Гороховий суп в мультиварці – 8 покрокових рецептів з фото

Гороховий суп в мультиварці – доступний і ситний варіант першого страви. Хоча горох в мультиварці вариться швидше, попередня замочка його необхідна, а спеції з приправами, особливо селера, аромат і смак страви тільки покращують. Готується суп на програмах «Гасіння» або «Суп».

Гороховий суп з м’ясом свинини в мультиварці

Суп з гороху зі свининою люблять за її ситність і наваристого. Свинина (вибираємо з кісточкою) робить його дуже ароматним і добре відтіняє смак гороху. Обсмажуємо м’ясо з овочами. Горох використовуємо колотий. Готуємо на програмі «Гасіння», яка є у всіх моделях мультиварок.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Горох-1 склянка
  • Свинина-350 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Моркву ½ шт.
  • Картопля 300 гр.
  • Лавровий лист ½ шт.
  • Приправи за смаком
  • Сіль за смаком
  • Вода 2 л
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як зварити суп гороховий в мультиварці? Заздалегідь на ніч замочуємо горох, щоб він швидше розварився і не пінився при варінні. Цибулину очистити і шаткуємо невеликими кубиками.
  2. У мультичаше на програмі «Смаження», добре розігріваємо три ложки рослинного масла і кладемо в неї нашатковану цибулю. Морква подрібнюємо на крупній тертці, перекладаємо до цибулі і смажимо овочі при помішуванні лопаткою протягом 5 хвилин.
  3. Свинину розрізаємо на порційні шматочки, промиваємо холодною водою і серветкою прибираємо зайву вологу.
  4. Потім кладемо її в мультічашу до обсмаженою овочам і смажимо на тій же програмі протягом 20 хвилин, періодично перевертаючи шматочки.
  5. Потім пересипаємо в чашу замочений і промитий горох.
  6. Очищену картоплю нарізаємо невеликими брусочками і додаємо до решти інгредієнтів.
  7. Кладемо в чашу лавровий лист, насипаємо за своїм смаком сіль і будь-яку приправу і заливаємо вміст чаші 2 літрами гарячої води. Закриваємо кришку приладу і включаємо програму «Гасіння» на 2 години.
  8. Після сигналу про завершення програми гороховий суп зі свининою перемішуємо, знімаємо пробу і подаємо до столу, доповнивши його грінками.

Як зварити суп гороховий з копченостями в мультиварці?

Гороховий суп з копченостями лідирує серед інших рецептів горохового супу за рахунок свого особливого смаку і аромату, а особливо наваристим і густим робить його будь мультиварка. Готується суп з класичних копчених реберець з додаванням інших копчених продуктів: сосисок, ковбасок, грудинки та ін Традиційна подача такого супу – з часниковими грінками або грінками.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Горох колотий – 250 гр.
  • Свинячі копчені реберця – 400 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Моркву – 220 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Сардельки копчені – 120 гр.
  • копчені Сосиски – 100 г
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 4 л
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготуємо зазначені в рецепті продукти для приготування горохового супу в мультиварці. Горох заздалегідь замочуємо на ніч або на кілька годин у холодній воді.

Крок 2. Цибулю і моркву очищаємо від лушпиння, промиваємо і потім подрібнюємо будь-яким, зручним для вас способом.

Крок 3. Копчені ребра розрізаємо на шматочки з кісточками. Інші вибрані вами копченості нарізаємо маленькими шматочками.

Крок 4. У мультичаше розігріваємо на програмі «Смаження» рослинну олію і протягом 10 хвилин обсмажуємо в ньому подрібнені овочі з нарізкою копченостей, за винятком реберець.

Крок 5. Заздалегідь замочений горох промиваємо кілька разів холодною водою і до її прозорості.

Крок 6. Очищений і промитий картопля шаткуємо невеликими кубиками.

Крок 7. Після завершення програми «смаження» в мультічашу кладемо реберця, нарізану картоплю і насипаємо промитий горох.

