Суп з фрикадельками і вермішеллю – 7 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Суп – найкраще, що коли-небудь було придумано для обіду. Корисний, ситний прийом їжі забезпечить вас енергією на залишок дня: і це при тому, що ми ще не згадали про смак супу. Він буде просто чудовим, особливо з додавання м’яса і ароматних спецій.

Дуже смачний суп з курячими фрикадельками і вермішеллю

Напевно, у кожної господині іноді з’являється бажання трохи розвантажити свій день, але на іншій чаші терезів стоїть необхідність нагодувати сім’ю смачним і корисним стравою. На цей випадок якраз є суп з курячими фрикадельками і вермішеллю: він не дозволить вам залишитися голодними.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Курячий фарш 300 гр.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вода 1.5 л
  • Вермішель 100 гр.
  • Сіль 20 гр.
  • Перець чорний мелений 20 гр.
  • Зелень 20 гр.
  • Лавровий лист 3 шт.

Процес приготування:

  1. Як зварити смачний суп з фрикадельками і вермішеллю? Завчасно розморожуємо фарш. Тепер миємо й чистимо картоплю, вимиваємо овочі.
  2. Картопля нарізаємо на кубики. У каструлю наливаємо воду, ставимо її на плиту, кладемо туди нарізану картоплю і підсолюємо.
  3. Поки картопля вариться, займемося фаршем. Його потрібно перемолоти разом з цибулею. Значить, нарізаємо цибулю і пропускаємо його через м’ясорубку разом з м’ясом. Цибуля – чудовий інгредієнт, якщо хочеться додати соковитості. Для аромату м’яса додаємо сіль і перець. З фаршу формуємо круглі фрикадельки і поміщаємо їх до картоплі. Щоб вони вийшли щільними і рівними, беріть їх мокрими руками або додайте у фарш трохи манки. Альтернативним варіантом може бути «відпочинок» фаршу в холодному місці.
  4. Морква натираємо на тертці і смажимо на сковороді до появи золотистої скоринки. Доповідаємо її в каструлю. Варимо близько 10 хвилин
  5. Після цього туди ж засипаємо вермішель і залишаємо ще хвилин на 5, посматриваем. Щоб зрозуміти, чи готовий суп, зверніть увагу на його густину. Вимикаємо газ і підкладаємо в суп зелень і лавровий лист. Можна подавати на стіл. Приємного апетиту!

Суп з фрикадельками з яловичого фаршу і вермішеллю

Яловичина заслужено вважається однією з найкорисніших сортів м’яса. Але навіть від нього – смаженого, вареного, тушкованого – втомлюєшся, тоді хочеться чогось легкого. Як варіант можна зварити суп з фрикадельками з яловичого фаршу і вермішеллю: він ще більш корисний і не залишить у вас почуття тяжкості.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Фарш яловичий – 250 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цибулина – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Вермішель – 150 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Борошно – 50 гр.
  • Вода – 2 л
  • Зелень – 20 гр.
  • Сіль – 20 гр.

Процес приготування:

1. Беремо казан або каструлю і наливаємо олію. Розігріваємо казан і обсмажуємо цибулю, але не повністю: злегка підрум’янюємо. Поступово додаємо моркву: її краще буде нарізати кубиками, а не терти. Через пару хвилин туди ж викладаємо томатну пасту. Картоплю миємо й чистимо, нарізаємо його і додаємо до попередніх інгредієнтів. Добре перемішуємо і продовжуємо обжарку.

2. Хвилин через 5 засипаємо в казан подрібнену ножем або кухонним комбайном зелень, засипаємо сіль. Заливаємо водою і накриваємо кришкою.

3. Робимо фрикадельки. Змішуємо фарш з цибулею і сіллю. Цибуля – обов’язкова умова для яловичих фрикадельок, бо додає їм соковитості і аромату. Як слід перемішуємо і відбиваємо: беремо фарш і кидаємо про міцну поверхню або дно миски. Формуємо невеликі за розміром кульки з фаршу, щоб їх зручно було їсти, і обвалюємо в борошні.

4. Заготовлені м’ясні фрикадельки закидаємо в киплячий суп, підсолюємо і продовжуємо варити на малому вогні 30 хв.

5. Засипаємо макарони, добре перемішуємо і готуємо ще хвилин 5-7. Подавати на стіл смачніше зі сметаною. Приємного апетиту!

Як зварити суп з фрикадельками з свинячого фаршу і вермішеллю?

