Пісні щі з квашеної капусти – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Пісні кислі щі з капусти з квасолею

Пісні кислі щі з капусти з квасолею виходять незвичайно смачними, і відсутність м’яса ні краплі не псує блюдо. Суп виходить ситним і ароматним. Якщо ви хочете влаштувати розвантажувальні дні після великих свят, це класний варіант. Щі готуються просто, труднощів не виникне. Хіба що збільшиться час приготування, якщо у вас немає заздалегідь звареної квасолі. Але це все можна виправити, просто з вечора замочити квасолю або використовувати консервовану.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Капуста квашена – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Листя селери – 4 шт.
  • Часник – 4-5 зубчики.
  • Бульйон овочевий/вода – 2,5 л
  • Квасоля варена або консервована – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Печериці – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Морква позбавте від шкірки економкою, порубаєте квадратиками. Обшелушенный цибулю наріжте довільно. Спосіб нарізки не має значення – хто-то любить велику нарізку, хтось дрібну. Листя селери промийте і поріжте. Заготовки складіть у нагріту з маслом каструлю, обсмажте до м’якості.

Крок 2. Здобріть томатною пастою, влийте трохи будь-якої рідини – води або овочевого бульйону. Тушкуйте 10 хвилин. Якщо немає томатної пасти, візьміть консервовані помідори. Соус або кетчуп теж підійде.

Крок 3. Картоплю позбавте від доожуры економкою і поріжте, як зазвичай ріжете на суп. Відправте до засмажки. Вивантажите консервовану квасолю. Якщо немає консервованої квасолі, і ви маєте вільний час, потурбуйтеся про це заздалегідь, замочивши і відваривши продукт з вечора.

Крок 4. Кислу капусту, ретельно промийте питної або проточній воді, залиште на ситі, щоб позбутися від надлишків води. Перекладіть до овочів.

Крок 5. Залийте гарячим овочевим бульйоном або водою. Вскипятив, мінімізуйте нагрів і варіть борщ півгодини. Спробуйте на смак і відрегулюйте спеціями.

Крок 6. Якщо гриби потребують очищення, видаліть шкірку і порубаєте, як подобається. Сухі гриби попередньо запарте в окропі. Вивантажите обсмажуватися на розігріту з олією сковорідку.

Крок 7. Як тільки гриби підрум’яняться, заберіть їх до решти складових. Очищений часник порубаєте, і відправте в суп або використовуйте перетерті часникові стрілки, як я. Потім вимкніть нагрів і дайте настоятися під кришкою.

Крок 8. Запрошуйте сімейство обідати. Якщо не дотримуєтесь посту, здобріть ложкою сметани. Приємного апетиту!