Суп-пюре з гарбуза з вершками – 5 рецептів з покроковими фото

Гарбуз – корисний сезонний плід, що включає в себе багато вітамінів групи. З нього можна приготувати велику кількість різноманітних страв. Один з варіантів – крем-суп з вершками. Частування відмінно підходить для яскравого та ситного сімейного обіду. Використовуйте кулінарну збірку з 5-і покрокових рецептів.

Класичний рецепт крем-супу з гарбуза з вершками

Традиційний гарбузовий крем-суп з вершками – це смачне і поживне блюдо для вашого обіду. Порадуйте себе і домашніх оригінальної кулінарної ідеєю. Використовуйте для цього простий і перевірений рецепт.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Гарбуз 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Вода 1 л
  • Вершки 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зіра 1 щіпка
  • Петрушка 1 ч. л.
  • Гарбузове насіння 60 гр.

Процес приготування:

  1. Як зварити суп-пюре з гарбуза з вершками? Очищаємо від шкірки гарбуз і розрізаємо її на шматки середнього розміру. Відразу ж подрібнюємо цибулю з часником.
  2. Відправляємо продукти в сковороду з вершковим маслом. Готуємо на помірному вогні близько 5 хвилин.
  3. Далі інгредієнти занурюємо в каструлю з водою. Доповнюємо заготівлю сіллю і спеціями. Варимо 20 хвилин на слабкому вогні.
  4. У готову масу вливаємо вершки і перемелюємо вміст заглибним блендером.
  5. Ніжний гарбузовий крем-суп за класичним рецептом готовий. Розливайте по тарілках, прикрашайте сушеної петрушкою, гарбузовим насінням і пробуйте!

Суп-пюре з гарбуза з вершками і сиром

Ніжний і ароматний гарбузовий крем-суп виходить з додаванням вершків і сиру. Подавайте поживне частування до обіду, прикрасивши свіжою зеленню. Домашні оцінять такий продукт!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Гарбуз очищаємо від шкірки, насіння і м’якоті.

2. Розбираємо продукт на частини.

3. Далі їх можна нарізати дрібними кубиками.

4. Тонко нарізаємо попередньо очищений ріпчасту цибулю.

5. Відміряємо потрібну кількість вершкового масла.

6. Далі шматочок масла розтоплюємо в каструлі.

7. Сюди опускаємо ріпчасту цибулю.

8. Також чинимо і з гарбузовим кубиками. Тушкуємо кілька хвилин.

9. Вливаємо сюди воду і доводимо масу до кипіння.

10. Солимо заготівлю і доповнюємо лавровими листами.

11. Варимо на помірному вогні 20 хвилин, а після подрібнюємо блендером.

12. Сюди ж вливаємо вершки. Продовжуємо вимішувати.

13. Натираємо на тертці твердий сир і вмішуємо його в суп до розплавлення.

14. Гарячий суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню і пробуємо!

Як зварити суп-пюре з гарбуза з вершками і куркою?

Апетитний і смачний гарбузовий суп можна приготувати з вершками і куркою. Яскраве частування різноманітить ваше обіднє меню і приємно здивує близьких. Оцініть корисне і легке блюдо.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Курка – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Вершки – 200 мл
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування. Гарбуз очищаємо і інші овочі. Курку ділимо на частини середнього розміру.

2. Курку кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо до отримання бульйону. Солимо за смаком.

3. В цей час подрібнюємо цибулю.

4. Невеликими кубиками розбираємо гарбуз.

5. Подрібнюємо зубчики часнику.

6. Підсмажуємо цибулю, часник і гарбуз на сковороді у вершковому маслі. Досить буде 5 хвилин.

7. Відправляємо піджарку в бульйон. Варимо ще 15-20 хвилин.

8. Готове частування доповнюємо чорним меленим перцем і збиваємо блендером.

9. В кінці вливаємо вершки і перемішуємо вміст.

10. Гарбузовий крем-суп з куркою готовий. Діліть на порції і пригощайтеся.

Дуже смачний суп-пюре з гарбуза з вершками і імбиром

Щоб додати гарбузового супу-пюре яскравий пряний аромат, додайте в нього корінь імбиру. Така страва стане вишуканим рішенням для вашого обіду. Крім того, частування порадує корисними та поживними властивостями.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Вершки – 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка мелена копчена – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

1. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, після чого нарізаємо продукт невеликими кубиками. Випікаємо його з сіллю і перцем 20 хвилин при температурі 200 градусів.

2. Прогріваємо каструлю з вершковим маслом. Обсмажуємо тут цибулю з половиною тертого імбиру і часнику близько хвилини.

3. Вливаємо сюди один літр води. Кип’ятимо і солимо. Додаємо печений гарбуз і готуємо масу 20 хвилин.

4. У сковороді обсмажуємо залишився імбир на оливковій олії. Додаємо сюди мелену паприку.

5. З’єднуємо суп з імбирною обсмаженням і збиваємо все це в блендері.

6. Розливаємо отриманий продукт по тарілках і порційно доповнюємо окремо збитими вершками.

7. Пряний гарбузовий суп з вершками готовий!

Як приготувати суп-пюре з гарбуза з вершками і селерою?

Смачний і корисний гарбузовий крем-суп можна приготувати з додаванням селери. Порадуйте себе і близьких цікавим вітамінним обідом. Можна подавати з хлібом або сухариками.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Корінь селери – 0,5 кг
  • Картопля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 100 гр.
  • Імбир тертий – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло вершкове – 80 гр.

Процес приготування:

1. Промиваємо овочі під водою і очищаємо їх від шкірки.

2. Далі кожен інгредієнт нарізаємо дрібними кубиками.

3. Каструлю нагріваємо на плиті з вершковим маслом. Обсмажуємо тут імбир протягом 1-2 хвилини.

4. Додаємо сюди цибулю-порей. Продовжуємо пасеровку.

5. Викладаємо овочі, що залишилися і готуємо ще одну хвилину.

6. Заливаємо вміст водою. Солимо, посипаємо спеціями і варимо близько 30 хвилин. В кінці вливаємо вершки і збиваємо вміст блендером.

7. Готовий крем-суп можна розливати по порційних тарілках і пробувати. Готово!