Сирний крем-суп – 10 рецептів приготування супу-пюре з покроковими фото

Сирний крем-суп – це надзвичайно ніжне блюдо, яке подають не тільки в щоденному меню, але і пригощають на більш значущих заходах. Отримати задоволення не тільки від страви, але й від самого процесу приготування. Немає нічого складного, все гранично просто. А як смачно – не передати словами!

Сирний крем-суп з плавленим сиром — класичний рецепт

Сирний крем-суп з плавленим сиром – класичний рецепт, який залишить незабутнє враження. Гладка текстура з насиченим вершковим смаком і хрусткими сухариками сподобається всім. Страва добре насичує і піднімає настрій. А ресторанна подача зведе з розуму гурманів і цінителів гастрономічних шедеврів.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 400 гр.
  • Бульйон м’ясний 1 л
  • Вершки 100 мл
  • Сир плавлений 250 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка для подачі
  • Багет 1 шт.

Процес приготування:

  1. Сирний крем-суп готується швидко і просто. Готуємо продукти.
  2. Очистивши картоплю, нарізаємо бульби часточками. Заливши водою, ставимо варитися.
  3. Трохи остудивши картоплю, тиснемо її товкачем або пробиваємо блендером.
  4. Пюре перекладаємо в каструлю більшого розміру. Наливаємо бульйон і вершки. Приправляємо спеціями. Розмістивши на конфорці, даємо закипіти.
  5. Кладемо плавлений сир, перемішуємо і проварюємо до його розчинення.
  6. Пробуємо на смак і при необхідності балансуємо спеціями і прянощами.
  7. Подаємо в супових тарілках, прикрасивши гілочкою петрушки і підсушеним хлібом. Натираємо на тертці твердий сир і посипаємо перед їжею. Приємного апетиту!

Сирний крем-суп з куркою

Сирний крем-суп з куркою виглядає апетитно, а на смак виходить ще краще. Ситне блюдо скоріше підходить для повсякденного раціону. Готується не складніше інших супів. Сирний суп частий гість у нашій родині. І діти, і дорослі від нього в захваті. Мінімум турбот, максимум приємних емоцій.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Курячі гомілки – 2 шт.
  • Масло рослинне – 0,5 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Сполоснувши гомілки, варимо бульйон, як зазвичай на суп. При появі піни прибираємо її шумівкою. Деякі варять бульйон, зливаючи рідину після першого закипання і заливаючи новою водою. Очищаємо бульби і коренеплоди, цибуля та часник. Для більш наваристого супу використовуємо курячі спинки або стегенця.

Крок 2. Цибулю і часник дрібно нарізаємо. Картоплю і моркву нарізаємо побільше, закидаємо в бульйон.

Крок 3. На сковорідці з олією смажимо цибулю з часником до прозорості. Доводити до золотого відтінку необов’язково.

Крок 4. Дістаємо курку, трохи остудивши, виймаємо кісточки і ріжемо або розбираємо на волокна. Видаляємо шкіру, якщо це принципово.

Крок 5. Зварені картоплю і моркву, і обжарку перекладаємо в чашу блендера або чашу комбайна. Якщо немає ні того, ні іншого, перетираємо через сито, попередньо розім’явши товкачиком.

Крок 6. Озброївшись занурювальним приладом, пюрируем овочі до бажаної консистенції. Головне не перебити, щоб маса не стала клейкої. Після чого перекладаємо в бульйон разом з м’ясом.

Крок 7. Натираємо на тертці сир і висипаємо в суп. Прогріваємо до його розчинення, але не кип’ятимо. Сир вибираємо легкоплавкий.

Крок 8. Розливаємо суп по тарілках. Доповнюємо сметаною або майонезом з розсуд. Подаємо з підсушеним хлібом. Приємного апетиту!

Суп-пюре з сиром і грибами

Суп-пюре з сиром і грибами – гастрономічний шедевр, який не залишає байдужих. Ідеальна текстура, насичений грибний смак з вершковим присмаком – все це викликає захоплення. Суп виглядає ідеально і своєю присутністю прикрасить святковий обід.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Вершки 20% – 100 мл
  • Сир вершковий – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник гранульований – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо картоплю, цибулю та моркву, гриби і залишилися інгредієнти. Очищаємо овочі. Обполіскуємо печериці. Намагаємося робити це швидко, щоб гриби не встигли насититися вологою. Альтернативою печерицям будуть свіжі або сухі лісові екземпляри. Сухі потрібно буде замочити на ніч.

Крок 2. Картоплю рубаємо як на суп – брусками, кубиками, без різниці.

