Курячий суп з локшиною – це цікава гаряча страва для вашого поживного сімейного обіду. Суп-локшина виходить неймовірно апетитним та ароматним. Приготувати його можна у різний спосіб. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці із десяти смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями.
Класичний курячий суп з локшиною
Класичний курячий суп з локшиною точно нікого не залишить байдужим і яскравою урізноманітнить обідній стіл. Гаряча страва виходить цікавою за смаком, ароматною та поживною. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Курка – 1 кг.
- Локшина пшенична – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 150 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Курячий суп із локшиною готується дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Курку заливаємо холодною водою і відварюємо протягом години.
Через годину курку дістаємо з бульйону та відокремлюємо м’ясо від кісток.
Дрібно рубаємо ножем цибулю.
Морквину натираємо на тертці із середніми зубчиками.
Відокремлене від кісток м’ясо повертаємо назад у бульйон.
Сюди ж викладаємо цибулю.
Відразу відправляємо в каструлю моркву.
Доповнюємо вміст каструлі сіллю та перцем, доводимо до кипіння.
Тепер викладаємо сюди локшину варимо до готовності близько 5-7 хвилин.
Класичний курячий суп з локшиною готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу. Можна доповнити зеленою цибулею!
Курячий суп з локшиною та картоплею
Курячий суп з локшиною та картоплею – це смачна та ситна страва, яка ідеально підійде для вашого сімейного обіду. Такий яскравий та апетитний суп точно нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 3 шт.
- Вода – 2 л.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 прим.
- Кукурудза – 70 грн.
- Олія виноградної кісточки – 30 мл.
- Локшина – 1 жменя.
- Зелень – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Майоран – до смаку.
- Паприка мелена – до смаку.
- Лавровий лист – за смаком.
- Горіх мускатний – до смаку.
- Чебрець – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо під водою.
Крок 2. Курку викладаємо в каструлю, заливаємо водою, доповнюємо горошинами перцю та лавровим листком. Варимо близько 30 хвилин, забираючи піну.
Крок 3. Морквину, цибулю і болгарський перець ріжемо дрібним кубиком.
Крок 4. Викладаємо овочі у сковороду. Сюди ж вирушаємо кукурудзу. Перемішуємо та обсмажуємо всі разом близько 5 хвилин.
Крок 5. Очищаємо картоплю, промиваємо її під водою і ріжемо кубиком. Занурюємо в бульйон разом із обсмаженими овочами та варимо близько 15 хвилин. Солимо за смаком.
Крок 6. Через 15 хвилин додаємо в суп локшину та варимо 4 хвилини після кипіння.
Крок 7. Дістаємо курку з бульйону, остуджуємо її та відокремлюємо м’ясо від кісток.
Крок 8. Викладаємо м’ясо назад у суп, додаємо спеції та вимикаємо вогонь.
Крок 9. Курячий суп з локшиною та картоплею готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!
Суп-локшина на курячому бульйоні
Суп-локшина на курячому бульйоні – це чудовий варіант для вашого ситного та оригінального сімейного обіду. Така страва виходить неймовірно смачною та ароматною. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.
Час готування – 1 година 25 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курка – 700 гр.
- Борошно – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Курку промиваємо і обробляємо великі шматки.
Крок 3. Кладемо курку в каструлю разом із промитою цибулею, очищати її не потрібно. Заливаємо водою, доповнюємо сіллю та відварюємо близько 30 хвилин після кипіння. У процесі кипіння обов’язково прибираємо піну.
Крок 4. Готову курку дістаємо з курячого бульйону. Охолоджуємо її та відокремлюємо м’ясо від кісточок.
Крок 5. Тепер займемося приготуванням локшини. Для цього замішуємо щільне тісто з яйця, олії, солі та борошна. Отриману кульку загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 20 хвилин.
Крок 6. Підготовлене тісто розкочуємо якомога тонше.
Крок 7. Даємо тесту трохи підсохнути та нарізаємо його на смуги. Кожну смугу згортаємо в рулет і нарізаємо.
