Цибульний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Цибульний суп – це французька страва, яка являє собою бульйон з додаванням цибулі, сиру і хрусткі грінки. Готується він за спеціальною технологією. У статті зібрано 10 рецептів ароматного цибульного супу.

Класичний цибулевий суп по-французьки

Оригінальний цибулевий суп по-французьки для вашого обіду. Щоб суп вийшов наваристим і смачним, дуже уважно слід поставитися до якості та технології приготування цибулі.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Цибуля червоний 750 гр.
  • Цибуля порей 250 гр.
  • Бульйон 1.5 л. яловичий
  • Біле сухе вино 250 мл
  • Часник 2 зуб.
  • Чебрець 2 гілки
  • Масло вершкове 40 гр.
  • Масло рослинне 30 мл
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Багет 8 шматків
  • Сир Грюйер 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити класичний цибульний суп? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування супу.
  2. Червоний цибулю очистіть і дрібно наріжте.
  3. Цибуля порей наріжте тонкою соломкою.
  4. Часник очистіть і роздушіть плоскою стороною ножа.
  5. Потім дрібно наріжте часник.
  6. З гілочок чебрецю обірвіть листочки.
  7. У сотейник влийте олію.
  8. Додайте до рослинного вершкове масло.
  9. На суміші масел обсмажте цибулю.
  10. Коли червоний цибуля стане прозорим, додайте цибулю-порей.
  11. Смажте обидва види цибулі приблизно півгодини, поки овочі не зарум’яняться і не почне карамелізуватися.
  12. Після цього додайте часник.
  13. Також додайте чебрець, сіль і перець мелений.
  14. Далі влийте вино, перемішайте.
  15. Потім у сотейник влити яловичий бульйон.
  16. Доведіть суп до кипіння і додайте лавровий лист.
  17. Після того, як суп закипить, зменшіть вогонь до середнього, накрийте сковороду кришкою і продовжуйте готувати ще 25 хвилин.
  18. Гарячий суп розлийте по мисках.
  19. Прямо в суп покладіть пару шматків багета.
  20. Зверху посипте блюдо тертим сиром.
  21. Поставте суп в духовку і запікайте при 120-150 градусах до появи рум’яної сирної скоринки.
  22. Чудовий цибулевий суп по-французьки готовий.

Приємного апетиту!

Цибулевий суп із селери для схуднення – правильний рецепт

Селера – один з найпопулярніших овочів для схуднення, в яких тільки стравах його не використовують. Ми розповімо, як правильно приготувати цибульний суп з селерою. Це легке і поживне блюдо, яке можна подати на обід.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Селера – 350 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 3-3,5 л

Процес приготування:

1. Овочі вимийте і просушіть. Капусту нашаткуйте тонкими смужками.

2. Моркву наріжте дрібними шматочками.

3. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте.

4. Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, м’якоть наріжте дрібними кубиками.

5. Стебла селери наріжте тонкими смужками.

6. Помідори наріжте кубиками.

7. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння. У киплячу воду покладіть цибулю і моркву, варити 10-15 хвилин на повільному вогні під кришкою. Після цього додайте інші овочі і варіть до готовності 15-20 хвилин, в кінці додайте сіль за смаком. Цибулевий суп з селерою подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Цибулевий суп з сиром в домашніх умовах

Цибульний суп – національне блюдо французької кухні. Це дуже смачне і цікаве блюдо, ваші близькі оцінять по достоїнству його оригінальну подачу і чудовий смак.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 10 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло вершкове – 70-80 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Вино біле сухе – 150-170 мл
  • Батон – 4-6 шматків.
  • Бульйон курячий – 1,5 л
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для першого етапу приготування супу підійде каструля з товстим дном або сковороду з високими бортами. Підготуйте необхідні інгредієнти.

2. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.

3. На розігріту сковороду викладіть вершкове масло, розтопити його, потім викладіть цибулю. Смажте цибулю протягом 10 хвилин до красивого золотистого кольору.

4. Зубчики часнику очистіть і дрібно наріжте, додайте його на сковороду до цибулі. Потім всипте борошно і влийте вино. Продовжуйте готувати, постійно помішуючи, поки маса не стане однорідною. Далі влийте бульйон, перемішайте і варіть суп протягом 30 хвилин, в кінці посоліть і приправте його за смаком.

5. Хліб злегка підсушіть на сухій сковороді, сир натріть на крупній тертці. На дно горщиків покладіть хліб, посипте його тертим сиром.

6. Потім влийте бульйон і зверху також всипте сир. Поставте горщики в духовку, розігріту до 200 градусів, на 3-5 хвилин. Перед подачею прикрасьте суп рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Як зварити смачну цибульний суп-пюре?

