Грибний суп з печериць – 10 смачних рецептів з фото покроково

Грибний суп з печериць — дуже смачне, ніжне та апетитне перше блюдо. Існує безліч способів приготування цього популярного супу, з яких ми вибрали 10 кращих рецептів. Нижче ви можете знайти 10 смачних рецептів приготування грибного супу з печериць з фото покроково. Насолоджуйтесь!

Класичний грибний суп з печериць з вершками

Ніжний вершковий суп, з тонким ароматом свіжих печериць – вишукане перше блюдо, яке, незважаючи на всю його красу дуже швидко готується. Цей суп досить ситний і калорійний, тому після такого обіду ви довго не будете відчувати голоду.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 3 шт.
  • Печериці свіжі 600 гр.
  • Вода ⅔ л.
  • Вершки 800 мл
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник за смаком
  • Масло оливкове для смаження
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Перед тим як почати приготування смачного грибного супу з печериць і вершків підготуйте всі необхідні інгредієнти, вибираючи найбільш якісні і свіжі. Спеції беріть по вашому смаку, але враховуйте, що чебрець і мелений мускатний горіх – кращі добавки в таку страву.
  2. Помістіть на плиту сотейник з товстим дном, додайте в нього рослинне або оливкове масло і почніть розігрівати. В цей час наріжте дрібніші цибулю і наріжте кубиками або брусочками бульби картоплі. Спочатку покладіть в сотейник лук, а через хвилину – картопля. Потім додайте попередньо подрібнений за допомогою часникового преса часник. Перемішайте інгредієнти і обсмажуйте близько хвилини на повільному вогні.
  3. Печериці промийте, очистіть і потім наріжте на четвертинки. Опустіть нарізані грибочки в сотейник і ще пару хвилин готуйте всі разом, не забувши попередньо перемішати.
  4. У сотейник влийте бульйон або звичайну очищену воду. Кількість рідини має бути достатнім, щоб покрити всі інгредієнти. Сіль і спеції додасте пізніше, а поки просто проварити в бульйоні всі складові супу протягом п’ятнадцяти хвилин.
  5. Коли картопля буде готовий, зніміть сотейник з інгредієнтами з вогню і перебити інгредієнти в сотейнику за допомогою заглибного блендера до повної однорідності суміші. Потім поверніть сотейник на плиту.
  6. Акуратно, тонкою цівкою влийте вершки кімнатної температури або трохи підігріті. Додайте зелень і спеції за вашим смаком, посоліть і перемішайте ваш крем-суп.
  7. Коли суп закипить, вимикайте вогонь і розливайте в порційні чашки або тарілки. Подавайте блюдо з білим хлібом, сухарями, сиром, зеленню – на ваш розсуд.

Як приготувати грибний крем-суп з шампіньйонів?

Цей рецепт грибного супу з вершками можна вважати самим достовірним. З приготуванням цієї страви доведеться трохи повозитися, але результат перевершить ваші очікування і наповнить вишуканим ароматом ваш будинок. Ніжний і апетитний крем-суп з шампіньйонів чудово наситить вас на весь день.

Склад:

  • Печериці свіжі – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Молоко – 750 мл
  • Вершки – 70 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно – 13 гр.
  • Вода або бульйон – 2/3 склянки
  • Зелень – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Мелений перець – за смаком
  • Білий хліб – 3 шматочки.

Процес приготування:

1. Для того щоб приготувати справжній крем-суп з шампіньйонів вам потрібно вибрати свіжі печериці і самі якісні вершки. Без цього ваш суп вийде недостатньо смачним та якісним.

2. Гриби і цибулю промити в проточній воді, після чого дрібно наріжте цибулю за допомогою гострого ножа, а також печериці наріжте пластинками. Додайте до цибулі і грибів вершкове масло, після чого відправте все це в сковороду. Також, при бажанні, можете додати до даних інгредієнтів подрібнений часничок.

