Бозбаш – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Бозбаш з свинини

Бозбаш зі свинини – це заливний суп кавказької кухні, з приготуванням якого впорається кожен. Для того, щоб блюдо стало ситним і апетитним на погляд, обов’язково слід додавати такі компоненти, як квасоля, длинозерный рис і томатна паста.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Яловичина – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Рис длинозерный – 1 ст. л.
  • Квасоля – ½ склянки
  • Паста томатна – 250 гр.
  • Масло соняшникове – 80 мл
  • Перець чорний горошком – 12 шт.
  • Лист лавра – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Вода – 3,5 л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу м’якоть (400 грам) ретельно промиваємо й розрізаємо на порційні шматки.

Крок 2. Закидаємо м’ясо в киплячу воду і доводимо до кипіння на середньому полум’я. Знімаємо піну.

Крок 3. Овочі очищаємо від шкірки і обполіскуємо.

Крок 4. Дві моркви і дві цибулини відправляємо в бульйон.

Крок 5. Квасолю попередньо заливаємо водою і залишаємо на 60 хвилин.

Крок 6. Потім засипаємо бобову культуру до м’яса і проварюємо 1,5-2 години на мінімальному нагріві.

Крок 7. Залишився довільно цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до рум’яного кольору на соняшниковій олії.

Крок 8. Цибуля відкидаємо на дрібне сито і відокремлюємо ароматне масло, сам овоч нам не знадобиться.

Крок 9. Томатну пасту розвести в невеликій кількості води.

Крок 10. Масло, що залишилося від обсмажування цибулі, повертаємо в сковороду і доповнюємо пастою з томатів, лавром, чорним перцем горошком – готуємо протягом 10-15 хвилин під закритою кришкою.

Крок 11. Через зазначений час, виймаємо з заправки листочки і горошини перцю.

Крок 12. З готового бульйону прибираємо цибулю і морквину, закидаємо очищену картоплю і проварюємо до готовності, солимо.

Крок 13. Відміряємо потрібну кількість рису.

Крок 14. Відварюємо до напівготовності.

Крок 15. Решту свинину і яловичину пропускаємо через м’ясорубку і змішати з рисовою крупою, сіллю і меленим перцем.

Крок 16. Вологими долонями ліпимо великі тефтелі.

Крок 17. В момент, коли картопля стала м’якою – в бульйон викладаємо соус і тефтелі, проварюємо 5 хвилин і при необхідності підсолюємо.

Крок 18. У кожну супницю кладемо по одному шматку свинини, по одній тефтеле, і по картоплині – заливаємо наваристим бульйоном. Приємного апетиту!