Класичний шулюм з баранини на багатті
Класичний шулюм з баранини на багатті передбачає класичний набір інгредієнтів і баранини, класичну велику нарізку продуктів і приготування на відкритому вогні/вогнищі. У цьому рецепті вам пропонується приготувати шулюм в афганському казані. Пристрій цієї посуду спрощує процес готування, суп буде відрізнятися особливим смаком, так і одночасно можна приготувати частування на велику кампанію.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Баранина з кісточкою – 1.5 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Цибуля – 6 шт.
- Картопля – 1 кг
- Перець гострий – 1 стручок.
- Морква – 6 шт.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте афганський казан і всі продукти для шулюма. Баранину промийте і наріжте великими шматками. Овочі почистіть і промийте. Відміряйте зазначені в рецепті приправи, адже закладка всіх інгредієнтів проводиться одночасно.
Крок 2. У казан укладіть шматки баранини і посипте їх сіллю з приправами. Покладіть в казан цілі очищені цибулини.
Крок 3. Моркву і солодкий перець розрізати на великі шматки, а картопля залиште цілком. Ці овочі перекладіть в казан.
Крок 4. Залийте вміст казана 2,5-3 літрами чистої води і зверху покладіть розрізану навпіл неочищену головку часнику. Закрийте кришку казана.
Крок 5. Заздалегідь розведіть відкритий вогонь, вогнище. Над ним помістіть казан з супом і готуйте протягом 80 хвилин. Приготовлений на вогнищі класичний шулюм з бараниною можете розливати по суповым тарілках і подавати до столу. Приємного апетиту!