Юшка з голови і хвоста форелі – 5 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Юшка з форелі чудово підійде людям, які стежать за своїм харчуванням, а особливо корисною вона буде для людей з проблемами із зором і хворобами ШКТ. Крім того, вуха також підійде людям на дієті або спортсменам. При цьому юшка з голови і хвоста – страва досить бюджетне, але при цьому дуже смачне і поживне.

Класичний рецепт юшки з голови і хвоста форелі в домашніх умовах

Досить бюджетний, але від того не менш смачний варіант приготування юшки з форелі. Крім того, ви помітно скоротіть час приготування, використовуючи покупну «мексиканську» суміш овочів. Таку юшку легко і швидко можна зварити вдома, але при цьому смак юшки залишається самим що ні на є класичним.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Форель 2 супових набору
  • Заморожена суміш овочів 1 упаковка
  • Перець запашний за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати юшку з голови і хвоста форелі в домашніх умовах? При бажанні можна купити цілу форель і обрізати їй голову і хвіст, однак набагато економніше буде купити суповий набір з голови, хвоста і, можливо, хребта.
  2. Набір вимиваємо під проточною водою і накладаємо в каструлю з холодною водою. Ставимо рибу на вогонь і додаємо пару горошин чорного перцю.
  3. Готову рибу виймаємо з каструлі і проціджуємо через сито бульйон.
  4. Даємо рибі охолонути і потім відокремлюємо кістки від м’якоті.
  5. Ділимо м’якоть на середнього розміру шматочки.
  6. Переливаємо рибний бульйон назад в каструлю, солимо за смаком, накриваємо кришкою і ставимо на вогонь.
  7. Повертаємо в бульйон м’якоть риби.
  8. Готуємо розморожену овочеву суміш. Вона повинна містити горошок, кукурудзу, броколі, морква і спаржу.
  9. Додаємо овочі в киплячий бульйон, перемішуємо і варимо на слабкому вогні близько 15 хвилин.
  10. Зварений суп накриваємо кришкою і залишаємо настоятися протягом 10 хвилин.
  11. При подачі суп можна прикрасити зеленню по вашому бажанню.

Приємного апетиту!

Навариста юшка з голови і хвоста форелі з вершками

Юшка з лососевими рибами і вершками називається фінської і є одним з найпопулярніших страв з риби в світі. Суп за таким рецептом виходить ароматним, ситний і дуже смачним, при цьому залишаючись низькокалорійним.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Форель (голова і хвіст) – 1200 гр.
  • Форель (спина) – 100 гр.
  • Морква – 160 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 600 гр.
  • Вода – 3 л
  • Вершки 20% – 400 гр.
  • Масло пісне – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі потрібні для юшки продукти.

2. Відокремлюємо м’якоть форелі від шкіри і кісток. Нарізаємо кубиками середнього розміру і прикриваємо харчовою плівкою.

3. Наливаємо в каструлю холодну воду і викладаємо в неї кістки, хвіст і голову. Бульйон залишаємо варитися на слабкому вогні близько 25 хвилин.

4. Очищаємо цибулю та нарізаємо дрібними шматочками. Також чистимо моркву і нарізаємо шматочками побільше. Обсмажуємо цибулю з морквою до трохи золотистого кольору цибулі.

5. Викладаємо з каструлі рибу і проціджуємо бульйон. Перекладаємо в нього моркву з цибулею і залишаємо закипати.

6. Очищаємо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками і кидаємо в киплячий бульйон. Варимо картоплю близько 15 хвилин, а потім подрібнюємо приблизно половину пюре, щоб суп загус.

7. До готового картоплі додаємо філе форелі і варимо не більше 4 хвилин.

8. Вливаємо в суп вершки, перемішуємо і додаємо перець з сіллю за смаком.

9. Доводимо вуха до кипіння в останній раз, додаємо дрібно нарізану зелень і вимикаємо плиту.

10. Перед подачею накриваємо суп кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15.

11. Розливаємо вуха по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!

Як приготувати справжню юшку з голови і хвоста форелі з пшоном?

