Суп-пюре з брокколі – 10 рецептів приготування крем-супу з покроковими фото

Броколі багато готують на гарнір, відварюючи суцвіття на пару або обсмажуючи в клярі. Також з цієї капусти можна приготувати смачний і ніжний суп-пюре. Блюдо легко засвоюється і підходить для дієтичного харчування. З десяти запропонованих рецептів ніжного кремового супу ви обов’язково знайдете свій.

Класичний суп-пюре з брокколі з вершками

Тане в роті текстура, густа консистенція, ніжний смак і пікантний аромат – таким виходить цей суп. Для густоти додамо трохи картоплі, для м’якості смаку – вершки. А щоб додати яскраві смакові нотки, використовуємо часник і подамо готову страву з рум’яними хрусткими грінками.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Капуста Броколі 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль 1 щіпка
  • Вершки 200 мл
  • Масло вершкове для смаження
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Багет 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний суп-пюре з брокколі з вершками? Якщо броколі свіжа, то промиваємо її і замочуємо у холодній воді з невеликою кількістю солі – так потенційно наявні в суцвіттях комахи вийдуть на поверхню. Якщо використовуєте заморожену капусту, цей крок ігноруйте.
  2. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо бульби невеликими шматочками.
  3. Брокколі після замочування розрізаємо на невеликі шматочки.
  4. У каструлі на плиті доводимо до кипіння приблизно один літр води, потім опускаємо в окріп нарізані картоплю і брокколі. Варимо, поки картопля не стане м’якою – орієнтовно десять хвилин.
  5. Поки овочі варяться, розтоплюємо на сковороді трохи вершкового масла й обсмажуємо в ньому до золотистого кольору дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Знімаємо з плити.
  6. Розтоплюємо ще трохи вершкового масла. Багет нарізаємо на скибочки товщиною в один-півтора сантиметри. Обсмажуємо скибочки з двох боків до рум’янцю. Натираємо часником і сіллю після обсмажування, посипаємо чорним меленим перцем.
  7. Відварені картопля і брокколі з допомогою заглибного блендера пюрируем до гладкості. Пробуємо пюре і солимо за смаком.
  8. Вливаємо вершки, додаємо смажену цибулю, перемішуємо і ставимо на плиту. Нагріваємо суп до гарячого стану, але не кип’ятимо.
  9. Готовий суп розливаємо по порційним піали, перед самою подачею викладаємо зверху гренку і посипаємо чорним меленим перцем. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!