Щі старорусские – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Не станемо заглиблюватися в історію походження староруських щів, а відразу відповімо, що основними інгредієнтами є кисла або білокачанна капуста. А родзинка в кожному рецепті дозволить отримати задоволення не тільки під час дегустації, але і в процесі приготування.

Справжні старорусские щі із квашеної капусти — класичний рецепт

Наваристі і поживні щі на основі класичного рецепту послужать відмінним зігріваючим обідом в холодну пору року.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Яловичина 360 гр.
  • Квашена капуста-300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Сметана за смаком
  • Зелень за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Лавровий лист 3 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичні старорусские щі? Почнемо приготування бульйону з яловичини. Моєму м’ясо і варимо на середньому вогні до утворення пінки. Після закипання варимо пару годин на дрібному вогні, заправляємо різними спеціями, лавровим листом. Тільки сіль додамо ближче до завершення процесу приготування.
  2. Коли м’ясо отварилось, обов’язково витягаємо в окрему ємність, дробимо на менші шматочки, видаляючи непотрібні кістки. Подрібнене м’ясо знову перекладаємо в бульйон і продовжуємо варити на середньому вогні.
  3. Настав час додати в бульйон основний інгредієнт – квашену капусту.
  4. В той час як бульйон набуває смак капусти, не будемо зволікати з приготуванням засмажки. Нарізаємо як можна дрібніше цибулю з морквою і відправляємо на розігріту з олією сковорідку. Обсмажуємо до золотистого відтінку і м’якості моркви.
  5. Додаємо зажарку в майже готові щі, перемішуємо і так залишаємо варитися на середньому вогні. На цьому етапі слід посолити суп.
  6. Готового супу даємо настоятися протягом години, сервіруємо і запрошуємо близьких до столу.

Приємного вам апетиту!