Ситна і смачна юшка, яка виходить досить доступним варіантом через використання голови і хвоста риби. У даному рецепті для загущення бульйону використовується як картоплю, так і пшоно, що приємно різноманітить смак супу.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для бульйону:

  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера стеблової – 3 гілки
  • Стебла петрушки – 1 пучок
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Вода – 2 л

Для юшки:

  • Голови і хвости форелі – 1200 гр.
  • Пшоно – 3 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Селера – 1 гілка
  • Петрушка – ½ пучка
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошком – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти.

2. Приступаємо до виготовлення овочевого бульйону. Крупно нарізаємо моркву і селеру, очищаємо картоплю і цибулю. Встромляємо в цибулину гвоздику. Стебла петрушки згортаємо і пов’язуємо ниткою.

3. Наливаємо в каструлю холодну воду і накладаємо овочі.

4. Доводимо воду до кипіння і варимо на тихому вогні приблизно півгодини. Овочі, крім картоплі, можна викинути або використовувати для будь-якого іншого блюда. Картопля ж розминаємо в пюре і закладаємо назад в бульйон.

5. Ставимо каструлю з бульйоном на маленький вогонь. Поки він нагрівається, промиваємо в проточній воді пшоно і чистимо картоплю для юшки. Очищену картоплю нарізаємо великими кубиками.

6. Нарізаємо моркву півколами і подрібнюємо ножем петрушку з селерою.

7. Накладаємо в бульйон картоплю, через 5 хвилин додаємо пшоно і рибу з лавровим листом. За смаком засипаємо перець горошком. Через 15 хвилин додаємо моркву і томатну пасту. Потім через 5 хвилин кладемо зелень і вимикаємо плиту. Накриваємо вуха кришкою і даємо настоятися близько 10 хвилин.

8. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування юшки з голови і хвоста форелі з рисом

Дуже смачна і економна вуха, яку можна приготувати із залишків риби, використаної на інше блюдо. У такому рецепті нарівні з картоплею бульйон загущується рисом, і вуха виходить дуже ситною.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Форель – голова і хвіст
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо рибу, видаляючи з голови зябра.

2. Накладаємо рибу в каструлю, наливаємо в неї холодну воду, додаємо сіль і лавровий лист. Варимо бульйон на тихому вогні близько півгодини. Чистимо моркву з цибулею і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.

3. Картоплю ріжемо довільними шматочками.

4. Виймаємо рибу і проціджуємо бульйон. Накладаємо в нього картоплю і рис і ставимо варитися приблизно 15 хвилин.

. Додаємо моркву з цибулею і кріп.

6. Варимо юшку до готовності картоплі.

7. У готовий суп додаємо часник і накриваємо кришкою. Супу краще дати настоятися близько 15 хвилин.

8. Юшка готова, приємного апетиту!

Дуже смачна юшка з голови і хвоста форелі з перловкою

Смачна і навариста юшка з перловкою, для якої зовсім необов’язково використовувати цілу рибу. Смак супу виходить дуже насиченим і зберігається протягом декількох днів

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Суповий набір з форелі – 1 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Крупа перлова – 6 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Накладаємо в каструлю суповий набір, дрібну цибулину і одну моркву. Заливаємо продукти водою, додаємо сіль і ставимо каструлю на плиту при сильному вогні. Коли вода дійде до кипіння, зменшуємо вогонь і залишаємо варитися бульйон протягом півгодини.

2. Дрібно нарізаємо цибулю, тремо моркву на великій тертці, а картоплю нарізаємо кубиками побільше.

3. Промиваємо перловку, заливаємо її окропом.

4. Цибулю з морквою обсмажуємо на сковороді до прозорості цибулі.

5. Виймаємо з бульйону рибу, цибулю і моркву, відокремлюємо від кісток і хрящів м’якоть.

6. Проціджуємо бульйон, накладаємо на нього м’якоть, а кістки, плавники і хрящі варимо в друшляку ще близько 10 хвилин.

7. У густий наваристий бульйон кладемо картоплю і перловку і варимо 20 хвилин. Після цього додаємо моркву і цибулю, лавровий лист, засипаємо перець горошком. Варимо ще 15 хвилин.

8. Готової вусі даємо настоятися 5 хвилин і подаємо до столу. Приємного апетиту!