Юшка з червоної риби – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Юшка з червоної риби — дуже смачний, ароматний і наваристий суп, який можна приготувати в домашніх умовах. Таке перша страва багата білком і корисними жирами. Для ситного обіду ми підібрали 10 рецептів смачної юшки з червоної риби.

Класичний рецепт юшки з червоної риби в домашніх умовах

Справжня вуха з червоної риби – це смачно, ситно і корисно. А основний секрет рецепта полягає в тому, що риба в юшку закладається поетапно, що робить бульйон насиченим і поживним.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Вода-3 л
  • Форель 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Горілка 2 ст. л.
  • Кріп за смаком
  • Перець запашний 4 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити смачну юшку з червоної риби? Форель ретельно промийте під проточною водою, відріжте голову. У каструлю влийте холодну воду, покладіть в неї голову, доведіть до кипіння і продовжуйте варити 5 хвилин.
  2. Цибулину очистіть від лушпиння. У каструлю додайте цибулину і хвіст. Продовжуйте варити при слабкому кипінні 20-30 хвилин. Потім рибу і цибулину приберіть з бульйону, вони більше не знадобляться.
  3. Бульйон процідити через подвійний шар марлі, влийте назад в каструлю і знову доведіть до кипіння. У киплячий бульйон покладіть рибне філе, лаврові листки, сіль, чорний і запашний перець. Варіть 10 хвилин при слабкому кипінні.
  4. Кріп помийте і дрібно наріжте. В юшку додайте горілку і зелень, варіть 2 хвилини, потім зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.
  5. Гарячу юшку розлийте по тарілках і подавайте з хлібом.

Приємного апетиту!

Дуже смачна юшка, зварена з голови і хвоста форелі

Бульйон для юшки зазвичай варять на основі голови і хвоста форелі, він виходить наваристим і ароматним. Таке перше страву можна подати у будній день вдома або приготувати його на пікніку в вихідна час.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Форель – 1 кг
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Лимон – 10 гр.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Частини риби ретельно промити від залишків крові та нутрощів. З голови видалити зябра. Перекладіть форель в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. На помірному вогні доведіть бульйон до кипіння.

2. У киплячий бульйон додайте половину цибулини, крупно нарізану моркву, варити 25-30 хвилин. Бульйон придбає красивий золотистий колір і наповниться ароматом.

3. Після цього вийміть частини риби з бульйону, злегка остудіть. Бульйон процідіть.

4. Картоплю і другу половину цибулини дрібно наріжте. Додайте овочі в бульйон і варіть до напівготовності.

5. З хвоста і голови зніміть м’якоть, покладіть її в бульйон, додати спеції і сіль. Варіть вуха до готовності картоплі, потім зніміть з вогню і дайте настоятися під кришкою 10-15 хвилин.

6. Розлийте гарячу юшку по тарілках, додайте пару часточок лимона і зелень за смаком.

Приємного апетиту!

Як приготувати юшку з червоної риби з вершками по-фінськи?

Фіни точно знають толк в приготуванні юшки з червоної риби. Цей суп завоює ваше серце з першої ложки. Завдяки поєднанню філе лосося і ніжних вершків смак страви виходить просто чудовим і ні на що не схожим.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Стейк лосося – 400 гр.
  • Хребет лосося – 400 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Вершки 10 % – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 15 гр.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 1-1,5 л.
  • пісне Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Цибулю і моркву очистіть і обмийте проточною водою. Частини риби також добре помийте і відокремте філе від шкіри.

2. У каструлю влийте воду, викладіть хребти лосося і варіть бульйон 25-30 хвилин після кипіння. Через 20 хвилин від кипіння, додайте перець горошком і лавровий лист.

3. Паралельно в іншій каструлі з товстим дном розігрійте олію, викладіть нарізані кубиками ріпчасту цибулю і моркву. Обсмажте овочі до легкого золотистого кольору.

