Юшка з пшона — дуже смачне перше блюдо, яке можна приготувати в домашніх умовах. З роками рецепт юшки удосконалювався і в кінцевому рахунку з’явилися такі варіанти супу, в яких складно розпізнати той самий смак дитинства. Тому представляю вашій увазі добірку найбільш класичних рецептів на будь-який смак!
Класична юшка з форелі з пшоном в домашніх умовах
Напевно, хоч раз в житті кожна людина пробував вуха. Але варіацій цієї страви так багато, що досить складно знайти 2 однакових рецепта. Тому пропоную приготувати класичний варіант юшки з додаванням пшона і обрізків форелі.
Інгредієнти на
4 порц.
- Пшоно 3 ст. л.
- Форель 300 гр.
- Морква 2 шт.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вода 2 л
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний мелений 2 шт.
- Перець червоний мелений 2 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смачну юшку з пшоном? Спершу зваримо бульйон. Для цього в киплячу воду закинем чорний перець, додамо трохи солі і акуратно, щоб вода не розбризкувався, покладемо в каструлю голови риби. Готуємо хвилин 20-30, поки форель не звариться.
- Як тільки риба буде готова, дістаємо її на обробну дошку або тарілку і даємо трохи охолонути. Бульйон проціджуємо, щоб в ньому не залишилося кісток.
- Поки голови риби остигають готуємо овочі. Чистимо цибулю, моркву і картоплю. Моркву тремо на крупній тертці, а картоплю нарізаємо кубиками. Бульйон знову ставимо на плиту і додаємо в нього овочі і пшоно. Цибулю нарізати не потрібно, закидаємо його цілком. Він потрібен нам лише щоб додати певний аромат і смак.
- Відокремлюємо від зварених голів м’ясо і також відправляємо в практично готову юшку. Головку цибулі виймаємо і викидаємо. Вона нам більше не знадобиться.
- Додаємо сіль та інші улюблені спеції. Варимо до готовності пшона.
- При подачі прикрашаємо вуха рожевим перцем. Тепер можемо насолодитися плодами трудів!
Як приготувати смачну юшку з голови сьомги з пшоном?
Не люблю викидати продукти, тому намагаюся використовувати їх по максимуму. Наприклад, коли я купую червону рибу, то відразу відділяю голову і готую з неї смачну юшку. До речі, кажуть, що справжня вуха виходить тільки з риб’ячих голів.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 25 хв.
Кількість порцій – 3.
Інгредієнти:
- Голова сьомги – 2 шт.
- Пшоно – 0,5 склянки
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Голови риби промийте, покладіть в каструлю і залийте водою так, щоб каструля була повна, але при кипінні не заливала плиту. Залишаємо варитися до готовності м’яса.
2. Відразу підготуємо спеції для майбутньої юшки. В якості приправи можете брати ваші улюблені добавки. У мене це імбир, суха аджика і традиційні кардамон, лавровий лист і перець горошком. Ви можете додати класичні спеції або ж просто посолити і поперчити бульйон.
3. При варінні риби утворюється піна. Її знімаємо шумівкою. Зараз бульйон можемо посолити і накрити кришкою, відразу збавивши до мінімуму вогонь. Так риба буде готова через 15-20 хвилин.
4. Тепер займемося іншими інгредієнтами. Чистимо цибулю, моркву і картоплю.
5. Дрібно нарізаємо цибулю, картоплю ріжемо у формі кубиків, а морква – у вигляді брусочків.
6. Переходимо до пшона. Крупу промиваємо і залишаємо в ситечку на тарілці, щоб вода стеклась.
7. Виймаємо рибу з готового бульйону і замість неї кладемо нарізані овочі і пшоно.
8. Варимо також 15-20 хвилин.
9. Через зазначений час юшка готова! М’ясо риби додаємо в кожну тарілку порційно і насолоджуємося цією юшкою!
Простий і смачний рецепт юшки з пшоном і картоплею
Чим мені подобається вуха, так це доступністю своїх продуктів: пшоно і картоплю явно знайдуться на кухні в кожної господині. А рецепт, яким я сьогодні з вами поділюся, приваблює ще й своєю універсальністю, адже за основу юшки можна брати абсолютно будь-яку рибу.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Пшоно – 3 ст. л.
- цибуля Ріпчаста– 0,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Суповий набір рибний – 300 гр.
- Перець духмяний горошок – 3-4 шт.
- Перець чорний горошок – 7-8 шт.
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Кріп сушений – за смаком.
Процес приготування:
1. Ставимо на плиту заповнену водою каструлю і на середньому вогні доводимо до кипіння. Пшоно промиваємо під проточною водою і додаємо в киплячу підсолену воду. Крупа буде готова приблизно через 30 хвилин. Чистимо і ріжемо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці і за 10 хвилин до готовності пшона відправляємо овочі в каструлю.
2. Для отримання більш ароматного бульйону кладемо в каструлю горошини запашного і чорного перцю.
3. Займемося картоплею. Гарненько промиваємо його і очищаємо від шкірки.
4. Нарізаємо на кубики картоплю середнього розміру.
