Бозбаш – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Суп бозбаш з яловичини азербайджанською з нутом

Суп бозбаш з яловичини азербайджанською з нутом – це неймовірно смачне і ароматне перше блюдо, яке приємно здивує вас. Хоч у традиційному рецепті використовується баранина, з яловичиною супчик виходить не менш апетитним, а нут надає йому ситості.

Час готування – 9-10 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Лопатка яловича – 550 гр.
  • Нут – 100 гр.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Помідори консервовані – 3 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Лист лавра – 3 шт.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Куркума мелена – 1 ч. л.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Вода – 3,5 л.
  • Масло рослинне – ½ ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Нут заливаємо холодною водою і залишаємо при кімнатній температурі на всю ніч. Вранці бобові відкидаємо на сито і промиваємо водою.

Крок 2. Лопатку ріжемо на невеликі довільні шматочки і кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на помірний вогонь.

Крок 3. До яловичині додаємо лавр, доводимо до кипіння і видаляє листочки. Проварюємо м’ясо протягом 120 хвилин, позбавляючись від утворюється пінки.

Крок 4. Через 90 хвилин від початку термічної обробки, засипаємо в жароміцний посуд нут.

Крок 5. Паралельно нарізаємо невеликими шматочками два види помідорів, цибулю – півкільцями, а картоплю – кубиками.

Крок 6. На розігрітій олії обсмажуємо цибулю, викладаємо помідори і прогріваємо близько 5 хвилин.

Крок 7. В наваристий бульйон викладаємо зажарку і картоплю – варимо до м’якості картопляних кубиків. Присмачую приправами і сіллю – знімаємо пробу.

Крок 8. Заправляємо суп подрібненою петрушкою і подаємо до столу. Приємного апетиту!