Крем-суп із печериць – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Крем-суп з печериць – це дуже смачне, ніжне та апетитне частування для вашого домашнього столу. Також такий суп порадує привабливим зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Для приготування своїми руками використовуйте нашу перевірену кулінарну збірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Класичний крем-суп із шампіньйонів із вершками

Класичний крем-суп із печериць із вершками порадує вас ніжним смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Таке частування можна подавати на обід, доповнивши сухариками, зеленню та іншими улюбленими частуваннями. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Вершки – 200 мл. (33%)
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Бульйон із курки – 200 мл.
  • Борошно – 30 гр.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Часник гранульований – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Як приготувати класичний крем-суп з печериць? Підготуємо необхідні продукти за списком.

Тонкими пластинками нарізаємо печериці, подрібнюємо цибулю та часник. Продукти обсмажуємо на третині масла близько 10 хвилин.

В окремому посуді приготуємо соус. Для цього розтоплюємо вершкове масло, що залишилося і обсмажуємо на ньому борошно.

Перемішуємо олію з борошном до утворення однорідної жовтої маси. У соус вливаємо молоко і постійно перемішуємо. Гасимо до загусання, потім додаємо сіль, перець і мускатний горіх. Через 5 хвилин вливаємо курячий бульйон і доводимо до кипіння.

Занурюємо в соус обсмажені гриби з цибулею та часником. Проварюємо близько 10 хвилин.

Далі подрібнюємо вміст за допомогою блендера.

Білий хліб нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до отримання сухариків. Солимо за смаком.

Класичний крем-суп із шампіньйонів з вершками готовий. Подавайте до столу із сухариками. Також суп можна доповнити зеленню та тертим сиром.