Сирний крем-суп – 10 рецептів приготування супу-пюре з покроковими фото

Сирний крем-суп – це надзвичайно ніжне блюдо, яке подають не тільки в щоденному меню, але і пригощають на більш значущих заходах. Отримати задоволення не тільки від страви, але й від самого процесу приготування. Немає нічого складного, все гранично просто. А як смачно – не передати словами!

Сирний крем-суп з плавленим сиром — класичний рецепт

Сирний крем-суп з плавленим сиром – класичний рецепт, який залишить незабутнє враження. Гладка текстура з насиченим вершковим смаком і хрусткими сухариками сподобається всім. Страва добре насичує і піднімає настрій. А ресторанна подача зведе з розуму гурманів і цінителів гастрономічних шедеврів.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 400 гр.
  • Бульйон м’ясний 1 л
  • Вершки 100 мл
  • Сир плавлений 250 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка для подачі
  • Багет 1 шт.

Процес приготування:

  1. Сирний крем-суп готується швидко і просто. Готуємо продукти.
  2. Очистивши картоплю, нарізаємо бульби часточками. Заливши водою, ставимо варитися.
  3. Трохи остудивши картоплю, тиснемо її товкачем або пробиваємо блендером.
  4. Пюре перекладаємо в каструлю більшого розміру. Наливаємо бульйон і вершки. Приправляємо спеціями. Розмістивши на конфорці, даємо закипіти.
  5. Кладемо плавлений сир, перемішуємо і проварюємо до його розчинення.
  6. Пробуємо на смак і при необхідності балансуємо спеціями і прянощами.
  7. Подаємо в супових тарілках, прикрасивши гілочкою петрушки і підсушеним хлібом. Натираємо на тертці твердий сир і посипаємо перед їжею. Приємного апетиту!