Сирний суп з куркою і грибами – це дуже смачне і нескладний у виконанні страву на друге. Гарячий продукт порадує своїм ніжним смаком і поживними властивостями. Приготувати його можна різними способами. Кращі ідеї ви знайдете в нашій кулінарній добірці з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.
Суп з плавленим сиром, куркою і грибами
Суп з плавленим сиром, куркою і грибами нескладно приготувати в домашніх умовах. Він порадує вас ніжним смаком, приємним ароматом і поживними властивостями. Для виконання кулінарної ідеї обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
6 порц.
- Куряча грудка 1 шт.
- Печериці свіжі 300 гр.
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сир плавлений 2 пачки
- Зелень 1 пучок
- Сіль за смаком
- Спеції для курки, за смаком
- Масло вершкове для смаження
Процес приготування:
- Промиваємо курячу грудку. Кладемо її в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння, потім цю воду зливаємо. Заливаємо курку чистою водою і відварюємо повторно до готовності.
- В цей час промиваємо печериці і нарізаємо тонкими пластинками.
- Подрібнюємо цибулю і натираємо на крупній тертці моркву.
- Очищаємо картоплю і ріжемо його акуратними невеликими кубиками.
- Гриби обсмажуємо в розтопленому вершковому маслі до напівготовності.
- Також на вершковому маслі обсмажуємо цибулю і моркву до м’якого стану.
- Подрібнюємо з бульйону курячу грудку. Остуджуємо її і нарізаємо невеликими шматочками.
- Викладаємо в бульйон картоплю, гриби і овочі. Солимо, доповнюємо спеціями і варимо близько 30 хвилин.
- Плавлені сирки ріжемо кубиками. Відправляємо їх в суп, разом з подрібненою куркою за 5 хвилин до готовності. Перемішуємо, щоб сир розплавився.
- Суп з плавленим сиром, куркою і грибами готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!
Сирний суп з копченою куркою і грибами
Сирний суп з копченою куркою і грибами – це дуже смачне і ніжне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Таке блюдо нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту. Порадуйте себе і своїх близьких апетитним супом.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Грудка куряча копчена – 200 гр.
- Гриби шампіньйони – 150 гр.
- Сир плавлений – 2 пачки.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Корінь імбиру – 5 гр.
- Масло оливкова – 30 мл
- Бульйон курячий – 1,5 л
- Борошно – 2 ст. л.
- Вершки 20% – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.
Крок 3. Моркву ріжемо тонкими скибочками.
Крок 4. На тертці натираємо корінь імбиру. Яким зручним способом подрібнюємо зубчики часнику.
Крок 5. Виливаємо в сковороду оливкове масло і кладемо сюди цибулю.
Крок 6. Відправляємо до цибулі моркву.
Крок 7. Також відправляємо в сковороду часник і імбир. Смажимо овочі до м’якого стану.
Крок 8. Підготуємо курячий бульйон.
Крок 9. У киплячий бульйон відправляємо тушковані овочі.
Крок 10. Очищаємо картоплю і ріжемо його кубиками.
Крок 11. Добре гриби промиваємо та нарізаємо пластинками.
Крок 12. Викладаємо в бульйон картоплю і гриби. Варимо все разом близько 20-25 хвилин.
Крок 13. В окремому посуді розмішуємо борошно в вершках.
Крок 14. Переливаємо суміш у суп. Також сюди додаємо тертий плавлений сир, сіль і перець.
Крок 15. Копчену курку ріжемо брусочками.
Крок 16. Викладаємо курку в заготовку. Варимо частування ще 5 хвилин.
Крок 17. В кінці додаємо подрібнену петрушку.
Крок 18. Сирний суп з копченою куркою і грибами готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!
Сирний крем-суп з куркою і грибами
Сирний крем-суп з куркою і грибами – це цікаве за смаком і поживну частування для вашого обіду. Готовий суп порадує ніжністю і апетитним ароматом. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Окорок курячий – 1 шт.
- Гриби печериці – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сирок плавлений – 2 шт.
