Сирний суп з куркою і грибами – 5 рецептів з покроковими фото

Сирний суп з куркою і грибами – це дуже смачне і нескладний у виконанні страву на друге. Гарячий продукт порадує своїм ніжним смаком і поживними властивостями. Приготувати його можна різними способами. Кращі ідеї ви знайдете в нашій кулінарній добірці з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.

Суп з плавленим сиром, куркою і грибами

Суп з плавленим сиром, куркою і грибами нескладно приготувати в домашніх умовах. Він порадує вас ніжним смаком, приємним ароматом і поживними властивостями. Для виконання кулінарної ідеї обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Печериці свіжі 300 гр.
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сир плавлений 2 пачки
  • Зелень 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Спеції для курки, за смаком
  • Масло вершкове для смаження

Процес приготування:

  1. Промиваємо курячу грудку. Кладемо її в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння, потім цю воду зливаємо. Заливаємо курку чистою водою і відварюємо повторно до готовності.
  2. В цей час промиваємо печериці і нарізаємо тонкими пластинками.
  3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на крупній тертці моркву.
  4. Очищаємо картоплю і ріжемо його акуратними невеликими кубиками.
  5. Гриби обсмажуємо в розтопленому вершковому маслі до напівготовності.
  6. Також на вершковому маслі обсмажуємо цибулю і моркву до м’якого стану.
  7. Подрібнюємо з бульйону курячу грудку. Остуджуємо її і нарізаємо невеликими шматочками.
  8. Викладаємо в бульйон картоплю, гриби і овочі. Солимо, доповнюємо спеціями і варимо близько 30 хвилин.
  9. Плавлені сирки ріжемо кубиками. Відправляємо їх в суп, разом з подрібненою куркою за 5 хвилин до готовності. Перемішуємо, щоб сир розплавився.
  10. Суп з плавленим сиром, куркою і грибами готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!