Користь рибного супу незаперечна. Бульйон містить вітаміни груп В, С, Е, Н і РР, а також містить залізо, цинк і йод. Тому періодично необхідно включати в свій раціон це поживне блюдо. Спеціально для цього ми підібрали 10 рецептів рибного супу.
Як зварити смачний суп з рибних консервів?
Самий простий і швидкий спосіб приготувати рибний суп – це скористатися рибними консервами. Для цього краще вибирати рибу більш жирних сортів: скумбрію, горбушу або сайру.
Інгредієнти на
5 порц.
- Рибні консерви 1 банка
- Перець чорний мелений за смаком
- Картопля 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Як зварити простий і смачний рибний суп? Картоплю почистіть, промийте і наріжте кубиками.
- Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
- Морква вимийте, очистіть і натріть на середній терці.
- Рибу розімніть виделкою.
- У каструлі закип’ятити воду. Спочатку викладіть цибулю і моркву, варіть 15 хвилин.
- За закінчення часу всипте нарізану картоплю, посоліть і варіть ще хвилин 15.
- Додайте лавровий лист і поперчіть суп.
- В останню чергу викладіть рибу, перемішайте і продовжуйте варити суп до готовності картоплі.
- У кінці додайте рубану зелень і рибний суп можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Рибний суп з рисом і картоплею
Рибний суп зігріє і вгамує голод. Бульйон для супу можна зварити на основі рибних консервів або спеціальних супових наборів, які зараз можна знайти практично в будь-якому магазині.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Обрізки сьомги – 250 гр.
- Рис – 0,5 склянки
- Горошок зелений – 100 гр.
- Стебло селери – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля біла – 1 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець духмяний горошком – 3 шт.
- Перець чорний горошком – 3 шт.
- Майоран сушений – 0,5 ч. л.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Рибу помийте, наріжте і викладіть в каструлю. Влийте 1,5-1,7 літра води і поставте на вогонь. доведіть бульйон до кипіння, зніміть пінку, додайте сіль і варіть при слабкому кипінні 10 хвилин.
2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками. Рис кілька разів промийте водою. Викладіть картоплю і рис в каструлю. Також додайте лавровий лист і перець горошком. Доведіть бульйон до кипіння і варіть 10-15 хвилин.
3. Цибулю, моркву і селеру наріжте дрібними кубиками.
4. Овочі обсмажте на рослинному маслі до м’якості.
5. Пасеровані овочі викладіть в каструлю і продовжуйте варити суп ще 5 хвилин.
6. В кінці додайте зелений горошок, майоран, мускатний горіх і зелень. Доведіть суп до кипіння, накрийте його кришкою, зніміть з вогню і дайте настоятися 5-7 хвилин.
Приємного апетиту!
Класична юшка з голови сьомги в домашніх умовах
Вуха – чудове блюдо, яке можна приготувати на пікніку і в домашніх умовах. Для основи бульйону візьміть голову сьомги і вам забезпечений наваристий і корисний супчик.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Голова сьомги – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
Процес приготування:
1. Голову сьомги повністю розморозьте і помийте. Овочі очистіть.
2. Голову сьомги покладіть в каструлю, влийте воду, додайте лавровий лист і цибулю. Варіть інгредієнти після кипіння 20 хвилин.
3. Другу цибулину, картоплю і моркву наріжте кубиками.
4. Викладіть овочі в каструлю і продовжуйте варити ще 15 хвилин.
. Поки варяться овочі, підніміть голову з бульйону, розберіть її, м’ясо поверніть в каструлю. Наприкінці посоліть юшку за смаком і додайте зелень. Дайте супу настоятися під кришкою 10 хвилин, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Рибний суп з голови і хвоста форелі
Форель відноситься до досить жирним сортам риби. Вона має велику м’ясисту голову і хвіст, тому бульйони з цих частин виходять поживними і наваристими. Пропонуємо вам приготувати смачний рибний суп з форелі.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Голова і хвіст форелі – 600 гр.
