Борщ з куркою – 6 покрокових рецептів приготування борщу з буряками, капустою

Борщ з куркою — смачний і дієтичний варіант приготування знаменитого супу. Борщ ще з давніх часів є одним з найулюбленіших перших страв серед слов’янських народів. Колись борщем називали звичайну юшку з борщівника. А пізніше готували на буряковому квасі.

Класичний рецепт борщу з буряками, капустою і куркою

Щоб борщ був насиченого бордового кольору, потрібно вибирати буряк середньої величини – сорти для салату – і додавати піджарку за 10 хвилин до повної готовності.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Капуста білоголова 300 гр.
  • Картопля 3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Зелень за смаком
  • Часник за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сметана 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як зварити смачний борщ з куркою? Готуємо робочу поверхню. Викладаємо на стіл всі інгредієнти для приготування борщу.
  2. Далі беремо м’ясо курки, промиваємо його і замочуємо в окремій ємності з холодною водою.
  3. Чистимо овочі. Виливаємо воду і дістаємо м’ясо, кладемо його в каструлю з двома літрами холодної води. Включаємо плиту, ставимо каструлю на конфорку. Коли вода почне кипіти, знімаємо пінку. Трохи знижуємо температуру і варимо курку 30-40 хвилин до повної готовності.
  4. Поки курка стоїть на плиті, у нас є час для нарізки овочів. Капусту не дуже крупно шаткуємо гострим ножем.
  5. Картоплю нарізаємо соломкою або довільно, як подобається.
  6. Як тільки курка розвариться і буде повністю готова, дістаємо її з каструлі. Висипаємо в бульйон картоплю і капусту. Залишаємо на 15-20 хвилин.
  7. За цей час ми встигнемо підготувати буряк. Крупно подрібнюємо її на тертці. Ставимо сковороду на плиту, заливаємо в неї рослинне масло і розігріваємо. Викладаємо буряк і злегка обсмажуємо. Потім викладаємо в каструлю з овочами.
  8. Дрібно ріжемо цибулю і висипаємо його на розігріту сковороду з рослинним маслом. Постійно перемішуємо. Обсмажуємо до золотистого кольору. У процесі обжарювання подрібнюємо морква (крупно). Додаємо моркву до цибулі і обсмажуємо близько п’яти хвилин.
  9. Тепер додаємо в зажарку 2 ложки томатної пасти і перемішуємо. Обсмажуємо ще пару хвилин.
  10. Викладаємо вміст сковороди в каструлю. Додаємо спеції, лавровий лист і трохи часнику. Варимо борщ ще 7 хвилин на сильному вогні. Вимикаємо плиту і даємо страві настоятися.
  11. Наливаємо борщ по тарілках, додаємо пару ложок сметани і зелень.

Приємного апетиту!