3. Сковороду з цибулею і печерицями поставте на помірний вогонь і обсмажуйте інгредієнти у вершковому маслі до золотистого відтінку, регулярно перемішуючи складові супу.

4. В цей же час вам потрібно зайнятися приготуванням соусу для вашого крем-супу. Соус буде готуватися на основі класичного бешамель. Вам знадобиться на цьому етапі молоко, борошно, трохи вершкового масла і мускатний горіх з перцем.

5. У сковороді з товстим дном або в сотейнику розтопіть вершкове масло і додайте борошно. Швидко і ретельно перемішуйте суміш, після чого почніть тонкою цівкою вливати молоко і воду, домагаючись м’якою і однорідної консистенції соусу. Соус повинен бути не густим, але й не водянистою.

6. Коли ви досягнете потрібної консистенції, додайте в соус мускатний горіх і чорний перець, перемішайте всі разом. На цьому етапі соус для крем-супу готовий і пора приступати до подальшої обробки грибів.

7. За допомогою заглибного блендера збийте до однорідного стану обсмажені шампіньйони з цибулею, щоб отримати максимально однорідну консистенцію страви. Потім додайте гриби в сотейник з соусом і додати туди ж вершки. На повільному вогні нагрівайте суміш, постійно перемішуючи. Додайте сіль.

8. Потім візьміть білий хліб і наріжте його кубиками. Можете відправити хліб в духовку, або швидко прожарити на сухій сковороді, щоб сухарики просто висохли.

9. Розлийте грибний крем-суп по тарілках, посипте кожну порцію сухариками. При бажанні можете нарізати свіжу зелень і додати трохи в кожну тарілку з супом. Блюдо готове до подачі!

Простий і смачний грибний суп з печериць з картоплею

Простий і ситний, практично, сільський суп – відмінне блюдо, яке підійде для обіду і в будній і у вихідний день. Крім того, такий супчик можна взяти з собою в термосі на пікнік і зігрітися апетитним ароматним першою стравою перед шашликами.

Склад:

  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Вода — 1,5 літра.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Мелений перець – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку промийте і очистіть печериці, дайте їм просохнути. Також не забудьте сполоснути зелень і злегка обсушити її.

2. Вимийте овочі – картоплю, моркву. Цибулю очистіть і промийте під проточною водою. Потім очистіть моркву і картоплю; картопля тимчасово приберіть в миску з холодною водою.

3. Ріпчасту цибулю з морквою тонко наріжте соломкою і відправте в сковороду з оливковою олією, щоб овочі обжарились. Сковороду поставте на плиту і на помірному вогні обсмажуйте овочі до м’якості.

4. Печериці можете нарізати скибочками, або прямо цілком відправити в каструлю з водою або бульйоном, варіть їх до отримання грибного бульйону і готовності грибів. До грибів додати нарізану картоплю і продовжуйте варити бульйон під кришкою на помірному вогні.

5. Коли морква з цибулею будуть готові, додайте інгредієнти в бульйон і поваріть ще суп на невеликому вогні після того, як він закипить. Додайте перець і інші спеції на ваш розсуд.

6. Приблизно через півгодини ваш суп буде майже готовий. Залишилося тільки дрібно порубати зелень і додати її в каструлю з грибним супом.

7. Дайте супчику постояти під кришкою хвилин п’ять, після чого розливайте блюдо по порційних тарілочках і подавайте з чорним або білим хлібом, можете додати сметану.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування грибного супу-пюре з сиром

Грибний суп-пюре може стати ще смачнішим, якщо додати в нього плавлений сир… Це ароматне і ніжне поєднання грибів з сиром не залишить байдужим жодного гурмана, незважаючи на те, що суп дуже простий і готується швидко.

Склад:

  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для смаження.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку перевірте, щоб у вас були всі необхідні інгредієнти для супу. Сир беріть обов’язково м’який, а печериці свіжі, так смачніше. На крайній випадок можна обійтися замороженими, але це не кращий вибір для супу-пюре з грибів.