Крок 8. Вміст чаші заливаємо гарячою водою. Закриваємо кришку і включаємо програму «Тушкування» на 1 годину. Час готування встановлюйте на свій смак: для отримання гороху шматочками достатньо 40 хвилин, для густого супу – 1,5 години, для супу-пюре – після гасіння залиште на пару годин в режимі «Підігрів».

Крок 9. По завершенні програми в гороховий суп додайте за смаком сіль, чорний перець і лавр, перемішайте і зніміть пробу.

Крок 10. Приготовлений суп гороховий з копченостями можете подавати до обіду.

Гороховий суп з копченими реберцями в мультиварці Редмонд

Мультиварка «Редмонд» як найбільш поширена модель, дозволяє господарці швидко і без особливого клопоту приготувати гороховий суп. У цьому рецепті готуємо з копченими реберцями. Готуємо суп з обсмажуванням овочів і використовуємо тільки дві програми: «Смаження» і «Гасіння». Все просто. Кількість порцій супу визначайте об’ємом чаші вашої мультиварки, але для «Редмонд» не більше 4 літрів супу.

Час готовк: 1 година 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Горох колотий – 160 гр.
  • Свинячі копчені реберця – 500 гр.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 л
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі для супу (картопля, цибуля та морква) очищаємо і промиваємо холодною водою. Цибулю з морквою подрібнюємо зручним для вас способом.

Крок 2. Картопля шаткуємо соломкою, як для звичайного супу.

Крок 3. З копчених реберець частина м’яса зрізаємо і ріжемо кубиками. Інше залишаємо м’ясо з кісточкою і хрящиками.

Крок 4. В мультічашу наливаємо рослинне масло, включаємо програму «Смаження» по замовчуванню і обсмажуємо в ньому подрібнені цибулю і моркву.

Крок 5. Потім додаємо шматочки м’яса і смажимо ці інгредієнти до рум’яного кольору.

Крок 6. Колотий горох тільки промиваємо холодною водою. Замочувати його для мультиварки не обов’язково, так як розвариться в кашу. Перекладаємо горох в чашу.

Крок 7. Потім кладемо в чашу картопляну нарізку.

Крок 8. Відправляємо в чашу копчені реберця, кладемо горошки чорного перцю і додаємо за смаком сіль.

Крок 9. Потім вміст чаші заливаємо окропом. Закриваємо кришку приладу і включаємо програму «Тушкування» на 1 годину, або «Суп», вибір продуктів – «М’ясо».

Крок 10. Після завершення програми відкриваємо кришку, суп перемішуємо і знімаємо пробу. Якщо горох недостатньо розварився, що часто залежить від його сорту, продовжуємо варіння ще деякий час.

Крок 11. Приготований гороховий суп з копченими реберцями розливаємо в порційні тарілки, декоруємо зеленню і подаємо до обіду з сухариками або грінками.

Гороховий суп з куркою в мультиварці-скороварці

Мультиварка-скороварка дозволяє господині приготувати гороховий суп дуже швидко, адже вона колотий горох чудово разваривает і без попереднього його замочки. Такий суп з куркою буде актуальний для дієтичного, дитячого і правильного харчування. У цьому рецепті відварюємо курку окремо, горох з овочами варимо в курячому бульйоні і відварну курку кладемо в тарілки з супом.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 11 (1 порція – 250 мл).

Склад:

  • Курка – 1 шт.
  • Горох колотий – 300 гр.
  • Курячий бульйон – 2.5 л.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь зваріть у воді з додаванням солі, цілу курку, щоб у вас вийшло 2,5 літра бульйону. Підготуйте вказане в рецепті кількість продуктів для приготування горохового супу.

Крок 2. Курку краще візьміть домашню, щоб бульйон вийшов більш наваристим, але підійде і придбана в магазині.

Крок 3. Для супу почистіть цибулю і наріжте її маленькими кубиками.

Крок 4. В мультічашу налийте дві ложки рослинної олії і увімкніть на мультиварці-скороварці програму «Випічка» на час за замовчуванням.

Крок 5. До золотистого кольору обсмажте в чаші нашатковану цибулю.

