Гарбуз – корисний сезонний плід, що включає в себе багато вітамінів групи. З нього можна приготувати велику кількість різноманітних страв. Один з варіантів – крем-суп з вершками. Частування відмінно підходить для яскравого та ситного сімейного обіду. Використовуйте кулінарну збірку з 5-і покрокових рецептів.
Класичний рецепт крем-супу з гарбуза з вершками
Традиційний гарбузовий крем-суп з вершками – це смачне і поживне блюдо для вашого обіду. Порадуйте себе і домашніх оригінальної кулінарної ідеєю. Використовуйте для цього простий і перевірений рецепт.
Інгредієнти на
6 порц.
- Гарбуз 1 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Масло вершкове 20 гр.
- Вода 1 л
- Вершки 150 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зіра 1 щіпка
- Петрушка 1 ч. л.
- Гарбузове насіння 60 гр.
Процес приготування:
- Як зварити суп-пюре з гарбуза з вершками? Очищаємо від шкірки гарбуз і розрізаємо її на шматки середнього розміру. Відразу ж подрібнюємо цибулю з часником.
- Відправляємо продукти в сковороду з вершковим маслом. Готуємо на помірному вогні близько 5 хвилин.
- Далі інгредієнти занурюємо в каструлю з водою. Доповнюємо заготівлю сіллю і спеціями. Варимо 20 хвилин на слабкому вогні.
- У готову масу вливаємо вершки і перемелюємо вміст заглибним блендером.
- Ніжний гарбузовий крем-суп за класичним рецептом готовий. Розливайте по тарілках, прикрашайте сушеної петрушкою, гарбузовим насінням і пробуйте!
Суп-пюре з гарбуза з вершками і сиром
Ніжний і ароматний гарбузовий крем-суп виходить з додаванням вершків і сиру. Подавайте поживне частування до обіду, прикрасивши свіжою зеленню. Домашні оцінять такий продукт!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 кг
- Сир твердий – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Гарбуз очищаємо від шкірки, насіння і м’якоті.
2. Розбираємо продукт на частини.
3. Далі їх можна нарізати дрібними кубиками.
4. Тонко нарізаємо попередньо очищений ріпчасту цибулю.
5. Відміряємо потрібну кількість вершкового масла.
6. Далі шматочок масла розтоплюємо в каструлі.
7. Сюди опускаємо ріпчасту цибулю.
8. Також чинимо і з гарбузовим кубиками. Тушкуємо кілька хвилин.
9. Вливаємо сюди воду і доводимо масу до кипіння.
10. Солимо заготівлю і доповнюємо лавровими листами.
11. Варимо на помірному вогні 20 хвилин, а після подрібнюємо блендером.
12. Сюди ж вливаємо вершки. Продовжуємо вимішувати.
13. Натираємо на тертці твердий сир і вмішуємо його в суп до розплавлення.
14. Гарячий суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню і пробуємо!
Як зварити суп-пюре з гарбуза з вершками і куркою?
Апетитний і смачний гарбузовий суп можна приготувати з вершками і куркою. Яскраве частування різноманітить ваше обіднє меню і приємно здивує близьких. Оцініть корисне і легке блюдо.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Гарбуз – 0,5 кг
- Курка – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Вершки – 200 мл
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для приготування. Гарбуз очищаємо і інші овочі. Курку ділимо на частини середнього розміру.
2. Курку кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо до отримання бульйону. Солимо за смаком.
3. В цей час подрібнюємо цибулю.
4. Невеликими кубиками розбираємо гарбуз.
5. Подрібнюємо зубчики часнику.
6. Підсмажуємо цибулю, часник і гарбуз на сковороді у вершковому маслі. Досить буде 5 хвилин.
7. Відправляємо піджарку в бульйон. Варимо ще 15-20 хвилин.
8. Готове частування доповнюємо чорним меленим перцем і збиваємо блендером.
9. В кінці вливаємо вершки і перемішуємо вміст.
10. Гарбузовий крем-суп з куркою готовий. Діліть на порції і пригощайтеся.
Дуже смачний суп-пюре з гарбуза з вершками і імбиром
Щоб додати гарбузового супу-пюре яскравий пряний аромат, додайте в нього корінь імбиру. Така страва стане вишуканим рішенням для вашого обіду. Крім того, частування порадує корисними та поживними властивостями.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Корінь імбиру – 10 гр.
- Вершки – 300 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка мелена копчена – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Масло оливкове – для смаження.
Процес приготування:
1. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, після чого нарізаємо продукт невеликими кубиками. Випікаємо його з сіллю і перцем 20 хвилин при температурі 200 градусів.
2. Прогріваємо каструлю з вершковим маслом. Обсмажуємо тут цибулю з половиною тертого імбиру і часнику близько хвилини.
3. Вливаємо сюди один літр води. Кип’ятимо і солимо. Додаємо печений гарбуз і готуємо масу 20 хвилин.
4. У сковороді обсмажуємо залишився імбир на оливковій олії. Додаємо сюди мелену паприку.
5. З’єднуємо суп з імбирною обсмаженням і збиваємо все це в блендері.
6. Розливаємо отриманий продукт по тарілках і порційно доповнюємо окремо збитими вершками.
7. Пряний гарбузовий суп з вершками готовий!
Як приготувати суп-пюре з гарбуза з вершками і селерою?
Смачний і корисний гарбузовий крем-суп можна приготувати з додаванням селери. Порадуйте себе і близьких цікавим вітамінним обідом. Можна подавати з хлібом або сухариками.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Гарбуз – 0,5 кг
- Корінь селери – 0,5 кг
- Картопля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля-порей – 100 гр.
- Імбир тертий – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вершки – 200 мл
- Масло вершкове – 80 гр.
Процес приготування:
1. Промиваємо овочі під водою і очищаємо їх від шкірки.
2. Далі кожен інгредієнт нарізаємо дрібними кубиками.
3. Каструлю нагріваємо на плиті з вершковим маслом. Обсмажуємо тут імбир протягом 1-2 хвилини.
4. Додаємо сюди цибулю-порей. Продовжуємо пасеровку.
5. Викладаємо овочі, що залишилися і готуємо ще одну хвилину.
6. Заливаємо вміст водою. Солимо, посипаємо спеціями і варимо близько 30 хвилин. В кінці вливаємо вершки і збиваємо вміст блендером.
7. Готовий крем-суп можна розливати по порційних тарілках і пробувати. Готово!