Влітку не дуже хочеться їсти важку гарячу їжу, тому холодні супи користуються такою популярністю. Щоб в жаркий час у вас була можливість приготувати смачний холодний борщ, ми підібрали 8 відмінних рецептів.
Класичний холодний борщ на кефірі
У багатьох сім’ях влітку прийнято готувати холодні супи. Процес приготування і борщів зелених простий і зрозумілий, для нього потрібні доступні інгредієнти, частину з яких можна знайти в себе на грядці.
Інгредієнти на
4 порц.
- 2 шт. Буряк варений
- 2 шт. Картопля варений
- Огірок ½ шт.
- Цибуля зелена 5 гр.
- Кріп 5 гр.
- Яйце варене 2 шт.
- Кефір-1 л
- Вода кип’ячена ½ л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати холодний борщ за класичним рецептом? Варені картоплю, буряк і яйця очистіть.
- Картопля, буряк, яйця і огірки наріжте невеликими кубиками. Складіть овочі в миску або каструлю.
- Зелень дрібно порубаєте ножем.
- Додайте зелень до решти інгредієнтів.
- Додайте до овочів сіль кефір і воду, перемішайте. До подачі на стіл тримати борщ в холодильнику.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний борщ з ковбасою?
Холодний борщ з ковбасою – ситне і освіжаюче блюдо, яке часто подають у спекотні дні. Заливають такий борщ овочевим бульйоном, мінеральною водою або квасом.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Інгредієнти:
- Картопля варена – 2 шт.
- Буряк варена – 2 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Яйце куряче варене – 1 шт.
- Цибуля зелена – 5 гр.
- Кріп – 5 гр.
- Ковбаса варена – 150 гр.
- Сметана – 100 мл
- Вода мінеральна – 1 л
- Сіль –за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування і борщів зелених. Свіжі овочі та зелень промийте, варені овочі і яйця очистіть.
2. Буряк натріть на крупній тертці, всі інші інгредієнти наріжте кубиками.
3. Кріп і зелений лук дрібно наріжте ножем.
4. Додайте сіль за смаком.
5. В останню чергу додайте сметану і мінеральну воду, перемішайте. Перед подачею охолодіть борщ.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування холодного і борщів зелених з бадиллям
Влітку, коли тільки-тільки починають дозрівати овочі, страви з них виходять особливо смачними. Тільки спробуйте холодний борщ з молодою буряків, і ви зрозумієте, що нічого краще ви до цього не їли.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Буряк – 100 гр.
- Бадилля – 15 гр.
- Морква – 20 гр.
- Огірок – 50 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля зелена – 15 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Оцет столовий– 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Бурякову гичку промийте і наріжте невеликими кубиками.
2. Кріп і зелену цибулю дрібно порубаєте ножем.
3. Яйця зваріть круто і наріжте кубиками.
4. Моркву очистіть і натріть на крупній тертушці.
5. Буряк відваріть до готовності і натріть на крупній тертці.
6. Огірки наріжте кубиками.
7. Змішайте всі нарізані інгредієнти, додайте сіль і цукор, влийте очищену воду. Поставте борщ на вогонь і доведіть його до кипіння, додайте оцет.
8. Після кипіння зніміть суп з вогню і остудіть його. Подавайте на стіл борщ зі сметаною в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Холодний борщ на квасі — класичний рецепт
Холодний борщ з квасом є чимось середнім між борщем і окрошкою. Це досить просте, але ситне блюдо, яке дуже добре втамовує спрагу, сповнює енергією в літній час.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6-8.
Інгредієнти:
- Буряк – 3-5 шт.
- Квас – 500 мл
- Вода – 1,5 л
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Зелень – 200 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Шинка – 100 гр.
- М’ята – 3-4 гілки.
- Сметана – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. 2-3 бульби буряка вимийте і очистіть, натріть на крупній тертці, залийте квасом і залиште на 1,5 години в прохолодному місці.
2. Залишилася буряк зваріть до готовності. Потім буряк вийміть з каструлі, у відвар додайте лимонний сік, сіль і цукор, перемішайте і поставте в холодильник.
3. Картоплю відваріть до готовності в мундирі. Яйця зваріть круто.
4. Варені буряки, картоплю, шинку, огірки і білок наріжте соломкою. Жовток розімніть виделкою і змішайте його зі сметаною і гірчицею.
5. Зелень наріжте і розітріть з сіллю до появи соку.
