Суп з галушками – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Всім відомий ще з раннього дитинства, цей наваристий суп, який варила бабуся: золотистий бульйон, пишні галушки і маленькі кубики картоплі і моркви. Приготувати таке перше блюдо дуже просто, а головне – швидко і дуже смачно. Така страва припаде до душі всім: і дорослим, і дітям!

Бабусин суп з галушками на курячому бульйоні

Коли спадає літня спека, приходить пора варити наваристі і ситні супчики, які допомагають зігрітися, а курячий суп з галушками, як раз-таки, один з них. Для приготування такої страви, потрібні тільки бюджетні продукти, які можна з легкістю знайти на полицях продуктових магазинів.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Курка 500 гр.
  • Картопля 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Вода-3 л
  • Вода 1 ст. л.
  • Олія соняшникова 4 ст. л.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати суп з галушками, спочатку варимо бульйон. У каструлю кладемо будь-яку частину курки на кістки, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Готуємо близько 30-35 хвилин, періодично знімаю пінку.
  2. Поки основа супу готується – робимо ароматну засмажку. Цибулю і моркву очищаємо і подрібнюємо, обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості моркви і за кілька хвилин до готовності засипаємо одну чайну ложку цукрового піску – завдяки цьому інгредієнту, готове блюдо буде мати більш насичений колір.
  3. Картоплю «звільняємо» від шкірки і нарізаємо досить великими скибочками.
  4. Займемося галушками. У глибоку тарілку вбиваємо одне куряче яйце і збиваємо.
  5. В цю ж ємність, додаємо одну столову ложку води і борошно.
  6. Замішуємо в’язке тісто, за консистенцією нагадує сметану.
  7. За півгодини від початку варіння бульйону – виймаємо курку і засипаємо картоплю і варимо до готовності. Для формування галушок столову ложку змочують у воді, зачерпываем трохи тіста і опускаємо в каструлю з супом.
  8. Маленькі галушки будуть готові приблизно через 2 хвилини.
  9. Також в бульйон акуратно перекладаємо рум’яну засмажку.
  10. Приправляємо страву сіллю, дрібно нашаткованої зеленню і гарненько перемішуємо.
  11. Розливаємо золотистий суп по тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!