Пісні щі з квашеної капусти – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Пісні щі з квашеної капусти — це шалено смачне блюдо, яке ви неодмінно пробували хоча б раз у житті! Суп з квашеної капусти по-своєму смачний. Пісні щі готують під час посту або тоді, коли хочеться легкої їжі. Суп з притаманною кислинкою ідеальний для тих, хто стежить за формами або не вживає м’ясо і всі його похідні. У добірці ви знайдете кілька варіантів шалено апетитного першого страви. Вибирайте той, який за душі і втілюйте в життя!

Пісні щі з квашеної капусти — класичний рецепт

Пісні щі з квашеної капусти – класичний рецепт, який зможе приготувати кожен. Достаток овочів перетворить звичайний день в яскрава подія. Ароматний суп доставить масу незабутніх вражень і не обтяжить процесом приготування. Готуйте і пригощайте улюблених людей!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Квашена капуста-500 гр.
  • Картопля 4 шт.
  • Помідори 3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Цибуля зелена за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Кислу капусту, ретельно промийте в питній воді, залиште на ситі, щоб позбутися від надлишків води.
  2. Закип’ятіть воду, відправте кислу капусту. Після повторного закипання злийте воду і повторіть процедуру. Другий раз зливати не потрібно. Варіть основу 20 хвилин.
  3. Поки вариться основа, приготуйте засмажку. У товстостінну каструлю або сотейник вилийте масло без запаху. Прогрійте. Обшелушенный цибулю наріжте довільно, відправте пассероваться.
  4. Помаранчевий коренеплід пошкрябайте або звільніть від шкірки економкою, натріть на шатківниці, відправте до цибулі.
  5. Помідори промийте, наріжте квадратиками, видаливши плодоніжку. Перекладіть до овочів. Якщо не виявилося томатів, візьміть томатну пасту. Соус або кетчуп теж підійде.
  6. Приправити паприкою. Змішайте інгредієнти. Тушкуйте до випаровування води.
  7. Картоплю очистіть від шкірки економкою, поріжте, як зазвичай ріжете на суп. Перекладіть до засмажки.
  8. Капусту злийте і вивантажите до овочів. Окремо закип’ятіть 1,5 літра води і влийте до овочевої маси, тушкуйте 20 хвилин.
  9. Спробуйте на смак і відрегулюйте цукровим піском. Кип’ятіть, суп ще 10 хвилин, встановивши мінімальну температуру.
  10. Потім вимкніть нагрів і дайте настоятися під кришкою.
  11. Перед подачею нарубайте промиту зелень. Яскраві апетитні щі розділіть на порції, посипте рубаною зеленню. Запрошуйте сімейство обідати. Якщо не дотримуєтесь посту, здобріть ложкою сметани. Приємного апетиту!

Пісні щі з квашеної капусти з грибами

Пісні щі з квашеної капусти з грибами – запаморочливе блюдо, яке зведе з розуму. Незважаючи на відсутність м’ясних виробів, суп виходить ситним і неймовірно ароматним. Це ідеальний варіант для тих, хто не може без м’яса, але збирається дотримуватися посту. Страва готується легко, приготування освоїть будь-непрофесіонал.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Капуста квашена – 700 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 500 гр.
  • Паприка солодка мелена – 1/2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю-ріпку обшелушите. Наріжте, як подобається. Спосіб нарізки не має значення – хто-то любить більші, хтось менші. Овочі обсмажте на олії без запаху. Перекладіть в ємність, в якій збираєтеся готувати борщ.

Крок 2. Оранжевий коренеплід пошкрябайте або звільніть від шкірки економкою, натріть на шатківниці, відправте пассероваться.

Крок 3. Приправити паприкою.

Крок 4. Соковитий перець промийте, наріжте квадратиками, видаливши плодоніжку і серцевину. Перекладіть до овочів. Протушкувати 5 хвилин і перекладіть до цибулі.

Крок 5. Якщо гриби потребують очищення, видаліть шкірку і порубаєте, як подобається. Сухі гриби попередньо запарте в окропі.

Крок 6. Вивантажите обсмажуватися.

Крок 7. Як тільки гриби підрум’яняться, заберіть їх до решти складових.

Крок 8. Кислу капусту, ретельно промийте питної або проточній воді, залиште на ситі, щоб позбутися від надлишків води.

Крок 9. Перекладіть у вогнетривкий посуд.

Крок 10. Очищену картоплю поріжте, як зазвичай ріжете на суп. Викладіть поверх капусти. Всі залийте водою на 3 сантиметри вище рівня картоплі. Прикрийте фольгою або кришкою.

Крок 11. Помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів. Томіть 1,5-2 години.

Крок 12. Перед подачею перемішайте.