Крок 3. Морквину подрібнюємо не дуже крупно.

Крок 4. Цибулину ріжемо середніми кубиками.

Крок 5. Гриби нарізаємо не дуже дрібними сегментами. Маленькі примірники розрізаємо навпіл або залишаємо цілком.

Крок 6. В прогрітій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо нарізку, не забуваючи помішувати для рівномірного приготування. Потрібно хвилин 10.

Крок 7. Переклавши обжарку в каструльку, вливаємо окріп. Вскипятив, проварюємо півгодини до м’якості інгредієнтів.

Крок 8. Присмачую вершковим сиром. Можна використовувати плавлений сирок “Дружба”, “Орбіта”, попередньо натерши або порізавши дрібніші для швидкого розчинення.

Крок 9. Добре розмішавши, вливаємо вершки (жирність не принципова, але чим жирніше, тим апетитніше). Можна використовувати і 10% вершки, але тоді збільшити кількість. Приправляємо спеціями. Для насиченого грибного смаку можна додати грибний порошок. Перемішавши, проварюємо 7 хвилин.

Крок 10. Знімаємо каструлю з конфорки і обережно пюрируем блендером, притримуючи прихватками, щоб не обпектися. Якщо потрібно регулюємо смак.

Крок 11. Наповнюємо порційні тарілки вершковим супчиком. Прикрашаємо і вирушаємо обідати. Приємного апетиту!

Сирний крем-суп з креветками

Сирний крем-суп з креветками виходить неймовірно смачним. Приготувати елементарне страва зможе кожен, не докладаючи особливих зусиль. Швидко, смачно і доступно. Щоб не витрачати час на очищення креветок, беремо вже очищені або готовий морський коктейль.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Вода – 600 мл
  • Вершки – 250 мл
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Креветки очищені варені – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Коренеплоди і бульби очищаємо економкою, цибулю звільняємо від кольорового шару. Подрібнюємо продукти.

Крок 2. Закипятив воду, опускаємо в неї картоплю. Солимо і варимо до готовності. Прогріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо цибулю з морквою. Коли овочі стануть м’якими, перекладаємо до картоплі.

Крок 3. Нарізавши плавлений сир, закидаємо його в каструлю до овочів і інтенсивно розмішуємо, щоб сир розплавився. Переміщаємо каструлю на дерев’яну дошку і акуратно, щоб не обпектися, пюрируем масу занурювальним приладом. Якщо немає кухонного помічника, перетираємо через сито.

Крок 4. Збиваємо, поки не буде влаштовувати консистенція. Наливаємо вершки (жирність не має значення, але краще взяти 20% продукт) і розмішуємо. Приправляємо спеціями за смаком. Кладемо креветки і підігріваємо блюдо, трохи не доводячи до закипання.

Крок 5. Знімаємо каструлю з плити. Розподіляємо частування по порціях. Прикрашаємо за бажанням. Доповнюємо сирними паличками або часниковими грінками. Приємного апетиту!

Крем-суп з сиру з брокколі

Крем-суп з сиру з брокколі – ситне і смачне частування, приготування якого займе не більш півгодини. Приготувати страву з легкістю зможе кожен. Кількість вершків має намір не зазначено. Кожен додає до потрібної консистенції. Наскільки жирні вершки – теж не принципово.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Картопля – 130 гр.
  • Вода – 1 л
  • Вершки – за смаком.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Моркву – 90 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Брокколі – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Почистивши картоплю, моркву та цибулю, обполіскуємо їх. Дістаємо заморожену брокколі.

Крок 2. Крупно порізавши овочі, кладемо в каструлю з водою. Приправляємо спеціями. Розміщуємо на конфорці. Вскипятив, мінімізуємо нагрівання і варимо, поки овочі не стануть м’якими.

Крок 3. Знявши з конфорки, додаємо сир і вершки. Кількістю вершків регулюємо густоту. Жирність продукту беремо будь-яку, але, як правило, чим жирніше, тим смачніше. Перемішавши, доводимо до гладкої консистенції за допомогою кухонного агрегату.

Крок 4. Якщо немає електротехніки, перетираємо вміст каструлі через сито або розминаємо товкачиком. Суп повертаємо на конфорку, злегка прогріваємо, не доводячи до кипіння.

Крок 5. Сервіруємо і декоруємо на свій розсуд. Посипаємо подрібненою зеленню і малюємо павутинку вершками. Страва виглядає приголомшливо. Гості залишаться в захопленні. Приємного апетиту!

