Гороховий суп з куркою – 8 покрокових рецептів приготування з фото

Гороховий суп з куркою – це ситне, ароматне і неймовірно смачне блюдо для домашнього обіду. Частування порадує насиченістю і поживними властивостями. Для приготування використовуйте готову добірку з перевірений покрокових рецептів. Кожен знайде підходящу для себе кулінарну ідею.

Класичний гороховий суп з куркою в каструлі

Ситний гороховий суп, приготовлений за класичним рецептом, чудово доповнить ваш домашній обідній стіл. Подавайте блюдо разом з грінками з білого хліба, зробіть смак і подачу ще більш запам’ятовуються.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Горох 400 гр.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Кріп за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити смачний гороховий суп з куркою? Горох попередньо замочуємо в холодній воді на кілька годин. Потім відварюємо її в киплячій підсоленій воді разом з куркою.
  2. Чистимо картоплю і ріжемо його на невеликі шматочки. Кладемо в каструлю.
  3. Тонкою соломкою ріжемо моркву, цибулю подрібнюємо. Обсмажуємо овочі 3 хвилини на рослинному маслі, потім кладемо їх у суп.
  4. В цей час ріжемо кубиками білий хліб і підсушуємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. Це знадобиться нам для подачі страви.
  5. Суп солимо за смаком і продовжуємо варити до готовності всіх інгредієнтів.
  6. Далі додаємо лаврове листя і подрібнену зелень. Варимо ще 3 хвилини і знімаємо з плити.
  7. Розливаємо гороховий суп по тарілках і порційно додаємо сухарики з білого хліба. Готово, можна подавати до столу!

Ситний і наваристий гороховий суп з копченою куркою

Домашній гороховий суп можна подавати з копченим курячим м’ясом. Це додасть звичного страві особливий смак і аромат. Зверніть увагу на цікавий рецепт, щоб приємно здивувати ваших рідних.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Курка копчена – 300 гр.
  • Горох – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сухарі – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Горох заздалегідь вимочуємо в холодній воді, промиваємо його і відварюємо до готовності.

2. Далі чистимо картоплю, промиваємо його і ріжемо невеликими шматочками або кубиками. Відправляємо в каструлю з горохом.

3. Дрібними кубиками ріжемо цибулю і моркву. Обсмажуємо овочі в олії не більше 5 хвилин.

4. Овочі також відправляємо в каструлю. Сюди ж і кладемо шматочки копченої курки. Солимо блюдо, додаємо спеції і варимо до готовності картоплі.

5. Наваристий суп з гороху і копченої курки готовий. Можна розливати по тарілках і подавати до столу разом з сухариками. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний гороховий суп з куркою в мультиварці?

Поживний суп з курки та гороху – звичне для багатьох обідня страва. Його можна також приготувати в мультиварці. Це додасть ще більший аромат і насичений смак.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Горох – 120 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Подрібнюємо цибулину, натираємо моркву і смажимо овочі на рослинному маслі в чашу мультиварки. Для цього слід включити режим «смаження».

2. Дрібно нарізаємо куряче філе і відправляємо його до овочів. Обсмажуємо до рум’янцю.

3. Очищаємо від шкірки картоплю, ріжемо її кубиками й викладаємо в чашу до інших продуктів. Обсмажуємо ще 2 хвилини.

4. Закидаємо в чашу заздалегідь вимочений горох. Солимо і перчимо вміст.

5. Вливаємо до продуктів воду, додаємо подрібнений часник для аромату і готуємо в режимі для супів 1 годину.

6. Гарячий суп доповнюємо подрібненою зеленню і подаємо в порційних тарілках. Обід готовий!

Покроковий рецепт приготування горохового супу з куркою та картоплею

Бобовий суп з картоплею на курячому бульйоні виходить досить легким, але при цьому ситним. Оцініть приємний смак і аромат страви домашнього та порадуйте ним своїх близьких.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 2 шт.
  • Горох – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячі стегна заливаємо водою, солимо і ставимо на вогонь.

2. Чистимо цибулину і подрібнюємо її.

3. Далі додаємо цибулю в каструлю з м’ясом.

4. Горох заздалегідь отмачиваем в холодній воді, потім промиваємо його.

5. Викладаємо підготовлений горох в каструлю і продовжуємо підготовку.

6. На великій тертці натираємо моркву.

7. Кладемо терту овоч також в суп. За смаком додаємо чорний мелений перець.

8. Чистимо картоплю, промиваємо і дрібно ріжемо його.

9. Тепер додаємо картоплю в суп. Продовжуємо варити страву до готовності овочів.