- Картопля – 100 гр.
- Морква – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Перець чорний горошком – 8 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Кмин – 0,5 ч. л.
- Крупа кукурудзяна – 2 ст. л.
- Сіль – 10 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Голову і хвіст форелі добре помийте, видаліть зябра і зріжте плавець.
2. Викладіть В каструлю частини форелі, додайте половину цибулини і моркви, влийте воду і поставте каструлю на вогонь. Коли вода закипить, зніміть піну і варіть 10 хвилин при невеликому кипінні.
3. Картоплю, моркву і цибулю наріжте кубиками.
4. Додайте овочі і кріп в каструлю, продовжуйте варити ще 10 хвилин.
5. Після цього додайте в суп лавровий лист, насіння кмину, перець горошком і сіль, перемішайте і готуйте ще 7-8 хвилин.
6. Вийміть з супу рибу і відокремте філе від кісток. У бульйон всипте кукурудзяну крупу і томіть його на повільному вогні, поки займаєтеся рибою.
7. Викладіть філе форелі в суп, перемішайте. За смаком додайте зелень і подавайте рибний суп до столу.
Приємного апетиту!
Суп з консервованої сайри з пшоном
В рибний суп зазвичай додають різну крупу, рис або пшоно. З пшоном суп виходить густим і більш ситним. А головне рибний суп з консервів готується дуже швидко.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Вода – 2 л
- Консерви з сайри – 1 банку.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Пшоно – 3 ст. л.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Овочі почистіть, помийте, цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на середній терці. Цибулю і моркву обсмажте на рослинному маслі.
2. Картоплю наріжте невеликими кубиками.
3. Пшоно промийте проточною водою кілька разів.
4. У каструлі закип’ятіть воду, викладіть пшоно і варіть 7 хвилин. Потім додайте картоплю і варіть ще 10 хвилин. Після цього викладіть засмажку з цибулі і моркви, перемішайте і посоліть суп.
5. Розкрийте консерви і рибу розімніть виделкою.
6. Викладіть в каструлю рибу, додайте лавровий лист і перець горошком. Варіть суп до готовності картоплі. В кінці додайте зелень за смаком, перемішайте і подавайте рибний суп на стіл.
Приємного апетиту!
Фінський рибний суп з вершками
Це справжній шедевр кулінарії. Смачний, наваристий з вираженим вершковим смаком і ароматом, рибний суп по фінському рецептом. Суп готується швидко, а з’їдається ще швидше. Неможливо зупинитися лише на одній порції.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Суповий набір з лосося або сьомги – 1 упаковка.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Рибний соус – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Цибуля – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Філе лосося – 200 гр.
- Вершки – 200 мл
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні інгредієнти, овочі очистіть і промийте.
2. Викладіть В каструлю суповий набір, лавровий лист, перець горошком і цибулину. Влийте 1-1,2 літра води, поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин, знімайте з поверхні піну. Коли бульйон буде готовий, процідити його і зніміть м’якоть з кісток.
3. У каструлю влийте трохи рослинного масла, обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору.
4. Далі викладіть нарізану картоплю і моркву, влийте рибний бульйон, посоліть до смаку і варіть суп до готовності картоплі.
5. Після цього викладіть в суп філе лосося, варіть 5 хвилин. Викладіть в суп м’якоть, зняту з кісток, і влийте вершки, доведіть суп до кипіння.
6. Додайте в суп рибний соус, перемішайте, зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і дайте супу настоятися 5-7 хвилин. Фінський рибний суп готовий, подавайте його на стіл зі свіжим хлібом.
Приємного апетиту!
Суп з рибних консервів скумбрії в олії
Дуже простий, але смачний суп з скумбрії в маслі і самих звичайних овочів. Цей суп можна назвати паличкою-виручалочкою, тому що його завжди можна приготувати, коли немає часу, але хочеться домашньої їжі.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Скумбрія в олії – 245 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Рис – 1 ст. л.