Найніжніший цибульний суп-пюре завоює ваше серце. Це неймовірно смачне французьке блюдо зробить ваш обід красивим і вишуканим. Причому, готувати це блюдо зовсім нескладно.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Цибуля-порей – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Бульйон – 0,5 л.
  • Картопля – 300 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Лук-порей наріжте тонкими кільцями.

2. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.

3. У сотейнику розтопіть вершкове масло, викладіть цибулю і цибулю-порей. Смажте цибулю до прозорості.

4. Картоплю очистіть, наріжте часточками і варіть до готовності. Потім додайте вершкове масло і розімніть картоплю до стану пюре.

5. У каструлю влийте бульйон, доведіть його до кипіння, покладіть в нього обсмажену цибулю.

6. У каструлю додати картопляне пюре і влийте вершки, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.

7. Ніжний цибульний суп-пюре подавайте в гарячому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Цибулевий суп з плавленим сиром

Рецептів цибульного супу дуже багато і можна вибрати свій ідеальний варіант. На воді суп виходить рідким, зі слабко вираженим смаком, тому радимо додати в бульйон плавлений сирок.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Тушка куряча – 1 шт.
  • Вода – 3 л
  • Кріп – 1-2 гілки.
  • Лист лавровий – 2-4 шт.
  • Перець чорний горошком – 4-6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Часник – 5 зуб.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Сир плавлений – 90 гр.
  • Хліб білий – 3-4 шматка.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

1. Курку залийте водою, додайте трохи солі, доведіть до кипіння і варіть бульйон на помірному вогні 30-40 хвилин. Періодично знімайте пінку з поверхні бульйону.

2. Коли бульйон буде готовий, додайте лавровий лист, стебла кропу і перець горошком, продовжуйте варити ще 10-15 хвилин. Далі вийміть курку і процідіть бульйон.

3. Картоплю наріжте кубиками, цибулю – тонкими півкільцями, зубчики часнику пропустити через прес або дрібно наріжте.

4. Поставте сковороду на сильний вогонь, розтопіть вершкове масло і викладіть цибулю, смажте на середньому вогні 5-10 хвилин. Потім додайте часник і цукор, перемішайте, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 30 хвилин. Далі збільште вогонь, додайте борошно, перемішайте, смажте, поки волога не вбереться.

5. У бульйон покладіть картоплю, на сильному вогні варіть його 15-20 хвилин. Після цього прямо в каструлю натріть плавлений сир, продовжуйте варити до повного розчинення сиру.

6. Далі викладіть в бульйон обсмажену цибулю, посоліть за смаком, перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть каструлю з вогню.

7. Білий хліб наріжте кубиками, обсмажте його до рум’яного кольору на сухій сковороді.

8. Подавайте цибулевий суп з сухариками.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування узбецького цибульного супу

Узбецький цибульний суп – відмінна альтернатива витонченому луковому супу по-французьки. Цей варіант супу має високу поживну цінність і сильний насичений смак. Готувати його краще в холодну пору року.

Час готування: 160 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 10 шт.
  • М’ясо на кістки – 0,5 кг
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Чилі – за смаком.
  • Перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями.

2. У казані нагріти олію, викладіть кісточки.

3. Смажте м’ясо до темно-коричневого кольору.

4. Зменшіть температуру і влийте в казан півлітра гарячої води, додайте чилі за смаком, варити кісточки 20 хвилин. Після цього кісточки з бульйону видаліть.

5. Викладіть цибулю в казан, томіть його на помірному вогні під кришкою не менше двох годин.

6. Після цього додайте в казан літр окропу, дайте цибулевої маси покипіти 3-4 хвилини і посоліть за смаком.

7. Додавати мелений перець слід безпосередньо в тарілку.

Приємного апетиту!

Дуже смачний цибулевий суп з вином

Французька кухня, без сумніву по праву вважається найбільш вишуканою та витонченою. Навіть для приготування супів французькі кухарі ставляться, як до створення твору мистецтва. Спробуйте приготувати французький цибульний суп і переконайтеся самі в чарівному смаку цієї страви.

Час готування: 130 хв

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Бульйон курячий – 1 л
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Вино біле сухе – 1 склянка
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Хліб – 200 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Чебрець – 5 гр.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Бульйон можна взяти вже готовий або зварити його самостійно. Візьміть всі необхідні продукти за списком.

2. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями, часник дуже дрібно порубаєте ножем. Один зубчик часнику залиште цілою, він знадобиться для натирання грінок.

3. На сковороду влийте оливкове масло, додайте до нього вершкове, розтопіть його.

4. Обсмажте цибулю і часник до золотистого кольору.

5. Потім зменшіть вогонь і тушкуйте овочі ще 20 хвилин. Далі влийте вино і продовжуйте готувати до його повного випаровування.

