Рибний суп з минтая – 6 смачних рецептів з покроковими фото

Рибний суп з минтая — це смачне низькокалорійне блюдо, яке сподобається всім, хто стежить за споживаними продуктами. Минтай – дієтична, бюджетна і багата білком риба, яку їдять зожники. Суп можна приготувати різними способами, процес приготування не займе багато часу, а результат буде вище усіляких похвал. У минтае практично немає кісточок, що максимально спрощує процес споживання апетитного супу. Пробуйте і ви не пошкодуєте!

Рибний суп з філе минтая

Рибний суп з філе минтая – максимально просте перше блюдо. Багато хто не люблять рибні супи за наявність кісточок, але це не стосується цього рецепта. Запашний суп полюбиться вам не тільки за простоту виконання, але і за свою неймовірну смакоту. Швидко, просто і корисно! Хто ж відмовиться від такої страви.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Рибний бульйон 1 л
  • Минтай 200 гр. (філе)
  • Картопля 3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Кріп за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Зберіть продукти для дієтичного супу. Рибний бульйон я використовую заморожений.
  2. Розморозьте бульйон, склавши в каструлю і поставивши на плиту. Можна розморозити при кімнатній температурі або за допомогою мікрохвильової печі. Або використовуйте свіжоприготовлену основу.
  3. Коренеплоди помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Наріжте, як вам подобається. Спосіб нарізки непринциповий.
  4. Заморожене філе минтая розріжте на частини.
  5. Коли бульйон розморозиться і нагріється, додайте овочі.
  6. У бульйон покладіть рибне філе. Готуйте 15-20 хвилин, встановивши нагрівання нижче середнього. Через 20 хвилин спробуйте, якщо потрібно, відрегулювати за смаком спеціями – сіллю і перцем.
  7. Кріп промийте проточною водою. Гілочки подрібніть ножем. Подрібнений кріп перекладіть в суп. Вимкніть плиту і залиште настоятися. Ароматне рибне блюдо розлийте по тарілках. Запрошуйте сім’ю до обіднього столу і їжте із задоволенням!

Суп з минтая з рисом

Суп з минтая з рисом підкорить серце ваших домочадців. Легкий суп не залишить тяжкості після трапези і досить наситить. Процес готування не обтяжить вас. Цей рецепт для тих, хто не любить возитися з рибою. Не потрібно обробляти її і очистити від кісточок. Все максимально просто.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л
  • Філе минтая – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Рис – 150 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаньте рибу з морозильника.

Крок 2. Каструлю для варіння супу поставте на плиту, налити 2 літри води і закип’ятіть.

Крок 3. Покладіть рибу в киплячу воду.

Крок 4. Насипте солі за смаком.

Крок 5. З цибулини зніміть піну і додайте в бульйон цілком.

Крок 6. Варіть бульйон хвилин 15-20.

Крок 7. Тим часом залишився цибулю почистіть і дрібненько наріжте.

Крок 8. Моркву вимити щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або економки.

Крок 9. Почищену моркву натріть на тертці.

Крок 10. Картоплю помийте під водою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Наріжте, як вам подобається. Спосіб нарізки непринциповий.

Крок 11. Не забувайте знімати шумівкою пінку.

Крок 12. Дістаньте зварений минтай.

Крок 13. Озброїтеся дрібним ситом.

Крок 14. Позбавте бульйон від осаду.

Крок 15. Каструлю вимийте. Вилийте в неї проціджений бульйон. Закиньте цибулю з морквою.

Крок 16. Приправте перцем.

Крок 17. Рис добре промити до прозорої води. І закиньте в суп.

Крок 18. Часник очистіть від лушпиння.

Крок 19. Часник пропустіть через прес і додайте в бульйон.

Крок 20. Зелень обдайте під краном, подрібніть ножем і перекладіть в суп.

Крок 21. Спробуйте суп, якщо потрібно, відрегулювати за смаком спеціями. Вимкніть плиту і залиште настоятися.

Крок 22. Рибне блюдо розлийте по тарілках.

Крок 23. Накривайте на стіл і пригощайте друзів. Їжте із задоволенням!

Рибний суп з минтая з картоплею

Рибний суп з минтая з картоплею максимально простий в приготуванні, що не може не порадувати зайнятих господинь. В принципі за цим рецептом можна приготувати суп з будь-якої риби, але я вибираю минтай за його дешеву вартість і відсутність ненависних кісточок.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вода – 1,5 л
  • Минтай – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для дієтичного супу. Дістаньте рибу з морозильника. Картоплю помийте під водою і звільніть від шкірки ножем або овочечисткою.

Крок 2. Минтай обдайте під водою, наріжте скибочками, не забудьте вийняти нутрощі.

Крок 3. Рибу складіть в каструлю для варіння супу. З цибулини зніміть піну і додайте цілком. Всипте горошини перцю і додайте лаврушку.

Крок 4. Налийте в каструлю 1,5 літра води і закип’ятіть. Насипте солі за смаком. Варіть бульйон хвилин 15-20. Час від часу знімайте піну шумівкою.

Крок 5. Дістаньте зварений минтай і цибулину. Озброїтеся дрібним ситом. Позбавте бульйон від осаду.

Крок 6. Картоплю наріжте, як вам подобається. Спосіб нарізки непринциповий.

Крок 7. Каструлю вимийте. Влийте в неї проціджений бульйон. Додайте картоплю.

Крок 8. Почистіть залишився лук і дрібненько наріжте. Моркву вимити щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Почищену моркву наріжте довільно.

Крок 9. Овочі обсмажте до м’якого стану на сковорідці з олією.

Крок 10. Остиглий минтай відокремте від кісточок.

Крок 11. У бульйон додайте м’якоть минтая і овочеву засмажку.