4. Рибний бульйон процідіть і влийте в каструлю до обсмаженою овочам. Як тільки бульйон закипить, додайте нарізаний кубиками картоплю, варіть 15-20 хвилин до готовності.

5. Філе лосося наріжте великими шматочками, відправте в бульйон і варіть 3-5 хвилин.

6. Якщо юшка вийшла дуже густа, долийте води, посоліть і приправте за смаком, додайте вершки, перемішайте, доведіть бульйон до кипіння. Після цього додайте рубаний кріп, доведіть до кипіння і зніміть каструлю з вогню.

7. Вусі дайте настоятися під кришкою 10-15 хвилин, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування юшки з лосося з пшоном

Наваристий і густий суп з лосося з пшоном зігріє і наповнить силами протягом дня. У красивої подачі таке блюдо навіть здатне урізноманітнити святкове меню.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Набір суповий з частин лосося – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Пшоно – 0,5 склянки
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Суповий набір повністю розморозьте і промийте під проточною водою. З риб’ячої голови видалити зябра.

2. Перекладіть лосося в каструлю, залийте водою і поставте на сильний вогонь.

3. З поверхні бульйону періодично знімайте піну. Після кипіння, додайте спеції, зменшіть вогонь, прикрийте каструлю кришкою і варіть 15-20 хвилин.

4. Овочі очистіть і промийте. Цибулю і картоплю наріжте кубиками, моркву – тонкою соломкою.

5. Пшоно промийте і відкиньте на друшляк.

6. Рибу вийміть з бульйону і викладіть на тарілку. У бульйон додайте пшоно і нарізані овочі. Варіть до готовності, приблизно 15 хвилин.

7. Лосося розберіть, відокремте філе від кісток. Додайте філе в бульйон, перемішайте, посоліть за смаком, доведіть до кипіння і зніміть каструлю з вогню. Подавайте юшку з скибочкою свіжого хліба.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт домашньої юшки з червоної риби з рисом

Червона риба відмінно підходить для перших і других страв. Неймовірно смачна з неї виходить вуха. В домашніх умовах в два рахунки можна зварити наваристий супчик на обід з червоної риби, овочів і рису.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе червоної риби – 250 гр.
  • Кріп – 2-3 гілки.
  • Перець запашний горошком – 3-5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе помийте, наріжте на порційні шматки і перекладіть в каструлю.

2. Додайте кріп, перець горошком і лавровий лист, влийте воду.

3. Цибулю і моркву очистити. Половину цибулини дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Додайте овочі в каструлю і поставте варитися на 20 хвилин на помірному вогні.

4. Після цього додайте в бульйон картоплю і рис, продовжуйте варити 15 хвилин.

5. Вуха посоліть за смаком, додайте зелень, проваріть 2-3 хвилини і знімайте з вогню.

6. Розлийте гарячу юшку по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як зварити наваристу і ароматну юшку з лосося з картоплею?

Юшка з лосося настільки ароматна і апетитна, що навіть якщо ви не дуже любите рибні страви, то тут ви не зможете встояти. Готується блюдо швидко і без особливих труднощів.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Тушка лосося – 1 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Тушку лосося ретельно промийте під проточною водою, видалити згустки крові, залишки нутрощів і зябра.

2. Відріжте голову і хвіст. Філе наріжте порційними шматочками.

3. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.

4. Моркву очистіть і наріжте кубиками, можна натерти на крупній тертці.

5. Картопля очистіть і наріжте кубиками. Зелень дрібно порубаєте ножем.

6. Голову і хвіст перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте на середній вогонь. Коли бульйон закипить, зменшіть вогонь і варіть 25-30 хвилин. Після цього хвіст і голову видаліть, бульйон процідіть.

7. Каструлю з бульйоном знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння, додайте картоплю і філе лосося, варіть 15 хвилин. Після цього додайте моркву і цибулю, продовжуйте варити 5-7 хвилин. В кінці додайте зелень, спеції і сіль за смаком. Зніміть каструлю з вогню, прикрийте кришкою і через 10 хвилин юшку можна розливати по тарілках.