Крок 13. Запрошуйте сімейство на дегустацію казкового частування. Якщо не постите, здобріть суп ложкою сметани. Блюдо придбає особливий смак. Приємного апетиту!

Пісні кислі щі з капусти з квасолею

Пісні кислі щі з капусти з квасолею виходять незвичайно смачними, і відсутність м’яса ні краплі не псує блюдо. Суп виходить ситним і ароматним. Якщо ви хочете влаштувати розвантажувальні дні після великих свят, це класний варіант. Щі готуються просто, труднощів не виникне. Хіба що збільшиться час приготування, якщо у вас немає заздалегідь звареної квасолі. Але це все можна виправити, просто з вечора замочити квасолю або використовувати консервовану.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Капуста квашена – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Листя селери – 4 шт.
  • Часник – 4-5 зубчики.
  • Бульйон овочевий/вода – 2,5 л
  • Квасоля варена або консервована – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Печериці – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Морква позбавте від шкірки економкою, порубаєте квадратиками. Обшелушенный цибулю наріжте довільно. Спосіб нарізки не має значення – хто-то любить велику нарізку, хтось дрібну. Листя селери промийте і поріжте. Заготовки складіть у нагріту з маслом каструлю, обсмажте до м’якості.

Крок 2. Здобріть томатною пастою, влийте трохи будь-якої рідини – води або овочевого бульйону. Тушкуйте 10 хвилин. Якщо немає томатної пасти, візьміть консервовані помідори. Соус або кетчуп теж підійде.

Крок 3. Картоплю позбавте від доожуры економкою і поріжте, як зазвичай ріжете на суп. Відправте до засмажки. Вивантажите консервовану квасолю. Якщо немає консервованої квасолі, і ви маєте вільний час, потурбуйтеся про це заздалегідь, замочивши і відваривши продукт з вечора.

Крок 4. Кислу капусту, ретельно промийте питної або проточній воді, залиште на ситі, щоб позбутися від надлишків води. Перекладіть до овочів.

Крок 5. Залийте гарячим овочевим бульйоном або водою. Вскипятив, мінімізуйте нагрів і варіть борщ півгодини. Спробуйте на смак і відрегулюйте спеціями.

Крок 6. Якщо гриби потребують очищення, видаліть шкірку і порубаєте, як подобається. Сухі гриби попередньо запарте в окропі. Вивантажите обсмажуватися на розігріту з олією сковорідку.

Крок 7. Як тільки гриби підрум’яняться, заберіть їх до решти складових. Очищений часник порубаєте, і відправте в суп або використовуйте перетерті часникові стрілки, як я. Потім вимкніть нагрів і дайте настоятися під кришкою.

Крок 8. Запрошуйте сімейство обідати. Якщо не дотримуєтесь посту, здобріть ложкою сметани. Приємного апетиту!

Пісні щі з квашеної капусти з картоплею

Пісні щі з квашеної капусти з картоплею не потребують представлення. Блюдо досить популярне серед слов’янських жителів. Суп виходить яскравим і смачним. Якщо ви збираєтеся тримати піст, це блюдо зобов’язана бути у вашому раціоні. Приємна кислинка робить страву дуже апетитним. Скажу більше, такий суп часто готую незалежно від того, постимо ми чи ні.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста квашена віджата – 200 гр.
  • Картопля – 130 гр.
  • Томатна паста – 10 гр.
  • Морква – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 20 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Кислу капусту, ретельно промийте в питній воді, залиште на ситі, щоб позбутися від надлишків вологи.

Крок 2. Прогрійте сковорідку з олією без запаху. Капусту протушкувати. Здобріть томатною пастою, влийте трохи будь-якої рідини – води або овочевого бульйону. Тушкуйте 20 хвилин. Якщо немає томатної пасти, візьміть консервовані помідори. Соус або кетчуп теж підійде.

Крок 3. Обшелушенный цибулю наріжте довільно. Коренеплоди пошкрябайте або звільніть від шкірки економкою. Морквину подрібніть на шатківниці. Картоплю поріжте, як зазвичай ріжете на суп.

Крок 4. У сковороду влийте олію без запаху. Прогрійте, відправте пассероваться цибулю з морквою.

Крок 5. Закип’ятіть воду, викладіть картоплю. Варіть до напівготовності.

Крок 6. До картоплі перекладіть потушенную капусту і овочеву засмажку. Тушкуйте 20 хвилин. Спробуйте на смак і відрегулюйте спеціями. Потім вимкніть конфорку і дайте настоятися під кришкою.

Крок 7. Запрошуйте сімейство обідати. Якщо не дотримуєтесь посту, здобріть ложкою сметани. Приємного апетиту!