Крок 8. Розправляємо руками наші заготовки та отримуємо акуратну локшину.
Крок 9. Для подачі відокремлюємо невелику кількість бульйону та окремо варимо в ньому локшину. Після кипіння варити 5 хвилин. Після цього суп розкладаємо по тарілках порційно і доповнюємо локшиною.
Крок 10. Суп-локшина на курячому бульйоні готовий. Подавайте до столу із зеленню!
Курячий суп з локшиною та яйцем
Курячий суп з локшиною та яйцем цікаво урізноманітнить ваш обідній стіл та порадує близьких. Гаряча страва виходить насиченою за смаком, ароматною та поживною. Для приготування такого яскравого супу використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курка – 250 гр.
- Локшина – 45 гр.
- Картопля – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 40 гр.
- Морква – 40 грн.
- Болгарський перець – 25 грн.
- Часник – 1 зуб.
- Яйце – 2 шт.
- Олія – 40 мл.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода – 1,5л.
- Зелень – 3 грн.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Курку викладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і варимо близько тридцяти-сорока хвилин.
Крок 3. Дрібно рубаємо ножем цибулю, моркву натираємо на тертці і подрібнюємо перець.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією та викладаємо сюди овочі.
Крок 5. Обсмажуємо овочі близько 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 6. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо її та нарізаємо на кубики.
Крок 7. З бульйону дістаємо курку, остуджуємо її та відокремлюємо м’ясо від кісточок.
Крок 8. Курячі яйця відварюємо до повної готовності, потім занурюємо в холодну воду і очищаємо.
Крок 9. У курячий бульйон відправляємо картоплю та варимо всі разом 20 хвилин.
Крок 10. Тепер у суп викладаємо обсмажені овочі та куряче м’ясо, відокремлене від кісточок.
Крок 11. Доповнюємо суп подрібненим часником. Сюди ж викладаємо локшину. Варимо близько 50 хвилин.
Крок 12. Очищені яйця нарізаємо невеликими кубиками. Одне яйце розрізаємо на половинки для подачі.
Крок 13. У суп відправляємо подрібнені яйця та лавровий лист. Варимо ще 5 хвилин.
Крок 14. Доповнюємо наше частування меленими спеціями. Регулюємо сіль та вимикаємо вогонь.
Крок 15. Курячий суп з локшиною та яйцем готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу з|із| половинкою яйця.
Суп-локшина з курячою грудкою
Суп-локшина з курячою грудкою – це апетитний суп, що ідеально підійде для великого сімейного обіду. Така гаряча страва порадує не лише яскравим смаком, а й поживними властивостями. Обов’язково беріть до уваги нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Купка куряча – 2 шт.
- Вода – 2 л.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Локшина – 1 жменя.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі потрібні продукти для приготування супу.
Крок 2. Промиваємо курячі грудки і обробляємо на невеликі кубики.
Крок 3. Обсмажуємо птаха до рум’янцю на сковороді з олією.
Крок 4. Морквину очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликою соломкою.
Крок 5. Відсуваємо курку в сковороді і на другу половину викладаємо моркву.
Крок 6. Цибулину очищаємо і ріжемо тонкими четвертинками.
Крок 7. Цибулю також відправляємо в сковороду, перемішуємо і смажимо всі разом ще кілька хвилин.
Крок 8. Перекладаємо обсмажені продукти в каструлю та заливаємо водою. Сюди ж відправляємо сіль, лавровий лист та перець.
Крок 9. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо і ріжемо брусочками. Викладаємо в окропі і варимо близько 8 хвилин.
Крок 10. Далі занурюємо в частування локшину.
Крок 11. Варимо рівно 3 хвилини та вимикаємо вогонь.
Крок 12. Суп-локшина з курячою грудкою готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!
Курячий суп з локшиною та засмажкою
Курячий суп з локшиною та засмажкою – це неймовірно смачна та ситна страва, яка підійде як вашого сімейного обіду. Таке апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.
