Суп з фрикадельками – 10 найсмачніших і найпростіших рецептів приготування з покроковими фото

Суп із фрикадельками – це дуже смачне та ситне рішення для вашого домашнього столу. Такий апетитний суп ідеально підійде для сімейного обіду. Є кілька варіантів приготування, але найкращі з них ми зібрали у нашій перевіреній кулінарній добірці із десяти покрокових рецептів із фотографіями.

Суп із фрикадельками з фаршу – класичний рецепт

Суп з фрикадельками з фаршу – це класичний рецепт, який варто взяти на замітку для свого ситного сімейного обіду. Така страва виходить дуже наваристою, ситною і привабливою. А готується воно із найпростіших продуктів, тому обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Картопля – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – 30 гр.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Олія – ​​для смаження
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати найсмачніший суп з фрикадельками? Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Розтоплюємо вершкове масло. Вимірюємо необхідну кількість м’ясного фаршу. Він має бути повністю розморожений.

До м’ясного фаршу вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо подрібнену цибулю, сіль та чорний мелений перець.

Добре вимішуємо фарш зі спеціями до однорідності. Також можна його відбити руками.

З отриманої м’ясної маси можна починати ліпити фрикадельки.

Рекомендується скочувати невеликі кульки мокрими руками.

Необхідно отримати однакові акуратні кульки. Викладаємо їх на тарілку на невеликій відстані один від одного.

Доводимо до кипіння воду в каструлі, додаємо сюди лавровий лист, сіль та перець. У киплячу воду акуратно занурюємо фрикадельки, знову доводимо до кипіння.

Після повторного закипання з фрикадельками почне утворюватися піна. Її обов’язково прибираємо.

Після закипання фрикадельки варимо близько 10 хвилин.

Далі фрикадельки на якийсь час прибираємо з бульйону.

У цей час очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо її під водою і обробляємо на кубики.

Кубики картоплі опускаємо в готовий бульйон і знову доводимо до кипіння.

Також до смаку можна додати ще сіль і мелений перець.

Дрібно рубаємо ножем цибулю і натираємо на тертку моркву.

Викладаємо овочі в сковороду з олією.

Обсмажуємо їх до м’якого стану, періодично помішуючи.

Близько 10 хвилин варимо картоплю і потім викладаємо в каструлю обсмажені овочі.

Відразу можна викладати сюди відварені фрикадельки.

Промиваємо та обсушуємо зелень і дрібно рубаємо його ножем.

Відправляємо ароматну зелень до нашого супу, доводимо знову до кипіння і вимикаємо вогонь. Потім каструлю із супом закриваємо кришкою і залишаємо на 10-20 хвилин.

Суп із фрикадельками з фаршу за класичним рецептом готовий. Частуйтесь!

Простий суп з фрикадельками та картоплею

Простий суп із фрикадельками та картоплею ідеально впишеться у ваше обіднє меню. Подавайте апетитну та наваристу страву з хлібом, ароматною зеленню, сметаною та іншими доповненнями – як вам більше подобається. Для приготування використовуйте нашу покрокову кулінарну ідею.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Фарш м’ясний – 250 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Цибуля зелена – 4 пера.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі очищаємо та промиваємо під водою.

Крок 2. Картоплю обробляють кубиками і викладаємо в каструлю. Сюди ж відправляємо подрібнену цибулю та терту на тертці моркву.

Крок 3. Заливаємо продукти водою, доповнюємо сіллю та лавровим листком. Доводимо до кипіння та після варимо 15 хвилин.

Крок 4. М’ясний фарш добре вимішуємо з сіллю, перцем і яєчним білком. З отриманої маси ліпимо акуратні круглі фрикадельки.

[adsp-pro-710]

Крок 5. Обережно опускаємо фрикадельки в готовий овочевий бульйон. Варимо ще близько 7 хвилин.

Крок 6. Пробуємо суп на смак і при необхідності доповнюємо його сіллю та перцем. Сюди ж відправляємо подрібнену зелену цибулю. Варимо суп ще кілька хвилин і вимикаємо вогонь.

Крок 7. Простий суп із фрикадельками та картоплею готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!

