Суп, приготовлений на бульйоні з ароматною баранини – це традиційна страва, яке широко поширене на Сході. І це неспроста, адже готове блюдо виходить дуже наваристим і ситним, а значить, надає багато сил і енергії, і, звичайно ж, дарує відчуття насичення на довгі години. А доповнювати бульйон можна рисом, нутом, квасолею і навіть локшиною.
Суп «харчо з баранини
Ситний і наваристий суп виходить, баранячої кісточці з м’ясом, а невелика гостриночка додає страві пікантності. Таке блюдо чудово підходить для щільного і повноцінного обіду, наситить вас до самого вечора.
Інгредієнти на
8 порц.
- Суповий набір з баранини 500 гр.
- Баранина 500 гр.
- Рис довгозерний 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Часник 8 зуб.
- Морква 2 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Помідори 1 кг
- Селера 1 шт.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Ткемалі 2 ст. л.
- Томатна паста-3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Петрушка за смаком
- Кінза за смаком
Процес приготування:
- Як зварити смачний суп з баранини? Готування починаємо з варіння бульйону. Для його приготування кісточки і м’ясо ретельно промиваємо під струменем води і перекладаємо у велику каструлю – заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння на мінімальному полум’я. Після закипання знімаємо пінку за допомогою шумівки і додаємо очищену цибулину, одну моркву і селеру – тушкуємо на повільному вогні півтори години під закритою кришкою.
- В кавомолці або ступці насипати спеції: коріандр, перець, паприку і перемелюємо до стану приправи.
- цибуля і часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо. У каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо дрібно нарізані овочі.
- Коли цибуля стане напівпрозорим – додаємо натерту на тертці моркву, томатну пасту і ароматну приправу – перемішуємо і готуємо близько 5 хвилин.
- Помідори обполіскуємо водою і на кожному плоду робимо хрестоподібний надріз – заливаємо крутим окропом, а через 60 секунд – крижаною водою. Після цієї маніпуляції з легкістю знімаємо шкірку, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо до інших овочів, тушкуємо ще 5 хвилин.
- Рис гарненько промиваємо в 3-4 водах.
- Промитий рис засипаємо в каструлю до овочів, перемішуємо і готуємо 5 хвилин під закритою кришкою.
- Готовий бульйон проціджуємо і заливаємо їм овочі, збільшуємо полум’я і варимо ще 10-15 хвилин до м’якості рису і овочів. За пару хвилин до готовності додаємо ткемалі і сіль по своєму смаку – перемішуємо.
- Відварне м’ясо нарізаємо кубиками і повертаємо в суп.
- Перед подачею посипаємо «харчо» подрібненою петрушкою і кінзою. Приємного апетиту!
Як зварити суп з баранини з картоплею?
Маючи під рукою лише шматочок баранини на кістці та кілька картоплин, можна з легкістю приготувати смачний і ароматний суп, який напевно сподобається всій вашій родині, а також подарує довгий відчуття насичення.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 50 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Баранина – 600-700 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Картопля – 6 шт.
- Вода – 2,5 л
- Перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сіль – ½ ст. л.
- Зелень (будь-яка) – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Трави прованські – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. М’ясо промиваємо під струменем води, зачищаємо від жилок і плівки, нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо в каструлю відповідного розміру, заливаємо водою і ставимо на плиту, на сильному вогні доводимо до кипіння і за допомогою шумівки знімаємо піну, що утворюється. Всього баранина буде готуватися не менше 2 годин (на повільному вогні), тому за 40-50 хвилин до готовності, починаємо займатися іншими компонентами.
2. Цибулю і моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями.
3. Картоплю очищаємо і нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру.
4. З помідорів знімаємо шкірку і нарізаємо часточками, солодкий перець зачищаємо від насіння і подрібнюємо соломкою.
5. Коли до готовності м’яса залишилося 40-50 хвилин – засипаємо в бульйон картоплю.
6. Через 10 хвилин додаємо в каструлю цибулю і моркву, а також трохи оливкової олії, у разі, якщо баранина не надала бульйону бажаний навар.
