Класичний щавлевий суп з яйцем – 7 рецептів супу з щавлю з фото покроково

Класичний щавлевий суп з яйцем – чудове вітамінне блюдо, яке готують в літній сезон, додаючи якомога більше свіжої зелені, а в зимову пору року вас нічого не зупинить приготувати гарячий суп з пікантною кислинкою з консервованого щавлю разом з м’ясом, зробивши його більш поживним.

Класичний щавлевий суп з яйцем в домашніх умовах

Класичний щавлевий суп містить у собі максимальну кількість білка, який простий і немудрий у своєму виконанні. Такий суп доведеться як не можна до речі після холодів, за час яких наш організм встиг скучити за вітамінами і свіжої зелені.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Бульйон 2 л. курячого
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Щавель 100 гр.
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Петрушка 30 гр.
  • Кріп 30 гр.
  • Масло рослинне 70 мл
  • Сіль за смаком
  • Сметана за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити щавлевий суп з яйцем по класичному рецепту? Важливо приділити належну час на підготовку щавлю. Спочатку щавель промиваємо, видаляємо стебла і крупно нарізаємо листочки. Потім опускаємо підготовлені листки в курячий бульйон і залишаємо на середньому вогні до кипіння. Через 5-7 хвилин, проціджуємо бульйон за допомогою сита.
  2. Паралельно з цим натираємо на крупній тертці очищену моркву, а цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Розігріваємо сковорідку з вершковим маслом і відправляємо овочі пассироваться до м’якості, періодично помішуючи лопаткою.
  3. Чистий бульйон ставимо на плиту і доводимо до кипіння. За цей час нарізаємо очищену картоплю і закидаємо в овочевий бульйон разом із засмажкою та лавровим листом. Варимо протягом 15 хвилин до повної готовності картоплі.
  4. В цей час витягаємо курячі яйця з шкаралупи і збиваємо віночком до отримання однорідної маси з консистенцією.
  5. Перевіряємо готовність картоплі і потім видавлюємо з однієї половинки лимона сік.
  6. Починаємо заважати суп віночком, поступово вливаючи тонким струменем яйця. На цьому етапі додаємо в суп сіль з перцем.
  7. І в самому завершенні викладаємо щавель у майже готовий суп. Даємо поваритися п’ять хвилин і потім залишаємо настоюватися і просякати ароматами. А поки можна нарубати свіжої зелені для подачі.
  8. Подаємо суп в теплому або гарячому вигляді, посипавши зверху свіжою зеленню і заправивши холодною сметаною.

Приємного вам апетиту!