Сирний суп з фрикадельками та плавленим сиром

Сирний суп з фрикадельками та плавленим сиром відрізняється особливою поживністю та оригінальним смаком. Перед таким гарячим частуванням з додаванням ніжного сиру неможливо буде встояти. Апетитний суп яскраво доповнить великі сімейні обіди. Спробуйте!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Фарш говяжий – 250 гр.
  • Сирок плавлений – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вода – 1,5 л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Дрібно рубаємо ножем цибулю і натираємо на великій тертці моркву.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо сюди цибулю. Обсмажуємо його до прозорого стану близько 5 хвилин.

Крок 4. У глибоку миску відправляємо м’ясний фарш, додаємо сюди куряче яйце, сіль, суміш перців та половину обсмаженої цибулі. Ретельно перемішуємо.

Крок 5. З отриманої маси мокрими руками ліпимо невеликі акуратні кульки.

Крок 6. До цибулі, що залишилася, в сковороді відправляємо терту моркву і смажимо овочі разом ще 5 хвилин.

Крок 7. У каструлі доводимо до кипіння воду і занурюємо сюди обсмажені овочі.

Крок 8. Далі в каструлю викладаємо фрикадельки, доводимо до кипіння і варимо ще 15 хвилин.

Крок 9. Почищену картоплю обробляють на невеликі кубики.

Крок 10. Картоплю також відправляємо до нашого супу і варимо протягом 10 хвилин.

Крок 11. Доповнюємо суп сіллю та спеціями до смаку.

Крок 12. Плавлений сир натираємо на тертці із дрібними зубчиками.

Крок 13. Тертий сир також занурюємо в суп і варимо до повного розплавлення.

Крок 14. Після вимикаємо вогонь і дістаємо із супу лавровий лист.

Крок 15. Сирний суп із фрикадельками та плавленим сиром готовий. Скоріше спробуйте!

Простий суп з фрикадельками та рисом

Простий суп з фрикадельками та рисом відмінно урізноманітнить ваш обідній стіл. Подавайте гарячу наваристу страву з хлібом, ароматною зеленню, сметаною та іншими доповненнями – що більше любите. Порадуйте себе та родину неймовірно поживним кулінарним рішенням!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Бульйон м’ясний – 1,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинна олія – для смаження.
  • Рис – 75 грн.
  • Кріп – 5 гілок.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для фрикаделек:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно рубаємо ножем цибулю. З білого хліба зрізаємо кірку, а м’якуш заливаємо молоком і залишаємо на 10 хвилин.

Крок 2. У великій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, віджатий від молока батон, подрібнену цибулю, сіль та перець. Добре все перемішуємо, закриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 3. Для супу нарізаємо тонкими скибочками цибулю з морквою.

Крок 4. Обсмажуємо овочі до м’якості на олії. Після цього перекладаємо в киплячий м’ясний бульйон і варимо 5 хвилин.

Крок 5. З підготовленого фаршу мокрими руками ліпимо невеликі фрикадельки.

Крок 6. Фрікадельки також відправляємо в киплячий бульйон.

Крок 7. Також у суп відправляємо рис. Варимо разом близько 10 хвилин. В кінці додаємо зелень і при необхідності ще сіль та спеції.

Крок 8. Простий суп із фрикадельками та рисом готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Суп з фрикадельками та вермішеллю

Суп з фрикадельками та вермішеллю – це просте та неймовірно смачне кулінарне рішення для сімейного обіду. Такий апетитний суп просто знахідка для великої родини. Готується він легко та з найпростіших інгредієнтів. Рекомендуємо взяти до уваги нашу кулінарну ідею!

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вермішель – 50 грн.
  • Вода – 2 л.
  • Зелень – за бажанням.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Почищену картоплю обробляють на невеликі кубики. Дрібно нарізаємо очищену цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 3. У глибоку миску прокручуємо м’ясо через м’ясорубку. В отриманий фарш відправляємо половину подрібненої цибулі, куряче яйце, сіль та спеції. Ретельно перемішуємо.

Крок 4. З отриманого фаршу мокрими руками ліпимо невеликі фрикадельки.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо на ньому цибулю, що залишилася, з морквою близько 5 хвилин.

Крок 6. Доводимо до кипіння воду в каструлі та додаємо сюди сіль. У киплячу воду відразу ж відправляємо фрикадельки, доводимо до повторного закипання і опускаємо картопля сюди. Варимо близько 20 хвилин. У процесі варіння обов’язково прибираємо пінку. Наприкінці додаємо обсмажені овочі та готуємо ще 5 хвилин.