2. Картопля печериці промийте в проточній воді, а потім очистіть. Картоплю наріжте довільними шматочками і відправте в каструлю з очищеною водою. Додайте сіль і відварюйте картоплю до готовності.

3. Печериці наріжте пластинками, а цибулю наріжте соломкою або просто дрібно нашаткуйте. Ці інгредієнти потрібно попередньо обсмажити, щоб суп був більш насиченим за смаком.

4. Покладіть в сковороду вершкове масло, а потім увімкніть помірний вогонь на плиті. Покладіть в сковороду з вершковим маслом подрібнені печериці та цибулю, обсмажте до золотистого кольору, але не засмажуйте.

5. Коли картопля буде готовий, додайте в ємність з них обсмажені гриби з цибулею і доведіть інгредієнти до однорідного стану за допомогою блендера. Якщо суміш вийшла недостатньо рідкої, долийте бульйон або воду в ємність з майбутнім супом і помістіть все це на плиту на середній вогонь.

6. Сир наріжте невеликими кубиками і опустіть в каструлю з супом, додайте сіль і перець, інші спеції за вашим смаком і варіть суп приблизно хвилин десять – сир повинен розчинитися за цей час. Якщо ви берете м’який сир в пластиковій коробочці, то просто покладіть його в суп за допомогою ложечки.

7. Готовий суп з грибів і плавленого сиру прикрасьте за смаком гілочкою петрушки або дрібно посіченою зеленню і подавайте до столу обов’язково в гарячому вигляді.

Ситний і наваристий суп з печериць з куркою

Суп з куркою і грибами вийде набагато більш ситним, ніж звичайний суп з грибів. Поєднання курки і печериць дуже виграшне, суп буде ароматним і наваристим, куряче м’ясо додасть страві ситості й густоти. Спробуйте!

Склад:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець горошком – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Оливкова олія – для смаження.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку вам потрібно зробити все підготовительные кроки, щоб не метушитися під час приготування супу. Тому заздалегідь печериці промийте; картоплю, моркву і цибулю очистіть і промийте. Всі інгредієнти наріжте так, як вам подобається, але не змішуйте їх між собою.

2. У сковороду або сотейник, додайте оливкову олію, злегка розігрійте сковороду і відправте туди цибулю, моркву, куряче філе і печериці. Дані інгредієнти потрібно обсмажувати на досить великому вогні. Щоб схопилася скоринка і ви не отримали тушковану курку з цибулею і грибами.

3. Покладіть нарізану картоплю в зручну для вас каструлю і додайте холодну очищену воду. Додайте лавровий лист, перець горошком і включіть вогонь. Коли картопля закипить, зніміть пінку і дозвольте картоплі поваритися майже до повної готовності.

4. У каструлю з картоплею і спеціями додайте обсмажені гриби з цибулею, морквою і курячим філе посоліть. Варіть суп на помірному вогні, прикривши каструлю кришкою.

5. Приблизно через двадцять хвилин порубаєте зелень і додайте її в каструлю з супом, після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися близько п’яти хвилин під кришкою перед подачею до столу.

6. Гарячий суп з куркою і печерицями подавайте до столу з хлібом, свіжою зеленню і сметаною по вашому розсуду.

Дуже смачно!

Смачний і простий у приготуванні грибний суп з вермішеллю

Простий і смачний супчик для легкого обіду – це як раз про це блюдо. Рецепт дуже простий, але такий апетитний, що ніхто не зможе встояти. Поєднання звичайної вермішелі і печериць з овочами як не можна до речі підходить для супу. Обов’язково спробуйте цей рецепт і отримаєте задоволення від готування, і від самого обіду!

Склад:

  • Печериці – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Селера – 1 стручок.
  • Вермішель – 50 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 1 л
  • Масло рослинне або оливкове – для смаження.

