Суп бозбаш з яловичини азербайджанською з нутом
Суп бозбаш з яловичини азербайджанською з нутом – це неймовірно смачне і ароматне перше блюдо, яке приємно здивує вас. Хоч у традиційному рецепті використовується баранина, з яловичиною супчик виходить не менш апетитним, а нут надає йому ситості.
Час готування – 9-10 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Лопатка яловича – 550 гр.
- Нут – 100 гр.
- Цибулини – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Помідори консервовані – 3 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Лист лавра – 3 шт.
- Петрушка – ½ пучка.
- Куркума мелена – 1 ч. л.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Вода – 3,5 л.
- Масло рослинне – ½ ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Нут заливаємо холодною водою і залишаємо при кімнатній температурі на всю ніч. Вранці бобові відкидаємо на сито і промиваємо водою.
Крок 2. Лопатку ріжемо на невеликі довільні шматочки і кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на помірний вогонь.
Крок 3. До яловичині додаємо лавр, доводимо до кипіння і видаляє листочки. Проварюємо м’ясо протягом 120 хвилин, позбавляючись від утворюється пінки.
Крок 4. Через 90 хвилин від початку термічної обробки, засипаємо в жароміцний посуд нут.
Крок 5. Паралельно нарізаємо невеликими шматочками два види помідорів, цибулю – півкільцями, а картоплю – кубиками.
Крок 6. На розігрітій олії обсмажуємо цибулю, викладаємо помідори і прогріваємо близько 5 хвилин.
Крок 7. В наваристий бульйон викладаємо зажарку і картоплю – варимо до м’якості картопляних кубиків. Присмачую приправами і сіллю – знімаємо пробу.
Крок 8. Заправляємо суп подрібненою петрушкою і подаємо до столу. Приємного апетиту!