Крем-суп з печериць – це дуже смачне, ніжне та апетитне частування для вашого домашнього столу. Також такий суп порадує привабливим зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Для приготування своїми руками використовуйте нашу перевірену кулінарну збірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями.
Класичний крем-суп із шампіньйонів із вершками
Класичний крем-суп із печериць із вершками порадує вас ніжним смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Таке частування можна подавати на обід, доповнивши сухариками, зеленню та іншими улюбленими частуваннями. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Вершки – 200 мл. (33%)
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Бульйон із курки – 200 мл.
- Борошно – 30 гр.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Часник гранульований – за смаком
- Сіль за смаком
- Олія – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати класичний крем-суп з печериць? Підготуємо необхідні продукти за списком.
Тонкими пластинками нарізаємо печериці, подрібнюємо цибулю та часник. Продукти обсмажуємо на третині масла близько 10 хвилин.
В окремому посуді приготуємо соус. Для цього розтоплюємо вершкове масло, що залишилося і обсмажуємо на ньому борошно.
Перемішуємо олію з борошном до утворення однорідної жовтої маси. У соус вливаємо молоко і постійно перемішуємо. Гасимо до загусання, потім додаємо сіль, перець і мускатний горіх. Через 5 хвилин вливаємо курячий бульйон і доводимо до кипіння.
Занурюємо в соус обсмажені гриби з цибулею та часником. Проварюємо близько 10 хвилин.
Далі подрібнюємо вміст за допомогою блендера.
Білий хліб нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до отримання сухариків. Солимо за смаком.
Класичний крем-суп із шампіньйонів з вершками готовий. Подавайте до столу із сухариками. Також суп можна доповнити зеленню та тертим сиром.
Грибний крем-суп із печериць з плавленим сиром
Грибний крем-суп з печериць з плавленим сиром виходить напрочуд ніжним і приємним до смаку. Таке частування ідеально підійде для домашнього обіду та урізноманітнить ваше звичне меню. Приготувати його легко. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Гриби печериці – 300 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Вершки – 70 мл.
- Сир вершковий – 70 гр.
- Вода – 1,5л.
- Петрушка – за бажанням.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо.
Крок 2. Картоплю обробляємо на невеликі кубики.
Крок 3. Дрібно рубаємо ножем цибулю.
Крок 4. Морквину натираємо на великій тертці.
Крок 5. Печериці обробляють тонкими пластинками.
Крок 6. Усі підготовлені продукти складаємо в розігріту сковороду з олією. Посипаємо сіллю та спеціями.
Крок 7. Обсмажуємо близько 5 хвилин на середньому вогні, потім вливаємо 500 мл води і гасимо на невеликому вогні 10 хвилин.
Крок 8. Перекладаємо нашу заготівлю в каструлю та заливаємо літром теплої води. Додаємо ще спеції до смаку. Варимо суп на слабкому вогні під кришкою 30 хвилин.
Крок 9. У цей час нарізаємо сир невеликими кубиками.
Крок 10. Опускаємо кубики сиру в суп та перемішуємо.
Крок 11. Варимо близько 7 хвилин до розчинення сиру. Наприкінці вливаємо теплі вершки.
Крок 12. Далі вміст каструлі перебиває за допомогою занурювального блендера до однорідного стану.
Крок 13. Грибний крем-суп із печериць з плавленим сиром готовий. Подавайте до столу, доповнивши грінками, зеленню та скибочками обсмажених грибів.
Суп-пюре з шампіньйонів з вершками та картоплею
Суп-пюре з шампіньйонів з вершками та картоплею – це апетитна та смачна страва для вашого домашнього столу. Крім того, такий суп вийде неймовірно поживним. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями. Порадуйте себе та своїх близьких!
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Гриби печериці – 400 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Вершки 10% – 400 мл.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
- Хліб білий для подачі.
- Кріп – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2 Хліб нарізаємо кубиками і підсушуємо в розігрітій до 150 ° духовці близько 15-20 хвилин. Ці сухарики використовуватимемо для подачі.
Крок 3. Картоплю очищаємо, обробляють на довільні шматки і заливаємо водою. Солимо і варимо до повної готовності.
Крок 4. У цей час цибулю обробляємо на тонкі півкільця.
Крок 5. Промиті печериці нарізаємо великими шматками.
Крок 6. Цибулю обсмажуємо в сковороді з олією до прозорого стану.
Крок 7. Доповнюємо цибулю грибами та обсмажуємо до випаровування рідини. Наприкінці додаємо сіль та перець.
Крок 8. Гриби з цибулею перебиваємо за допомогою занурювального блендера.
Крок 9. З картоплі зливаємо рідину. Одну склянку рідини зберігаємо. Відварену картоплю подрібнюємо до стану пюре.
Крок 10. Картопляне пюре з’єднуємо з грибною масою та заливаємо це все вершками.
Крок 11. Знову весь вміст перебиваємо блендером до однорідності. За смаком можна додати ще сіль та перець.
