Овочевий суп можна варити з сезонних продуктів або з заморожених. Це прекрасне блюдо для любителів легкої і корисної їжі. Ми зібрали 10 смачних рецептів цього супу.
Овочевий суп-пюре з вершками
Рецептів приготування супів величезна безліч. Багато шанувальників у супів з вмістом вершків, вони мають насичену консистенцію і спокусливий вершковий аромат. Ми пропонуємо приготувати чудовий овочевий суп-пюре з вершками.
Інгредієнти на
4 порц.
- Вода 1 л
- Овочі 500 гр. заморожені
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Масло рослинне для смаження
- Вершки 100 мл 33%
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
Процес приготування:
- Овочевий суп зварити дуже легко. Картопля очистіть і наріжте кубиками. У каструлю влийте воду, додайте сіль за смаком і викладіть картоплю. Поставте каструлю на вогонь.
- Цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
- Обсмажте подрібнені цибулю і моркву на рослинній олії до м’якості.
- Коли картопля дійде до напівготовності, викладіть в каструлю асорті із заморожених овочів, варіть 5 хвилин.
- Після цього додайте в каструлю засмажку з цибулі і моркви, перемішайте.
- Зніміть каструлю з вогню, пюрируйте суп блендером.
- Поверніть суп-пюре на вогонь, влийте вершки, додайте спеції за смаком. Доведіть суп до кипіння і вимкніть вогонь.
- Овочевий суп-пюре подавайте зі свіжою зеленню і грінками.
Приємного апетиту!
Овочевий суп на курячому бульйоні
Іноді після отримання курячої тушки залишаються частині спинки, крильця або ніжки, які можуть стати в нагоді в приготуванні бульйону. На підставі такого бульйону можна зварити смачний овочевий суп з сезонних овочів.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Цибуля – 1-2 шт.
- Часник – 3-4 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Картопля – 2 шт.
- Капуста цвітна – 100 гр.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Перець запашний горошком – 2-3 шт.
- Тушка куряча – 0,5 шт.
- Вода – 2,5 л
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Курку розрізати на частини, перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Після кипіння, знімайте з поверхні бульйону піну, додайте перець горошком і продовжуйте варити 30 хвилин.
2. Ріпчасту цибулю і часник дуже дрібно наріжте, обсмажте овочі на рослинному маслі до прозорості.
3. Моркву натріть на тертці, додайте її на сковороду і продовжуйте тушкувати овочі ще 3-5 хвилин.
4. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Картоплю наріжте невеликими кубиками, викладіть в каструлю, коли м’ясо буде готове, варіть 10-15 хвилин.
5. Коли картопля стане м’яким, викладіть в каструлю капусту і засмажку з цибулі і моркви. Посоліть і поперчіть суп за смаком, перемішайте і продовжуйте варити суп до м’якості капусти.
6. В кінці додайте рубану зелень, зніміть каструлю з вогню, прикрийте кришкою і дайте супу настоятися 15-20 хвилин. Овочевий суп на курячому бульйоні подавайте на обід в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Як зварити дієтичний овочевий суп?
Овочеві супи безсумнівно смачні і корисні. Їх можна включати як звичайне, так і дієтичне меню. Незважаючи на те, що до складу страви входять тільки овочі, він добре втамовує голод.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Брокколі – 0,5 шт.
- Капуста цвітна – 0,5 шт.
- Картопля – 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Горошок зелений – 50 гр.
- Квасоля стручкова – 50 гр.
- Селера – 2 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Кабачок – 0,5 шт.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Часник – 1-2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте воду, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Заморожені овочі розморозьте.
2. Зелений горошок також підійде як консервований, так і заморожений.
3. Картоплю і кабачки наріжте кубиками.
4. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.
5. Капусту брокколі також розділіть на невеликі суцвіття.
6. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте.
7. Моркву натріть на крупній тертці.
8. У каструлю з киплячою водою викладіть цвітну капусту, броколі, картопля і кабачки.
9. Ріпчасту цибулю і селеру обсмажте на рослинному маслі протягом 5 хвилин.
10. Потім додайте моркву і продовжуйте смажити овочі ще 8 хвилин. Потім викладіть зажарку в суп.
11. Далі на сковороді обсмажте перець і помідори, нарізані кубиками. Овочі також викладіть в суп.
