Борщ холодний класичний – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Влітку не дуже хочеться їсти важку гарячу їжу, тому холодні супи користуються такою популярністю. Щоб в жаркий час у вас була можливість приготувати смачний холодний борщ, ми підібрали 8 відмінних рецептів.

Класичний холодний борщ на кефірі

У багатьох сім’ях влітку прийнято готувати холодні супи. Процес приготування і борщів зелених простий і зрозумілий, для нього потрібні доступні інгредієнти, частину з яких можна знайти в себе на грядці.

Інгредієнти на
4 порц.

  • 2 шт. Буряк варений
  • 2 шт. Картопля варений
  • Огірок ½ шт.
  • Цибуля зелена 5 гр.
  • Кріп 5 гр.
  • Яйце варене 2 шт.
  • Кефір-1 л
  • Вода кип’ячена ½ л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати холодний борщ за класичним рецептом? Варені картоплю, буряк і яйця очистіть.
  2. Картопля, буряк, яйця і огірки наріжте невеликими кубиками. Складіть овочі в миску або каструлю.
  3. Зелень дрібно порубаєте ножем.
  4. Додайте зелень до решти інгредієнтів.
  5. Додайте до овочів сіль кефір і воду, перемішайте. До подачі на стіл тримати борщ в холодильнику.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний борщ з ковбасою?

Холодний борщ з ковбасою – ситне і освіжаюче блюдо, яке часто подають у спекотні дні. Заливають такий борщ овочевим бульйоном, мінеральною водою або квасом.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Картопля варена – 2 шт.
  • Буряк варена – 2 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Яйце куряче варене – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 5 гр.
  • Кріп – 5 гр.
  • Ковбаса варена – 150 гр.
  • Сметана – 100 мл
  • Вода мінеральна – 1 л
  • Сіль –за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування і борщів зелених. Свіжі овочі та зелень промийте, варені овочі і яйця очистіть.

2. Буряк натріть на крупній тертці, всі інші інгредієнти наріжте кубиками.

3. Кріп і зелений лук дрібно наріжте ножем.

4. Додайте сіль за смаком.

5. В останню чергу додайте сметану і мінеральну воду, перемішайте. Перед подачею охолодіть борщ.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування холодного і борщів зелених з бадиллям

Влітку, коли тільки-тільки починають дозрівати овочі, страви з них виходять особливо смачними. Тільки спробуйте холодний борщ з молодою буряків, і ви зрозумієте, що нічого краще ви до цього не їли.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Буряк – 100 гр.
  • Бадилля – 15 гр.
  • Морква – 20 гр.
  • Огірок – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Оцет столовий– 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Бурякову гичку промийте і наріжте невеликими кубиками.

2. Кріп і зелену цибулю дрібно порубаєте ножем.

3. Яйця зваріть круто і наріжте кубиками.

4. Моркву очистіть і натріть на крупній тертушці.

5. Буряк відваріть до готовності і натріть на крупній тертці.

6. Огірки наріжте кубиками.

7. Змішайте всі нарізані інгредієнти, додайте сіль і цукор, влийте очищену воду. Поставте борщ на вогонь і доведіть його до кипіння, додайте оцет.

8. Після кипіння зніміть суп з вогню і остудіть його. Подавайте на стіл борщ зі сметаною в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Холодний борщ на квасі — класичний рецепт

Холодний борщ з квасом є чимось середнім між борщем і окрошкою. Це досить просте, але ситне блюдо, яке дуже добре втамовує спрагу, сповнює енергією в літній час.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6-8.

Інгредієнти:

  • Буряк – 3-5 шт.
  • Квас – 500 мл
  • Вода – 1,5 л
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Зелень – 200 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Шинка – 100 гр.
  • М’ята – 3-4 гілки.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. 2-3 бульби буряка вимийте і очистіть, натріть на крупній тертці, залийте квасом і залиште на 1,5 години в прохолодному місці.

2. Залишилася буряк зваріть до готовності. Потім буряк вийміть з каструлі, у відвар додайте лимонний сік, сіль і цукор, перемішайте і поставте в холодильник.

3. Картоплю відваріть до готовності в мундирі. Яйця зваріть круто.

4. Варені буряки, картоплю, шинку, огірки і білок наріжте соломкою. Жовток розімніть виделкою і змішайте його зі сметаною і гірчицею.

5. Зелень наріжте і розітріть з сіллю до появи соку.

