Щі на курячому бульйоні – 5 покрокових рецептів приготування з фото

Щі на курячому бульйоні — дуже смачний, легкий, але в той же час ситний суп. Основним компонентом щей є свіжа капуста. Це дуже потрібний продукт, який містить клітковину, корисну для травлення.

Щі з свіжої капусти з куркою за класичним рецептом

Якщо зварити бульйон не з цілої куркою, а на курячих філе, суп буде більш наваристим, менш жирним і корисним.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Курка 1.7 кг
  • Вода-3 л
  • Капуста білоголова 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Селера 2 стебла
  • Картопля 3 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Перець духм’яний 5 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Кріп 2 гілки
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити смачні щі на курячому бульйоні? Промиваємо курку і поміщаємо в каструлю з водою. Включаємо плиту і починаємо варити бульйон. У процесі кипіння, знімаємо піну і залишаємо на плиті ще на 1,5 ч.
  2. Тепер підготуємо овочі. Очищаємо цибулю й ріжемо на дрібні кубики. Моркву очищаємо, моєму в теплій воді, крупно натираємо на тертку. Шаткуємо капусту, промиваємо селера і нарізаємо невеликими шматочками. Коли курка звариться, викладаємо на тарілку, віднімаємо від кісток, нарізаємо і кладемо на тарілку. Накриваємо плівкою.
  3. У готовий бульйон додаємо овочі – моркву і селеру. Варимо протягом п’яти хвилин. Потім цибулю і капусту. Залишаємо на вогні ще на п’ять хвилин.
  4. Зрізаємо шкірку з картоплі, промиваємо, нарізаємо кубиками. Перекладаємо картоплю в друшляк і промиваємо для того, щоб змити зайвий крохмаль.
  5. Висипаємо картоплю в каструлю з бульйоном і овочами. Доводимо до кипіння і залишаємо на плиті 5 хвилин. Слідом відправляємо чорний і запашний перець, лавровий лист. Солимо. Варимо ще 10 хвилин.
  6. Стебла кропу промиваємо, розкладаємо на паперовому рушнику, щоб вбралася вода. Дрібно нарізаємо і додаємо в борщ. Слідом висипаємо шматочки курки і перемішуємо. Вимикаємо плиту і накриваємо каструлю кришкою.
  7. Готові щі розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною або соусом.

Приємного апетиту!

Щі з свіжої капусти з курячим філе і помідорами

Для більш насиченого смаку традиційний рецепт щей розбавимо овочами і помідорами, обсмажені на сковороді, а також спеціями і зеленню.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 6.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Масло пісне – 30 мл
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • мелені Спеції – за смаком.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Куряче філе добре промиваємо під проточною водою. Розкладаємо паперовий рушник і кладемо на нього курку, обтираем. Поміщаємо філе в каструлю з холодною водою і варимо. Готову курку виймаємо з каструлі. Солимо бульйон. Висипаємо в каструлю заздалегідь нашатковану капусту.

2. Очищаємо картоплю від шкірки. Промиваємо теплою водою і нарізаємо соломкою. Додаємо в каструлю з капустою.

3. Очищаємо моркву і цибулю. Дрібно нарізаємо цибулю. Морква промиваємо і натираємо на тертці.

4. Кладемо помідори в окремий посуд і трохи надрізаємо. Ошпарюємо окропом і відразу поміщаємо в холодну воду. Знімаємо шкірку.

5. Розігріваємо сковороду з маслом на невеликому вогні. Висипаємо цибулю і обсмажуємо, слідом додаємо моркву, злегка перемішуємо в процесі обсмажування.

6. Нарізаємо помідори шматочками довільної форми і висипаємо в сковороду через пару хвилин після цибулі і моркви. Тушкуємо ще деякий час (поки сік не випарується). Готову обжарку висипаємо в каструлю, варимо до повної готовності 10-15 хвилин.

7. Куряче філе нарізаємо кубиками середнього розміру, додаємо в борщ.

8. Беремо петрушку і промиваємо під струменем води, просушуємо паперовим рушником. Потім дрібно нарізаємо.

9. Ближче до кінця варіння висипаємо зелень і спеції в щі.

10. Готові щі. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною або соусом.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування щів із свіжої капусти з куркою без засмажки

Свіжі овочі, куряче м’ясо, картопля і зелень – це саме те поєднання інгредієнтів, яке є не тільки смачним, але і корисним.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 6-8.