7. Ще через 10 хвилин засипаємо в суп подрібнені помідори, болгарський перець і томатну пасту – гарненько перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин.
8. Далі, додаємо в бульйон сіль, чорний мелений перець, ароматні трави і листя лавра. Розмішуємо всі складові, накриваємо кришкою і варимо ще 5 хвилин.
9. Після закінчення часу знімаємо страву з вогню, засипаємо дрібно нашатковану зелень і наполягаємо ще 10 хвилин під закритою кришкою.
10. У кожну порційну тарілку кладемо по шматочку м’яса і заливаємо ароматним бульйоном з овочами. Приємного апетиту!
Суп «шурпа з баранини
Шурпа – це традиційне блюдо Сходу, без якого не обходиться жоден святковий стіл. А з себе це страва являє наваристий бульйон з овочами, шматками відварної баранини і насиченими спеціями, до столу подається, як перше блюдо.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Баранина на кістки – 800 гр.
- Вода – 5 л
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт.
- Морква (велика) – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Крупа пшоняна – ½ склянки
- пряна Суміш для перших страв – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Петрушка – 30 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Лист лавра – 1-2 шт.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Перець гіркий мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Готування починаємо з бульйону. Промите м’ясо викладаємо у велику каструлю, заливаємо водою, накриваємо кришкою і ставимо на плиту.
2. Для того щоб готовий бульйон залишався прозорим – постійно знімаємо пінку за допомогою шумівки, час варіння бульйону приблизно 60-90 хвилин.
3. В цей час готуємо овочі. Картопля очищаємо від шкірки, обполіскуємо водою і нарізаємо невеликими шматочками.
4. Моркву і часник ріжемо тонкою соломкою, цибулю – кубиками.
5. Через годину-півтора від початку варіння бульйону, засипаємо цибулю, часник і картоплю, приправляємо суп спеціями, лавровим листом.
6. Після овочів засипаємо пшоно і солимо. Пінка знову буде утворюватися, але тепер знімати її не обов’язково.
7. В останню чергу додаємо в шурпу морквину, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Потім перевіряємо, чи готові всі компоненти і якщо все сварилася – засипаємо дрібно нашатковану зелень, чекаємо 2-3 хвилини і знімаємо суп з плити.
8. Наполягаємо під закритою кришкою ще 15 хвилин, і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт супу з баранини з рисом
На основі наваристого бульйону з баранини, овочів і рису, можна без особливих зусиль приготувати класичний суп східної кухні – харчо. Цей суп відрізняється від усіх інших своєю пікантністю і ситністю.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Баранина – 500 гр.
- Рис – 100 гр.
- Соус «ткемалі» — 70 мл
- Перець солодкий – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Ядра волоських горіхів – 100 гр.
- Приправа «хмелі-сунелі» — 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Кінза – ½ пучка.
- Перець червоний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’якоть баранини ретельно промиваємо під струменем води, видаляємо білі плівки й прожилки, і нарізаємо невеликими шматочками.
2. М’ясо перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо до готовності м’яса. Як правило, якщо баранина молода, то буде достатньо години.
3. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і дрібно кришимо.
4. Велику моркву натираємо на середній тертці.
5. Солодкий перець розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і хвостик, ріжемо кубиком.
6. Жир, зрізаний з баранини, розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості.
7. Коли овочі розм’якшаться – додаємо томатну пасту і перець. Все добре перемішуємо і підливаємо соус «ткемалі», знову вимішуємо і знімаємо з плити.
8. Ядра волоських горіхів подрібнюємо за допомогою качалки.
9. Зелень дрібно шаткуємо.
10. Готове м’ясо виймаємо з каструлі, бульйон проціджуємо і повертаємо в тару, разом з бараниною. В цей же момент засипаємо промитий рис і тушкуємо протягом 10 хвилин. Після в суп відправляємо підготовлені овочі, спеції, горіхи і кінзу.
11. Перемішуємо всі компоненти між собою.
12. Варимо ще 5 хвилин на мінімальному вогні і вимикаємо. Наполягаємо під закритою кришкою 10-15 хвилин.
