Шулюм з баранини – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Класичний шулюм з баранини на багатті

Класичний шулюм з баранини на багатті передбачає класичний набір інгредієнтів і баранини, класичну велику нарізку продуктів і приготування на відкритому вогні/вогнищі. У цьому рецепті вам пропонується приготувати шулюм в афганському казані. Пристрій цієї посуду спрощує процес готування, суп буде відрізнятися особливим смаком, так і одночасно можна приготувати частування на велику кампанію.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Баранина з кісточкою – 1.5 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Цибуля – 6 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Перець гострий – 1 стручок.
  • Морква – 6 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте афганський казан і всі продукти для шулюма. Баранину промийте і наріжте великими шматками. Овочі почистіть і промийте. Відміряйте зазначені в рецепті приправи, адже закладка всіх інгредієнтів проводиться одночасно.

Крок 2. У казан укладіть шматки баранини і посипте їх сіллю з приправами. Покладіть в казан цілі очищені цибулини.

Крок 3. Моркву і солодкий перець розрізати на великі шматки, а картопля залиште цілком. Ці овочі перекладіть в казан.

Крок 4. Залийте вміст казана 2,5-3 літрами чистої води і зверху покладіть розрізану навпіл неочищену головку часнику. Закрийте кришку казана.

Крок 5. Заздалегідь розведіть відкритий вогонь, вогнище. Над ним помістіть казан з супом і готуйте протягом 80 хвилин. Приготовлений на вогнищі класичний шулюм з бараниною можете розливати по суповым тарілках і подавати до столу. Приємного апетиту!