Процес приготування:

1. Для початку очистіть цибулю і моркву, а потім промийте їх під проточною водою. Селера також промийте і очистіть від бруду. Коренеплоди наріжте невеликими шматочками, не змішуючи овочі, один з одним. Селера відставте в сторону, а цибулю та моркву підготуйте до обжарке.

2. Наберіть воду в каструлю, додайте сіль і поставте каструлю на плиту. Поки вода закипає, промийте і очистіть печериці, а потім наріжте їх скибочками і опустіть в киплячу воду.

3. Поки на помірному вогні грибний бульйон вариться, підготуйте заправку для супу. У сковороду наберіть рослинної або оливкової олії і обсмажте овочі до золотистого кольору, регулярно перемішуючи їх.

4. Коли зажарка готова, відправте її в каструлю з супом, а слідом відправте селеру, лавровий лист та інші спеції на ваш розсуд. Прикрийте каструлю кришкою і готуйте страву протягом двадцяти хвилин на повільному вогні, щоб суп трохи кипів.

5. Через певний час додайте в суп, вермішель і проваріть його ще протягом п’яти-семи хвилин. Потім можете додати січену зелень і вимкнути вогонь. Готовий суп відразу ж подавайте до столу, сервировав його білим хлібом і сметаною – за бажанням.

Як приготувати ароматний грибний суп на курячому бульйоні?

Буває так, що для якоїсь страви вам потрібна відварна курочка, а ось бульйон подіти нікуди. У цьому випадку ви можете приготувати простий і наваристий суп з печериць на цьому самому бульйоні. Ви витратите зайві пів годинки, але забезпечите себе ситним та смачним обідом.

Склад:

  • Бульйон курячий – 1,5 л
  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Селера – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку підготуйте овочі для вашого супу. Селера і томати промийте в проточній воді і наріжте невеликими кубиками або довільно.

2. Морква з картоплею очистіть і промийте, наріжте моркву тонкою соломкою або натріть на тертці. Картоплю наріжте довільними шматочками помірного розміру.

3. Печериці наріжте скибочками і відправте в каструлю з киплячим бульйоном. Якщо ви варили бульйон без спецій, додайте лавровий лист і інші добавки по вашому розсуду, а також викладіть в каструлю нарізану картоплю.

4. Варіть суп під кришкою на помірному вогні. Коли картопля буде майже готовий, можна додавати в суп інші інгредієнти. Суп потрібно варити до тих пір, поки морква не стане трохи м’якою.

5. Готовий суп залиште під кришкою хвилин на п’ять, щоб він трохи настоявся. Потім подавайте гарячий обід до столу з зеленню, хлібом або сухариками.

Грибний суп з печериць, зварений в мультиварці

Будь-суп можна з легкістю приготувати в мультиварці, навіть якщо мова йде про грибному супі. При дотриманні всіх кроків і послідовності дій, ви легко приготуєте ароматний суп з печериць у своїй мультиварці.

Склад:

  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Мелений перець – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.

Процес приготування:

1. Печериці і зелень промийте в проточній воді, печериці очистити. Потім наріжте скибочками шампіньйони або четвертинками – на ваш розсуд.

2. Зелень дрібно порубаєте за допомогою ножа і тимчасово приберіть в бік. Слідом за зеленню займіться цибулею.

3. Ріпчасту цибулю очистіть, промийте, після чого наріжте його дрібними кубиками або соломкою – за вашим смаком.

4. Печериці, нарізані шматочками, разом з цибулею відправте в змащену маслом чашу мультиварки. Увімкніть режим «Смаження» на 10 хвилин і обсмажте гриби з цибулею до золотистого кольору.

5. Очищену моркву наріжте соломкою або кружечками – як вам більше подобається. Відставте інгредієнт у бік на деякий час.

6. Потім очистіть картопля, промийте його під проточною водою і покладіть в миску з холодною водою. Відставте в сторону і займіться грибами з цибулею.

