Щі на курячому бульйоні – 5 покрокових рецептів приготування з фото

Щі на курячому бульйоні — дуже смачний, легкий, але в той же час ситний суп. Основним компонентом щей є свіжа капуста. Це дуже потрібний продукт, який містить клітковину, корисну для травлення.

Щі з свіжої капусти з куркою за класичним рецептом

Якщо зварити бульйон не з цілої куркою, а на курячих філе, суп буде більш наваристим, менш жирним і корисним.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Курка 1.7 кг
  • Вода-3 л
  • Капуста білоголова 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Селера 2 стебла
  • Картопля 3 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Перець духм’яний 5 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Кріп 2 гілки
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити смачні щі на курячому бульйоні? Промиваємо курку і поміщаємо в каструлю з водою. Включаємо плиту і починаємо варити бульйон. У процесі кипіння, знімаємо піну і залишаємо на плиті ще на 1,5 ч.
  2. Тепер підготуємо овочі. Очищаємо цибулю й ріжемо на дрібні кубики. Моркву очищаємо, моєму в теплій воді, крупно натираємо на тертку. Шаткуємо капусту, промиваємо селера і нарізаємо невеликими шматочками. Коли курка звариться, викладаємо на тарілку, віднімаємо від кісток, нарізаємо і кладемо на тарілку. Накриваємо плівкою.
  3. У готовий бульйон додаємо овочі – моркву і селеру. Варимо протягом п’яти хвилин. Потім цибулю і капусту. Залишаємо на вогні ще на п’ять хвилин.
  4. Зрізаємо шкірку з картоплі, промиваємо, нарізаємо кубиками. Перекладаємо картоплю в друшляк і промиваємо для того, щоб змити зайвий крохмаль.
  5. Висипаємо картоплю в каструлю з бульйоном і овочами. Доводимо до кипіння і залишаємо на плиті 5 хвилин. Слідом відправляємо чорний і запашний перець, лавровий лист. Солимо. Варимо ще 10 хвилин.
  6. Стебла кропу промиваємо, розкладаємо на паперовому рушнику, щоб вбралася вода. Дрібно нарізаємо і додаємо в борщ. Слідом висипаємо шматочки курки і перемішуємо. Вимикаємо плиту і накриваємо каструлю кришкою.
  7. Готові щі розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною або соусом.

Приємного апетиту!