Крок 12. Доводимо суп до кипіння. Якщо він дуже густий, вливаємо трохи залишеного картопляного відвару. Потім плиту можна вимикати.
Крок 13. Суп-пюре із печериць із вершками та картоплею готовий. Можна подавати до столу, доповнивши кропом та сухариками!
Крем-суп з шампіньйонів та курки
Шампіньйонів та курки точно урізноманітнить ваше домашнє меню. Таке частування вийде дуже ніжним, привабливим та апетитним. Приготувати його власноруч нескладно. Для цього використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Гриби печериці – 250 гр.
- Окіст курячий – 350 гр.
- Картопля – 250 гр.
- Кабачок – 180 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Сир плавлений – 180 гр.
- Сіль за смаком.
- Вода – 1,5л.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Петрушка – 15 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Курячий окіст очищаємо від шкіри, а м’ясо обробляємо на невеликі шматочки. Почищену картоплю ріжемо кубиком. Так само нарізаємо цибулю та моркву.
Крок 3. Очищений кабачок і печериці обробляємо на невеликі шматочки. Дрібно рубаємо ножем петрушку. Пари гілочок зелені можна зберегти для подачі.
Крок 4. У каструлю вливаємо півтора літра води та занурюємо куряче м’ясо, картопля, цибуля та морква. Доводимо до кипіння і після варимо 25 хвилин. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.
Крок 5. Також в каструлю занурюємо печериці та кабачок. Варимо разом ще 10 хвилин.
Крок 6. Доповнюємо вміст плавленим сиром та подрібненою петрушкою. Перемішуємо вміст до розчинення сиру.
Крок 7. Доводимо нашу заготовку до кипіння повторно, потім додаємо сіль та чорний мелений перець. Варити на слабкому вогні ще 5 хвилин.
Крок 8. Вимикаємо вогонь і подрібнюємо вміст каструлі за допомогою занурювального блендера.
Крок 9. Крем-суп із шампіньйонів та курки готовий. Подавайте до столу, посипавши подрібненою петрушкою.
Крем-суп із печериць, як у шоколадниці
Крем-суп із шампіньйонів, як у шоколадниці нескладно приготувати в домашніх умовах. Такий суп вийде дуже смачним та ніжним. Подавайте його до обіду або як легка вечеря. Для приготування апетитного крему-супу використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Гриби печериці – 500 гр.
- Вершки 33% – 150 мл.
- Окріп – 150 мл.
- Часник – 1 зуб.
- Бульйон курячий – 600 мл.
- Борошно – 3 ст.
- Гриби білі сухі – 30 грн.
- Чебрець сушений – 1 щіпка.
- Горіх мускатний – 1 щіпка.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія вершкове – 3 ст.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Сушені гриби заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин під кришкою. Після цього відкидаємо гриби на сито і нарізаємо дрібними шматочками. Грибний настій проціджуємо.
Крок 2. Печериці добре промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками. Обсмажуємо на олії до легкого рум’янцю.
Крок 3. У каструлі, в якій варитимемо суп, прогріваємо рослинну олію. Висипаємо на олію борошно і обсмажуємо близько 2 хвилин до появи золотистого рум’янцю.
Крок 4. Далі сюди вливаємо бульйон та настій із сушених грибів. Також вливаємо 150 мілілітрів окропу. Доводимо все це до кипіння та перемішуємо.
Крок 5. Занурюємо в нашу заготівлю гриби, подрібнений часник та чебрець. Також додаємо сіль, перець та мускатний горіх. Варимо близько 8 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.
Крок 6. Далі вогонь вимикаємо та вміст каструлі перебиваємо за допомогою блендера. Вливаємо сюди вершки та ще раз доводимо до кипіння вміст.
Крок 7. Крем-суп із печериць, як у шоколадниці готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!
Крем-суп із печериць на курячому бульйоні
Крем-суп з печериць на курячому бульйоні виходить цікавим за смаком та апетитним. Таке частування точно підійде для домашнього обіду і урізноманітнить ваше звичне меню. Приготувати його зможе кожен. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Гриби печериці – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Бульйон курячий – 100 мл.
- Вершки – 150 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Рослинна олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо печериці під водою і обробляємо їх на тонкі пластинки.
Крок 2. Очищену морквину та цибулю рубаємо дрібним кубиком.
Крок 3. Відправляємо овочі та гриби в сковороду, прогріту з олією.
Крок 4. Обсмажуємо до м’якості та легкого рум’янцю, потім вливаємо сюди курячий бульйон і гасимо на слабкому вогні близько 5-10 хвилин.
Крок 5. Вливаємо в заготовку вершки та додаємо спеції. Перемішуємо і гасимо пару хвилин.
Крок 6. Переливаємо заготовку в чашу блендера і збиваємо до однорідності.
Крок 7. Крем-суп із печериць на курячому бульйоні готовий. Розливайте по тарілках та спробуйте!
ПП рецепт крем-супу з печериць
ПП рецепт крем-супу з шампіньйонів порадує вас не лише яскравим смаком, але й корисними властивостями, та невисокою калорійністю. Таке частування точно оцінять ті, хто стежить за своїм харчуванням та здоров’ям. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Гриби печериці – 150 гр.
