Цибульний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Цибульний суп – це французька страва, яка являє собою бульйон з додаванням цибулі, сиру і хрусткі грінки. Готується він за спеціальною технологією. У статті зібрано 10 рецептів ароматного цибульного супу.

Класичний цибулевий суп по-французьки

Оригінальний цибулевий суп по-французьки для вашого обіду. Щоб суп вийшов наваристим і смачним, дуже уважно слід поставитися до якості та технології приготування цибулі.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Цибуля червоний 750 гр.
  • Цибуля порей 250 гр.
  • Бульйон 1.5 л. яловичий
  • Біле сухе вино 250 мл
  • Часник 2 зуб.
  • Чебрець 2 гілки
  • Масло вершкове 40 гр.
  • Масло рослинне 30 мл
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Багет 8 шматків
  • Сир Грюйер 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити класичний цибульний суп? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування супу.
  2. Червоний цибулю очистіть і дрібно наріжте.
  3. Цибуля порей наріжте тонкою соломкою.
  4. Часник очистіть і роздушіть плоскою стороною ножа.
  5. Потім дрібно наріжте часник.
  6. З гілочок чебрецю обірвіть листочки.
  7. У сотейник влийте олію.
  8. Додайте до рослинного вершкове масло.
  9. На суміші масел обсмажте цибулю.
  10. Коли червоний цибуля стане прозорим, додайте цибулю-порей.
  11. Смажте обидва види цибулі приблизно півгодини, поки овочі не зарум’яняться і не почне карамелізуватися.
  12. Після цього додайте часник.
  13. Також додайте чебрець, сіль і перець мелений.
  14. Далі влийте вино, перемішайте.
  15. Потім у сотейник влити яловичий бульйон.
  16. Доведіть суп до кипіння і додайте лавровий лист.
  17. Після того, як суп закипить, зменшіть вогонь до середнього, накрийте сковороду кришкою і продовжуйте готувати ще 25 хвилин.
  18. Гарячий суп розлийте по мисках.
  19. Прямо в суп покладіть пару шматків багета.
  20. Зверху посипте блюдо тертим сиром.
  21. Поставте суп в духовку і запікайте при 120-150 градусах до появи рум’яної сирної скоринки.
  22. Чудовий цибулевий суп по-французьки готовий.

Приємного апетиту!