Юшка з пшона – 6 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Юшка з пшона — дуже смачне перше блюдо, яке можна приготувати в домашніх умовах. З роками рецепт юшки удосконалювався і в кінцевому рахунку з’явилися такі варіанти супу, в яких складно розпізнати той самий смак дитинства. Тому представляю вашій увазі добірку найбільш класичних рецептів на будь-який смак!

Класична юшка з форелі з пшоном в домашніх умовах

Напевно, хоч раз в житті кожна людина пробував вуха. Але варіацій цієї страви так багато, що досить складно знайти 2 однакових рецепта. Тому пропоную приготувати класичний варіант юшки з додаванням пшона і обрізків форелі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Пшоно 3 ст. л.
  • Форель 300 гр.
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вода 2 л
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний мелений 2 шт.
  • Перець червоний мелений 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну юшку з пшоном? Спершу зваримо бульйон. Для цього в киплячу воду закинем чорний перець, додамо трохи солі і акуратно, щоб вода не розбризкувався, покладемо в каструлю голови риби. Готуємо хвилин 20-30, поки форель не звариться.
  2. Як тільки риба буде готова, дістаємо її на обробну дошку або тарілку і даємо трохи охолонути. Бульйон проціджуємо, щоб в ньому не залишилося кісток.
  3. Поки голови риби остигають готуємо овочі. Чистимо цибулю, моркву і картоплю. Моркву тремо на крупній тертці, а картоплю нарізаємо кубиками. Бульйон знову ставимо на плиту і додаємо в нього овочі і пшоно. Цибулю нарізати не потрібно, закидаємо його цілком. Він потрібен нам лише щоб додати певний аромат і смак.
  4. Відокремлюємо від зварених голів м’ясо і також відправляємо в практично готову юшку. Головку цибулі виймаємо і викидаємо. Вона нам більше не знадобиться.
  5. Додаємо сіль та інші улюблені спеції. Варимо до готовності пшона.
  6. При подачі прикрашаємо вуха рожевим перцем. Тепер можемо насолодитися плодами трудів!

Як приготувати смачну юшку з голови сьомги з пшоном?

Не люблю викидати продукти, тому намагаюся використовувати їх по максимуму. Наприклад, коли я купую червону рибу, то відразу відділяю голову і готую з неї смачну юшку. До речі, кажуть, що справжня вуха виходить тільки з риб’ячих голів.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 25 хв.

Кількість порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Голова сьомги – 2 шт.
  • Пшоно – 0,5 склянки
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Голови риби промийте, покладіть в каструлю і залийте водою так, щоб каструля була повна, але при кипінні не заливала плиту. Залишаємо варитися до готовності м’яса.

2. Відразу підготуємо спеції для майбутньої юшки. В якості приправи можете брати ваші улюблені добавки. У мене це імбир, суха аджика і традиційні кардамон, лавровий лист і перець горошком. Ви можете додати класичні спеції або ж просто посолити і поперчити бульйон.

3. При варінні риби утворюється піна. Її знімаємо шумівкою. Зараз бульйон можемо посолити і накрити кришкою, відразу збавивши до мінімуму вогонь. Так риба буде готова через 15-20 хвилин.

4. Тепер займемося іншими інгредієнтами. Чистимо цибулю, моркву і картоплю.

5. Дрібно нарізаємо цибулю, картоплю ріжемо у формі кубиків, а морква – у вигляді брусочків.

6. Переходимо до пшона. Крупу промиваємо і залишаємо в ситечку на тарілці, щоб вода стеклась.

7. Виймаємо рибу з готового бульйону і замість неї кладемо нарізані овочі і пшоно.

8. Варимо також 15-20 хвилин.

9. Через зазначений час юшка готова! М’ясо риби додаємо в кожну тарілку порційно і насолоджуємося цією юшкою!

Простий і смачний рецепт юшки з пшоном і картоплею

Чим мені подобається вуха, так це доступністю своїх продуктів: пшоно і картоплю явно знайдуться на кухні в кожної господині. А рецепт, яким я сьогодні з вами поділюся, приваблює ще й своєю універсальністю, адже за основу юшки можна брати абсолютно будь-яку рибу.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Пшоно – 3 ст. л.
  • цибуля Ріпчаста– 0,5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Суповий набір рибний – 300 гр.
  • Перець духмяний горошок – 3-4 шт.
  • Перець чорний горошок – 7-8 шт.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп сушений – за смаком.

Процес приготування:

1. Ставимо на плиту заповнену водою каструлю і на середньому вогні доводимо до кипіння. Пшоно промиваємо під проточною водою і додаємо в киплячу підсолену воду. Крупа буде готова приблизно через 30 хвилин. Чистимо і ріжемо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці і за 10 хвилин до готовності пшона відправляємо овочі в каструлю.

2. Для отримання більш ароматного бульйону кладемо в каструлю горошини запашного і чорного перцю.

3. Займемося картоплею. Гарненько промиваємо його і очищаємо від шкірки.

4. Нарізаємо на кубики картоплю середнього розміру.