6. Змішайте всі інгредієнти подрібнені, додайте жовткову масу, влийте проціджений квас і буряковий відвар, перемішайте. Додайте сіль і мелений перець, за смаком.

7. Розлийте охолоджений борщ по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачний холодний борщ на м’ясному бульйоні

Для холодного і борщів зелених, краще всього використовувати не жирний бульйон, а на основі курки або індички. Цей красивий і корисний суп відмінно впишеться у ваше літнє меню.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Буряк – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Грудка куряча – 400 гр.
  • Огірок – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Буряк, картоплю і яйця зваріть до готовності.

2. Курячу грудку залийте водою, поставте на вогонь і варіть до готовності 25-30 хвилин. Потім м’ясо приберіть з каструлі, бульйон процідіть і охолодіть.

3. Буряк очистіть і натріть на крупній тертці.

4. Картоплю і огірки наріжте кубиками.

5. Зелень дрібно порубаєте.

6. Яйця очистіть від шкаралупи і розріжте на 4 частини.

7. Куряче м’ясо дрібно наріжте.

8. У каструлі змішайте всі нарізані інгредієнти, влийте охолоджений бульйон, додайте сіль і мелений перець. Суп розкладіть по тарілках, додайте сметану і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як зварити смачну холодник з яйцем?

На вулиці спека, не знаєте, що приготувати на обід, щоб було легко, але ситно? Приготуйте цей чудовий холодний борщ з яйцем і м’ясом. Він не тільки освіжаючий, але і дуже ситний.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Свинина пісна – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Огірки свіжі– 4 шт.
  • Огірок солоний – 0,5-1 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Свинину відварити до готовності, з поверхні бульйону обов’язково знімайте пінку. М’ясо вийміть з бульйону, а сам бульйон процідіть і остудіть.

2. Картоплю і буряк відваріть, і натріть на крупній тертці.

3. Солоний огірок і свіжі огірки також натріть на тертці.

4. М’ясо наріжте кубиками.

5. Перекладіть В каструлю буряк, картоплю, огірки і м’ясо, влийте охолоджений бульйон, додайте сіль, цукор і лимонний сік.

6. Розлийте борщ по тарілках, додайте сметану і в кожну порцію покладіть по половині вареного яйця.

Приємного апетиту!

Холодний борщ зі щавлем в домашніх умовах

Свіжий та кислий борщ зі щавлем як не можна, до речі, доведеться в спекотний літній день. Саме щавель робить суп таким насиченим і смачним. Причому, готується страва дуже швидко.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Буряк – 5 шт.
  • Ковбаса варена – 350 гр.
  • Огірки – 3 шт.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Щавель – 150 гр.
  • Яйця варені – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 400 мл

Процес приготування:

1. Щавель добре промийте і наріжте тонкими смужками.

2. У сковороду влийте склянку води, доведіть її до кипіння, всипте щавель і варіть 2 хвилини.

3. Огірки промийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Перекладіть їх у каструлю, додайте сіль і залиште на час, щоб огірки пустили сік.

4. Ковбасу наріжте невеликими кубиками.

5. Кріп промийте і дрібно порубаєте ножем.

6. Буряк відваріть до готовності і наріжте тонкою соломкою.

7. Варені яйця наріжте кубиками або натріть на крупній тертці.

8. Змішайте всі нарізані інгредієнти, додайте сметану і влийте воду, що залишилася після варіння буряків. Кількість води додайте на свій розсуд, щоб борщ вийшов тієї густини, яка потрібна саме вам. Посоліть борщ за смаком і подавайте його на стіл.

Приємного апетиту!

Швидкий і смачний борщ з маринованою буряком

Дуже смачний і швидкий варіант і борщів зелених, для тих, хто не хоче витрачати час на варіння буряків. До того ж маринована буряк додасть вашому першого страви легку кислинку.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Буряк маринована – 100 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – 10 гр.

Процес приготування:

1. Маринований буряк натріть на крупній тертці.

2. Варене яйце наріжте кубиками.

3. Огірок промийте і наріжте кубиками.

4. Зелень промийте і дрібно порубаєте.

5. Перекладіть все подрібнені інгредієнти у велику миску або каструлю. Влийте холодну кип’ячену воду, посоліть і приправте за смаком.

6. Сметану додайте в борщ безпосередньо перед подачею.

Приємного апетиту!