Бозбаш – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Бозбаш – це традиційна страва кавказької кухні, яке дуже популярно і в наших широтах, завдяки своїй поживності і насиченості смаку. Таке перше блюдо готується з простих і доступних інгредієнтів, в якості основи найчастіше використовують яловичину або баранину, але якщо це м’ясо вам не подобається, то приготувати бозбаш можна і на свинині, смакові характеристика страви від цього не постраждають. М’ясний бульйон доповнюють різними овочами і сушеними травами, зокрема, м’ятою.

Бозбаш – класичний рецепт

Бозбаш – це ситне і наваристое перше страву, яке традиційно готується на основі баранини, але якщо це м’ясо вам не подобається за смаковими характеристиками, то його запросто можна замінити яловичиною або навіть птицею. Але саме зараз мова піде про традиційному варіанті приготування.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Баранина 700 гр.
  • Вода 2 л
  • Картопля 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Чорнослив 60 гр.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Базилік свіжий ½ ч. л.
  • Чебрець ½ ч. л.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Промиту баранину заливаємо водою і, довівши до кипіння, проварюємо на повільному полум’ї протягом півгодини. Не забуваємо прибирати шумівкою піну.
  2. Не гаючи часу, очищаємо і подрібнюємо цибулини, пасеруємо до легкого золотистого кольору на розігрітому маслі.
  3. Відварне м’ясо виймаємо з каструлі, поділяємо на невеликі шматочки. Бульйон проціджуємо через сито з дрібними отворами.
  4. Баранину викладаємо до смаженій луку, перемішуємо і смажимо пару хвилин.
  5. Бульйон повертаємо на конфорку, доводимо до кипіння і закидаємо очищену і довільно нарізати картоплю.
  6. З інтервалом у кілька хвилин в сковороду з м’ясом додаємо нарізку з солодкого перцю, чорнослив і томатну пасту – витримуємо на вогні ще близько 5 хвилин.
  7. Обсмажені компоненти відправляємо в киплячий бульйон і доводимо до кипіння, приправляємо страва ароматними травами, меленим перцем і сіллю – проварюємо на помірному полум’я, протягом 15-20 хвилин.
  8. Розливаємо наваристий супчик по піалах і запрошуємо сім’ю до трапези. Приємного апетиту!