Крок 7. Доповнюємо наш суп вермішеллю, варимо пару хвилин і посипаємо частування спеціями. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися суп під кришкою 15 хвилин.

Крок 8. Суп з фрикадельками та вермішеллю готовий. Подавайте до столу та оцінюйте гарячу страву!

Смачний суп із фрикадельками з курячого фаршу

Смачний суп із фрикадельками з курячого фаршу ідеально підійде для вашого обіднього столу. Подавайте апетитну та наваристу страву з хлібом, свіжою зеленню, сметаною та іншими доповненнями – як вам більше подобається. Для приготування беріть до уваги нашу покрокову кулінарну ідею.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Вермішель – 100 грн.
  • Зелень сушена – до смаку.
  • Лавровий листок – за бажанням.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти. Картоплю очищаємо від шкірки та промиваємо. Так само очищаємо морквину.

Крок 2. Одну цибулину та моркву обробляють на невеликі кубики.

Крок 3. Обсмажуємо овочі на олії близько 10 хвилин до м’якого стану.

Крок 4. Доводимо до кипіння воду із сіллю та доповнюємо обсмаженими овочами. Варимо близько п’яти хвилин.

Крок 5. У курячий фарш відправляємо подрібнену цибулину, сіль та чорний мелений перець. Добре все вимішуємо до однорідності.

Крок 6. Мокрими руками з курячого фаршу ліпимо акуратні фрикадельки.

Крок 7. Опускаємо готові фрикадельки до нашого киплячого супу.

Крок 8. Доводимо частування до повторного закипання та варимо близько 7 хвилин.

Крок 9. Також у суп відправляємо кубики картоплі. Варимо до його м’якості.

Крок 10. Наприкінці додаємо спеції зі списку. Також викладаємо вермішель, варимо кілька хвилин і вимикаємо вогонь.

Крок 11. Смачний суп із фрикадельками з курячого фаршу готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!

Суп із фрикадельками з рибного фаршу

Суп із фрикадельками з рибного фаршу дивує неймовірною поживністю та цікавим смаком. Перед таким гарячим частуванням буде складно встояти. Апетитний суп з додаванням рибного продукту ідеально підійде для великого та ситного обіду у родинному колі.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 800 гр.
  • Фарш рибний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатная – 1,5 ст.л.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – 0,3 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч.л.
  • Вода – 2,5 л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Картоплю очищаємо та обробляємо на шматочки середнього розміру. Викладаємо у каструлю.

Крок 3. Сюди ж відправляємо сіль та лаврове листя.

Крок 4. Заливаємо все водою, доводимо до кипіння і варимо близько 30 хвилин.

Крок 5. Подрібнюємо одну цибулину і натираємо на тертці моркву. Викладаємо овочі в сковороду з олією.

Крок 6. Обсмажуємо продукти до м’якості на помірному вогні.

Крок 7. Сюди викладаємо томатну пасту, добре все перемішуємо і смажимо ще близько 5 хвилин.

Крок 8. Другу цибулину подрібнюємо та з’єднуємо з рибним фаршем. Також додаємо сіль та спеції. Добре перемішуємо.

Крок 9. З отриманого фаршу мокрими руками ліпимо акуратні фрикадельки.

Крок 10. У каструлю відправляємо овочі з томатною пастою та перемішуємо.

Крок 11. Далі обережно опускаємо в суп фрикадельки. Готуємо 10 хвилин та вимикаємо вогонь.

Крок 12. Суп із фрикадельками з рибного фаршу готовий. Подавайте до столу, доповнивши запашною зеленню!

Суп с фрикадельками и грибами

Суп із фрикадельками та грибами порадує не лише яскравим смаком, а й дивовижним ароматом. Таку особливість гарячої страви надають гриби. Якщо хочете порадувати себе та домашніх привабливим та ситним обідом без зайвого клопоту, то беріть на замітку нашу кулінарну ідею.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Гриби печериці – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис – 2 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень – 3 гілки.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Гриби добре промиваємо під водою і нарізаємо кубиками.

Крок 3. Дрібно рубаємо ножем цибулю.

Крок 4. Морквину обробляють тонкою соломкою або натираємо на великій тертці.

Крок 5. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо під водою та ріжемо на кубики середнього розміру.