- Вершки – 200 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо в каструлі курячий окіст зі спеціями. Варимо до готовності м’яса птиці і освіти бульйону.
Крок 2. В цей час очищаємо картоплю й нарізаємо його невеликими кубиками.
Крок 3. Подрібнюємо гриби і смажимо їх на сковороді до випаровування рідини.
Крок 4. Кладемо сюди шматочок вершкового масла. Перемішуємо і смажимо все разом ще пару хвилин.
Крок 5. Доповнюємо гриби подрібненою цибулею і тертою морквою. Перемішуємо і смажимо до м’якості овочів. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.
Крок 6. Курку виймаємо з бульйону. Знімаємо м’ясо з кістки і відправляємо його назад в бульйон. Сюди ж відправляємо картоплю. Варимо до м’якості овочів.
Крок 7. Викладаємо сюди засмажку. При необхідності, доливаємо воду. Доводимо все до кипіння.
Крок 8. Опускаємо в суп тертий плавлений сирок. Перемішуємо і даємо сиру розплавитися. Вимикаємо плиту.
Крок 9. Перебиваємо вміст блендером, після вливаємо сюди вершки і добре все перемішуємо.
Крок 10. Сирний крем-суп з куркою і грибами готовий. Розливайте його по тарілках і подавайте до столу, доповнивши зеленню і сухариками!
Сирний суп з куркою, грибами і картоплею
Сирний суп з куркою, грибами і картоплею – це дивовижне за смаком частування для вашого цікавого обіду. Готовий суп порадує ніжністю, поживністю і апетитним ароматом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Гриби шампіньйони – 250 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сирок плавлений – 3 шт.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Курячу грудку відварюємо до готовності в підсоленій воді. На це піде приблизно хвилин 20.
Крок 2. Після готовності курки, витягуємо її з бульйону і даємо їй охолонути.
Крок 3. Очищаємо картоплю і ріжемо його кубиками. Викладаємо їх у бульйон і варимо близько 10 хвилин.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо на рослинному маслі близько 5 хвилин.
Крок 5. Промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками гриби.
Крок 6. Відправляємо гриби до овочів. Перемішуємо їх і смажимо близько 10 хвилин.
Крок 7. Викладаємо обсмажені продукти в бульйон. Варимо близько 5 хвилин.
Крок 8. Охолоджену курячу грудку ріжемо невеликими шматочками. Викладаємо їх у суп.
Крок 9. Доповнюємо суп тертим сиром. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 10. Варимо блюдо близько 7-10 хвилин, періодично помішуючи. Після вимикаємо плиту.
Крок 11. Сирний суп з куркою, грибами і картоплею готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!
Сирний суп з куркою і грибами в мультиварці
Сирний суп з куркою і грибами в мультиварці виходить неймовірно поживним, ароматним і цікавим за смаком. На його приготування ви не витратите багато часу. Для цього скористайтеся перевіреним кулінарним рецептом з нашої збірки. Урізноманітніть обіднє меню.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Гриби шампіньйони – 0,5 кг
- Гомілка куряча – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Сир плавлений – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Картоплю заздалегідь очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиками.
Крок 2. Обсмажуємо в чашу мультиварки на олії подрібнену цибулю та моркву. Готуємо в режимі «смаження». Доповнюємо овочі грибами. Солимо, перчимо за смаком, смажимо до готовності і після перекладаємо в тарілку.
Крок 3. У чашу викладаємо картоплю і курячі гомілки. Заливаємо водою і включаємо режим «гасіння» на один-півтора години.
Крок 4. Дістаємо з чаші курячі гомілки. Остуджуємо їх, відокремлюємо м’ясо від кістки і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 5. У бульйон з картоплею викладаємо гриби і нарізане куряче м’ясо.
Крок 6. Доповнюємо плавленим сиром, спеціями і готуємо в режимі «гасіння» близько 10-15 хвилин.
Крок 7. Сирний суп з куркою і грибами в мультиварці готовий. Подавайте до столу, доповнивши сухариками або іншими частуваннями!