Суп-пюре з сиру з беконом

Суп-пюре з сиру з беконом – максимально просте і незвичайне на смак блюдо. Хрусткий бекон ідеально підкреслює ніжний вершково-сирний смак. Суп готується не більше півгодини і залишає після себе купу емоцій. Зовнішній вигляд страви підкорить вас.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Картопля – 400 гр.
  • Бекон – 30 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Сир плавлений/вершковий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Бекон кладемо в вогнетривку форму для мікрохвильовки, прикривши плівкою, поміщаємо на 1,5 хвилини при максимальній потужності в мікрохвильовку. Остуджуємо. Можна підсмажити бекон на сковорідці без масла.

Крок 3. Чистимо картоплю і промиваємо.

Крок 4. Подрібнюємо її.

Крок 5. Очищаємо цибулю і часник, нарізаємо як можна дрібніше.

Крок 6. У каструлю кладемо овочеву нарізку і наливаємо 1,5 літра води. Готуємо 20 хвилин.

Крок 7. Присмачивши сіллю і перцем, пробуємо, всього вистачає.

Крок 8. Виливаємо 200 мілілітрів вершків. Це можуть бути як 10%, так і 20% жирності. З жирними вершками смак буде більш насиченим. Перемішавши, прогріваємо, не доводячи до закипання.

Крок 9. У гарячу масу кладемо сир. Замість плавленого сиру можна використовувати вершковий. Ретельно вимішуємо, щоб він швидше розійшовся.

Крок 10. Пробиваємо вміст до кремовою текстури. Блендер використовуємо акуратно, щоб не обпалити руки пором. При відсутності приладу розминаємо товкачем або протираємо через сито.

Крок 11. Наповнюємо тарілки ніжним супом і посипаємо хрустким беконом. Це чудове поєднання, яке не передати словами.

Крок 12. Суп виходить дивовижним! Приємного апетиту!

Сирний крем-суп з грінками

Сирний крем-суп з грінками виходить неймовірно ніжним. Зовнішній вигляд страви приваблює своєю яскравістю. Хрусткі грінки підкреслюють бархатисту текстуру супу. А сирний смак закрутить голову будь-кому. Це відмінний варіант для святкового столу.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Курячі спинки – за смаком.
  • Свинячі реберця – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сирок плавлений – 100 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Кукурудза – 0,5 банки.
  • Горіх мускатний – 0,3 ч. л.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Бульйон – 1,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Батон – 2 скибочки.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь варимо курячі спинки і свинячі реберця. Проціджуємо бульйон. М’ясо використовуємо на розсуд для інших страв. Відливаємо 1,5 склянки бульйону.

Крок 2. Очищаємо і подрібнюємо цибулю.

Крок 3. Почистивши картоплю, ріжемо кубиками.

Крок 4. Очищений часник раздавливаем. Беремо каструлю з подвійним дном вливаємо олію. Вивантажуємо нарізку і підсмажуємо разом з часником.

Крок 5. Очищаємо моркву натираємо на тертці. Перекладаємо в каструлю. Продовжуємо готувати.

Крок 6. Потроху до обжарке вливаємо бульйон.

Крок 7. Додаємо ще.

Крок 8. Вливаємо воду. Кладемо лаврушки і досолює.

Крок 9. Доводимо овочі до готовності. Дістаємо лаврушки і пюрируем овочі блендером.

Крок 10. Додаємо вершки.

Крок 11. Приправляємо мускатним горіхом.

Крок 12. Кладемо плавлений сир.

Крок 13. Кип’ятимо, поки сир повністю не розійдеться.

Крок 14. Розливаємо по порціях. Кладемо консервовану кукурудзу.

Крок 15. Хліб ріжемо на кубики.

Крок 16. Нагрівання сковорідку і розпустивши рослинне масло, кладемо хліб і підрум’янюємо.

Крок 17. Грінки розкладаємо по порціях.

Крок 18. Декоруємо на свій розсуд.

Крок 19. Приступаємо до дегустації, поки сухарики не розмокли.

Крок 20. Не дуже клопітно, але дуже смачно! Приємного апетиту!

Сирний суп-пюре з куркою і печерицями

Сирний суп-пюре з куркою і печерицями припаде до душі абсолютно всім. Відмовитися від ароматного страви не вийде навіть у самих вибагливих. Печериці надають частування додаткову родзинку. Складнощів у готуванні не виникне, простіше нікуди.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Печериці – 400 гр.
  • Філе куряче – за смаком.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Сполоснувши куряче філе і почистивши картоплини, складаємо продукти в каструлю. Затока очищеною водою, розміщуємо на плиті і готуємо основу. При необхідності знімаємо пінку, якщо вона утворюється при варінні.

