Суп з баранини – 10 найбільш смачних рецептів приготування з покроковими фото

Суп, приготовлений на бульйоні з ароматною баранини – це традиційна страва, яке широко поширене на Сході. І це неспроста, адже готове блюдо виходить дуже наваристим і ситним, а значить, надає багато сил і енергії, і, звичайно ж, дарує відчуття насичення на довгі години. А доповнювати бульйон можна рисом, нутом, квасолею і навіть локшиною.

Суп «харчо з баранини

Ситний і наваристий суп виходить, баранячої кісточці з м’ясом, а невелика гостриночка додає страві пікантності. Таке блюдо чудово підходить для щільного і повноцінного обіду, наситить вас до самого вечора.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Суповий набір з баранини 500 гр.
  • Баранина 500 гр.
  • Рис довгозерний 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Морква 2 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Помідори 1 кг
  • Селера 1 шт.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Ткемалі 2 ст. л.
  • Томатна паста-3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Петрушка за смаком
  • Кінза за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити смачний суп з баранини? Готування починаємо з варіння бульйону. Для його приготування кісточки і м’ясо ретельно промиваємо під струменем води і перекладаємо у велику каструлю – заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння на мінімальному полум’я. Після закипання знімаємо пінку за допомогою шумівки і додаємо очищену цибулину, одну моркву і селеру – тушкуємо на повільному вогні півтори години під закритою кришкою.
  2. В кавомолці або ступці насипати спеції: коріандр, перець, паприку і перемелюємо до стану приправи.
  3. цибуля і часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо. У каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо дрібно нарізані овочі.
  4. Коли цибуля стане напівпрозорим – додаємо натерту на тертці моркву, томатну пасту і ароматну приправу – перемішуємо і готуємо близько 5 хвилин.
  5. Помідори обполіскуємо водою і на кожному плоду робимо хрестоподібний надріз – заливаємо крутим окропом, а через 60 секунд – крижаною водою. Після цієї маніпуляції з легкістю знімаємо шкірку, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо до інших овочів, тушкуємо ще 5 хвилин.
  6. Рис гарненько промиваємо в 3-4 водах.
  7. Промитий рис засипаємо в каструлю до овочів, перемішуємо і готуємо 5 хвилин під закритою кришкою.
  8. Готовий бульйон проціджуємо і заливаємо їм овочі, збільшуємо полум’я і варимо ще 10-15 хвилин до м’якості рису і овочів. За пару хвилин до готовності додаємо ткемалі і сіль по своєму смаку – перемішуємо.
  9. Відварне м’ясо нарізаємо кубиками і повертаємо в суп.
  10. Перед подачею посипаємо «харчо» подрібненою петрушкою і кінзою. Приємного апетиту!