Гороховий суп з куркою – 8 покрокових рецептів приготування з фото

Гороховий суп з куркою – це ситне, ароматне і неймовірно смачне блюдо для домашнього обіду. Частування порадує насиченістю і поживними властивостями. Для приготування використовуйте готову добірку з перевірений покрокових рецептів. Кожен знайде підходящу для себе кулінарну ідею.

Класичний гороховий суп з куркою в каструлі

Ситний гороховий суп, приготовлений за класичним рецептом, чудово доповнить ваш домашній обідній стіл. Подавайте блюдо разом з грінками з білого хліба, зробіть смак і подачу ще більш запам’ятовуються.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Горох 400 гр.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Кріп за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити смачний гороховий суп з куркою? Горох попередньо замочуємо в холодній воді на кілька годин. Потім відварюємо її в киплячій підсоленій воді разом з куркою.
  2. Чистимо картоплю і ріжемо його на невеликі шматочки. Кладемо в каструлю.
  3. Тонкою соломкою ріжемо моркву, цибулю подрібнюємо. Обсмажуємо овочі 3 хвилини на рослинному маслі, потім кладемо їх у суп.
  4. В цей час ріжемо кубиками білий хліб і підсушуємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. Це знадобиться нам для подачі страви.
  5. Суп солимо за смаком і продовжуємо варити до готовності всіх інгредієнтів.
  6. Далі додаємо лаврове листя і подрібнену зелень. Варимо ще 3 хвилини і знімаємо з плити.
  7. Розливаємо гороховий суп по тарілках і порційно додаємо сухарики з білого хліба. Готово, можна подавати до столу!