Бозбаш з свинини
Бозбаш зі свинини – це заливний суп кавказької кухні, з приготуванням якого впорається кожен. Для того, щоб блюдо стало ситним і апетитним на погляд, обов’язково слід додавати такі компоненти, як квасоля, длинозерный рис і томатна паста.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Яловичина – 200 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 4 шт.
- Рис длинозерный – 1 ст. л.
- Квасоля – ½ склянки
- Паста томатна – 250 гр.
- Масло соняшникове – 80 мл
- Перець чорний горошком – 12 шт.
- Лист лавра – 3 шт.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Картопля – 5-6 шт.
- Вода – 3,5 л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу м’якоть (400 грам) ретельно промиваємо й розрізаємо на порційні шматки.
Крок 2. Закидаємо м’ясо в киплячу воду і доводимо до кипіння на середньому полум’я. Знімаємо піну.
Крок 3. Овочі очищаємо від шкірки і обполіскуємо.
Крок 4. Дві моркви і дві цибулини відправляємо в бульйон.
Крок 5. Квасолю попередньо заливаємо водою і залишаємо на 60 хвилин.
Крок 6. Потім засипаємо бобову культуру до м’яса і проварюємо 1,5-2 години на мінімальному нагріві.
Крок 7. Залишився довільно цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до рум’яного кольору на соняшниковій олії.
Крок 8. Цибуля відкидаємо на дрібне сито і відокремлюємо ароматне масло, сам овоч нам не знадобиться.
Крок 9. Томатну пасту розвести в невеликій кількості води.
Крок 10. Масло, що залишилося від обсмажування цибулі, повертаємо в сковороду і доповнюємо пастою з томатів, лавром, чорним перцем горошком – готуємо протягом 10-15 хвилин під закритою кришкою.
Крок 11. Через зазначений час, виймаємо з заправки листочки і горошини перцю.
Крок 12. З готового бульйону прибираємо цибулю і морквину, закидаємо очищену картоплю і проварюємо до готовності, солимо.
Крок 13. Відміряємо потрібну кількість рису.
Крок 14. Відварюємо до напівготовності.
Крок 15. Решту свинину і яловичину пропускаємо через м’ясорубку і змішати з рисовою крупою, сіллю і меленим перцем.
Крок 16. Вологими долонями ліпимо великі тефтелі.
Крок 17. В момент, коли картопля стала м’якою – в бульйон викладаємо соус і тефтелі, проварюємо 5 хвилин і при необхідності підсолюємо.
Крок 18. У кожну супницю кладемо по одному шматку свинини, по одній тефтеле, і по картоплині – заливаємо наваристим бульйоном. Приємного апетиту!