Час готування – 1 година 15 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курка на кістки – 340 гр.
- Філе куряче – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 65 гр.
- Морква – 60 грн.
- Локшина – 50 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Петруша – 5 гілок.
- Цибуля зелена – 5 гілок.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Відкладаємо половину цибулі та моркви. Одну половину овочів і ріжемо великі частини.
Крок 3. Ці великі частини обсмажуємо у сковороді з олією до рум’янцю та появи яскравого аромату.
Крок 4. Частини курки відварюємо воді близько 15 хвилин, потім викладаємо сюди обсмажені овочі і варимо разом на слабкому вогні 25 хвилин. Обсмажені овочі нададуть особливий смак та аромат бульйону.
Крок 5. При варінні виділятиметься піна, обов’язково її прибираємо, так ми отримаємо прозорий бульйон.
Крок 6. Через 25 хвилин каструлю з бульйоном відразу ж забираємо з вогню.
Крок 7. Далі бульйон проціджуємо через сито.
Крок 8. Отримуємо прозорий привабливий бульйон.
Крок 9. Цибулю, що залишилася, і моркву подрібнюємо так, як вам більше подобається.
Крок 10. Куряче філе обробляємо тонкою соломкою.
Крок 11. Розігріваємо каструлю з олією і викладаємо сюди цибулю. Обсмажуємо його до м’якості.
Крок 12. У цибулю відправляємо морквину, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.
Крок 13. Цибуля та морква мають стати повністю м’якими.
Крок 14. Далі до овочів викладаємо куряче філе.
Крок 15. Смажити птицю з овочами близько 7 хвилин на слабкому вогні. Наприкінці додаємо сіль та перець.
Крок 16. У каструлю з куркою та овочами викладаємо локшину.
Крок 17. Заливаємо це все процідженим бульйоном.
Крок 18. Доводимо до кипіння та після варимо дві 3 хвилини.
Крок 19. У процесі кипіння також обов’язково прибираємо пінку.
Крок 20. Після швидкого варіння прибираємо суп з вогню і даємо настоятися йому під кришкою.
Крок 21. У цей момент можна додати в частування подрібнений часник та ароматну зелень.
Крок 22. Курячий суп з локшиною та засмажкою готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!
Суп з локшиною, куркою та грибами
Суп з локшиною, куркою та грибами точно нікого не залишить байдужим та урізноманітнить звичне меню. Гарячий суп виходить неймовірно смачним, ароматним та поживним. Для приготування обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Купка куряча – 1 шт.
- Вода – 1,5л.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Гриби печериці – 5 шт.
- Олія вершкове – 15 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Петрушка – 0,4 пучка.
- Цибуля зелена – 0,4 пучка.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Кріп – 0,4 пучка.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо курку у воді з додаванням зелені, солі, перцю та лаврового листка. Потрібно отримати готовий бульйон.
Крок 2. Після цього бульйон проціджуємо і остуджуємо курячі грудки.
Крок 3. Проціджений бульйон вливаємо в чисту каструлю і ставимо знову на плиту.
Крок 4. Гриби нарізаємо на тонкі пластинки, обсмажуємо їх разом із подрібненою цибулею на вершковому маслі.
Крок 5. Необхідну кількість локшини відварюємо в окремому посуді у воді.
Крок 6. Відварену локшину відразу ж відкидаємо на друшляк.
Крок 7. Перекладаємо локшину в курячий бульйон, сюди ж відправляємо гриби та цибулю. Викладаємо відокремлене від кісточки куряче м’ясо. Прогріваємо на плиті.
Крок 8. Далі вогонь вимикаємо та доповнюємо страву подрібненою зеленню.
Крок 9. Суп з локшиною, куркою та грибами готовий. Подавайте до столу зі скибочкою отарного яйця!
