Юшка з окуня – 5 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Юшка з окуня — це блюдо, яке має дуже насиченим смаком і неймовірним ароматом. Суп виходить наваристим і зовсім не жирним. Він ідеально підійде для вашого обіду або вечері, а також зможе урізноманітнити наскучившее повсякденне меню. Приготувати таку страву у себе вдома дуже просто. Ви точно зробите це швидко і з задоволенням.

Класична вуха з річкового окуня в домашніх умовах

Якщо вам необхідно приготувати обід на всю родину, то цей рецепт стане відмінним варіантом ситної трапези. Ви з легкістю зможете приготувати це блюдо на своїй кухні. Головним його плюсом є те, що він не забере у вас багато часу.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Окунь річковий 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 5 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Зелень за смаком
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Вода 2 л
  • Масло рослинне 40 мл

Процес приготування:

  1. Як зварити смачну юшку з окуня в домашніх умовах? Рибу необхідно ретельно промити під холодною водою. Після цього розрізаємо їй черево, не знімаючи луски. Нам необхідно вийняти серединку і видалити чорну пліву. Тепер ми рибу очищаємо від луски. Повторно промиваємо окуня всередині і зовні.
  2. рибу Розрізаємо на кілька частин. Бажано не додавати в бульйон голову. Такий прийом зробить вуха насиченішим і смачніше. Каструлю наповнюємо 2 літрами води. Перекладаємо в неї підготовлені шматочки риби. Дуже важливо, щоб вода покривала їх тільки злегка, так як класичний рецепт не передбачає використання великої кількості води. Переносимо каструлю на плиту і варимо рибу протягом 15 хвилин.
  3. Показником того, що вуха вийде хороша, є світлий і прозорий бульйон. Протягом приготування може утворюватися піна на поверхні юшки. Не забувайте регулярно її знімати. Це можна зробити звичайною ложкою. Через 15 хвилин перенесіть рибу на тарілку і відкладіть її. Бульйон потрібно процідити. Ви можете це зробити за допомогою марлі. Після цього повертаємо бульйон назад в каструлю і ставимо його на середній вогонь.
  4. Приступаємо до підготовки овочів. Ретельно промиваємо моркву і цибулю. Цибулю нарізаємо на невеликі шматочки. Моркву нарізаємо півкільцями. Вона не є обов’язковим інгредієнтом для юшки. Однак без моркви колір бульйону стане сірим і втратить свою насиченість. Ставимо розігріватися сковороду. Додаємо на неї рослинне масло. Обсмажуємо цибулю і моркву. Ознакою готовності стане золотистий колір овочів.
  5. Картопля ретельно вимиваємо в холодній воді. Нарізаємо його на невеликі кубики. Відправляємо картоплю в бульйон. Дочекайтеся, коли він закипить. Потім додаємо в бульйон обсмажені цибулю і моркву. Ретельно перемішуємо майбутню вуха.
  6. Коли бульйон знову закипить, додаємо до нього 4 лаврових листа, 10 горошків чорного перцю і зелень, яку необхідно заздалегідь дрібно нарізати. Ви можете узяти петрушку, яка найбільше підходить для юшки, або кріп. Ще раз гарненько перемішайте бульйон.
  7. Відокремлюємо від м’якоть риби і видаляємо з неї кістки. Якщо ви будете використовувати для юшки тільки філе, блюдо вийде безпечним як для дорослих, так і для дітей. Відсутність кісток зможе порадувати і вас, коли ви вирішите спробувати результати своїх старань. Філе риби додаємо в бульйон. За 15 хвилин до готовності необхідно посолити вуха і ретельно її перемішати. Після приготування вуха необхідно залишити на столі на 20 хвилин. За цей час вона встигне настоятися, стати більш насиченою і ароматною. Не забудьте накрити каструлю кришкою.
  8. Подавати юшку варто порційно. Розливаємо його по тарілках і прикрашаємо зеленню. Є суп потрібно гарячим, щоб ви змогли повністю насолодитися його насиченим смаком. Юшка виходить дуже ситною, а також низькокалорійної. Таке блюдо можна готувати кілька разів на тиждень, радуючи себе і свій організм корисною їжею. Наливайте в свою тарілку порцію супу і насолоджуйтеся цим смачним блюдом.