Сирний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Сирний суп був дуже популярний в радянський час у середовищі студентів. Для його приготування не потрібно багато продуктів, так і вариться він досить швидко: як тільки картопля стане м’яким, страву можна вважати готовим. Давайте розглянемо кілька рецептів приготування смачного супу.

Класичний сирний суп з плавленим сиром

Рецепт класичного сирного супу представлений простим і досить бюджетним набором продуктів. Плавлений сир відмінно розчиняється у киплячій воді (або бульйоні і надає ніжний вершковий смак страви.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сир плавлений 200 гр.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вода 1.8 л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Кріп за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний сирний суп зварити дуже просто. Наливаємо воду у велику каструлю, яку переміщаємо на плиту. Тепер промиваємо коренеплоди і зрізаємо шкірку за допомогою ножа. Обполіскуємо картопля проточною водою як можна більш ретельно і нарізаємо кубиками середнього розміру. Відправляємо в каструлю з водою.
  2. Зрізаємо брудний шар моркви, вимиваємо її водою. Натираємо моркву на тертці з боку великих отворів. Очищену цибулину також дрібно нарізаємо.
  3. Розігріваємо сковороду на плиті разом з рослинним маслом. Викладаємо в ємність цибулю і моркву. Пасеруємо інгредієнти за допомогою лопатки.
  4. Обсмажені в олії цибулю і моркву відправляємо в каструлю з картоплею. Додаємо сир і перемішуємо продукти до однорідності. Сир повинен повністю розчинитися.
  5. Вимикаємо плиту. Підсолюємо суп, перемішуємо його. Вимиваємо кріп, струшуємо і дрібно нарізаємо. Додаємо в готовий сирний суп.

Приємного апетиту!

Як зварити сирний суп-пюре в домашніх умовах?

Щоб сир в супі плавився швидше, не варто закладати його в блюдо великими шматочками. Необхідно пам’ятати, що у супу повинен бути насичений сирний смак, інші інгредієнти зобов’язані лише відтіняти його.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1,5 л
  • Морква – 1 шт.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Сир плавлений – 300 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Ставимо на плиту каструлю з водою і доводимо до кипіння. Свіжі бульби картоплі спочатку очищаємо від шкірки, а потім вимиваємо проточною водою. Нарізаємо коренеплоди кубиками середнього розміру.

Крок 2. Плавлений сир викладаємо на ложку і «розпускаємо в гарячій воді. Коли рідка суміш закипить, додаємо в неї картоплю. Варимо шматочки картоплі до повної готовності і солимо за смаком. Перемішуємо заготовку для супу.

Крок 3. Очищаємо цибулю та моркву. Вимиваємо овочі і подрібнюємо: цибуля – на дрібні кубики ножем, моркву – на крупній тертці. У розігріту сковороду з олією викладаємо цибулю. Пасеруємо його до того моменту, поки він не стане прозорим.

Крок 4. Відправляємо до цибулі моркву. Обсмажуємо обидва інгредієнта до золотистого відтінку. Вводимо до овочів соєвий соус, вливаючи його тонкою цівкою. Після закипання тушкуємо масу на плиті 3 хвилини. Вимикаємо плиту і масу додаємо в суп.

Крок 5. Коли страва закипить, його слід довести до стану пюре за допомогою блендера, а потім знову закип’ятити. Готовий суп заправляємо зеленню – кропом, цибулею, петрушкою або кінзою – попередньо вимитої і нарізаної.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сирного супу з куркою

Даний рецепт супу сподобається навіть самим вимогливим любителям смачно поїсти. Ніжне блюдо з тонким сирним ароматом можна подавати до столу в будь-який час дня. Величезний плюс супу – швидкість його приготування.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • М’ясо куряче – 0,5 кг
  • Вода питна – 2,5-3 л
  • Картопля – 400-500 гр.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Масло вершкове несолоне – 20-30 гр.
  • Лист лавровий сушений – 1-2 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо курки (філе, крильця) ретельно вимиваємо водою і обтираем паперовим рушником. Викладаємо курку у велику каструлю і заливаємо водою. Коли рідина закипить, солимо бульйон і додаємо лавровий лист. Залишаємо на 20-25 хвилин.

Крок 2. Вимиваємо коренеплоди – картоплю і моркву. Очищаємо їх і знову ретельно вимиваємо. Картоплини нарізаємо шматочками у вигляді кубиків. Моркву натираємо на крупній тертці. Відправляємо картоплю в бульйон і варимо близько десяти хвилин. Очищену цибулю дрібно нарізаємо.

