Класичні щі – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Класичні щі – це споконвічно слов’янське страву, різноманітність приготування якого просто вражає! Основу, тобто бульйон, для цього супчика можна варити, як на яловичині, так і на свинині, а в якості головного інгредієнта використовувати не лише свіжу та тонко нашатковану капусту, але і квашену. Виходячи з цього, незалежно від того, чи любите ви насичені бульйони або легкі, щі в будь-якому випадку припадуть вам до смаку і надовго позбавлять вас від голоду, паралельно даруючи задоволення вашим смаковим рецепторам.

Класичні щі з свіжої капусти

Класичні щі зі свіжої капусти, приготовані на основі нежирної свинини – це популярний перше блюдо, яке кожна господиня готує по-своєму. Однак сьогодні ми розповімо вам про класику, яка не може комусь не сподобається. Спробуйте, і переконаєтеся в цьому самі!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свиняча лопатка 700 гр.
  • Картопля 500 гр.
  • Морква 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста 120 гр.
  • Капуста білоголова 300 гр.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок 7 шт.
  • Вода 2.5 л.
  • Сіль за смаком

 

Процес приготування:

  • Щоб приготувати щі за класичним рецептом, насамперед промиваємо м’ясо і обполіскуємо овочі.

  • Поміщаємо свинину в каструлю, заливаємо водою і варимо півтора години з моменту закипання, періодично видаляючи шумівкою піну.

  • Очищаємо цибулю і моркву нарізаємо соломкою.

  • Аналогічним чином чинимо з картоплею, соломку заливаємо холодною водою, щоб зберегти колір.

  • Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.

  • На розігрітому рослинному маслі моркву пасеруємо з цибулею.

  • виймаємо З бульйону лопатку, закидаємо картоплю з капустою і засікаємо 15 хвилин.

  • Після додаємо розібране м’ясо і пасерування, проварюємо ще 10 хвилин.

  • Додаємо сіль і горошини чорного перцю, знімаємо з вогню, накриваємо кришкою – наполягаємо 15-20 хвилин.

  • Наваристі щі подаємо в поєднанні зі сметаною і зеленню. Приємного апетиту!