Юшка з форелі чудово підійде людям, які стежать за своїм харчуванням, а особливо корисною вона буде для людей з проблемами із зором і хворобами ШКТ. Крім того, вуха також підійде людям на дієті або спортсменам. При цьому юшка з голови і хвоста – страва досить бюджетне, але при цьому дуже смачне і поживне.
Класичний рецепт юшки з голови і хвоста форелі в домашніх умовах
Досить бюджетний, але від того не менш смачний варіант приготування юшки з форелі. Крім того, ви помітно скоротіть час приготування, використовуючи покупну «мексиканську» суміш овочів. Таку юшку легко і швидко можна зварити вдома, але при цьому смак юшки залишається самим що ні на є класичним.
Інгредієнти на
7 порц.
- Форель 2 супових набору
- Заморожена суміш овочів 1 упаковка
- Перець запашний за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати юшку з голови і хвоста форелі в домашніх умовах? При бажанні можна купити цілу форель і обрізати їй голову і хвіст, однак набагато економніше буде купити суповий набір з голови, хвоста і, можливо, хребта.
- Набір вимиваємо під проточною водою і накладаємо в каструлю з холодною водою. Ставимо рибу на вогонь і додаємо пару горошин чорного перцю.
- Готову рибу виймаємо з каструлі і проціджуємо через сито бульйон.
- Даємо рибі охолонути і потім відокремлюємо кістки від м’якоті.
- Ділимо м’якоть на середнього розміру шматочки.
- Переливаємо рибний бульйон назад в каструлю, солимо за смаком, накриваємо кришкою і ставимо на вогонь.
- Повертаємо в бульйон м’якоть риби.
- Готуємо розморожену овочеву суміш. Вона повинна містити горошок, кукурудзу, броколі, морква і спаржу.
- Додаємо овочі в киплячий бульйон, перемішуємо і варимо на слабкому вогні близько 15 хвилин.
- Зварений суп накриваємо кришкою і залишаємо настоятися протягом 10 хвилин.
- При подачі суп можна прикрасити зеленню по вашому бажанню.

Приємного апетиту!
Навариста юшка з голови і хвоста форелі з вершками
Юшка з лососевими рибами і вершками називається фінської і є одним з найпопулярніших страв з риби в світі. Суп за таким рецептом виходить ароматним, ситний і дуже смачним, при цьому залишаючись низькокалорійним.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Форель (голова і хвіст) – 1200 гр.
- Форель (спина) – 100 гр.
- Морква – 160 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Картопля – 600 гр.
- Вода – 3 л
- Вершки 20% – 400 гр.
- Масло пісне – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі потрібні для юшки продукти.
2. Відокремлюємо м’якоть форелі від шкіри і кісток. Нарізаємо кубиками середнього розміру і прикриваємо харчовою плівкою.
3. Наливаємо в каструлю холодну воду і викладаємо в неї кістки, хвіст і голову. Бульйон залишаємо варитися на слабкому вогні близько 25 хвилин.
4. Очищаємо цибулю та нарізаємо дрібними шматочками. Також чистимо моркву і нарізаємо шматочками побільше. Обсмажуємо цибулю з морквою до трохи золотистого кольору цибулі.
5. Викладаємо з каструлі рибу і проціджуємо бульйон. Перекладаємо в нього моркву з цибулею і залишаємо закипати.
6. Очищаємо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками і кидаємо в киплячий бульйон. Варимо картоплю близько 15 хвилин, а потім подрібнюємо приблизно половину пюре, щоб суп загус.
7. До готового картоплі додаємо філе форелі і варимо не більше 4 хвилин.
8. Вливаємо в суп вершки, перемішуємо і додаємо перець з сіллю за смаком.
9. Доводимо вуха до кипіння в останній раз, додаємо дрібно нарізану зелень і вимикаємо плиту.
10. Перед подачею накриваємо суп кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15.
11. Розливаємо вуха по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!
Як приготувати справжню юшку з голови і хвоста форелі з пшоном?
Ситна і смачна юшка, яка виходить досить доступним варіантом через використання голови і хвоста риби. У даному рецепті для загущення бульйону використовується як картоплю, так і пшоно, що приємно різноманітить смак супу.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
Для бульйону:
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Селера стеблової – 3 гілки
- Стебла петрушки – 1 пучок
- Гвоздика – 3 шт.