Крок 3. Дістаємо грудку варену з каструлі і дрібно нарізаємо її. Відправляємо назад в каструлю з картоплею.

Крок 4. Викладаємо в сковороду шматочок вершкового масла і розтоплюємо його на плиті. Викладаємо в олія моркву і цибулю, обсмажуємо їх до тих пір, поки цибуля не набуде золотистий відтінок. Відправляємо овочі в суп.

Крок 5. Нарізаємо сирки кубиками. Викладаємо їх у каструлю з іншими інгредієнтами. Щоб сир розчинився, накриваємо ємність кришкою і варимо суп близько десяти хвилин.

Крок 6. Промиваємо та нарізаємо зелень. Перед подачею до столу приправляємо суп сіллю і перцем. Прикрашаємо нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!

Дуже смачний сирний суп з грибами печерицями

Суп з грибами виходить наваристим і дуже ароматним незалежно від того, приготований він на бульйоні або воді. Гриби для супу можна використовувати як свіжі, так і заморожені, а для ситності додати вермішель.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Печериці заморожені – 250 гр.
  • Вермішель – 50 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Бульйон або вода – 1,5-2 л
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений від шкірки і промитий картоплю нарізаємо кубиками. Поміщаємо його в каструлю.

Крок 2. Заливаємо коренеплоди заздалегідь очищеною водою. Доводимо рідину до кипіння на плиті і проварюємо картоплю до повної готовності.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю і моркву, заздалегідь очищені і промиті: цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці. Викладаємо овочі в рослинне масло, підігріте разом з ємністю на плиті.

Крок 4. Обсмажуємо інгредієнти до того моменту, поки вони не стануть м’якими.

Крок 5. Печериці розморожуємо заздалегідь. Додаємо їх в сковороду з цибулею і морквою. У процесі обжарювання гриби будуть виділяти рідину. Коли вона повністю випарується, солимо масу і вимикаємо плиту.

Крок 6. Викладаємо гриби з овочами в каструлю з картоплею. Коли суп буде майже готовий, додаємо в нього плавлений сир і вермішель. Сир повинен повністю розчинитися. Приправляємо суп свіжою зеленню, заздалегідь промитої і нарізаної. Через хвилину вимикаємо плиту.

Крок 7. Накриваємо ємність з сирним супом кришкою. Він повинен настоятися 15 хвилин.

Крок 8. Розливаємо гаряче блюдо по тарілках і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт сирного супу з фрикадельками

Приготувати сирний суп з фрикадельками не так вже й складно, як може здатися на перший погляд. Крім м’ясного інгредієнта і грибів, на бульйоні з сиру можна приготувати смачний овочевий суп.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 55 хв.

Кількість порцій – 3-4.

Склад:

  • Вода – 3 л
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Печериці – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сухарики – за смаком.
  • Часник – 1-2 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Курячий фарш можна використовувати як домашній, так і покупної. Щоб приготувати масу, необхідно взяти куряче філе, промити його і обтерти, а потім нарізати великими шматочками і пропустити через м’ясорубку. Готовий фарш викладаємо в миску і додаємо до нього яйце. Солимо і гарненько перемішуємо.

Крок 2. Очищені цибулину і моркву промиваємо проточною водою, обтираем паперовими рушниками і нарізаємо соломкою як можна тонше.

Крок 3. Зрізаємо шкірку картоплі. Вимиваємо коренеплоди водою і нарізаємо скибочками середнього розміру або брусочками.

Крок 4. Печериці перебираємо і вимиваємо, а потім нарізаємо шматочками довільної форми та розміру.

Крок 5. Вливаємо очищену воду у велику каструлю і доводимо до кипіння на плиті. Висипаємо картоплю в киплячу воду.

Крок 6. Поки картопля вариться, сформувати з фаршу невеликі кульки. Коли кубики картоплі будуть практично готові, викладаємо в ємність цибулю, моркву і м’ясні кульки. Солимо і перчимо суп по смаку.

Крок 7. Відправляємо в блюдо печериці. Набираємо в столову ложку сир і також викладаємо його в суп. Чекаємо, поки він не розчиниться.

Крок 8. Очищаємо від лушпиння зубок часнику, вимиваємо і обтираем зелень в довільній кількості. Дрібно нарізаємо інгредієнти і додаємо в суп. Перемішуємо і вимикаємо плиту.

Крок 9. Коли суп настоїться під закритою кришкою, розливаємо його по тарілках і прикрашаємо хлібними сухариками.

Приємного апетиту!

