Норвезька суп – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Норвезька суп — це розкішне частування для любителів рибних страв та морепродуктів. Перші страви з даної збірки готуються просто. Але для того, щоб насолодитися тарілочкою ароматного супу, доведеться докласти зусиль і запастися терпінням. Яскраві страви виглядають надзвичайно красиво і апетитно. Беріть добірку на озброєння і радуйте рідних і близьких.

Норвезька суп з лососем і вершками

Норвезька суп з лососем і вершками володіє насиченим смаком, привабливим зовнішнім виглядом, незабутнім ароматом і ніби причаровує своєю яскравістю. Люди, байдужі до перших страв, не зможуть встояти перед апетитним стравою. Для рибного бульйону беруть обрізки лосося. Саме такий бульйон надає супу неповторний смак.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Лосось за смаком
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Селера 1 скибочка (кореневої)
  • Помідори 2 шт.
  • Вершки 2 ст. л. (30%)
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Першим ділом варимо бульйон. Для бульйону використовуємо хребти, голови, хвости – все, що є в наявності. Велику каструлю наповнюємо водою і поміщаємо попередньо оброблену рибу. Солимо за смаком, додаємо зелень і спеції. Варимо до готовності риби.
  2. З бульйону дістаємо варену рибу. Бульйон проціджуємо через сито. М’ясо відокремлюємо від кісток.
  3. Очищаємо моркву, цибулю і корінь селери. Селера і рубаємо цибулю кубиками. Морквину подрібнюємо теркою. У каструлі розпускаємо вершкове масло, воно додасть страві неповторний смак. Обсмажуємо овочеву нарізку до м’якості.
  4. Очищаємо картоплю звичним способом і нарізаємо так, як звикли. Перекладаємо до засмажки. І заливаємо процідженим бульйоном. Розміщуємо на вогні, готуємо, поки не звариться картопля.
  5. Гарненько промиваємо помідори нарізаємо квадратиками. Перекладаємо в суп і варимо 10 хвилин.
  6. Додаємо сіль і спеції за смаком. Присмачую густими вершками. Кип’ятимо і знімаємо з конфорки.
  7. Ошатний суп розливаємо по порціях, за бажанням прикрашаємо рубаною зеленню і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!