Курячий суп з фрикадельками та локшиною
Курячий суп з фрикадельками та локшиною – це цікава та апетитна кулінарна ідея для вашого сімейного обіду. Гаряча страва порадує яскравим смаком та поживними властивостями. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе куряче – 400 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Локшина – 100 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо під водою і обробляємо на невеликі кубики. Відправляємо продукт у каструлю із киплячою підсоленою водою. Також ви можете використовувати курячий бульйон.
Крок 3. Цибулю очищаємо і дрібно рубаємо ножем. Морквину натираємо на тертці. Овочі відправляємо у каструлю з картоплею. Додаємо спеції.
Крок 4. Куряче філе прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері. Солимо на смак і вимішуємо.
Крок 5. Мокрими руками з фаршу ліпимо акуратні фрикадельки, опускаємо їх у киплячий суп. Варимо 10 хвилин після кипіння.
Крок 6. Далі в суп відправляємо локшину, варимо кілька хвилин і вимикаємо вогонь.
Крок 7. Курячий суп з фрикадельками та локшиною готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!
Курячий суп з локшиною без засмаження
Курячий суп з локшиною без засмаження – це чудовий варіант для вашого ситного обіду або вечері. Така страва виходить неймовірно смачною, апетитною, але при цьому легкою. Приготувати суп нескладно. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 2 шт.
- Вода – 5 л.
- Локшина – 200 гр.
- Сіль за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі гомілки викладаємо у велику каструлю.
Крок 2. Заливаємо їх водою, солимо і ставимо на вогонь.
Крок 3. Доводимо до кипіння і варимо до готовності курки.
Крок 4. Готовий курячі гомілки викладаємо на тарілку і даємо їм охолонути.
Крок 5. Вимірюємо необхідну кількість локшини.
Крок 6. Занурюємо її в курячий бульйон.
Крок 7. Курку, що остигнула, нарізаємо на невеликі шматочки, відокремлюємо м’ясо від кісточок. М’ясо птиці відправляємо також у суп.
Крок 8. Промиваємо та обсушуємо кріп, дрібно рубаємо його ножем.
Крок 9. Викладаємо томатну зелень у суп.
Крок 10. Закриваємо кришкою заготівлю і даємо прокипіти ще 5 хвилин.
Крок 11. Курячий суп з локшиною без засмаження готовий. Частуйтесь!
Курячий суп з яєчною локшиною
Курячий суп з яєчною локшиною – це смачна і ситна страва для вашого сімейного обіду. Таке апетитне гаряче частування точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнить звичне меню. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Окіст курячий – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 0,75 ст.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Зелень – до смаку.
- Вода – 2,5 л.
Для яєчної локшини:
- Борошно – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Курку кладемо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім воду зливаємо курку, промиваємо і заливаємо холодною водою. Варимо приблизно 30 хвилин.
Крок 2. Тепер займемося приготуванням локшини. На робочу поверхню висипаємо борошно, в неї ж розбиваємо яйце, додаємо сіль та олію.
Крок 3. Вимішуємо щільне та однорідне тісто близько 5-10 хвилин. Залишаємо його відпочивати.
Крок 4. У цей час очищаємо та промиваємо овочі. Також обов’язково промиваємо зелень.
Крок 5. Підготовлене тісто починаємо розкачувати.
Крок 6. Розкочуємо тісто якомога тонше, до прозорого стану.
Крок 7. Залишаємо тісто на робочій поверхні. Воно має підсохнути близько 10 хвилин.
Крок 8. У готовий курячий бульйон викладаємо подрібнені картопля, морква та цибуля. Додаємо сіль і продовжуємо варити далі.
Крок 9. Підсушене тісто скочуємо в рулет.
Крок 10. Цей рулет нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 11. Далі заготовки розгортаємо руками та отримуємо акуратну локшину.
Крок 12. Потім локшину акуратно перекладаємо у наш суп.
Крок 13. Також у суп відправляємо подрібнену зелень та лавровий лист. Варимо близько 3 хвилин.
Крок 14. Курячий суп з яєчною локшиною готовий. Подавайте до столу!