Норвезька суп з горбушею і вершками
Норвезька суп з горбушею і вершками виглядає ошатно і апетитно. Всі інгредієнти ідеально гармоніюють між собою. Приготування супу займає мінімум вільного часу. Чудова подача вразить самих вибагливих домочадців. Страва підходить для зустрічі друзів і добре вписується в повсякденний раціон. Апетитний суп можна віднести до дієтичних страв, так як для виконання цього рецепту не потрібно окремо робити засмажку.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Склад:
- Горбуша – 250 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Кріп – за смаком.
- Вода гаряча – 500 мл
- Вершки 10% – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очищаємо, озброївшись овочечисткою. Цибулину звільняємо від лушпиння.
Крок 2. Підготовлену картоплю ріжемо, як зазвичай на суп. Очищену цибулину дрібно рубаємо. Кип’ятимо воду, а потім відправляємо в неї картоплю і цибулю. При необхідності знімаємо піну шумівкою.
Крок 3. Соковиту морквину подрібнюємо теркою або на кухонному комбайні і перекладаємо в бульйон. Солимо і перчимо. На розсуд використовуємо улюблені прянощі.
Крок 4. Коли картопля майже звариться, наливаємо вершки (жирність продукту вибираємо самостійно) і розмішуємо. Тим часом нарізами рибу квадратиками, попередньо знявши шкіру і ополоснувши під водою. Рибу занурюємо в суп. Мінімізуємо нагрівання і доводимо до кипіння.
Крок 5. Перед вимиканням супу, відправляємо в нього подрібнену зелень (на вибір) і знімаємо з конфорки. Даємо настоятися.
Крок 6. Глибокі тарілки наповнюємо яскравим ароматним супом. Приємного апетиту!