12. Останніми додайте в каструлю горошок і спаржеву квасолю, перемішайте і варіть суп ще 15 хвилин.
13. В кінці додайте подрібнений часник, сіль, мелений перець і зелень. Подавайте суп в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Пісний овочевий суп без м’яса
Овочевий суп буде корисний дітям і дорослим. Якщо раніше овочеві супи були основою меню тільки вегетаріанців, то сьогодні таке блюдо можна побачити в меню різних кафе і ресторанів.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 0,5 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Селера – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Чилі – за бажанням.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Овочі вимийте і просушіть.
2. Селера наріжте тонкими шматочками.
3. Помідор наріжте кубиками.
4. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями.
5. Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, наріжте його соломкою.
6. Моркву натріть на крупній тертці або наріжте тонкими брусками.
7. Капусту нашаткуйте соломкою.
8. У каструлі закип’ятити воду і викладіть в неї подрібнені овочі. На сильному вогні доведіть суп до кипіння.
9. Після цього додайте рубану зелень і сіль за смаком.За бажанням можете додати очищений від насіння подрібнений гострий перчик.
10. Потім зменшіть вогонь до мінімального овочевий суп і варіть 20 хвилин. Суп хоч і низькокалорійний, але дуже ситний.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт овочевого супу з кабачками
Щоб урізноманітнити своє обіднє меню замість звичайного м’ясного бульйону зваріть легкий овочевий суп з кабачків. Це страва підходить не тільки для веганів і вегетаріанців, але і для м’ясоїдів, він поживний і дарує відчуття ситості, не перевантажуючи шлунок.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Вода – 0,8 л.
- Масло оливкове– 3 ст. л.
- Паприка сушена – 5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
1. Овочі помийте і очистіть. Цибулю і моркву дрібно наріжте. Картоплю і кабачки наріжте кубиками.
2. На сковороді на оливковій олії обсмажте цибулю і моркву до м’якості. Викладіть зажарку в каструлю і залийте її водою. Коли бульйон закипить, додайте картоплю. Варіть суп 5 хвилин, потім додайте сіль за смаком.
3. Далі викладіть в каструлю кабачки, продовжуйте варити ще 7 хвилин.
4. Помідори обшпарте окропом і зніміть шкірку, м’якоть наріжте кубиками, обсмажте на сухій сковороді і викладіть в бульйон. Додайте мелений перець і паприку за смаком.
5. Варіть суп ще 15 хвилин, потім додайте рубану зелень і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати овочевий суп з цвітною капустою?
Це дуже простий у приготуванні вітамінний супчик. Низькокалорійний і легкий для шлунка – ідеальний варіант для тих, хто постить, сидить на дієті або просто любить нежирну їжу.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Капуста кольорова – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Коріандр – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- сушена Зелень – за смаком.
- Сіль –за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Овочі вимити. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.
2. Моркву і картоплю наріжте кубиками.
3. Помідори дрібно наріжте.
4. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі до м’якості. Зубчики часнику очистити і дуже дрібно наріжте ножем.
5. У каструлю влийте воду, додайте спеції і доведіть до кипіння. Далі викладіть картоплю, проварити 3-4 хвилини. Потім додайте капусту, моркву і помідори.
6. Через 5-7 хвилин додайте цибулю і часник. Суп посоліть і прикрийте каструлю кришкою. Залиште страву настоятися 4-5 хвилин. Потім овочевий суп з кольоровою капустою подавайте до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування овочевого супу з фрикадельками
З овочів можна приготувати величезну кількість страв, вони будуть наповнені вітамінами і яскравими фарбами. Пропонуємо вам чудовий рецепт овочевого супу з фрикадельками. Таке блюдо підійде для сімейного обіду.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Брокколі – 150 гр.
- Перець солодкий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цибуля – 0,25 шт.
- Макарони – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Яйця перепелині – 4-5 шт.
- Бульйон курячий – 1,5 л
Процес приготування:
1. Філе наріжте кубиками і покладіть в чашу блендера. Петрушку наріжте і також викладіть в чашу.
2. Також додайте в чашу ріпчасту цибулю і половину болгарського перцю, розбийте одне яйце і влийте рослинне масло. Подрібніть інгредієнти до однорідної маси. Фарш посоліть за смаком.