Крок 6. Очищену моркву подрібнити на крупній тертці.

Крок 7. Потім моркву перекладіть до цибулі і посмажте при помішуванні лопаткою, до закінчення цієї програми.

Крок 8. Очищені і промиті картоплини наріжте невеликими кубиками.

Крок 9. Перекладіть їх у мультічашу і перемішайте з овочевою засмажкою.

Крок 10. Колотий горох кілька разів і до прозорості води промийте.

Крок 11. Потім перекладіть його до решти інгредієнтів.

Крок 12. Додайте сіль за своїм смаком, з урахуванням того, що варився бульйон з сіллю.

Крок 13. Потім в мультічашу налийте гарячий курячий бульйон. Закрийте кришку приладу і увімкніть програму «Суп» на 18 хвилин. Після сигналу про завершення програми почекайте, щоб пар вийшов з-під клапана самостійно.

Крок 14. Приготовлений суп перемішайте. Зніміть пробу і розлийте в порційні тарілки. У кожну тарілку покладіть по шматочку відвареної курки.

Простий і смачний гороховий суп з яловичиною в мультиварці

Гороховий суп з яловичиною, зварений в мультиварці, сподобається всім людям, які займаються фізичною активністю, адже ці продукти багаті білком і добре забезпечують організм енергією. Блюдо готується в мультиварці просто, тільки горох потрібно заздалегідь замочити в холодній воді.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Горох сухий – 1.5 склянки
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 7 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 л
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. В мультічашу наливаємо дві ложки рослинної олії. Лук очищаємо, шаткуємо невеликими кубиками і перекладаємо в чашу.

Крок 2. Закриваємо кришку приладу і включаємо програму «Суп» на 10 хвилин.

Крок 3. За цей час яловичину промиваємо холодною водою і нарізаємо кубиками. Очищену моркву шаткуємо невеликими шматочками.

Крок 4. Моркву і яловичину перекладаємо в чашу і на програмі «Смаження» обсмажуємо до золотистого кольору.

Крок 5. Очищений і промитий картоплю нарізаємо також невеликими шматочками.

Крок 6. До смаженій з овочами м’яса перекладаємо картопляну нарізку і добре промитий горох холодною водою.

Крок 7. Потім страву за своїм смаком солимо і наливаємо в чашу гарячу воду. Закриваємо кришку. Включаємо програму «Суп» на 1 годину.

Крок 8. Після завершення програми суп перемішуємо, знімаємо пробу і подаємо до столу.

Як зварити гороховий суп-пюре в мультиварці?

Гороховий суп-пюре, зварений в мультиварці, має досить примітивний смак, що не всім подобається. У цьому рецепті зробимо його більш вишуканим, доповнивши копченостями, у вигляді часто залишаються шкіри і кісточок від копченої курки, які додадуть наваристого супу і смак.

Час приготування: 2 години 20 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Шкіра та кістки копченого стегенця – 1 шт.
  • Горох -80 гр.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль морська з сушеною зеленню за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В мультічашу кладемо шкіру з кісточками від одного курячого стегенця. Потім наливаємо воду до позначки «2 літра». Включаємо програму «Суп» на 1 годину.

Крок 2. Через годину бульйон з кісточками переливаємо на друшляк в іншу каструлю. Краї чаші протираємо від залишків жиру і ставимо в мультиварку.

Крок 3. З поверхні бульйону знімаємо дві ложки курячого жиру і кладемо в чашу. Очищені цибулю і моркву нарізаємо тонкими чверть кільцями і гуртками, перекладаємо до жиру і на програмі «Смаження» обсмажуємо 5 хвилин.

Крок 4. Потім обсмажені овочі заливаємо курячим бульйоном, включаємо програму «Суп» і бульйон доводимо до кипіння. У киплячий бульйон насипаємо пакетик гороху, закриваємо кришкою і варимо суп на цій же програмі 30 хвилин.

Крок 5. Очищаємо картоплю, ріжемо на великі шматки і через 30 хвилин кладемо його в миску з супом. Варимо суп ще 30 хвилин до готовності картоплі.

