перець запашний горошком – 2-3 шт.
  • Тушка куряча – 0,5 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Курку розрізати на частини, перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Після кипіння, знімайте з поверхні бульйону піну, додайте перець горошком і продовжуйте варити 30 хвилин.

2. Ріпчасту цибулю і часник дуже дрібно наріжте, обсмажте овочі на рослинному маслі до прозорості.

3. Моркву натріть на тертці, додайте її на сковороду і продовжуйте тушкувати овочі ще 3-5 хвилин.

4. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Картоплю наріжте невеликими кубиками, викладіть в каструлю, коли м’ясо буде готове, варіть 10-15 хвилин.

5. Коли картопля стане м’яким, викладіть в каструлю капусту і засмажку з цибулі і моркви. Посоліть і поперчіть суп за смаком, перемішайте і продовжуйте варити суп до м’якості капусти.

6. В кінці додайте рубану зелень, зніміть каструлю з вогню, прикрийте кришкою і дайте супу настоятися 15-20 хвилин. Овочевий суп на курячому бульйоні подавайте на обід в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як зварити дієтичний овочевий суп?

Овочеві супи безсумнівно смачні і корисні. Їх можна включати як звичайне, так і дієтичне меню. Незважаючи на те, що до складу страви входять тільки овочі, він добре втамовує голод.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Брокколі – 0,5 шт.
  • Капуста цвітна – 0,5 шт.
  • Картопля – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Горошок зелений – 50 гр.
  • Квасоля стручкова – 50 гр.
  • Селера – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Кабачок – 0,5 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Заморожені овочі розморозьте.

2. Зелений горошок також підійде як консервований, так і заморожений.

3. Картоплю і кабачки наріжте кубиками.

4. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.

5. Капусту брокколі також розділіть на невеликі суцвіття.

6. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте.

7. Моркву натріть на крупній тертці.

8. У каструлю з киплячою водою викладіть цвітну капусту, броколі, картопля і кабачки.

9. Ріпчасту цибулю і селеру обсмажте на рослинному маслі протягом 5 хвилин.

10. Потім додайте моркву і продовжуйте смажити овочі ще 8 хвилин. Потім викладіть зажарку в суп.

11. Далі на сковороді обсмажте перець і помідори, нарізані кубиками. Овочі також викладіть в суп.

12. Останніми додайте в каструлю горошок і спаржеву квасолю, перемішайте і варіть суп ще 15 хвилин.

13. В кінці додайте подрібнений часник, сіль, мелений перець і зелень. Подавайте суп в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Пісний овочевий суп без м’яса

Овочевий суп буде корисний дітям і дорослим. Якщо раніше овочеві супи були основою меню тільки вегетаріанців, то сьогодні таке блюдо можна побачити в меню різних кафе і ресторанів.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Селера – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Чилі – за бажанням.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі вимийте і просушіть.

2. Селера наріжте тонкими шматочками.

3. Помідор наріжте кубиками.

4. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями.

5. Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, наріжте його соломкою.

6. Моркву натріть на крупній тертці або наріжте тонкими брусками.

7. Капусту нашаткуйте соломкою.

8. У каструлі закип’ятити воду і викладіть в неї подрібнені овочі. На сильному вогні доведіть суп до кипіння.

9. Після цього додайте рубану зелень і сіль за смаком.За бажанням можете додати очищений від насіння подрібнений гострий перчик.

10. Потім зменшіть вогонь до мінімального овочевий суп і варіть 20 хвилин. Суп хоч і низькокалорійний, але дуже ситний.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт овочевого супу з кабачками

Щоб урізноманітнити своє обіднє меню замість звичайного м’ясного бульйону зваріть легкий овочевий суп з кабачків. Це страва підходить не тільки для веганів і вегетаріанців, але і для м’ясоїдів, він поживний і дарує відчуття ситості, не перевантажуючи шлунок.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Вода – 0,8 л.
  • Масло оливкове– 3 ст. л.
  • Паприка сушена – 5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі помийте і очистіть. Цибулю і моркву дрібно наріжте. Картоплю і кабачки наріжте кубиками.

2. На сковороді на оливковій олії обсмажте цибулю і моркву до м’якості. Викладіть зажарку в каструлю і залийте її водою. Коли бульйон закипить, додайте картоплю. Варіть суп 5 хвилин, потім додайте сіль за смаком.

3. Далі викладіть в каструлю кабачки, продовжуйте варити ще 7 хвилин.

4. Помідори обшпарте окропом і зніміть шкірку, м’якоть наріжте кубиками, обсмажте на сухій сковороді і викладіть в бульйон. Додайте мелений перець і паприку за смаком.

5. Варіть суп ще 15 хвилин, потім додайте рубану зелень і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати овочевий суп з цвітною капустою?

Це дуже простий у приготуванні вітамінний супчик. Низькокалорійний і легкий для шлунка – ідеальний варіант для тих, хто постить, сидить на дієті або просто любить нежирну їжу.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Капуста кольорова – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Коріандр – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • сушена Зелень – за смаком.
  • Сіль –за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Овочі вимити. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.

2. Моркву і картоплю наріжте кубиками.

3. Помідори дрібно наріжте.

4. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі до м’якості. Зубчики часнику очистити і дуже дрібно наріжте ножем.