- Вода – 2 л
Для юшки:
- Голови і хвости форелі – 1200 гр.
- Пшоно – 3 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Селера – 1 гілка
- Петрушка – ½ пучка
- Лавровий лист – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ч. л.
- Перець чорний горошком – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти.
2. Приступаємо до виготовлення овочевого бульйону. Крупно нарізаємо моркву і селеру, очищаємо картоплю і цибулю. Встромляємо в цибулину гвоздику. Стебла петрушки згортаємо і пов’язуємо ниткою.
3. Наливаємо в каструлю холодну воду і накладаємо овочі.
4. Доводимо воду до кипіння і варимо на тихому вогні приблизно півгодини. Овочі, крім картоплі, можна викинути або використовувати для будь-якого іншого блюда. Картопля ж розминаємо в пюре і закладаємо назад в бульйон.
5. Ставимо каструлю з бульйоном на маленький вогонь. Поки він нагрівається, промиваємо в проточній воді пшоно і чистимо картоплю для юшки. Очищену картоплю нарізаємо великими кубиками.
6. Нарізаємо моркву півколами і подрібнюємо ножем петрушку з селерою.
7. Накладаємо в бульйон картоплю, через 5 хвилин додаємо пшоно і рибу з лавровим листом. За смаком засипаємо перець горошком. Через 15 хвилин додаємо моркву і томатну пасту. Потім через 5 хвилин кладемо зелень і вимикаємо плиту. Накриваємо вуха кришкою і даємо настоятися близько 10 хвилин.
8. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування юшки з голови і хвоста форелі з рисом
Дуже смачна і економна вуха, яку можна приготувати із залишків риби, використаної на інше блюдо. У такому рецепті нарівні з картоплею бульйон загущується рисом, і вуха виходить дуже ситною.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Форель – голова і хвіст
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рис – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо рибу, видаляючи з голови зябра.
2. Накладаємо рибу в каструлю, наливаємо в неї холодну воду, додаємо сіль і лавровий лист. Варимо бульйон на тихому вогні близько півгодини. Чистимо моркву з цибулею і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.
3. Картоплю ріжемо довільними шматочками.
4. Виймаємо рибу і проціджуємо бульйон. Накладаємо в нього картоплю і рис і ставимо варитися приблизно 15 хвилин.
. Додаємо моркву з цибулею і кріп.
6. Варимо юшку до готовності картоплі.
7. У готовий суп додаємо часник і накриваємо кришкою. Супу краще дати настоятися близько 15 хвилин.
8. Юшка готова, приємного апетиту!
Дуже смачна юшка з голови і хвоста форелі з перловкою
Смачна і навариста юшка з перловкою, для якої зовсім необов’язково використовувати цілу рибу. Смак супу виходить дуже насиченим і зберігається протягом декількох днів
Час приготування: 80 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Суповий набір з форелі – 1 шт.
- Морква – 3 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Крупа перлова – 6 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Перець чорний горошком – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Накладаємо в каструлю суповий набір, дрібну цибулину і одну моркву. Заливаємо продукти водою, додаємо сіль і ставимо каструлю на плиту при сильному вогні. Коли вода дійде до кипіння, зменшуємо вогонь і залишаємо варитися бульйон протягом півгодини.
2. Дрібно нарізаємо цибулю, тремо моркву на великій тертці, а картоплю нарізаємо кубиками побільше.
3. Промиваємо перловку, заливаємо її окропом.
4. Цибулю з морквою обсмажуємо на сковороді до прозорості цибулі.
5. Виймаємо з бульйону рибу, цибулю і моркву, відокремлюємо від кісток і хрящів м’якоть.
6. Проціджуємо бульйон, накладаємо на нього м’якоть, а кістки, плавники і хрящі варимо в друшляку ще близько 10 хвилин.
7. У густий наваристий бульйон кладемо картоплю і перловку і варимо 20 хвилин. Після цього додаємо моркву і цибулю, лавровий лист, засипаємо перець горошком. Варимо ще 15 хвилин.
8. Готової вусі даємо настоятися 5 хвилин і подаємо до столу. Приємного апетиту!