Сирний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Сирний суп був дуже популярний в радянський час у середовищі студентів. Для його приготування не потрібно багато продуктів, так і вариться він досить швидко: як тільки картопля стане м’яким, страву можна вважати готовим. Давайте розглянемо кілька рецептів приготування смачного супу.

Класичний сирний суп з плавленим сиром

Рецепт класичного сирного супу представлений простим і досить бюджетним набором продуктів. Плавлений сир відмінно розчиняється у киплячій воді (або бульйоні і надає ніжний вершковий смак страви.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сир плавлений 200 гр.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вода 1.8 л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Кріп за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний сирний суп зварити дуже просто. Наливаємо воду у велику каструлю, яку переміщаємо на плиту. Тепер промиваємо коренеплоди і зрізаємо шкірку за допомогою ножа. Обполіскуємо картопля проточною водою як можна більш ретельно і нарізаємо кубиками середнього розміру. Відправляємо в каструлю з водою.
  2. Зрізаємо брудний шар моркви, вимиваємо її водою. Натираємо моркву на тертці з боку великих отворів. Очищену цибулину також дрібно нарізаємо.
  3. Розігріваємо сковороду на плиті разом з рослинним маслом. Викладаємо в ємність цибулю і моркву. Пасеруємо інгредієнти за допомогою лопатки.
  4. Обсмажені в олії цибулю і моркву відправляємо в каструлю з картоплею. Додаємо сир і перемішуємо продукти до однорідності. Сир повинен повністю розчинитися.
  5. Вимикаємо плиту. Підсолюємо суп, перемішуємо його. Вимиваємо кріп, струшуємо і дрібно нарізаємо. Додаємо в готовий сирний суп.

Приємного апетиту!