5. У каструлю влийте воду, додайте спеції і доведіть до кипіння. Далі викладіть картоплю, проварити 3-4 хвилини. Потім додайте капусту, моркву і помідори.

6. Через 5-7 хвилин додайте цибулю і часник. Суп посоліть і прикрийте каструлю кришкою. Залиште страву настоятися 4-5 хвилин. Потім овочевий суп з кольоровою капустою подавайте до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування овочевого супу з фрикадельками

З овочів можна приготувати величезну кількість страв, вони будуть наповнені вітамінами і яскравими фарбами. Пропонуємо вам чудовий рецепт овочевого супу з фрикадельками. Таке блюдо підійде для сімейного обіду.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Брокколі – 150 гр.
  • Перець солодкий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цибуля – 0,25 шт.
  • Макарони – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Яйця перепелині – 4-5 шт.
  • Бульйон курячий – 1,5 л

Процес приготування:

1. Філе наріжте кубиками і покладіть в чашу блендера. Петрушку наріжте і також викладіть в чашу.

2. Також додайте в чашу ріпчасту цибулю і половину болгарського перцю, розбийте одне яйце і влийте рослинне масло. Подрібніть інгредієнти до однорідної маси. Фарш посоліть за смаком.

3. У каструлю влийте бульйон, доведіть його до кипіння. Вологими руками сформуйте фрикадельки і викладіть їх в киплячий бульйон, варіть 5 хвилин.

4. Залишився болгарський перець наріжте кубиками, моркву – кружальцями. Брокколі розберіть на суцвіття.

5. Через 5 хвилин від початку варіння фрикадельок додайте макарони, перемішайте і варіть суп ще 5 хвилин. Також додайте в бульйон моркву і перець. Через 5 хвилин додайте брокколі і продовжуйте варити ще 3 хвилини.

6. Перепелині яйця зваріть круто. Готовий суп розлийте по тарілках, прикрасьте їх половинками варених перепелиних яєць і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Овочевий суп з брокколі

Овочевий суп з брокколі підходить для тих, хто любить здорову і смачну їжу. Всі інгредієнти для супу можна знайти в будь-якому продуктовому магазині. Головне виберіть свіжі овочі хорошої якості.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кабачок – 0,5 шт.
  • Брокколі – 150 гр.
  • сухі Спеції – за смаком.
  • Вода – 1,5 л
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі вимити. Брокколі розберіть на суцвіття, кабачок наріжте кубиками.

2. Картоплю наріжте кубиками.

3. Ріпчасту цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі до м’якості.

4. У каструлю влийте воду, додайте сіль і викладіть картоплю. Варіть картоплю 10 хвилин від моменту закипання. Далі викладіть засмажку з цибулі і моркви, продовжуйте варити ще 10 хвилин.

5. Після цього викладіть в бульйон кабачок і брокколі, додайте спеції за смаком, перемішайте і варіть 10-15 хвилин.

6. Суп готовий, розлийте його по тарілках і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Італійський овочевий суп мінестроне

Влаштуйте своїм близьким день італійської кухні. На обід можна подати вишуканий овочевий суп мінестроне. Готувати його можна практично з будь-якого набору овочів, головна фішка – це спеції і оригінальна подача.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Часник – 5 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Квасоля біла варена – 150 гр.
  • Соус томатний – 500 мл
  • Бульйон – 1 л
  • Горошок зелений – 100 гр.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Лук порей – 1 шт.
  • Селера – 3 шт.
  • Сир – 30 гр.

Процес приготування:

1. Наріжте ріпчасту цибулю, цибулю-порей, селеру і моркву. У каструлю з товстим дном влийте оливкове масло, прогрійте його і викладіть овочі.

2. Також додайте часник, лавровий лист, розмарин і зелений горошок. Тушкуйте овочі на повільному вогні 15 хвилин.

3. У блендері змішайте варену квасолю, бульйон і томатний соус.

4. Потім отриману масу влийте в каструлю і варіть 15 хвилин.

5. Готовий суп посипте рубаною зеленню і тертим сиром. Подавайте мінестроне в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Суп з овочів з плавленим сиром

Овочевий суп – блюдо на любителя, він легкий і нежирний. Можна зварити таке блюдо різними способами і підібрати склад під свої уподобання. Щоб зробити овочевий суп ще більш наваристим і ситним, додайте в нього плавлений сирок.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Брокколі – 0,5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Оливки без кісточок – 30-50 гр.
  • Приправа – за смаком.
  • Вода – 1 л
  • Сирок плавлений – 200 гр.

Процес приготування:

1. Овочі помийте і очистіть. Сирок обов’язково повинен бути натуральним складом, інакше він просто не розплавиться в окропі.

2. Моркву і картоплю наріжте кубиками.

3. Брокколі розберіть на дрібні суцвіття.

4. Викладіть подрібнені овочі в каструлю, залийте їх водою і поставте на вогонь.

5. В окремій мисочці розімніть виделкою плавлений сирок з невеликою кількістю окропу.

6. Коли картопля буде готовий, додайте в суп масу з плавленого сиру. Варіть суп на середньому вогні, постійно помішуючи, поки сир повністю не розчиниться.

7. В кінці додайте приправи, лавровий лист і сіль за смаком, перемішайте.

8. Викладіть в суп оливки.

9. Накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися. Подавайте овочевий суп в гарячому вигляді з скибочкою свіжого хліба.

Приємного апетиту!