Крок 12. Прокип’ятіть і вимкніть нагрів.

Крок 13. Часник позбавте від лушпиння, подрібніть часникодушилкою і додайте в суп. Зелень облийте водою під краном, подрібніть ножем і перекладіть в суп.

Крок 14. Апетитний рибний суп розлийте по тарілках. Запрошуйте домочадців до обіднього столу і їжте із задоволенням!

Суп з минтая з пшоном

Суп з минтая з пшоном – смачно, ситно і без особливих зусиль. Я, як і багато господинь, люблю просту домашню їжу без всяких складнощів і наворотів. Рибний суп один з улюблених перших страв. Минтай не вимагає довгої попередньої обробки, в цьому і вся краса страви.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вода/курячий бульйон – 1,5 л
  • Пшоно – 0,25 склянки
  • Минтай – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Зелена цибуля – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаньте рибу з морозильника, злегка розморозьте.

Крок 2. Минтай обдайте під водою, вспорите черевце. Видаліть нутрощі.

Крок 3. Рибу наріжте скибочками, покладіть в каструлю для варіння супу. Налийте 1,5 літра води або курячого бульйону і закип’ятіть. Насипте солі за смаком. Варіть бульйон хвилин 15-20. Час від часу знімайте піну шумівкою.

Крок 4. Коренеплоди помийте під водою і звільніть від шкірки ножем або овочечисткою. Картоплю і половинку моркви наріжте Закиньте в бульйон.

Крок 5. Другу половинку моркву натріть на тертці. З цибулини зніміть піну і дрібненько нарубаєте.

Крок 6. Пшоняну крупу добре вимийте до прозорості води. І висипте в суп. Додати лаврушку і горошини коріандру.

Крок 7. Цибулю з морквою пасеруйте до м’якого стану на сковорідці з олією. Овочеву засмажку додайте в бульйон. Перемішайте. Спробуйте, якщо потрібно, відрегулювати за смаком спеціями – сіллю і перчиком.

Крок 8. Прокип’ятіть і вимкніть нагрів. Зелень облийте водою під краном, подрібніть ножем і перекладіть в суп. Запашний рибний суп розлийте по тарілках. Кличте домочадців до трапези і їжте із задоволенням!

Суп з минтая з перловкою

Суп з минтая з перловкою виходить апетитним і надзвичайно ароматним. Готується не складніше чим і будь-який інший суп. Головне бажання, і все у вас вийде. Для того щоб суп приготувався швидше, використовуйте заздалегідь замочену перловку або крупи швидкого приготування. Запашний суп полюбиться вам з першої ложки!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вода – 3 л
  • Минтай свіжоморожений – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Болгарський перець – 0,5 шт.
  • Крупа перлова – 3 ст. л.
  • Базилік сушений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. В каструлю, де будете варити суп, вилийте 3 літри води. Встановіть на плиті і закип’ятіть. Дістаньте рибу з морозильника, злегка розморозьте.

Крок 2. Поки вода нагрівається, займіться овочами. Коренеплоди помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Моркву натріть на тертці. З цибулини зніміть піну і дрібненько наріжте. Солодкий перець вимийте і наріжте

Крок 3. У киплячу воду насипте попередньо промиту і вимочену перловку. Цибулю і перець з морквою пасеруйте до м’якого стану на сковорідці з олією.

Крок 4. Картоплю порізати досить крупно і занурте в каструлю. Готуйте не менше 20 хвилин.

Крок 5. Додайте перцеві горошки і лаврушку.

Крок 6. Суп підсолити, і приправте сушеним базиліком. Він додасть родзинку рибному супчику. Ще добре поєднуються з рибою прованські трави. Це вам на замітку.

Крок 7. Розморожений минтай обдайте під водою, вспорите черевце. Видаліть нутрощі. Рибу наріжте скибочками і покладіть в каструлю. При бажанні можна відразу видалити кісточки, але це необов’язково. Через 20 хвилин риба приготується. Спробуйте, якщо потрібно, відрегулювати смак спеціями.

Крок 8. Вимкніть плиту і залиште настоятися. Апетитний рибний суп розлийте по тарілках. Запрошуйте домочадців до обіднього столу і їжте із задоволенням!

Рибний суп з минтая в мультиварці

Рибний суп з минтая в мультиварці – зручний спосіб нагодувати родину, не докладаючи особливих зусиль. Це блюдо не вимагає попереднього обжарювання, тому готується просто. Підготуйте продукти, закиньте і чекайте, коли мультиварка повідомить про готовність.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вода – 1,6 л.
  • Минтай – 150 гр.
  • Картопля – 450 гр.
  • Морква – 60 гр.
  • Рис – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 35 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаньте рибку з морозильника. З цибулини зніміть лушпиння і нарізати довільно.

Крок 2. Моркву вимити щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Почищену моркву натріть на тертці.

Крок 3. Картоплю помийте під водою і очистіть від шкірки ножем або овочечисткою. Наріжте, як вам подобається. Спосіб нарізки непринциповий.

Крок 4. Тушку минтая очистити від нутрощів, розріжте на шматочки.

Крок 5. Овочі покладіть в чашу мультиварки.

Крок 6. Рис добре промити до прозорої води. Висипте до овочів, викладіть шматочки минтая.

Крок 7. Насипте сіль, залийте водою. Додати лаврушку. Зелень промийте під водою, подрібніть і додайте до вмісту. Закрийте кришку приладу. Виберіть на панелі режим «Суп», натисніть «Старт». Про готовність супу мультиварка сповістить вас звуковим сигналом.

Крок 8. Відкрийте кришку приладу. Ароматне рибне блюдо розлийте по тарілках. Запрошуйте сім’ю до обіднього столу і їжте із задоволенням!