13. Ароматний і наваристий суп розливаємо по супницам і насолоджуємося.
Приємного апетиту!
Суп «пити» з баранини і нуту
Класика азербайджанської кухні – це, звичайно ж, ароматний і дуже ситний суп «піті», який готується на м’ясному бульйоні з додаванням нуту, сухофруктів і овочів. Таку страву надовго дарує відчуття насичення і багато енергії, якої точно вистачить на цілий день.
Час готування – 2 ч. 5 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Баранина на кісточці – 600 гр.
- Чорнослив – 5-6 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Нут/горох сушений зелений – ¼ склянки
- Жир курдючний – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Лист лавра – 2-3 шт.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- пряні Трави – за смаком.
Процес приготування:
1. Попередньо готуємо всі потрібні продукти і для швидкості дій викладаємо їх на робочу поверхню.
2. Баранину промиваємо під струменем води і нарізаємо великими шматками (разом з кістками), перекладаємо у велику каструлю і заливаємо водою – відправляємо на плиту.
3. Жир дрібно ріжемо і вытапливаем в сковороді.
4. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно кришимо – злегка підсмажуємо на розтопленому салі.
5. Смажимо цибулю до легкого золотистого кольору.
6. Підрум’янений ріпчасту цибулю перекладаємо в глибоку піалу і з’єднуємо зі спеціями, перцем горошком і листям лавра.
7. Картоплю «звільняємо» від шкірки і ріжемо навпіл.
8. Як тільки бульйон закипить, знімаємо піну, зменшуємо полум’я і засипаємо цибулю зі спеціями. Не перемішуючи компоненти, варимо близько півтори години.
9. Через 90 хвилин засипаємо в суп нут або зелений горох, картоплю і варимо інгредієнти ще півгодини.
10. Через пару хвилин після картоплі – занурюємо в бульйон столову ложку томатної пасти і все добре перемішуємо.
11. За 5 хвилин до готовності страви, додаємо подрібнений чорнослив.
12. Гарячий суп «піті» розливаємо по порційних тарілках, щедро посипаємо дрібно нашаткованої зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати смачний суп з баранини і овочів?
Для приготування ароматної і пікантного першого страви з баранини і овочів, потрібно мати лише невеликий шматок м’яса і найбільш доступні овочі. А в результаті ми отримаємо наваристий і поживний суп, який ідеально поєднує в собі всі компоненти.
Час готування – 4 ч. 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Баранина на кістки – 500 гр.
- Вода – 4 л
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чилі червоний – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Суміш спецій для перших страв – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо м’ясо. Для готування смачного супу, дуже важливо вибрати саме молоду баранину, не старше одного року.
2. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води, зачищаємо від вкраплень жиру, плівок і прожилок, а після нарізаємо великими шматками і замочуємо на 2 години в холодній воді.
3. Після закінчення часу приступаємо до варінні бульйону. Баранину промиваємо і заливаємо потрібною кількістю води, на сильному вогні доводимо до кипіння і за допомогою шумівки прибираємо всю пінку.
4. Прикриваємо каструлю кришкою і тушкуємо 90-120 хвилин, періодично знімаючи шумівкою пінку.
5. Поки готується бульйон – займемося овочами. Картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру, болгарський перець розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і плодоніжку, а потім подрібнюємо.
6. Морква ріжемо соломкою, а цибулю – кубиками.Часник подрібнюємо довільно.
7. У готовий бульйон засипаємо картоплю, солимо за смаком і варимо 20 хвилин. Після, засипаємо моркву з цибулею і часником,і варимо ще 10 хвилин.
8. Коли картопля майже готова – закидаємо в бульйон солодкий перець і чилі, суміш спецій і при необхідності досолює. Тушкуємо близько 5 хвилин, знімаємо з вогню і виймаємо чилі. Закриваємо суп кришкою і залишаємо настоюватися мінімум на 20 хвилин.
