Розсольник класичний – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Класичний розсольник – це дуже смачне і ароматне блюдо для сімейного обіду. Такий поживний суп нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати його за всіма традиціями, скористайтесь готової кулінарної підбіркою з покрокових рецептів. Порадуйте себе і близьких апетитним домашнім частуванням.

Класичний рецепт розсольнику з перловкою і солоними огірками

Ароматний суп за класичним рецептом готують з додаванням перловки і солоних огірків. Гарячий суп послужить ідеальним варіантом для ситного домашнього обіду.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Телятина 400 гр.
  • Перлова крупа 200 гр.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Огірки солоні 5 шт.
  • Огірковий розсіл-1 склянка
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний горошок 8 шт.
  • Масло рослинне для смаження
  • Томатна паста 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати розсольник за класичним рецептом, окремо відварюємо до готовності перлову крупу. Залишаємо її на час.
  2. Промиваємо телятину, при необхідності розрізаємо її на менші шматочки, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Також додаємо в каструлю сіль, очищену цибулину і лаврове листя. Варимо близько 1 години.
  3. Чистимо овочі, що залишилися. Картоплю ріжемо тонкими часточками, а моркву натираємо на тертці. Також подрібнюємо солоні огірки.
  4. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ньому картоплю 10-15 хвилин.
  5. Дістаємо з сковороди картоплю і відправляємо в неї моркву, солоні огірки і томатну пасту. Готуємо на слабкому вогні близько 5 хвилин.
  6. Викладаємо овочі в каструлю з бульйоном. Сюди ж вливаємо огірковий розсіл, вводимо відварену перловку і додаємо за смаком сіль. Варимо страву ще 10-15 хвилин.
  7. Гарячий суп розливаємо по тарілках. Його можна доповнити свіжою зеленню і сметаною. Готово, можна подавати до столу!