- Вода – 1-1,5 л.
- Сіль – за смаком.
- Орегано сушений – за смаком.
- Базилік сушений – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте невеликими шматочками.
2. Моркву очистіть, помийте, наріжте полукружками.
3. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
4. У каструлі закип’ятити воду, викладіть овочі і варіть 5 хвилин.
5. Далі додайте в каструлю промитий рис і продовжуйте варити ще 10 хвилин.
6. Скумбрію розімніть виделкою і викладіть її в каструлю, додати орегано, базилік і лавровий лист. Перемішайте і варіть суп до готовності картоплі.
7. Подавайте Суп відразу після приготування, за бажанням можна додати свіжу зелень.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт рибного супу з плавленим сиром
Смачний рибний суп з додаванням плавленого сиру, який нагодує всю сім’ю. Виглядає суп красиво і апетитно, а аромат у нього просто чарівний. Важливо використовувати натуральний сир, тому що сир на основі рослинних жирів не розплавиться в бульйоні.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Окунь морський – 800 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Сир плавлений – 400 гр.
- Спеції для риби – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очистіть морського окуня від луски і викладіть в каструлю. Влийте воду, додайте половину моркви і цибулі. Варіть бульйон 20 хвилин після закипання на повільному вогні. У процесі варіння знімайте піну.
2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками. Варіть картоплю в окремій каструлі до готовності.
3. Решту частини цибулі і моркви дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.
4. Рибний бульйон процідіть, філе окуня відокремте від кісток.
5. Коли картопля приготується, злийте воду. У рибний бульйон викладіть картоплю, філе окуня і овочеву зажарку, приправте за смаком. Поставте каструлю з супом на середній вогонь.
6. Плавлений сир наріжте невеликими кубиками. Викладіть сир в каструлю і, постійно помішуючи, варіть суп, поки сир повністю не розчиниться. В кінці додайте рубану зелень і подавайте рибний суп на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування рибного супу з минтая
Для варіння рибного супу підходить практично будь-який вид риби. Наприклад, з минтая у вас вийде смачний і легкий рибний суп. Рецепт дуже простий: додайте в бульйон овочі, свіжу зелень і спеції для риби.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Минтай – 400 гр.
- Булгур – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Спеції для риби – на смак.
Процес приготування:
1. У каструлю з товстим дном влийте рослинне масло і обсмажте подрібнені цибулю і моркву. Смажте овочі до м’якості.
2. Потім додайте в каструлю філе минтая і тушкуйте кілька хвилин.
3. Влийте в каструлю воду, додайте сіль і спеції за смаком, доведіть бульйон до кипіння.
4. Після того, як вода закипить, додайте булгур і варіть суп на середньому вогні 15-20 хвилин.
5. В кінці додайте рубану зелень і подавайте рибний суп на стіл.
Приємного апетиту!
Рибний суп з консервів у томатному соусі
Класика радянської кулінарії – суп з консервів в томаті. Пропонуємо вам скористатися цим нескладним рецептом і згадати знайомий з дитинства смак. Це ідеальне перше блюдо для смачного і поживного обіду.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Консерви з сардин в томатному соусі – 240 гр.
- Вода – 1,5 л
- Рис – 2 ст. л.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 2 шт.
- Пластівці чилі – 0,2 ч. л.
- Петрушка – для подачі.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками. Влийте в каструлю воду, викладіть картоплю, доведіть воду до кипіння і варіть 5 хвилин.
2. Рис промийте холодною водою, викладіть в каструлю і продовжуйте варити ще 10 хвилин.
3. Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Коли рис буде майже готовий, додайте в суп овочеву зажарку і варіть суп 10 хвилин на повільному вогні.
4. Потім викладіть в каструлю консерви, пластівці чилі, часник і перець.
5. Доведіть суп до кипіння, прикрийте кришкою, зніміть з плити і дайте настоятися 10 хвилин. Перед подачею додайте рубану петрушку.
Приємного апетиту!