Склад:

  • Курка – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Помідор – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Перець запашний – 3 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сметана – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Грунтовно промиваємо курку. Потрібну кількість води вливаємо в каструлю і кладемо м’ясо всередину. Чекаємо, поки бульйон закипить. Потім зливаємо воду і повторюємо процес заново.

2. Очищаємо картоплю від шкірки. Промиваємо та нарізаємо продукт на обробній дошці на невеликі кубики і відправляємо в окрему ємність.

3. Звільняємо цибуля від лушпиння і злегка промиваємо теплою водою. Потім нарізаємо його гострим ножем на дрібні шматочки. Картоплю і цибулю висипаємо в каструлю з куркою. Чекаємо, коли бульйон закипить, і залишаємо ще на 15 хвилин для варіння.

4. Очищаємо моркву і використовуємо тертку для подрібнення. Шаткуємо капусту. Помідори натираємо на тертці в кашку (тільки м’якоть).

5. Овочі готові до варіння. Додаємо їх у бульйон і варимо. Доводимо до кипіння, посипаємо сіллю і залишаємо на 20 хвилин. Додаємо лавровий лист і перець буквально за 5 хвилин до закінчення готування.

6. Коли щі охолонуть, подаємо їх до обіду зі сметаною і зеленню, приправляємо часником.

Приємного апетиту!

Наваристі щі з свіжої капусти на курячому бульйоні з грибами

Свіжі печериці в поєднанні з куркою, картоплею і піджаркою з овочів додадуть щам неймовірний смак. Особливої гостроти додають спеції і зелений лук.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Курка – 300 гр.
  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло пісне – 40 мл
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • мелені Спеції – за смаком.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Беремо куряче м’ясо і промиваємо під струменем води. Кладемо його в каструлю з водою і варимо до повної готовності. Солимо бульйон. Виймаємо курку з каструлі. Даємо охолонути, а потім нарізаємо на шматочки середнього розміру. Трохи пізніше ми відправимо м’ясо назад в бульйон.

2. Шаткуємо капусту гострим ножем. Додаємо її в каструлю і продовжуємо варити.

3. Очищаємо картоплю, промиваємо його проточною водою і нарізаємо соломкою середньої товщини або брусками. Відправляємо в бульйон.

4. Очищаємо моркву. Промиваємо теплою водою. Натираємо на тертці. Видаляємо лушпиння з цибулі, ділимо навпіл гострим ножем і нарізаємо дрібними кубиками. Ставимо на конфорку сковороду з маслом, включаємо плиту. Після розігріву починаємо пасерувати цибулю і моркву. Додаємо томатну пасту і перемішуємо.

5. Тепер черга печериць. Очищаємо їх, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо шматочками середнього розміру. Висипаємо в щі.

6. Ближче до кінця варіння додаємо готову засмажку.

7. Посипаємо спеціями щі, промиваємо свіжий зелений цибулю та нарізаємо його. Відправляємо в каструлю.

8. Щі вийшли наваристими і дуже смачними. Їх можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Як смачно і просто приготувати щі на курячому бульйоні в мультиварці?

Щі в мультиварці виходять дуже смачними. Якщо хочете, щоб вони були більш наваристими, залиште курячу шкіру до кінця варіння, а потім зніміть її з готового блюда.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій: 6.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Курка – 300 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Картопля – 300 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Почнемо з обробки цибулі і моркви. Очищаємо обидва продукту і промиваємо. Цибулю нарізаємо на дрібні шматочки. А для подрібнення моркви використовуємо тертку.

2. Включаємо каструлю і ставимо режим смаження. Заливаємо в чашу масло і засипаємо суміш цибулі і моркви. Обсмажуємо 5 хвилин.

3. Капусту на щі намагаємося нашаткувати дрібніші. Відключаємо режим смаження і засипаємо капусту до решти інгредієнтів.

4. Наступний етап – куряче м’ясо. Вирішуємо, прибирати чи ні курячу шкіру, оглядаємо м’ясо на наявність сухожиль і плівок, промиваємо й обсушуємо. Ріжемо на шматки довільної форми. Заздалегідь очищену картоплю нарізаємо на кубики середньої величини. Додаємо м’ясо і курку в каструлю.

5. Заливаємо все водою. Солимо і насипаємо приправу, додаємо лавровий лист. Зверху щільно прикриваємо кришкою техніку.

6. Зупиняємо вибір на режимі «Суп». Варити будемо рівно 1 годину. Після – залишаємо на підігріві приблизно на півгодини.

7. Додаємо порізану зелень і знімаємо пробу.

Приємного апетиту!