5. Переходимо до головного компоненту юшки – рибі. Можна брати будь-яку рибу, яка вам більше до смаку. Я взяла набір з лосося. Ріжемо великі частини на більш дрібні шматки, щоб м’ясо швидше зварилася і додаємо до овочевого бульйону. Готовність будемо визначати по картоплі – якщо він м’який, то юшка готова.

6. За хвилину до готовності додамо до супу лавровий лист і кріп.

7. Єдине, що залишилося зробити – додати вершкове масло. Вимикаємо плиту і під закритою кришкою даємо нашій вусі настоятися.

8. Юшка з пшона і картоплі готова! Приємного апетиту!

Ароматна юшка з щуки з пшоном в домашніх умовах

Юшка з щуки – дуже смачне і ситне блюдо, яке бажано готувати на природі і з свіжого улову особисто рибаком. Однак і в домашніх умовах можна приготувати не менш смачне блюдо. Головне — знати ідеальний рецепт приготування юшки.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Щука (голови, хвости) – 400 гр.
  • Пшоно – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для приготування юшки нам потрібні щучі голови і хвости. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені частини. Їх потрібно промити, щоб при варінні утворювалося менше піни.

2. Ставимо на середній вогонь каструлю з водою. Після закипання солимо воду і опускаємо в неї шматочки щуки.

3. Поки готується щука ми можемо почистити овочі. Кубиками нарізаємо картоплю. Не раджу дрібнити, так як занадто маленькі шматочки можуть розваритися і перетворитися на кашу. Натираємо на крупній тертці моркву.

4. А ось цибуля краще порізати дрібно.

5. Після того, як щука буде готова, потрібно злити бульйон. Для цього беремо другу каструлю і виливаємо в неї вуха через сито.

6. Тепер каструлю з бульйоном знову ставимо на вогонь і додаємо пшоно з картоплею.

7. Коли вода знову закипіла, можемо додати цибулю і моркву. Варимо до готовності крупи.

8. В цей час відокремлюємо м’ясо від кісток риби і також відправляємо в каструлю варитися.

9. Щоб зробити смак більш багатим додаємо лавровий лист.

10. Також рекомендую приправити вуха сумішшю перців. Можна купити готову суміш, як зробила це я, а можна самостійно змішати різні види перців.

11. Подаючи до столу, можете прикрасити петрушкою або цілим шматочком щуки. Приємного апетиту!

Як зварити смачну і наваристу юшку з горбуші з пшоном?

З горбуші вуха виходить ніжною і нежирної. Відмінно підійде для легкого обіду або вечері. Приємним бонусом є невеликі тимчасові витрати на підготовку продуктів, так і на сам процес приготування. Так що довго чекати не доведеться!

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 5 хв

Кількість порцій – 5.

Склад:

  • Горбуша (голови, хвости) – 200 гр.
  • Пшоно – 50 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 10 гр.

Процес приготування:

1. Візьміть глибоку каструлю, покладіть в неї частини риби і залийте водою. Відразу посоліть і поставте на вогонь.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на половинки і покладіть до риби. Так цибуля віддасть свій присмак і аромат, але самих шматочків лука в готовому супі вже не буде. Ідеальний варіант для сімей, де одні люблять цибулю, а інші вічно залишають його на дні тарілки.

3. Моркву почистіть і наріжте кружечками. Додайте слідом за цибулею в бульйон.

4. Крупу кілька разів промийте, поки вода не стане чистою. Висипте в каструлю і готуйте 10 хвилин.

5. Картоплю наріжте кубиками середнього розміру і відправте в юшку. Варіть ще 20 хвилин.

6. Рибу вийміть з супу і відокремте м’ясо від кісток.

7. Викладіть горбушу в кожну порційну тарілку.

8. Зверху залийте готової юшкою. Страву можна подавати на стіл!

Швидкий і простий рецепт домашньої юшки з коропа з пшоном

Зараз магазини пропонують величезний рибний асортимент, так що проблеми з пошуком нині популярної червоної риби для юшки навряд чи можуть виникнути. Питання в іншому. Ціна такої рибки аж надто велика. В такому положенні на виручку прийде більш доступний родич річковий еліти – короп.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Короп – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Пшоно – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець горошком – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Починаємо процес приготування з риби. Якщо будете готувати з живого коропа, то його необхідно попередньо почистити, помити і нарізати великими шматками. Всі овочі очищаємо від шкірки.

2. Картоплю ріжемо на шматочки довільної форми. Перекладаємо в каструлю з водою і ставимо варитися на середній вогонь.

3. Очищену моркву також нарізаємо довільно.

4. Додаємо в бульйон моркву і слідом відправляємо цілу цибулину. Вона потрібна нам тільки на час варіння. Після її потрібно буде викинути.

5. Через 10 хвилин з моменту закипання води з овочами відправляємо в каструлю рибу і промите пшоно.

6. Настав час додати супу більш насичений смак: надаємо супу прокипіти ще 15 хвилин. Готову страву при подачі можемо прикрасити дрібно нарізаною зеленою цибулею. Пора кликати гостей до столу!