9. Гаряче і ароматне перше блюдо розливаємо по порційних тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт супу з баранини з локшиною
Немає нічого смачнішого, ніж страви, рецепти яких нам знайомі з дитинства, і до цієї категорії можна з легкістю віднести наваристий супчик з баранячого бульйону і домашньої локшини, яку дуже просто приготувати у себе на кухні.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
Для локшини:
- Борошно – 300 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Для бульйону:
- Баранина (лопаткова частина) – 500 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Горошок зелений – 2 ст. л.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Кінза – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування локшини, в глибокій чаші змішуємо борошно, яйця, сіль і рослинне масло.
2. Замішуємо круте тісто.
3. З отриманого тіста формуємо кулю, замотуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру на півгодини.
4. Варимо бульйон. М’ясо ретельно промиваємо і кладемо у велику каструлю, заливаємо доверху водою і на сильному вогні доводимо до кипіння. Знімаємо піну, зменшуємо вогонь, додаємо сіль і лавровий лист – варимо до готовності (приблизно півтори години).
5. Через 30 хвилин виймаємо тісто з холодильника і тонко розкачуємо за допомогою тестораскатывающей машинки. Калібр слід зменшувати поступово, від 0 до 5.
6. Тонкий пласт присипаємо борошном, звертаємо в рулет і дуже тонко нарізаємо гострим ножем.
7. Готову локшину обсмажуємо на сухій сковороді для рум’яності – так, смак буде набагато насиченішим.
8. Домашні «макарони» відварюємо в підсоленій воді до готовності і за 2 хвилини до зняття з вогню, засипаємо зелений горошок. Воду зливаємо, а компоненти перемішуємо.
9. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими півкільцями, кінзу гарненько обполіскуємо й обсушуємо.
10. В супницю викладаємо трохи ріпчастої цибулі, кінзи і локшину з горошком.
11. Заливаємо складові супу прозорим бульйоном і за бажанням додаємо дрібно нарізане варене м’ясо. Приємного апетиту!
Наваристий гороховий суп з бараниною
Лише раз, приготувавши наваристий і ситний суп з молодої баранини з додаванням гороху і копченостей – ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Що зовсім не дивно, адже це прекрасна альтернатива всіх приїлися супів, тому зваримо оригінальне перше блюдо.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Баранина – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Горох – 150 гр.
- Вода – 3 л
- Ребра свинячі (копчені) – 200 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо потрібні продукти за списком.
2. Горох ретельно промиваємо і замочуємо у воді на півгодини.
3. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібно, залишаючи кілька великих шматків для бульйону.
4. Пасеруємо овочі. У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла і спочатку обсмажуємо цибулю до рум’яності, а після засипаємо морква – обсмажуємо 5 хвилин.
5. Варимо бульйон. М’ясо заливаємо водою, додаємо великі шматки овочів і відправляємо на плиту. Обов’язково знімаємо пінку за допомогою шумівки.
6. Картоплю очищаємо і нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру.
7. Через 40 хвилин після початку варіння бульйону, засипаємо в каструлю картоплю і ароматну засмажку. Продовжуємо тушкувати на мінімальному вогні близько півгодини.
8. Після закінчення часу додаємо в бульйон реберця, подрібнену зелень і горох (зливаємо воду попередньо).
9. Продовжуємо варити протягом 10 хвилин, а потім знімаємо з вогню і настоюйте під кришкою не менше 30-40 хвилин. Приємного апетиту!
Дуже смачний суп з бараниною і сочевицею
Баранина – це продукт, який чудово поєднується з безліччю овочів і круп, але сьогодні ми поговоримо про традиційну страву татар – наваристому суп з сочевицею, рисом і овочами, який завжди виходить дуже ароматним і ситним.
Час готування – 2 ч. 5 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Баранина на кістки – 1 кг
- Вода – 3 л
- Сочевиця червона – ½ склянки
- Рис – ½ склянки
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Цибуля червона (велика) – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Томати – 2 шт.
- Морква (велика) – 1 шт.
- гостра Аджика – 1 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Масло оливкова – 1-2 ст. л
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти: цибуля, морква і часник очищаємо від шкірки, м’ясо промиваємо під струменем води і зачищаємо від білих плівок. Баранину кладемо у велику каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння – знімаємо пінку і проціджуємо бульйон.