Крок 2. Цибулю і гриби чистимо. Печериці не потрібно мити, щоб вони не наситилися вологою. Досить зняти шкірку і оновити зріз на ніжках. Довільно нарізаємо і пасеруємо на рослинній олії.

Крок 3. Коли картопля звариться, а гриби з цибулею підсмажаться, викладаємо їх в миску.

Крок 4. Плавлений сирок нарізаємо дрібним кубиком. Кладемо до грибів і цибулі. Можна використовувати вершковий сир. Він насичений відтінок додасть страві. А для більш грибного смаку застосовуємо грибний порошок.

Крок 5. Вливаємо ополоник гарячого бульйону і пюрируем занурювальним агрегатом до м’якого стану або товчемо товкачиком, якщо немає кухонних агрегатів.

Крок 6. Пюре повертаємо в каструлю з бульйоном, попередньо діставши м’ясо. Прокип’ятити 10 хвилин, готуємо страву. Курку подаємо окремо, нарізавши шматочками. Присипавши нарізаними запашними травами, сідаємо за стіл. Приємного апетиту!

Сирний крем-суп по-французьки

Сирний крем-суп по-французьки готується просто, володіє шикарним текстурою і привабливим зовнішнім виглядом. Для приготування використовують бюджетні інгредієнти, які не вдарять по кишені. Жирність вершків не принципова, підійдуть як 20%, так і 10%.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12

Склад:

  • Картопля – 400 гр.
  • Вода – 3 л
  • Сирки плавлені – 400 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Сіль – 25 гр.
  • Хмелі-сунелі – 5 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • кукурудза Консервована – 400 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для апетитного супу. Очищаємо картоплю, моркву та цибулю.

Крок 2. Моркву і цибулю ріжемо досить крупно. Метод нарізки не принципове, всі компоненти все одно будемо подрібнюватися. Вивантажуємо овочі в прогріту з рослинним маслом каструлю, бажано з толстостенным дном. Обсмажуємо до привабливого золотистого відтінку.

Крок 3. Вливаємо сюди 3 літри фільтрованої води. Даємо закипіти. А поки чистимо картоплю і крупно ріжемо. Закидаємо в суп, прикривши і збавивши температуру, готуємо 20 хвилин.

Крок 4. Коли овочі приготуються, озброївшись приладом, акуратно подрібнюємо вміст каструлі або використовуємо комбайн. Повертаємо на плиту і даємо закипіти. Після чого прибираємо з конфорки.

Крок 5. Плавлені сирки ріжемо на шматки зручні і вивантажуємо в суп, даємо розчинитися. Вивантажуємо консервовану кукурудзу без рідини. Присмачую спеціями. Добре перемішуємо. Сервіруємо, доповнивши підсушеним хлібом. Приємного апетиту!

Вершково-сирний суп-пюре

Вершково-сирний суп-пюре володіє насиченим смаком. Дивовижне блюдо підходить не тільки для щоденного раціону, але і для особливих подій. Суп виходить дуже апетитним і добре насичує. Готується просто і не забере багато часу. Діловим людям і тим, хто не любить проводити час на кухні, на замітку!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Картопля – 350 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Вершки 20% – 180 мл
  • Сир плавлений – 120 гр.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 130 гр.
  • Моркву – 130 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Цибулю і моркву очищаємо від лушпиння і шкірки. Цибулину дрібно рубаємо. Моркву нарізаємо напівкружечками.

Крок 2. Каструлю розміщуємо на вогні. Наливаємо олію і пасеруємо нарізку до м’якості. Почистивши картоплю, нарізаємо кубиками. Коли обсмажування розм’якшиться, висипаємо картоплю.

Крок 3. Налив воду і вскипятив, зменшуємо полум’я і варимо, поки картопля не приготується. Далі кладемо плавлений сир, розмішуємо до повного розчинення і вливаємо вершки. У мене 20%, але підійдуть і меншої жирності. Балансуємо смак спеціями і прибираємо з вогню.

Крок 4. Акуратно, щоб не обшпаритися, пробиваємо суп до бархатистою текстурою занурювальним агрегатом.

Крок 5. Розливаємо суп по порціях. Зверху посипаємо тертим твердим сиром і рубаними запашними травами. Хліб підсушуємо на сковорідці без масла. Кладемо в тарілку.

Крок 6. Щоб сухарики не розмокли, презентуємо і відразу пробуємо. Хрусткі грінки чудово гармонують з кремовою текстурою. Приємного апетиту!