Свинина – унікальне м’ясо по поживності і містяться компонентів, тому суп зі свинячими фрикадельками – це чудовий вибір для смачного, корисного і ситного обіду. Він не займе багато часу на приготування, але дасть багато енергії і дозволить не згадувати про почуття голоду до вечора.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Фарш свинячий – 200 гр.
  • Вермішель – 150 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – 20 гр. за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Зелень – 20 гр.
  • Вода – 2 л
  • Перець чорний мелений – 10 гр.

Процес приготування:

1. Картопля по моємуд краном або в каструлі, чистимо шкірку і ріжемо на квадратики, після чого кладемо в каструлю. Наливаємо в неї воду і ставимо варитися. У процесі варіння підсолюємо. Залишаємо на 20 хв.

2. Беремо фарш зі свинини і змішуємо його з цибулею або ще раз пропускаємо через м’ясорубку разом з ним. Викладаємо фарш в ємність, засипаємо сіль і перець. Сильно солити фарш не треба, тому що трохи пізніше сіль ще буде додаватися у воду. Як слід перемішуємо.

3. Ліпимо фрикадельки. Робимо їх невеликими за розміром, щоб потім в ложці вони вміщалися разом з іншими інгредієнтами.

4. Морква ріжемо на поздовжні смужки, цибулю подрібнюємо. Змащуємо маслом сковороду (краще взяти рослинне) і обсмажуємо моркву і цибулю на сковороді. Ступінь готовності надійніше всього дізнаватися по утворилася золотої скоринки.

5. Коли картопля буде майже готова, закладаємо до нього вермішель, обсмажені овочі, перець, сіль, лавровий лист і зелень. Кип’ятимо суп на малому вогні протягом 5-7 хв.

6. Додаємо фрикадельки і часник, який потрібно попередньо подрібнити. Ще трохи кип’ятимо суп – і він буде готовий. Швидше подаємо суп на пробу.

Смачний суп з фрикадельками і вермішеллю для дитини

Суп – вкрай необхідне блюдо для дітей, яке повинно з’являтися в раціоні дитини регулярно. Тим більше, якщо це суп з фрикадельками і вермішеллю, то його користь за рахунок м’яса збільшується в рази. Мами воліють знати, з чого складається їжа їх дітей, тому краще всього приготувати самостійно.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Вермішель – 70 гр
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Рис – 50 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Вода – 1,5 л
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Каструлю наповнюємо водою і ставимо на вогонь до закипання. Рис промиваємо в ємності до тих, поки вода не придбає звичний вигляд. Викладаємо його до фаршу і додаємо сіль, якщо хочете. Якісно перемішуємо. Змоченими водою руками ліпимо нетовсті фрикадельки.

2. Вибираємо тертку подрібніше і натираємо на ній моркву. Цибулю подрібнюємо. У закипілу воду тихенько укладаємо фрикадельки і варимо 5 хвилин. Якщо хочете, зараз можна посолити. Також кладемо лавровий лист. Бульйон вариться, а ми беремо ніж і робимо з картоплі кубики.

3. Опускаємо картоплю до наших м’ясних заготівлях і варимо ще 10 хв. Цибулю і моркву в цей час пасеруємо з додаванням рослинної олії.

4. Коли картопля буде практично зварений, засипаємо вермішель і готуємо ще 2 хв. Засипаємо в каструлю пасеровані овочі і варимо ще буквально хвилину.

5. Смачний суп готовий. Є його можна через пару хвилин, коли він трохи охолоне. Приємним доповненням до супу стане сметана. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування супу з фрикадельками, вермішеллю і яйцем

Ніжний і легкий суп – відмінний вибір для обіду. Він сподобається всім без винятку, тому володіє класичним смаком і не має в складі специфічних інгредієнтів. Приготувати його нескладно: коли спробуєте готову страву, не пошкодуєте ні про одну витрачену хвилині на цей смачний суп.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Вода – 2 л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Вермішель – 100 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – 30 гр.
  • Сухарі – 50 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

1. Візьміть каструлю середніх розмірів і наповніть її водою наполовину, влийте туди рослинне масло і покладіть лавровий лист. Поставте на вогонь.

2. Під час нагрівання води займіться фрикадельками. Візьміть фарш і додайте до нього подрібнений ножем або кухонним комбайном цибулю. Якщо хочете, засипте сіль і перець. Натріть моркву: для неї краще вибрати дрібну тертку. Додайте її до попередніх інгредієнтів. Все як слід перемішайте, щоб маса стала більш-менш однорідною за структурою.

3. З фаршу мокрими руками зліпити фрикадельки середнього розміру, покладіть їх у киплячу воду, додаємо туди ж картоплю, попередньо нарізаний у формі кубиків. Варіть протягом 30 хв. Коли картопля стане м’якою, засипте вермішель і проваріть ще близько 7 хв.