7. До обсмажених грибів і цибулі додайте бульйон або воду, додайте спеції і сіль, а потім відправте в чашу мультиварки нарізану картоплю і моркву. Увімкніть режим «Суп/Кип’ятіння» на півгодини і закрийте кришку приладу.

8. Через півгодини мультиварка подасть сигнал про закінчення роботи режиму, отже, пора додати в суп посічену зелень і подавати обід до столу. Можете приправити суп сметанкою, сухариками або грінками.

Смачний і дуже ситний суп з печериць з перловкою

Суп з перловою крупою по праву вважається одним з найбільш поживних і смачних супів. Крім того, що перловий суп просто чудовий з лісовими грибами, його можна приготувати з печерицями. Повірте, такий супчик можна перетворити в справжній шедевр і улюблене блюдо всієї родини!

Склад:

  • Перлова крупа – ½ склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець горошком – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Для того щоб як можна швидше і ефективніше зварити суп з перловою крупою, її потрібно заздалегідь гарненько вимити і запарити. Припустимо, якщо суп потрібен вам до обіду, то з самого ранку запарте перлову крупу і залиште настоюватися до моменту приготування.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, і промийте його в проточній воді, після чого наріжте його менші або більші – за вашим смаком. Після цибулі займіться морквою.

3. Моркву потрібно очистити від шкірки і ретельно вимити, а потім подрібнити звичним та зручним для вас способом.

4. З цибулі і моркви потрібно зробити засмажку, обсмажуючи коренеплоди на помірному вогні в сковороді і регулярно перемішуючи інгредієнти. Ні в якому разі не можна пересмажити цибулю з морквою, так це зіпсує смак страви.

5. Гриби теж промити. Потім очистіть їх і наріжте скибочками, після чого сміливо відправте підготовлені гриби в каструлю з киплячою водою. Додайте перець, лавровий лист і сіль.

6. Коли гриби трохи проварятся, додайте зажарку в суп і потім запарені перлову крупу. Перемішайте суп і продовжуйте варити його, прикривши кришкою. Готовий суп буде тоді, коли перлова крупа буде повністю готова.

7. В останню чергу додайте в суп дрібно нашатковану зелень і знову перемішайте його. Потім дайте супу трохи постояти під кришкою і відпочити.

8. Ароматний суп з печериць з перловою крупою подавайте гарячим, свіжим. Не забудьте покласти до кожної порції свіжий м’який хліб і запропонувати сметану.

Дієтичний пісний суп з печериць з рисом

Рисовий суп з печерицями – більш дієтичний варіант грибного супу, ніж той, що готується з перловкою. Такий суп виходить більш легким, але все ще дуже апетитним і смачним. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Рис пропарений – ½ склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 1-2 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець горошком – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Для початку гарненько промийте рис і, по можливості, замочіть його на деякий час, перед тим як приступати до варінні супу. Можете навіть відварити рис заздалегідь.

2. Цибуля, картопля, печериці і моркву ретельно вимийте і очистіть. Потім наріжте овочі зручним для вас способом. Можете різати крупно або дрібно – як вам більше подобається.

3. Цибулю з печерицями швидко обсмажте в сотейнику або сковороді, і в цей же час поставте варити картоплю і рис на плиті в каструлі. Додайте спеції і лавровий лист, сіль.

4. У каструлю з рисом і картоплею додайте обсмажені шампіньйони з цибулею, а також додайте моркву. Суп варіть до тих пір, поки не стане трохи м’якою морква і картопля не буде повністю готовий.

5. При бажанні, ви можете нарізати в суп свіжу зелень цибулю, кріп, петрушку. Або можете подати до супу миску з подрібненою зеленню, щоб можна було посипати готовий суп в тарілці.

6. Готовий гарячий суп з рису і печериць подавайте до столу з хлібом і зеленню, при бажанні додайте трохи сметани в тарілку.

Приємного апетиту!