6. Влийте літр гарячого бульйону і доведіть його до кипіння. Потім зменшіть вогонь, посоліть, приправте, додайте чебрець і мускатний горіх. Варіть суп при слабкому кипінні ще 40 хвилин.

7. Хліб наріжте невеликими смужками і підсушіть в духовці при 200 градусах.

8. Отримані хлібні грінки натріть часником з обох сторін, сир натріть на тертці.

9. Далі розлийте суп по мисках, всипте трохи сиру, зверху покладіть по кілька грінок і всипте залишився сир. Поставте миску з цибульним супом під гриль на 5 хвилин.

10. Подавайте цибулевий суп відразу, після того, як сир розплавиться.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт цибульного супу з куркою

Цибулевий суп з куркою – красиве і поживна страва, воно не тільки дарує відчуття ситості, але і задовольняє естетичні запити будь-якого гурмана. Він відмінно підійде для званого обіду, коли дуже хочеться справити враження на гостей і продемонструвати свої кулінарні здібності.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Курка – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • французький Багет – 1 шт.
  • Масло вершкове – 5 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Віскі – 20 мл
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Трави прованський – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Курку залийте водою, посоліть за смаком і поставте варитися. Доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь і варіть бульйон 30-40 хвилин, періодично знімайте піну. Курку вийміть, бульйон процідіть.

2. Цибулю наріжте дрібними кубиками.

3. У сковороді розтопіть вершкове масло. Викладіть цибулю, всипте цукор і тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин.

4. Після цього влийте віскі і тушкуйте ще 10 хвилин. Цибуля повинен придбати гарний карамельний колір.

5. Остигле куряче м’ясо наріжте кубиками.

6. Сир натріть на дрібній тертці.

7. Багет наріжте тонкими скибочками і обсмажте на сухій сковороді.

8. Також на сковороді обсмажте подрібнений часник.

9. У курячий бульйон викладіть обсмажену цибулю і часник, доведіть суп до кипіння. Додайте половину тертого сиру, сіль і спеції за смаком.

10. Перед тим, як подати суп, викладіть в нього грінки, посипте сиром і розтопіть його під грилем.

Приємного апетиту!

Як приготувати цибульний суп в мультиварці?

Історія цибульного супу не така красива, як може здатися на перший погляд. Насправді його придумали варити селяни з-за дешевизну і доступність інгредієнтів. Але сьогодні французькі кухарі довели цей рецепт до досконалості.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Бульйон м’ясний – 2 л
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. У чашу мультиварки викладіть вершкове масло і подрібнену цибулю. Активуйте режим «Смаження» і готуйте цибулю, поки він не стане прозорим.

2. Потім додайте подрібнений часник і продовжуйте смажити до золотистого кольору.

3. Після всипте борошно, перемішайте.

4. Влийте м’ясний бульйон і продовжуйте тушкувати при закритій кришці мультиварки в режимі «Суп». Після цього додайте сіль за смаком, перемішайте.

5. Плавлений сир наріжте кубиками, покладіть в суп і готуйте ще 40-50 хвилин при відкритій кришці і періодично помішуйте.

6. Подавайте суп в гарячому вигляді з сухариками і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Смачний і наваристий цибулевий суп в горщиках

У цій страві ви відкриєте для себе смакові властивості цибулі з абсолютно іншого боку. У горщиках цибулевий суп виходить особливо смачною і наваристим. Такий рецепт ви точно захочете мати в своїй кулінарній книзі.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 6-8 шт.
  • Масло вершкове – 4 ст. л.
  • Бульйон м’ясний – 1,5 л
  • Вино біле сухе – 0,5 склянки
  • Чебрець сушений – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хліб білий – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло оливкове – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями, викладіть його в змащену маслом форму. Зверху на цибулю розкладіть шматочки вершкового масла. Прогрійте Духовку до 180-200 градусів. Накрийте форму фольгою і запікайте цибулю 1,5-2 години, пару раз цибулю перемішайте.

2. Лук повинен стати м’яким і злегка підрум’янитися.

3. Перекладіть цибулю в каструлю, поставте на вогонь, випаруйте з нього рідину, що залишилася. Далі влийте 1/4 склянки води, тушкуйте, поки волога не випарується. Повторіть цю процедуру з водою двічі. Після цього влийте вино і додайте чебрець, цибульна маса повинна стати темно-коричневого кольору. Далі в каструлю влийте бульйон, додайте сіль і перець, перемішайте і варіть на слабкому вогні 15-20 хвилин.

4. Білий хліб наріжте невеликими шматочками і підсушіть в духовці. Сир натріть на тертці.

5. Цибулевий суп влийте в горщики, покладіть кілька грінок і посипте зверху тертим сиром. Поставте горщики в духовку під гриль на 4-6 хвилин.

6. Цибулевий суп подавайте відразу ж у гарячому вигляді, він виглядає дуже апетитно.

Приємного апетиту!