Суп з сирними кульками в домашніх умовах

Пропонуємо спробувати наваристий, ситний, смачний суп з ароматними сирними кульками. Його приготування не займе багато часу, зате результат здивує і дуже порадує.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На тертці з дрібними отворами натираємо шматочок сиру. Додаємо до нього борошно і вбиваємо одне яйце. Ретельно перемішуємо інгредієнти ложкою і формуємо з маси невеликі кульки. Викладаємо сирні заготовки на тарілку. Ставимо в холодильник.

Крок 2. Курячу грудку вимиваємо і обтираем паперовим рушником. Викладаємо її в каструлю з очищеною водою. Варимо до готовності. Проварене м’ясо нарізаємо шматочками і відправляємо назад в каструлю.

Крок 3. Вливаємо в сковороду олію. Очищаємо цибулю і моркву, потім ретельно вимиваємо інгредієнти і обтираем їх паперовим рушником. Цибулину дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці. Викладаємо овочі в олії і обсмажуємо до золотистого кольору.

Крок 4. Очищаємо картоплини від шкірки. Вимиваємо їх проточною водою, обтираем паперовим рушником і нарізаємо кубиками середнього розміру. Викладаємо картоплю, цибулю і моркву в суп, варимо страва до розм’якшення картоплі.

Крок 5. За 5 хвилин до кінця варіння додаємо в суп плавлений сир і сирні кульки. Зеленню, попередньо вимитої і нарізаної, приправляємо готову страву перед подачею до столу.

Приємного апетиту!

Сирний суп з плавлених сирків з ковбасою

Для приготування супу знадобиться ковбаса будь-якої марки і сорти: блюдо виходить дуже вишуканим і неповторним. Наявність ковбаси в супі не означає, що він важко засвоюється. Все якраз навпаки. Інгредієнт не перевантажує шлунок.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 3-4.

Склад:

  • Вода – 2 л
  • Ковбаса копчена – 250-300 гр.
  • Картопля – 300-400 гр.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло олію – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Наливаємо очищену воду у велику каструлю. Ставимо ємність з рідиною на плиту. Чекаємо, поки вода закипить.

Крок 2. Очищений від шкірки картоплю спочатку ретельно вимиваємо, а потім нарізаємо шматочками – кубиками або брусками.

Крок 3. Моркву і цибулю очищаємо, а потім вимиваємо і подрібнюємо: нарізаємо цибулю кубиками, а моркву натираємо на тертці з великими отворами.

Крок 4. Необхідну кількість ковбаси нарізаємо дрібними кубиками. На кубики приблизно такого ж розміру, як і ковбаса, нарізаємо плавлений сир.

Крок 5. Викладаємо у киплячу воду нарізану картоплю. Знову даємо рідини закипіти і зменшуємо вогонь. Проварюємо картопля 10 хвилин. Паралельно вливаємо олію у сковорідку. Після розігріву додаємо в олія цибулю і обсмажуємо його пару хвилин, постійно помішуючи.

Крок 6. Додаємо до цибулі моркву. Пасеруємо інгредієнти 2-3 хвилини. Відправляємо в сковороду ковбасу. Перемішуємо продукти і обсмажуємо до появи рум’яності на ковбасі.

Крок 7. Коли ковбаса стане м’якою, відправляємо обжарку в каструлю з картоплею. Слідом викладаємо в ємність сир і солимо суп. Чекаємо, поки розчиняться сирні кубики. Варимо суп 5 хвилин на великому вогні.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний сирний суп з вермішеллю?

Суп з вермішеллю володіє насиченим ароматом і тонким смаком. Крім того, страва виходить дуже ситним. Спробуйте приготувати сирний суп з даного рецептом: він точно стане вашим коронною стравою.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Кількість порцій – 10.

Склад:

  • Вода – 3 л
  • Філе курки (крильця) – 1 шт.
  • Картопля – 5-7 шт.
  • Вермішель – 100 гр.
  • Сир плавлений – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо в каструлю холодну очищену воду. Викладаємо в рідину курку. Бульйон доводимо до кипіння і варимо до готовності курячого м’яса, постійно знімаючи піну.

Крок 2. Очищені овочі – цибулю і моркву – промиваємо водою з-під крана. Нарізаємо цибулину як можна дрібніше, а моркву натираємо на тертці (з боку розміщення великих отворів). У сковороді розтоплюємо вершкове масло, а потім викладаємо в ємність цибулю і моркву. Обсмажуємо до золотистого кольору.

Крок 3. Викладаємо зажарку в суп. Проварюємо інгредієнти разом 20 хвилин.