4. В цей час візьміть яйце і в окремій ємності збийте його вилкою, щоб утворилася піна. Коли вермішель звариться, однієї струменем влити збите яйце в суп і швидко перемішайте, щоб утворилися «пластівці» з яйця. Додайте зелень, варіть ще буквально хвилину і потім зніміть з вогню.

5. Додайте сухарі і дайте пару хвилин їм розбухнути. Смачний суп готовий, можна пробувати. Приємного апетиту!

Ароматний і дуже смачний сирний суп з фрикадельками і вермішеллю

Суп з фрикадельками – вже досить вподобане і знайоме блюдо, але є інгредієнт, який додасть йому абсолютно новий смак. Додати в суп сиру зробить його м’якшим, смачніше й пахучіше. Не секрет, що любителів сиру по всьому світу величезна кількість, а тому цей рецепт напевно сподобається багатьом.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Фарш – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сіль – 20 гр.
  • Приправа – 20 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сир плавлений – 70 гр.
  • Зелень – 30 гр.
  • Вермішель – 80 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо фрикадельки. Обов’язково додаємо у фарш перець і сіль, щоб він не був прісним. Після цього перемішуємо як слід і катаємо фрикадельки, при цьому краще змочити руки, щоб фарш не прилипав, а кульки виходили рівними.

2. Беремо каструлю середніх розмірів і наповнюємо її водою наполовину, відправляємо на вогонь. Підсолюємо воду і чекаємо кипіння. Після цього закладаємо туди фрикадельки і варимо протягом 15 хв. Утворилася знімаємо піну ложкою, щоб бульйон залишався прозорим.

3. В цей час миємо та очищаємо овочі. Морква ріжемо або трьом, як хочете, цибулю подрібнюємо, а картоплю нарізаємо на кубики. На сковороді з допомогою рослинної олії моркву і цибулю пасеруємо: це буде зажарка для нашого супу. У суп доповідаємо картоплю і лавровий лист і варимо ще 15 хв.

4. Коли картопля звариться, додаємо до неї вермішель і засмажку. Ріжемо плавлений сир і теж додаємо до супу, який потрібно проварити ще хвилин 7, щоб локшина збільшилася в розмірі в кілька разів, розбухла. Можливо, бульйон необхідно трохи підсолити. Додаємо зелень і знімаємо каструлю з супом з плити.

5. На пару хвилин залишаємо його під кришкою, щоб локшина дійшла до готовності і сир як слід розплавився. Після цього суп буде остаточно готовий і готовий до подачі. Приємного апетиту!

Як зварити суп з фрикадельками і вермішеллю в мультиварці?

Суп – улюблене блюдо багатьох людей, символ обіду і ситості. Живильний, смачний і корисний він частіше і частіше з’являється на наших столах, адже тимчасових витрат на нього багато не треба. Однак є в цього рецепту ще одна особливість: ми приготуємо традиційний суп в мультиварці.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Вермішель – 80 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Вода – 2.5 л.
  • Сіль – 20 гр.
  • Спеції – 20 гр.
  • Зелень – 20 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Беремо чашу мультиварки, відміряємо ложкою або мірною тарою рослинне масло, заливаємо його в цю чашу і запускаємо режим «Смаження». Якщо ця функція не передбачена, то можна використовувати «Випічку». В цей час ми очищаємо і дрібно рубаємо цибулю, потім додаємо його в чашу і, помішуючи, готуємо до прозорості.

2. Моркву очищаємо і нарізаємо або натираємо (в такому випадку краще взяти дрібну тертку). Додаємо її до цибулі і готуємо ще пару хвилин. Миємо та очищаємо картоплю, нарізаємо його на кубики і висипаємо до овочів, помішуємо. До закінчення роботи режиму «Смаження» овочі повинні бути готові, але якщо ви вибирали «Випічку», то необхідно більше часу.

3. Нагріваємо воду, т. к. пам’ятаємо, що чаші мультиварок не шанують перепади температур, тому правильніше до овочів додати гарячу воду. Засипаємо сіль і спеції для більшого аромату і смаку.

4. Готуємо фрикадельки. Крім солі, у фарш нічого зайвого не кладемо. Вологими руками ліпимо круглі фрикадельки. Їх разом з вермішеллю додаємо в суп. Включаємо режим «Суп» або «Варіння» в залежності від мультиварки. Час цих програм – 30 хв.

5. Якщо ви віддаєте перевагу більш наваристим супів, то після звукового сигналу не відкривайте кришку відразу. Якщо дати супу постояти в теплі, то він продовжить готуватися і стане більш густим. В іншому – суп готовий. Подаємо на пробу, попередньо приспавши зеленню. Приємного апетиту!