Крок 6. Потім вміст чаші (овочі з горохом) відкидаємо на друшляк, а бульйон переливаємо назад в чашу.

Крок 7. В окремому посуді горох з овочами подрібнюємо заглибним блендером до стану однорідного пюре.

Крок 8. Потім пюре перекладаємо в чашу до бульйону, сиплемо по своєму смаку морську сіль з сухими травами, перемішуємо і тільки доводимо до кипіння. Густоту супу-пюре визначаємо по своєму смаку, додавши до нього воду.

Крок 9. Гороховий суп-пюре, зварений в мультиварці, готовий. Розливаємо його в порційні тарілки, декоруємо зеленню і подаємо до обіду.

Ситний гороховий суп з тушонкою в мультиварці

Гороховий суп належить до десятки найбільш улюблених перших страв у багатьох сім’ях. За традицією його варять на копченостях і реберцях, але при їх відсутності на це смачне і наваристое страву можна приготувати в мультиварці з додаванням тушонки. Тушонка підходить будь-яка, тільки важливо, щоб у ній було досить м’яса. Доповнимо смак супу аджикою і гострим перцем.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • свиняча Тушонка – 1 банку.
  • Горох – 1 мультистакан.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Аджика – 30 гр.
  • Паприка мелена – 5 гр.
  • Перець червоний гострий – 1 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготуємо зазначені в рецепті інгредієнти для варіння супу.

Крок 2. Овочі почистимо і промиємо. Цибулю дрібно ріжемо, моркву подрібнюємо на крупній тертці. В мультічашу кладемо овочеву нарізку і банку свинячої тушонки з жиром і бульйоном. Включаємо програму «Смаження» по замовчуванню і обсмажуємо овочі.

Крок 3. Заздалегідь замочений горох добре промиваємо холодною водою. Очищений картопля шаткуємо невеликими кубиками. Горох і картопля перекладаємо в чашу до обсмаженою інгредієнтів.

Крок 4. Потім кладемо в чашу зазначені в рецепті спеції: аджику, мелену паприку, листи лавра, гострий перець і заливаємо все гарячою водою в обсязі 2 літра.

Крок 5. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо програму «Тушкування» на 1-1,5 години. Від часу готування залежить розвареність гороху.

Крок 6. По завершенні програми гороховий суп з тушонкою перемішуємо, знімаємо пробу, розливаємо в порційні тарілки і подаємо до обіду.

Пісний гороховий суп без м’яса в мультиварці

Для пісного або дієтичного столу відмінним першою стравою буде гороховий суп без м’яса в мультиварці. Готується суп просто і інгредієнти для нього є у кожної господині. Доповнимо смак горохового супу часником, селерою і базиліком. Пісний суп готується більш густий і його подають із сухарями або грінками.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Горох – 400 гр.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Селера – за смаком.
  • Базилік сухий – за смаком.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Горох насипаємо в окремий посуд і на 30 хвилин заливаємо гарячою водою, але можна на ніч замочити в холодній воді. Потім замочений горох кілька разів і до прозорості води промиваємо.

Крок 2. Картоплю, цибулю та моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Морква подрібнюємо на тертці.

Крок 3. В мультічашу наливаємо олію і включаємо програму «Смаження». У розігрітому маслі спочатку обсмажуємо нарізану цибулю, потім додаємо моркву і смажимо до золотистого кольору.

Крок 4. Потім до обсмаженою овочам кладемо картопляну нарізку і пересипаємо підготовлений горох. Вміст чаші заливаємо 2,5 літрами гарячої води і все перемішуємо. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо програму «Тушкування» на 1 годину.

Крок 5. По завершенні програми гороховий суп за своїм смаком солимо, додаємо селера з базиліком, подрібнені зубки часнику і перемішуємо. Кришку закриваємо і залишаємо суп на 20 хвилин в режимі «Підігрів», а краще залишити на 1 годину. Готовий суп розливаємо в порційні тарілки і подаємо до обіду.