5. Переходимо до головного компоненту юшки – рибі. Можна брати будь-яку рибу, яка вам більше до смаку. Я взяла набір з лосося. Ріжемо великі частини на більш дрібні шматки, щоб м’ясо швидше зварилася і додаємо до овочевого бульйону. Готовність будемо визначати по картоплі – якщо він м’який, то юшка готова.
6. За хвилину до готовності додамо до супу лавровий лист і кріп.
7. Єдине, що залишилося зробити – додати вершкове масло. Вимикаємо плиту і під закритою кришкою даємо нашій вусі настоятися.
8. Юшка з пшона і картоплі готова! Приємного апетиту!
Ароматна юшка з щуки з пшоном в домашніх умовах
Юшка з щуки – дуже смачне і ситне блюдо, яке бажано готувати на природі і з свіжого улову особисто рибаком. Однак і в домашніх умовах можна приготувати не менш смачне блюдо. Головне — знати ідеальний рецепт приготування юшки.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 20 хв.
Кількість порцій – 4-5.
Склад:
- Щука (голови, хвости) – 400 гр.
- Пшоно – 200 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Суміш перців – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування юшки нам потрібні щучі голови і хвости. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені частини. Їх потрібно промити, щоб при варінні утворювалося менше піни.
2. Ставимо на середній вогонь каструлю з водою. Після закипання солимо воду і опускаємо в неї шматочки щуки.
3. Поки готується щука ми можемо почистити овочі. Кубиками нарізаємо картоплю. Не раджу дрібнити, так як занадто маленькі шматочки можуть розваритися і перетворитися на кашу. Натираємо на крупній тертці моркву.
4. А ось цибуля краще порізати дрібно.
5. Після того, як щука буде готова, потрібно злити бульйон. Для цього беремо другу каструлю і виливаємо в неї вуха через сито.
6. Тепер каструлю з бульйоном знову ставимо на вогонь і додаємо пшоно з картоплею.
7. Коли вода знову закипіла, можемо додати цибулю і моркву. Варимо до готовності крупи.
8. В цей час відокремлюємо м’ясо від кісток риби і також відправляємо в каструлю варитися.
9. Щоб зробити смак більш багатим додаємо лавровий лист.
10. Також рекомендую приправити вуха сумішшю перців. Можна купити готову суміш, як зробила це я, а можна самостійно змішати різні види перців.
11. Подаючи до столу, можете прикрасити петрушкою або цілим шматочком щуки. Приємного апетиту!
Як зварити смачну і наваристу юшку з горбуші з пшоном?
З горбуші вуха виходить ніжною і нежирної. Відмінно підійде для легкого обіду або вечері. Приємним бонусом є невеликі тимчасові витрати на підготовку продуктів, так і на сам процес приготування. Так що довго чекати не доведеться!
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 5 хв
Кількість порцій – 5.
Склад:
- Горбуша (голови, хвости) – 200 гр.
- Пшоно – 50 гр.
- Картопля – 3-4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 10 гр.
Процес приготування:
1. Візьміть глибоку каструлю, покладіть в неї частини риби і залийте водою. Відразу посоліть і поставте на вогонь.
2. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на половинки і покладіть до риби. Так цибуля віддасть свій присмак і аромат, але самих шматочків лука в готовому супі вже не буде. Ідеальний варіант для сімей, де одні люблять цибулю, а інші вічно залишають його на дні тарілки.
3. Моркву почистіть і наріжте кружечками. Додайте слідом за цибулею в бульйон.
4. Крупу кілька разів промийте, поки вода не стане чистою. Висипте в каструлю і готуйте 10 хвилин.
5. Картоплю наріжте кубиками середнього розміру і відправте в юшку. Варіть ще 20 хвилин.
6. Рибу вийміть з супу і відокремте м’ясо від кісток.
7. Викладіть горбушу в кожну порційну тарілку.
8. Зверху залийте готової юшкою. Страву можна подавати на стіл!
Швидкий і простий рецепт домашньої юшки з коропа з пшоном
Зараз магазини пропонують величезний рибний асортимент, так що проблеми з пошуком нині популярної червоної риби для юшки навряд чи можуть виникнути. Питання в іншому. Ціна такої рибки аж надто велика. В такому положенні на виручку прийде більш доступний родич річковий еліти – короп.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Короп – 400 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Пшоно – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець горошком – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Починаємо процес приготування з риби. Якщо будете готувати з живого коропа, то його необхідно попередньо почистити, помити і нарізати великими шматками. Всі овочі очищаємо від шкірки.
2. Картоплю ріжемо на шматочки довільної форми. Перекладаємо в каструлю з водою і ставимо варитися на середній вогонь.
3. Очищену моркву також нарізаємо довільно.
4. Додаємо в бульйон моркву і слідом відправляємо цілу цибулину. Вона потрібна нам тільки на час варіння. Після її потрібно буде викинути.
5. Через 10 хвилин з моменту закипання води з овочами відправляємо в каструлю рибу і промите пшоно.
6. Настав час додати супу більш насичений смак: надаємо супу прокипіти ще 15 хвилин. Готову страву при подачі можемо прикрасити дрібно нарізаною зеленою цибулею. Пора кликати гостей до столу!