Норвезька суп – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Суп з креветками по-норвезьки

Суп з креветками по-норвезьки перевершить всі очікування. Ніжний смак страви подобається всім. Частування добре насичує, при цьому залишає легкість. Збалансоване блюдо доречно для званих вечерь. Суп виглядає презентабельно. Святкова презентація частування не залишає байдужими любителів морепродуктів.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Сьомга – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Креветки – 30 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Вершки 30% – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти. Томат і зелень споліскують під краном. Креветок і сьомзі даємо відтанути або використовуємо охолоджені продукти.

Крок 2. Знімаємо з морквини шкірку і подрібнюємо зручним способом. З цибулини видаляємо лушпиння і дрібно рубаємо. Підготовлені овочі припускаємо на розжареній сковорідці з вершковим маслом.

Крок 3. Кип’ятимо воду, а потім акуратно поміщаємо в неї сьомгу. Варимо до готовності, при необхідності знімаючи піну шумівкою.

Крок 4. Коли овочі стануть м’якими, додаємо до них подрібнений помідор. За бажанням видаляємо шкірку.

Крок 5. Коли в сковорідці утворюється рідина, наливаємо вершки (жирність вибираємо будь-яку, але чим жирніше, тим апетитніше) і розмішуємо овочеву масу. Чекаємо закипання.

Крок 6. Бульйон приправляємо сіллю і перцем, присипаємо подрібненою зеленню. І вивантажуємо попередньо очищені від панцира і кишкової вени креветки.

Крок 7. Акуратно викладаємо овочеву обжарку в гарячу основу. Добре перемішуємо. Продовжуємо варити кілька хвилин. Регулюємо смак спеціями і вимикаємо нагрівання.

Крок 8. Запашною юшкою наповнюємо гарний посуд, зверху викладаємо креветки і шматочки риби, і запрошуємо обідати. Приємного апетиту!