Юшка з голови і хвоста форелі – 5 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Юшка з форелі чудово підійде людям, які стежать за своїм харчуванням, а особливо корисною вона буде для людей з проблемами із зором і хворобами ШКТ. Крім того, вуха також підійде людям на дієті або спортсменам. При цьому юшка з голови і хвоста – страва досить бюджетне, але при цьому дуже смачне і поживне.

Класичний рецепт юшки з голови і хвоста форелі в домашніх умовах

Досить бюджетний, але від того не менш смачний варіант приготування юшки з форелі. Крім того, ви помітно скоротіть час приготування, використовуючи покупну «мексиканську» суміш овочів. Таку юшку легко і швидко можна зварити вдома, але при цьому смак юшки залишається самим що ні на є класичним.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Форель 2 супових набору
  • Заморожена суміш овочів 1 упаковка
  • Перець запашний за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати юшку з голови і хвоста форелі в домашніх умовах? При бажанні можна купити цілу форель і обрізати їй голову і хвіст, однак набагато економніше буде купити суповий набір з голови, хвоста і, можливо, хребта.
  2. Набір вимиваємо під проточною водою і накладаємо в каструлю з холодною водою. Ставимо рибу на вогонь і додаємо пару горошин чорного перцю.
  3. Готову рибу виймаємо з каструлі і проціджуємо через сито бульйон.
  4. Даємо рибі охолонути і потім відокремлюємо кістки від м’якоті.
  5. Ділимо м’якоть на середнього розміру шматочки.
  6. Переливаємо рибний бульйон назад в каструлю, солимо за смаком, накриваємо кришкою і ставимо на вогонь.
  7. Повертаємо в бульйон м’якоть риби.
  8. Готуємо розморожену овочеву суміш. Вона повинна містити горошок, кукурудзу, броколі, морква і спаржу.
  9. Додаємо овочі в киплячий бульйон, перемішуємо і варимо на слабкому вогні близько 15 хвилин.
  10. Зварений суп накриваємо кришкою і залишаємо настоятися протягом 10 хвилин.
  11. При подачі суп можна прикрасити зеленню по вашому бажанню.

Приємного апетиту!