Борщ холодний класичний – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Влітку не дуже хочеться їсти важку гарячу їжу, тому холодні супи користуються такою популярністю. Щоб в жаркий час у вас була можливість приготувати смачний холодний борщ, ми підібрали 8 відмінних рецептів.

Класичний холодний борщ на кефірі

У багатьох сім’ях влітку прийнято готувати холодні супи. Процес приготування і борщів зелених простий і зрозумілий, для нього потрібні доступні інгредієнти, частину з яких можна знайти в себе на грядці.

Інгредієнти на
4 порц.

  • 2 шт. Буряк варений
  • 2 шт. Картопля варений
  • Огірок ½ шт.
  • Цибуля зелена 5 гр.
  • Кріп 5 гр.
  • Яйце варене 2 шт.
  • Кефір-1 л
  • Вода кип’ячена ½ л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати холодний борщ за класичним рецептом? Варені картоплю, буряк і яйця очистіть.
  2. Картопля, буряк, яйця і огірки наріжте невеликими кубиками. Складіть овочі в миску або каструлю.
  3. Зелень дрібно порубаєте ножем.
  4. Додайте зелень до решти інгредієнтів.
  5. Додайте до овочів сіль кефір і воду, перемішайте. До подачі на стіл тримати борщ в холодильнику.

Приємного апетиту!