- Картопля – 250 гр.
- Морква – 70 грн.
- Бульйон курячий – 250 мл.
- Вершки – 125 мл.
- Сіль за смаком.
- Цибуля зелена – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
Крок 2. Картоплю очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. Дрібно рубаємо ножем моркву.
Крок 4. Добре промиваємо гриби і обробляють їх на пластинки, відразу ж обсмажуємо на сухій сковороді до готовності.
Крок 5. Моркву та картоплю відварюємо до м’якого стану, а потім перебиваємо у блендері до утворення однорідної каші.
Крок 6. Обсмажені гриби також перебиваємо в блендері і трохи розбавляємо бульйоном або водою.
Крок 7. Овочі та грибну масу з’єднуємо, вливаємо сюди трохи бульйону та вершків. Доводимо заготівлю до кипіння. Солимо за смаком.
Крок 8. ПП рецепт крем-супу з печериць готовий. Подавайте до столу, прикрасивши зеленою цибулею!
Суп-пюре з шампіньйонів у блендері
Суп-пюре з шампіньйонів у блендері відрізняється ніжним смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Таке частування можна подавати на обід, доповнивши сухариками, зеленню та іншими улюбленими частуваннями. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Гриби печериці – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки – 250 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Хліб білий – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо під водою і обробляють на великі частини. Викладаємо в каструлю, заливаємо водою та відварюємо після закипання близько 20 хвилин.
Крок 2. Дрібно рубаємо ножем цибулю і обсмажуємо її в сковороді з вершковим маслом.
Крок 3. До цибулі викладаємо нарізані печериці та подрібнений часник.
Крок 4. Обсмажуємо продукти близько 5 хвилин.
Крок 5. Зливаємо з картоплі воду. Трохи відвару переливаємо в чашку, він може стати у нагоді пізніше. Картоплю додаємо в гриби з овочами та вливаємо вершки. Також заготовку солимо та перчимо.
Крок 6. Вміст каструлі перебиваємо блендером до однорідності. Якщо маса виходить занадто густою, вливаємо трохи картопляного відвару. Далі ніжний суп доводимо до кипіння.
Крок 7. Для подачі білий хліб нарізаємо кубиками і підсушуємо їх на сухій сковороді або в духовці.
Крок 8. Суп-пюре із шампіньйонів у блендері готовий. Подавайте до столу із сухариками та зеленню!
Крем-суп із шампіньйонів без вершків
Крем-суп з печериць без вершків виходить дуже ніжним та легким. Таке частування ідеально підійде для домашнього обіду та урізноманітнить ваше звичне меню. Приготувати його легко. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Гриби печериці – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Капуста цвітна – 200 гр.
- Сир – до смаку.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль за смаком.
- Насіння – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Гриби добре промиваємо під водою і обробляємо на невеликі шматочки.
Крок 2. Далі печериці обсмажуємо у сковороді з вершковим маслом.
Крок 3. Відправляємо до грибів подрібнену цибулю.
Крок 4. Смажимо всі разом до повної готовності.
Крок 5. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо в окропі близько 5 хвилин.
Крок 6. Перекладаємо підготовлену капусту в каструлю.
Крок 7. До капусти відправляємо обсмажені гриби з цибулею та починаємо все перебивати блендером.
Крок 8. У цю масу можна влити трохи окропу для рідкішого складу.
Крок 9. Твердий сир натираємо на великій тертці.
Крок 10. Сир викладаємо у загальну масу та ще раз перебиваємо все блендером.
Крок 11. Крем-суп із печериць без вершків готовий. Подавайте до столу, посипавши насінням.
Грибний крем-суп із заморожених печериць
Грибний крем-суп із заморожених печериць нескладно приготувати в домашніх умовах. Такий суп вийде дуже смачним та ніжним – це ідеальне рішення для вашого цікавого обіду у родинному колі. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Гриби печериці заморожені – 3 жмені.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Вершки – 100 мл.
- Олія – для смаження.
- Сіль – 3 щіпки.
- Спеції – 3 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно рубаємо ножем цибулю і натираємо моркву на великій тертці.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ньому овочі до м’якого стану.
Крок 3. Замороженим печерицям даємо трохи відтанути, повністю розморожувати не потрібно. Якщо гриби надто великі, розрізаємо їх на частини.
Крок 4. Очищаємо картоплю, промиваємо її та ріжемо кубиком. Після цього відварюємо до готовності в літрі води.
Крок 5. Гриби відправляємо у сковороду до овочів. Смажимо продукти разом близько 5 хвилин, після чого перекладаємо їх у каструлю з картоплею.
Крок 6. Солимо, посипаємо спеціями суп і проварюємо його близько 20 хвилин на слабкому вогні. Потім вміст подрібнюємо за допомогою занурювального блендера. Вливаємо сюди вершки, перемішуємо та кип’ятимо ще раз протягом 1-2 хвилин.
Крок 7. Грибний крем-суп із заморожених печериць готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!