10. За 10 хвилин до готовності кладемо в каструлю лавровий лист і подрібнену зелень. Знімаємо з вогню.

11. Розливаємо гарячий гороховий суп по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт горохового супу-пюре з куркою

Суп-пюре – це більш ніжний і легкий варіант гарячого блюда. Приготуйте його по простому рецептом з гороху і курки. Такий варіант можна доповнити хрусткими сухариками і подавати в якості сімейного обіду.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Курка – 300 гр.
  • Горох – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Зелень – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сухарі – для подачі.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Горох заздалегідь отмачиваем до готовності. Потім відварюємо її в підсоленій воді.

2. Курку заливаємо водою, додаємо до неї сіль і перець. Варимо до готовності, виймаємо її і залишаємо остуджуватися.

3. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками і відправляємо в курячий бульйон. Також варимо до готовності.

4. В кінці варіння додаємо в суп подрібнену зелень і часник.

5. У бульйон з картоплею перекладаємо відварений горох, потім подрібнюємо масу у блендері до стану пюре.

6. Гороховий суп-пюре розливаємо по тарілках. Порційно додаємо шматочки курки і сухарики. Готово, можна подавати до столу!

Дуже смачний гороховий суп з куркою і копченостями

бобовий суп з курячим м’ясом можна додати ситні копченості. Такий інгредієнт зробить блюдо яскравішим і цікавішим за смаком. Візьміть рецепт у своє домашнє меню!

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 450 гр.
  • Горох – 250 гр.
  • М’ясо копчене – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курку заливаємо водою. Додаємо сіль, коріандр, свіжу зелень і лавровий листок. Варимо бульйон 1 годину на середньому вогні.

2. Горох необхідно заздалегідь вимочити в холодній чистій воді, а після промити його перед приготуванням.

3. Відправляємо горох в готовий курячий бульйон. Готуємо 20 хвилин.

4. Подрібнюємо цибулю і пропускаємо морква через крупну тертку.

5. Дрібними шматочками нарізаємо копчене м’ясо.

6. В рослинному маслі обсмажуємо подрібнені овочі з копченостями 5-7 хвилин.

7. Щоб не втрачати час, чистимо картоплю, нарізаємо його і відразу відправляємо в суп.

8. Далі в суп відправляємо піджарку.

9. За смаком перчимо блюдо і продовжуємо варити до готовності картоплі.

10. Гороховий суп з копченостями викладаємо в тарілку і подаємо до столу. Обід готовий!

Ароматний гороховий суп з куркою і копченою ковбасою

Ароматна копчена ковбаса чудово доповнить домашній гороховий суп з куркою. Блюдо вийде насиченим смаком, оригінальним і наваристим. Подавайте його на великий сімейний обід!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 350 гр.
  • Ковбаса копчена – 300 гр.
  • Горох – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Заздалегідь відварюємо курку, після чого дістаємо її і залишаємо остуджуватися.

2. У курячий бульйон додаємо трохи чистої води і занурюємо сюди заздалегідь промитий горох. Варимо на помірному вогні.

3. Чистимо картоплю, ріжемо його кубиками і відправляємо в каструлю.

4. Дрібно нарізаємо копчену ковбасу.

5. Далі подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Смажимо овочі 5 хвилин в олії.

6. Коли картопля і горох в каструлі будуть повністю готові, відправляємо до них овочі, ковбасу і заздалегідь нарізану курку. Додаємо сіль, спеції і зелень. Через 5 хвилин знімаємо з плити.

7. Гарячий гороховий суп наливають у тарілку і подаємо до столу. Готово!

Простий і смачний рецепт горохового супу з курячими крильцями

Курячі крильця, як не можна краще підходять для наваристого горохового супу. Страва ідеально подавати в якості гарячого для домашнього обіду. Спробуйте простий і апетитний кулінарний рецепт.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 6 шт.
  • Горох – ¾ склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Курячі крильця занурюємо у велику каструлю. Повністю заливаємо продукт холодною водою, додаємо до нього сіль, спеції і варимо до готовності м’яса.

2. Акуратно дістаємо крильця з гарячої рідини і залишаємо їх на час в стороні.

3. Залишився курячий бульйон занурюємо заздалегідь відмочений горох і варимо його до розм’якшення.

4. Далі подрібнюємо цибулю, моркву натираємо і тушкуємо овочі в розігрітому рослинному маслі 5 хвилин. Готуємо суп ще приблизно 10 хвилин, після можна вимикати плиту.

5. У готовий суп повертаємо курячі крила і додаємо свіжу зелень, заздалегідь подрібнені ножем. Розливаємо страву на порції.