2. М’ясний відвар повертаємо в каструлю і варимо на повільному вогні 20 хвилин разом з цибулиною і половиною морквини. Інші овочі подрібнюємо довільно за винятком лука: червону цибулину нарізаємо тонкими півкільцями, а білий цибулю – кубиками, складаємо в окремі піали. Крупи ретельно промиваємо в 3-4 водах.
3. До моменту, коли вже вариться бульйон 20 хвилин, відправляємо до нього лавровий лист, сіль, перець і столову ложку подрібнених томатів, перемішаних з часником. Тушкуємо на повільному вогні ще 40 хвилин.
4. Паралельно на оливковій олії обсмажуємо червоний цибулю до напівготовності. В цей же час виймаємо м’ясо з бульйону разом з овочами (вони нам більше не знадобляться), остуджуємо, нарізаємо і повертаємо в суп, так само засипаємо сочевицю і рис, продовжуємо варити до готовності круп.
5. До цибулі додаємо аджику і томатну пасту – смажимо пару хвилин.
6. Після, відправляємо в сковороду помідори і часник, перемішуємо і через 2 хвилини, готову заправку перекладаємо в суп.
7. Доводимо страву до кипіння, при необхідності доливаємо трохи кип’яченої води і підсолюємо.
8. Наваристий і ароматний суп з сочевицею готовий, розливаємо по тарілках і щедро посипаємо зеленню. Приємного апетиту!
Суп з баранини з томатною пастою
Багато хто не люблять баранину з-за її специфічного смаку, однак, тут проблема в нестачі знань. Вся справа в тому, що при правильній і довгої готуванні цього м’яса, можна приготувати неймовірно ароматний і наваристий суп, який буде пахнути набагато приємніше, ніж всі традиційні супи.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Баранина на кісточці – 500 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Жир курдючний – 50 гр.
- Лист лавра – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 1 ч. л.
- Спеції «хмелі-сунелі» — за смаком.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Зелень (будь-яка) – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Зіра – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо м’ясо. Від баранячої ноги відрубуємо велику кістку з м’ясом (ця частина піде на супи), а м’якоть залишаємо для приготування шашлику, наприклад.
2. Баранину ретельно промиваємо під струменем води, зачищаємо від вкраплень жиру (залишаємо, він нам знадобиться трохи пізніше), жил і плівок. Розрізаємо на шматки подрібніше, заливаємо водою і ставимо на плиту.
3. Доводимо до кипіння і за допомогою шумівки знімаємо утворюється пінку (це дуже важливий момент, так як разом з піною, з м’яса виходить і бруд).
4. В цей же час очищаємо одну морквину та цибулину.
5. Цілісні овочі кладемо в каструлю з м’ясом, разом з лаврушкой.
6. Вдруге даємо закипіти, засипаємо перець горошком і залишаємо нудитися на повільному вогні на годину-півтора, періодично знімаючи піну.
7. Коли м’ясо готове – виловлюємо овочі і лавр. Цибулю і листя викидаємо, а морква нам знадобиться.
8. Картоплю ріжемо невеликими кубиками і засипаємо в бульйон.
9. Додаємо в каструлю спеції і сіль, перемішуємо.
1
0. У сковороді розтоплюємо курдючний жир, який ми попередньо зрізали з м’яса.
11. На растаявшем салі обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до легкого золотавості.
12. Відварну моркву натираємо на дрібній тертці.
13. За кілька хвилин до готовності цибулі, додаємо до нього моркву, перемішуємо і смажимо ще 3-4 хвилини.
14. У ароматні пасеровані овочі кладемо томатну пасту і стільки ж бульйону – тримаємо ще 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.
15. Акуратно перекладаємо зажарку в бульйон, розмішуємо і доводимо до кипіння.
16. Обрану вами зелень гарненько обполіскуємо і дрібно шаткуємо.
17. Густий суп щедро посипаємо подрібненою зеленню і знімаємо з плити.
18. Розливаємо по тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!