Крок 4. Картоплини позбавляємо від шкірки і ретельно вимиваємо проточною водою. Обтираем коренеплоди паперовими рушниками і ріжемо їх кубиками невеликого розміру. Викладаємо в бульйон і проварюємо 10 хвилин.

Крок 5. Плавлений сир натираємо на тертці (з боку великих отворів). Додаємо його в суп і перемішуємо до тих пір, поки не розчиниться.

Крок 6. Висипаємо в блюдо вермішель після того, як плавлений сир розчиниться в ньому. Свіжу зелень вимиваємо, обтираем паперовим рушником і нарізаємо.

Крок 7. Додаємо в суп приправи і сіль, викладаємо свіжу зелень. Варимо блюдо пару хвилин. Вимикаємо плиту і даємо супу можливість настоятися якийсь час під закритою кришкою.

Крок 8. Смачний вершковий суп подаємо до столу в тарілках. Не давайте супу довго настоюватися, інакше вермішель занадто сильно розвариться і стане м’якою.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сирного супу з креветками

Сирний суп з даного рецептом виручить вас у випадку, коли потрібно швидко приготувати обід, так як всі інгредієнти для нього завжди можна знайти в холодильнику. Щоб суп був більш яскравим, додайте в нього спеції, які надають стравам насичений колір.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 8-10.

Склад:

  • Креветки очищені – 400 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Сир плавлений – 400 гр.
  • Петрушка сушена – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кріп сушений – 2 ч. л.
  • Вода – 1,5-2 л
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену воду вливаємо в каструлю. Коли вона закипить на включеній плиті, солимо за смаком. Розчиняємо у вируючій воді плавлений сир. Заздалегідь готуємо картоплю: вимиваємо бульби, позбавляє їх від шкірки і нарізаємо не дуже крупно кубиками. Викладаємо в бульйон і варимо 10-15 хвилин.

Крок 2. Щоб смак і запах супу були більш насиченими, потрібно додати терту моркву: очищену, вимиту і подрібнену з допомогою терки, а потім обсмажену в сковороді.

Крок 3. У розігріту сковороду з олією викладаємо подрібнену моркву пасеруємо її до пом’якшення близько чотирьох хвилин.

Крок 4. Після того, як нарізаний картопля звариться, додаємо в суп обсмажену моркву і очищені креветки. Коли страва закипить, солимо його і перемішуємо.

Крок 5. В кінці варіння додаємо сушені кріп і петрушку. Перемішуємо рідку масу і вимикаємо плиту. Накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися 30 хвилин.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий сирний суп з сосисками

Сирний суп займає одне із значущих місць у списку найпопулярніших перших страв. Наприклад таких, як борщ або вуха. Цікавий той факт, що приготування страви займає мало часу і складається з найпростіших продуктів.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 8.

Склад:

  • Сир плавлений – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сосиски – 300 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців мелена – 1 щіпка.
  • Кріп свіжий – 1 гілочка.
  • Картопля – 5 шт.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку займемося картоплею. Вимиваємо його і зрізаємо шкірку тонким шаром за допомогою ножа. Ретельно змиваємо бруд з бульб і нарізаємо їх брусками. Наливаємо воду в каструлю, доводимо її до кипіння на плиті. Викладаємо бруски картоплі в ємність і знову доводимо рідину до кипіння. Знімаємо утворюється накип ложкою.

Крок 2. Відкриваємо баночки з плавленим сиром і викладаємо продукт в бульйон. Чекаємо його розчинення, а потім продовжуємо варити картоплю до м’якості.

Крок 3. Приступаємо до обробки цибулі, моркви і сосисок. Овочі очищаємо, промиваємо і подрібнюємо: цибулю нарізаємо дрібними шматочками, а моркву натираємо на крупній тертці. Сосиски нарізаємо тонкими кружечками. У розтоплене на сковороді вершкове масло викладаємо спочатку овочі і обсмажуємо кілька хвилин (5-7). Потім додаємо сосиски, перемішуємо інгредієнти і продовжуємо обсмажувати їх протягом декількох хвилин.

Крок 4. Викладаємо масу з сковороди в каструлю. Проварюємо 5 хвилин. Вимиваємо зелень, даємо їй обсохнути і нарізаємо. Додаємо зелень, суміш перців і доводимо суп до кипіння. Вимикаємо плиту.

Крок 5. Розподіляємо суп по тарілках. За бажанням, в кінці варіння можна додати в суп будь-які макаронні вироби.

Приємного апетиту!