Приємного апетиту!

Справжня вуха з червоної риби на багатті в казані

найправильніша й навариста юшка вариться в казані з опаленою головешкою. Якщо немає свіжого улову, то для юшки підійдуть супові набори з червоної риби. Виходить не менш смачно і ситно.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Риба червона – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі очистіть, розморозьте рибу повністю.

2. Від тушки відріжте голову, видаліть зябра. Викладіть в казан голову, цибулину і спеції, влийте воду і варіть 20 хвилин.

3. Картоплю і моркву наріжте великими кубиками. Дістаньте з бульйону рибну голову.

4. У бульйон додайте картоплю моркву і шматочки рибного філе. Продовжуйте варити юшку 15 хвилин.

5. Наприкінці посоліть за смаком, додайте зелень і можна розливати ароматну юшку по тарілках.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачна юшка з форелі з плавленим сиром

Юшка з форелі з плавленим сиром – ніжний універсальний суп для обідів. Страва готується досить швидко, що тільки на руку господиням.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Форель – 800 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Картопля – 5 шт.
  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Горошок зелений консервований – 0,5 банки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

1. Рибу залийте водою, доведіть до кипіння, зніміть піну. Додайте в бульйон сіль, перець і зелень, варіть 20 хвилин.

2. Потім бульйон процідіть, перелийте в каструлю, додайте нарізаний кубиками картоплю і варіть 5 хвилин.

3. Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до легкого золотистого кольору.

4. М’якоть риби відокремте від кісток.

5. У бульйон додайте пасеровані овочі і зелений горошок, продовжуйте варити 5 хвилин.

6. Далі викладіть плавлений сир і варіть, постійно помішуючи, поки сир повністю не розчиниться.

7. Після цього викладіть в бульйон рибу, перемішайте, доведіть до кипіння. зніміть каструлю з вогню.

8. Додайте рубану зелень і розлийте вуха по тарілках.

Приємного апетиту!

Як зварити юшку з черевець сьомги в домашніх умовах?

В магазинах дуже часто на прилавках можна знайти черевця сьомги за приємними цінами. Цей продукт ідеально підходить для наваристого бульйону для юшки. По цьому рецепту ви зможете приготувати ідеальний поживний суп на обід.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Черевця сьомги – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте воду і поставте на вогонь. черевця сьомги помийте і відокремте філе від шкіри.

2. Рис промийте в декількох водах і перекладіть в каструлю.

3. Картоплю почистіть, помийте, наріжте в довільному порядку і викладіть в каструлю.

4. Додайте в каструлю черевця, варити юшку 15 хвилин.

5. Цибулю очистіть, дрібно наріжте.

6. Моркву очистіть, помийте і натріть на середній терці. Додайте в бульйон моркву, цибулю і варіть 10 хвилин. Потім посоліть і додайте спеції.

7. Варіть вуха ще пару хвилин, потім зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин. Перед подачею за бажанням можна додати рубану зелень.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт юшки з супового набору червоної риби

Улюблений багатьма варіант легкого супчика з червоної риби. Юшка виходить не тільки смачними і апетитними на вигляд, але і корисною для організму завдяки великому вмісту корисних жирів і кислот Омега.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Вода – 2,5 л
  • Набір суповий з червоної риби – 0,8-1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте воду, викладіть в неї суповий набір і одну цибулину, поставте на вогонь.

2. Бульйон доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь. Варіть 40 хвилин до готовності риби.

3. Потім дістаньте рибу з бульйону і відокремте філе від кісток. Бульйон процідіть через марлю.

4. Бульйон знову поставте на вогонь, коли закипить, додайте нарізану картоплю, варіть 10-15 хвилин, посоліть за смаком. Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.

5. Коли картопля звариться, додайте в юшку рибне філе, обсмажені овочі, спеції та зелень, доведіть до кипіння і розливайте вуха по тарілках.

Приємного апетиту!