3. У каструлю влийте бульйон, доведіть його до кипіння. Вологими руками сформуйте фрикадельки і викладіть їх в киплячий бульйон, варіть 5 хвилин.
4. Залишився болгарський перець наріжте кубиками, моркву – кружальцями. Брокколі розберіть на суцвіття.
5. Через 5 хвилин від початку варіння фрикадельок додайте макарони, перемішайте і варіть суп ще 5 хвилин. Також додайте в бульйон моркву і перець. Через 5 хвилин додайте брокколі і продовжуйте варити ще 3 хвилини.
6. Перепелині яйця зваріть круто. Готовий суп розлийте по тарілках, прикрасьте їх половинками варених перепелиних яєць і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Овочевий суп з брокколі
Овочевий суп з брокколі підходить для тих, хто любить здорову і смачну їжу. Всі інгредієнти для супу можна знайти в будь-якому продуктовому магазині. Головне виберіть свіжі овочі хорошої якості.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Кабачок – 0,5 шт.
- Брокколі – 150 гр.
- сухі Спеції – за смаком.
- Вода – 1,5 л
- Картопля – 2-3 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Овочі вимити. Брокколі розберіть на суцвіття, кабачок наріжте кубиками.
2. Картоплю наріжте кубиками.
3. Ріпчасту цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі до м’якості.
4. У каструлю влийте воду, додайте сіль і викладіть картоплю. Варіть картоплю 10 хвилин від моменту закипання. Далі викладіть засмажку з цибулі і моркви, продовжуйте варити ще 10 хвилин.
5. Після цього викладіть в бульйон кабачок і брокколі, додайте спеції за смаком, перемішайте і варіть 10-15 хвилин.
6. Суп готовий, розлийте його по тарілках і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Італійський овочевий суп мінестроне
Влаштуйте своїм близьким день італійської кухні. На обід можна подати вишуканий овочевий суп мінестроне. Готувати його можна практично з будь-якого набору овочів, головна фішка – це спеції і оригінальна подача.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Часник – 5 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
- Квасоля біла варена – 150 гр.
- Соус томатний – 500 мл
- Бульйон – 1 л
- Горошок зелений – 100 гр.
- Масло оливкова – 50 мл
- Розмарин – 1 ч. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Лук порей – 1 шт.
- Селера – 3 шт.
- Сир – 30 гр.
Процес приготування:
1. Наріжте ріпчасту цибулю, цибулю-порей, селеру і моркву. У каструлю з товстим дном влийте оливкове масло, прогрійте його і викладіть овочі.
2. Також додайте часник, лавровий лист, розмарин і зелений горошок. Тушкуйте овочі на повільному вогні 15 хвилин.
3. У блендері змішайте варену квасолю, бульйон і томатний соус.
4. Потім отриману масу влийте в каструлю і варіть 15 хвилин.
5. Готовий суп посипте рубаною зеленню і тертим сиром. Подавайте мінестроне в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Суп з овочів з плавленим сиром
Овочевий суп – блюдо на любителя, він легкий і нежирний. Можна зварити таке блюдо різними способами і підібрати склад під свої уподобання. Щоб зробити овочевий суп ще більш наваристим і ситним, додайте в нього плавлений сирок.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Брокколі – 0,5 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Оливки без кісточок – 30-50 гр.
- Приправа – за смаком.
- Вода – 1 л
- Сирок плавлений – 200 гр.
Процес приготування:
1. Овочі помийте і очистіть. Сирок обов’язково повинен бути натуральним складом, інакше він просто не розплавиться в окропі.
2. Моркву і картоплю наріжте кубиками.
3. Брокколі розберіть на дрібні суцвіття.
4. Викладіть подрібнені овочі в каструлю, залийте їх водою і поставте на вогонь.
5. В окремій мисочці розімніть виделкою плавлений сирок з невеликою кількістю окропу.
6. Коли картопля буде готовий, додайте в суп масу з плавленого сиру. Варіть суп на середньому вогні, постійно помішуючи, поки сир повністю не розчиниться.
7. В кінці додайте приправи, лавровий лист і сіль за смаком, перемішайте.
8. Викладіть в суп оливки.
9. Накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися. Подавайте овочевий суп в гарячому вигляді з скибочкою свіжого хліба.
Приємного апетиту!