Крок 6. М’ясний фарш доповнюємо сіллю, перцем і добре вимішуємо.

Крок 7. У каструлю вливаємо олію і викладаємо сюди моркву.

Крок 8. Обсмажуємо моркву та викладаємо до неї цибулю, гриби та добре промитий рис.

Крок 9. Перемішуємо продукти та обсмажуємо близько 5 хвилин.

Крок 10. Далі викладаємо сюди картоплю і заливаємо все це окропом. Проварюємо до м’якості картоплі.

Крок 11. З фаршу мокрими руками ліпимо акуратні фрикадельки.

Крок 12. Фрікадельки також опускаємо в наш суп і варимо разом до їх готовності.

Крок 13. Наприкінці готування додаємо сіль, спеції та подрібнену зелень. Вимикаємо вогонь та тримаємо страву під кришкою 10 хвилин.

Крок 14. Суп із фрикадельками та грибами готовий. Подавайте до столу, доповнивши грибами!

Гречаний суп із фрикадельками

Гречаний суп із фрикадельками – це оригінальне кулінарне рішення для великого сімейного обіду. Готова гаряча страва виходить неймовірно смачною, апетитною та поживною. Кулінарний процес порадує своєю простотою та нетривалістю. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Крупа гречана – 50 гр.
  • Фарш м’ясний – 250 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – 3 гілки.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо від шкірки картопля, промиваємо її під водою і обробляють на кубики середнього розміру. Опускаємо в киплячу підсолену воду і відварюємо.

Крок 2. Добре перебираємо та промиваємо гречку. Також відправляємо її до каструлі з картоплею.

Крок 3. В окремому посуді з’єднуємо м’ясний фарш із сіллю та спеціями. За бажанням можна додати подрібнений часник.

Крок 4. Сюди ж відправляємо дрібно нарубану цибулю і добре все вимішуємо.

Крок 5. Для засмаження також подрібнюємо цибулину та натираємо на великій тертці моркву.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній овочі близько 5 хвилин. Викладаємо їх у нашу каструлю із супом.

Крок 7. З фаршу мокрими руками ліпимо акуратні кульки і також занурюємо в суп. Варимо до готовності 15 хвилин.

Крок 8. Гречаний суп із фрикадельками готовий. Можна куштувати!

Суп із фрикадельками з яловичого фаршу

Суп з фрикадельками з яловичого фаршу відрізняється особливою поживністю та насиченим смаком. Перед таким гарячим частуванням неможливо буде встояти. Апетитний наваристий суп легко стане вашим улюбленим блюдом для великого сімейного обіду.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 330 гр.
  • Фарш говяжий – 300 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Рис – 50 грн.
  • Локшина – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Каррі – 0,25 ч.л.
  • Паприка мелена – 0,5 ч.л.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Рис промиваємо під водою та викладаємо в сотейник, заливаємо водою, доводимо до кипіння та варимо на невеликому вогні близько 10 хвилин.

Крок 3. Далі рис остудити до кімнатної температури.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш і рис. Сюди ж відправляємо сіль та спеції.

Крок 5. Ретельно перемішуємо фарш із рисом і відбиваємо його кілька разів.

Крок 6. Мокрими руками з фаршу ліпимо акуратні фрикадельки.

Крок 7. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками та опускаємо в каструлю з водою. Доводимо до кипіння і варимо після 10 хвилин.

Крок 8. Дрібно рубаємо ножем цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі на олії близько 5 хвилин на невеликому вогні.

Крок 9. Сюди ж викладаємо подрібнені помідори, перемішуємо та готуємо всі разом.

Крок 10. Доповнюємо овочі подрібненою петрушкою та готуємо ще близько 5 хвилин.

Крок 11. Викладаємо обсмажені овочі в каструлю з картоплею і доводимо до кипіння.

Крок 12. Далі до супу відправляємо підготовлені фрикадельки. Знову доводимо до кипіння та варимо близько 10 хвилин на невеликому вогні.

Крок 13. Викладаємо в наш суп локшину та варимо ще близько 5 хвилин.

Крок 14. Далі суп доповнюємо подрібненою зеленню та сіллю, проварюємо пару хвилин.

Крок 15. Вимикаємо плиту. Супу можна настояти під кришкою перед подачею.

Крок 16. Суп із фрикадельками із яловичого фаршу готовий. Частуйтесь!