Юшка з пшона – 6 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Юшка з пшона — дуже смачне перше блюдо, яке можна приготувати в домашніх умовах. З роками рецепт юшки удосконалювався і в кінцевому рахунку з’явилися такі варіанти супу, в яких складно розпізнати той самий смак дитинства. Тому представляю вашій увазі добірку найбільш класичних рецептів на будь-який смак!

Класична юшка з форелі з пшоном в домашніх умовах

Напевно, хоч раз в житті кожна людина пробував вуха. Але варіацій цієї страви так багато, що досить складно знайти 2 однакових рецепта. Тому пропоную приготувати класичний варіант юшки з додаванням пшона і обрізків форелі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Пшоно 3 ст. л.
  • Форель 300 гр.
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вода 2 л
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний мелений 2 шт.
  • Перець червоний мелений 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну юшку з пшоном? Спершу зваримо бульйон. Для цього в киплячу воду закинем чорний перець, додамо трохи солі і акуратно, щоб вода не розбризкувався, покладемо в каструлю голови риби. Готуємо хвилин 20-30, поки форель не звариться.
  2. Як тільки риба буде готова, дістаємо її на обробну дошку або тарілку і даємо трохи охолонути. Бульйон проціджуємо, щоб в ньому не залишилося кісток.
  3. Поки голови риби остигають готуємо овочі. Чистимо цибулю, моркву і картоплю. Моркву тремо на крупній тертці, а картоплю нарізаємо кубиками. Бульйон знову ставимо на плиту і додаємо в нього овочі і пшоно. Цибулю нарізати не потрібно, закидаємо його цілком. Він потрібен нам лише щоб додати певний аромат і смак.
  4. Відокремлюємо від зварених голів м’ясо і також відправляємо в практично готову юшку. Головку цибулі виймаємо і викидаємо. Вона нам більше не знадобиться.
  5. Додаємо сіль та інші улюблені спеції. Варимо до готовності пшона.
  6. При подачі прикрашаємо вуха рожевим перцем. Тепер можемо насолодитися плодами трудів!