6. Змішайте всі інгредієнти подрібнені, додайте жовткову масу, влийте проціджений квас і буряковий відвар, перемішайте. Додайте сіль і мелений перець, за смаком.
7. Розлийте охолоджений борщ по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дуже смачний холодний борщ на м’ясному бульйоні
Для холодного і борщів зелених, краще всього використовувати не жирний бульйон, а на основі курки або індички. Цей красивий і корисний суп відмінно впишеться у ваше літнє меню.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Буряк – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Грудка куряча – 400 гр.
- Огірок – 2 шт.
- Цибуля зелена – 20 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Буряк, картоплю і яйця зваріть до готовності.
2. Курячу грудку залийте водою, поставте на вогонь і варіть до готовності 25-30 хвилин. Потім м’ясо приберіть з каструлі, бульйон процідіть і охолодіть.
3. Буряк очистіть і натріть на крупній тертці.
4. Картоплю і огірки наріжте кубиками.
5. Зелень дрібно порубаєте.
6. Яйця очистіть від шкаралупи і розріжте на 4 частини.
7. Куряче м’ясо дрібно наріжте.
8. У каструлі змішайте всі нарізані інгредієнти, влийте охолоджений бульйон, додайте сіль і мелений перець. Суп розкладіть по тарілках, додайте сметану і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як зварити смачну холодник з яйцем?
На вулиці спека, не знаєте, що приготувати на обід, щоб було легко, але ситно? Приготуйте цей чудовий холодний борщ з яйцем і м’ясом. Він не тільки освіжаючий, але і дуже ситний.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Свинина пісна – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Огірки свіжі– 4 шт.
- Огірок солоний – 0,5-1 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинину відварити до готовності, з поверхні бульйону обов’язково знімайте пінку. М’ясо вийміть з бульйону, а сам бульйон процідіть і остудіть.
2. Картоплю і буряк відваріть, і натріть на крупній тертці.
3. Солоний огірок і свіжі огірки також натріть на тертці.
4. М’ясо наріжте кубиками.
5. Перекладіть В каструлю буряк, картоплю, огірки і м’ясо, влийте охолоджений бульйон, додайте сіль, цукор і лимонний сік.
6. Розлийте борщ по тарілках, додайте сметану і в кожну порцію покладіть по половині вареного яйця.
Приємного апетиту!
Холодний борщ зі щавлем в домашніх умовах
Свіжий та кислий борщ зі щавлем як не можна, до речі, доведеться в спекотний літній день. Саме щавель робить суп таким насиченим і смачним. Причому, готується страва дуже швидко.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Буряк – 5 шт.
- Ковбаса варена – 350 гр.
- Огірки – 3 шт.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Щавель – 150 гр.
- Яйця варені – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – 400 мл
Процес приготування:
1. Щавель добре промийте і наріжте тонкими смужками.
2. У сковороду влийте склянку води, доведіть її до кипіння, всипте щавель і варіть 2 хвилини.
3. Огірки промийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Перекладіть їх у каструлю, додайте сіль і залиште на час, щоб огірки пустили сік.
4. Ковбасу наріжте невеликими кубиками.
5. Кріп промийте і дрібно порубаєте ножем.
6. Буряк відваріть до готовності і наріжте тонкою соломкою.
7. Варені яйця наріжте кубиками або натріть на крупній тертці.
8. Змішайте всі нарізані інгредієнти, додайте сметану і влийте воду, що залишилася після варіння буряків. Кількість води додайте на свій розсуд, щоб борщ вийшов тієї густини, яка потрібна саме вам. Посоліть борщ за смаком і подавайте його на стіл.
Приємного апетиту!
Швидкий і смачний борщ з маринованою буряком
Дуже смачний і швидкий варіант і борщів зелених, для тих, хто не хоче витрачати час на варіння буряків. До того ж маринована буряк додасть вашому першого страви легку кислинку.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Буряк маринована – 100 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Яйце варене – 1 шт.
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Вода – 300 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – 10 гр.
Процес приготування:
1. Маринований буряк натріть на крупній тертці.
2. Варене яйце наріжте кубиками.
3. Огірок промийте і наріжте кубиками.
4. Зелень промийте і дрібно порубаєте.
5. Перекладіть все подрібнені інгредієнти у велику миску або каструлю. Влийте холодну кип’ячену воду, посоліть і приправте за смаком.
6. Сметану додайте в борщ безпосередньо перед подачею.
Приємного апетиту!