Шулюм з баранини – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шулюм з баранини – варіант наваристого м’ясного супу, подібного шурпі, але має свої особливості в рецептурі. Для нього м’ясо береться на кісточці, нарізати великими шматками і не обсмажується. Кладуть в суп м’яса більше, ніж інших добавок (картоплі, томатів, баклажанів, цибулі і солодкого перцю) і вони нарізаються так само грубо. Приправи і зелень шулюме обов’язкові. Традиційно шулюм готується на вогнищі, але можна приготувати і вдома.

Шулюм з баранини в каструлі в домашніх умовах

Шулюм з баранини, як традиційної м’ясної складової страви, в каструлі в домашніх умовах готується просто. У цьому рецепті беремо ногу молодого баранчика, у якій частина м’яса відокремлюємо для інших цілей, наприклад, шашлику. З овочів додамо тільки картопля, приправи і зелень. Інгредієнтів мінімум, але страва буде з простим і натуральним смаком.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Бараняча нога 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець запашний горошком 4 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Вода-3 л

Процес приготування:

  1. Баранину (кістка ноги із залишками м’яса) промийте, покладіть в каструлю для варіння супу і залийте 3 літрами холодної води. Після закипання видаліть пінку, покладіть в бульйон лавровий лист із очищеної цибулиною і запашним перцем, додайте сіль за смаком і варіть баранину 2 години на маленькому вогні і під прикритою кришкою.
  2. За закінчення цього часу у вас буде дуже наваристий бульйон і м’ясо легко відокремиться від кістки. Цибулю і лавровий лист із перцем з бульйону видаліть. Баранину перекладіть на тарілку.
  3. Картопля почистіть від шкірки, промийте і розріжте на великі шматки. Перекладіть його в бульйон і поваріть ще 20 хвилин до повної готовності.
  4. У відвареної баранини видаліть кістки, а м’ясо розділіть руками на невеликі шматочки.
  5. Підготуйте часник і зелену кінзу. Їх можна покласти в зварений суп, але краще додати в тарілку, буде смачніше. Шулюм спробуйте і смак відкоригуйте, якщо потрібно.
  6. У порційні супові тарілки розкладіть шматочки відвареної баранини і розлийте бульйон з картоплею. У кожну тарілку додайте подрібнений часник з кінзою і чорним перцем, а кількість їх визначте по своєму смаку.
  7. Приготований в каструлі шулюм з баранини сервіруйте до столу тільки гарячим. Приємного апетиту!