Перлова каша на воді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Простий варіант приготування домашньої перлової каші на воді. Продукт вийде смачним, поживним і корисним. Подавайте його разом з іншими гарячими стравами до обіду або вечері. Для ідеального кулінарного виконання скористайтесь підбіркою з 6 перевірених рецептів з покроковим описом.

перлова Розсипчаста каша на воді без замочування

Поживну перлову кашу розсипчасту легко і просто приготувати на воді без вимочування. Використовуйте для цього цікавий і перевірений багатьма господинями рецепт.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Перлова крупа-1 склянка
  • Вода-6 ст.
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити розсипчасту перлову кашу на воді без замочування? Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів. Крупу промиваємо в теплій воді, але не вимочуємо. При необхідності, перебираємо.
  2. Перекладаємо крупу в каструлю і заливаємо її чотирма склянками води. Доводимо до кипіння і тримаємо на великому вогні ще 5 хвилин.
  3. Далі заготовку з кришкою загортаємо в щільну тканину. Залишаємо її в такому положенні на 40 хвилин.
  4. Через час доповнюємо продукт сіллю і двома склянками води. Розмішуємо і варимо ще 4 хвилини і знову закутуємо каструлю на годину.
  5. перлова Розсипчаста каша готова. Ділите її на порції, розмішуйте з вершковим маслом і подавайте до столу.

Перлова каша на воді з замочуванням в каструлі

Смачна і навариста перлова каша виходить з допомогою замочування. Продукт порадує своїми корисними та поживними властивостями. Подавайте його в якості гарніру або самостійно.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість перлової крупи. При необхідності, перебираємо її руками.

2. Далі крупу замочуємо в холодній воді на кілька годин. Чим довше, тим краще. Можна заздалегідь залишити на всю ніч.

3. Після вимочування продукт промиваємо під холодною водою, відкидаємо на дрібне сито і відправляємо в каструлю. Солимо і заливаємо двома склянками води.

4. Варимо продукт на помірному вогні при закритій кришці близько 30-40 хвилин до повної готовності.

5. Далі кашу розмішуємо з вершковим маслом, ділимо на порції і ставимо на стіл. Можна пробувати!

Як зварити перлову кашу на воді в мультиварці?

Ситна і корисна перлова каша – відмінний продукт для домашнього гарніру. Приготувати крупу швидко і просто можна, використовуючи мультиварку. Беріть на замітку покроковий кулінарний рецепт.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Перлову крупу попередньо заливаємо холодною водою і залишаємо на кілька годин. Можна заздалегідь вимочити на ніч. Спливли крупинки відразу ж викидаємо.

2. Далі крупу промиваємо, відкидаємо на дрібне сито і відправляємо в чашу мультиварки. Посипаємо сіллю за смаком.

3. Заливаємо продукт трьома склянками холодної води. Закриваємо кришкою.

4. Готуємо частування в режимі, для варіння каші близько 45 хвилин, після ще наполягаємо 15 хвилин під кришкою. Розмішуємо тільки після готовності.

5. Розсипчаста домашня перлова каша готова. Ділите її на порції і подавайте до столу з будь-якими додатками.

Як зварити смачну кашу з перловки з м’ясом?

Перлова крупа з м’ясом дуже нагадує плов. Ситне блюдо підійде для сімейного обіду або вечері. Готувати дуже просто, справляться навіть новачки. Подавайте зі свіжою зеленню або овочами.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 300 гр.
  • Вода – 3 склянки
  • Свинина – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Перлову крупу попередньо вимочуємо, а після промиваємо під водою.

2. Свинину ріжемо на шматочки. Обсмажуємо їх на рослинній олії в каструлі з товстим дном.

3. Коли м’ясо придбає золотавий відтінок, додаємо до нього ріпчасту цибулю.

4. Розмішуємо вміст і тушкуємо ще 5 хвилин.

5. Сюди ж натираємо очищену моркву.

6. Викладаємо підготовлену крупу.

7. Заливаємо продукти водою. Солимо заготівлю і доповнюємо спеціями за смаком.

8. Тушкуємо на слабкому вогні до готовності, близько 40 хвилин.

9. Поживна каша з м’ясом готова, подавайте до вашого столу. За бажанням, страву можна прикрасити свіжою зеленню.

В’язка перлова каша на воді в каструлі на плиті

Щоб домашня перлова каша вийшла в’язкою і ніжною на смак, готуйте її перевіреним покрокового рецептом. Продукт можна подавати на сімейний сніданок або обід. Беріть на замітку просту і смачну ідею!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Перлову крупу заливаємо на 10 хвилин теплою водою. Спливли крупинки викидаємо, решта відкидаємо на дрібне сито.

2. Кладемо продукт в каструлю і повністю заливаємо водою. Доводимо до кипіння і після тримаємо на сильному вогні ще 5-10 хвилин.

3. Знову відкидаємо інгредієнт на друшляк або сито.

4. Кладемо крупу в каструлю назад. Солимо і доповнюємо трьома склянками холодної води. Варимо на слабкому вогні до отримання в’язкої маси. На це піде 40-60 хвилин. Періодично помішуємо.

5. Ніжна тягуча перлова каша готова. Подавайте її до сімейного столу в якості гарніру.

Дуже смачна каша з перлової крупи в духовці

Поживну і наваристу перлову кашу здавна готували в печі. Схожий смак домашнього частування можна отримати з використанням духовки. Спробуйте яскраву кулінарну ідею.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Перлову крупу ретельно промиваємо в теплій воді. Видаляємо все спливли крупинки.

2. Перекладаємо продукт в каструлю, знову заливаємо водою і доводимо до кипіння на плиті. Відкидаємо на дрібне сито.

3. Перекладаємо підготовлену крупу в чавунець або горщик. Заливаємо підсоленою водою і доповнюємо шматочком вершкового масла.

4. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку. Тримаємо її там до повної готовності. На це може піти близько 40 хвилин.

5. Яскрава навариста перлова каша готова. Ділите її на порції і пригощайтеся.