Класичні щі – це споконвічно слов’янське страву, різноманітність приготування якого просто вражає! Основу, тобто бульйон, для цього супчика можна варити, як на яловичині, так і на свинині, а в якості головного інгредієнта використовувати не лише свіжу та тонко нашатковану капусту, але і квашену. Виходячи з цього, незалежно від того, чи любите ви насичені бульйони або легкі, щі в будь-якому випадку припадуть вам до смаку і надовго позбавлять вас від голоду, паралельно даруючи задоволення вашим смаковим рецепторам.
Класичні щі з свіжої капусти
Класичні щі зі свіжої капусти, приготовані на основі нежирної свинини – це популярний перше блюдо, яке кожна господиня готує по-своєму. Однак сьогодні ми розповімо вам про класику, яка не може комусь не сподобається. Спробуйте, і переконаєтеся в цьому самі!
Інгредієнти на
6 порц.
- Свиняча лопатка 700 гр.
- Картопля 500 гр.
- Морква 120 гр.
- Цибуля ріпчаста 120 гр.
- Капуста білоголова 300 гр.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Перець чорний горошок 7 шт.
- Вода 2.5 л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Щоб приготувати щі за класичним рецептом, насамперед промиваємо м’ясо і обполіскуємо овочі.
- Поміщаємо свинину в каструлю, заливаємо водою і варимо півтора години з моменту закипання, періодично видаляючи шумівкою піну.
- Очищаємо цибулю і моркву нарізаємо соломкою.
- Аналогічним чином чинимо з картоплею, соломку заливаємо холодною водою, щоб зберегти колір.
- Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.
- На розігрітому рослинному маслі моркву пасеруємо з цибулею.
- виймаємо З бульйону лопатку, закидаємо картоплю з капустою і засікаємо 15 хвилин.
- Після додаємо розібране м’ясо і пасерування, проварюємо ще 10 хвилин.
- Додаємо сіль і горошини чорного перцю, знімаємо з вогню, накриваємо кришкою – наполягаємо 15-20 хвилин.
- Наваристі щі подаємо в поєднанні зі сметаною і зеленню. Приємного апетиту!