Сирний суп з куркою і грибами – 5 рецептів з покроковими фото

Сирний суп з куркою і грибами – це дуже смачне і нескладний у виконанні страву на друге. Гарячий продукт порадує своїм ніжним смаком і поживними властивостями. Приготувати його можна різними способами. Кращі ідеї ви знайдете в нашій кулінарній добірці з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.

Суп з плавленим сиром, куркою і грибами

Суп з плавленим сиром, куркою і грибами нескладно приготувати в домашніх умовах. Він порадує вас ніжним смаком, приємним ароматом і поживними властивостями. Для виконання кулінарної ідеї обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Печериці свіжі 300 гр.
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сир плавлений 2 пачки
  • Зелень 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Спеції для курки, за смаком
  • Масло вершкове для смаження

Процес приготування:

  1. Промиваємо курячу грудку. Кладемо її в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння, потім цю воду зливаємо. Заливаємо курку чистою водою і відварюємо повторно до готовності.
  2. В цей час промиваємо печериці і нарізаємо тонкими пластинками.
  3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на крупній тертці моркву.
  4. Очищаємо картоплю і ріжемо його акуратними невеликими кубиками.
  5. Гриби обсмажуємо в розтопленому вершковому маслі до напівготовності.
  6. Також на вершковому маслі обсмажуємо цибулю і моркву до м’якого стану.
  7. Подрібнюємо з бульйону курячу грудку. Остуджуємо її і нарізаємо невеликими шматочками.
  8. Викладаємо в бульйон картоплю, гриби і овочі. Солимо, доповнюємо спеціями і варимо близько 30 хвилин.
  9. Плавлені сирки ріжемо кубиками. Відправляємо їх в суп, разом з подрібненою куркою за 5 хвилин до готовності. Перемішуємо, щоб сир розплавився.
  10. Суп з плавленим сиром, куркою і грибами готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!

Сирний суп з копченою куркою і грибами

Сирний суп з копченою куркою і грибами – це дуже смачне і ніжне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Таке блюдо нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту. Порадуйте себе і своїх близьких апетитним супом.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Грудка куряча копчена – 200 гр.
  • Гриби шампіньйони – 150 гр.
  • Сир плавлений – 2 пачки.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Корінь імбиру – 5 гр.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Бульйон курячий – 1,5 л
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Вершки 20% – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.

Крок 3. Моркву ріжемо тонкими скибочками.

Крок 4. На тертці натираємо корінь імбиру. Яким зручним способом подрібнюємо зубчики часнику.

Крок 5. Виливаємо в сковороду оливкове масло і кладемо сюди цибулю.

Крок 6. Відправляємо до цибулі моркву.

Крок 7. Також відправляємо в сковороду часник і імбир. Смажимо овочі до м’якого стану.

Крок 8. Підготуємо курячий бульйон.

Крок 9. У киплячий бульйон відправляємо тушковані овочі.

Крок 10. Очищаємо картоплю і ріжемо його кубиками.

Крок 11. Добре гриби промиваємо та нарізаємо пластинками.

Крок 12. Викладаємо в бульйон картоплю і гриби. Варимо все разом близько 20-25 хвилин.

Крок 13. В окремому посуді розмішуємо борошно в вершках.

Крок 14. Переливаємо суміш у суп. Також сюди додаємо тертий плавлений сир, сіль і перець.

Крок 15. Копчену курку ріжемо брусочками.

Крок 16. Викладаємо курку в заготовку. Варимо частування ще 5 хвилин.

Крок 17. В кінці додаємо подрібнену петрушку.

Крок 18. Сирний суп з копченою куркою і грибами готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Сирний крем-суп з куркою і грибами

Сирний крем-суп з куркою і грибами – це цікаве за смаком і поживну частування для вашого обіду. Готовий суп порадує ніжністю і апетитним ароматом. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Окорок курячий – 1 шт.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо в каструлі курячий окіст зі спеціями. Варимо до готовності м’яса птиці і освіти бульйону.

Крок 2. В цей час очищаємо картоплю й нарізаємо його невеликими кубиками.

Крок 3. Подрібнюємо гриби і смажимо їх на сковороді до випаровування рідини.

Крок 4. Кладемо сюди шматочок вершкового масла. Перемішуємо і смажимо все разом ще пару хвилин.

Крок 5. Доповнюємо гриби подрібненою цибулею і тертою морквою. Перемішуємо і смажимо до м’якості овочів. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 6. Курку виймаємо з бульйону. Знімаємо м’ясо з кістки і відправляємо його назад в бульйон. Сюди ж відправляємо картоплю. Варимо до м’якості овочів.

Крок 7. Викладаємо сюди засмажку. При необхідності, доливаємо воду. Доводимо все до кипіння.

Крок 8. Опускаємо в суп тертий плавлений сирок. Перемішуємо і даємо сиру розплавитися. Вимикаємо плиту.

Крок 9. Перебиваємо вміст блендером, після вливаємо сюди вершки і добре все перемішуємо.

Крок 10. Сирний крем-суп з куркою і грибами готовий. Розливайте його по тарілках і подавайте до столу, доповнивши зеленню і сухариками!

Сирний суп з куркою, грибами і картоплею

Сирний суп з куркою, грибами і картоплею – це дивовижне за смаком частування для вашого цікавого обіду. Готовий суп порадує ніжністю, поживністю і апетитним ароматом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони – 250 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сирок плавлений – 3 шт.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячу грудку відварюємо до готовності в підсоленій воді. На це піде приблизно хвилин 20.

Крок 2. Після готовності курки, витягуємо її з бульйону і даємо їй охолонути.

Крок 3. Очищаємо картоплю і ріжемо його кубиками. Викладаємо їх у бульйон і варимо близько 10 хвилин.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо на рослинному маслі близько 5 хвилин.

Крок 5. Промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками гриби.

Крок 6. Відправляємо гриби до овочів. Перемішуємо їх і смажимо близько 10 хвилин.

Крок 7. Викладаємо обсмажені продукти в бульйон. Варимо близько 5 хвилин.

Крок 8. Охолоджену курячу грудку ріжемо невеликими шматочками. Викладаємо їх у суп.

Крок 9. Доповнюємо суп тертим сиром. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 10. Варимо блюдо близько 7-10 хвилин, періодично помішуючи. Після вимикаємо плиту.

Крок 11. Сирний суп з куркою, грибами і картоплею готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!

Сирний суп з куркою і грибами в мультиварці

Сирний суп з куркою і грибами в мультиварці виходить неймовірно поживним, ароматним і цікавим за смаком. На його приготування ви не витратите багато часу. Для цього скористайтеся перевіреним кулінарним рецептом з нашої збірки. Урізноманітніть обіднє меню.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 0,5 кг
  • Гомілка куряча – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сир плавлений – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Картоплю заздалегідь очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиками.

Крок 2. Обсмажуємо в чашу мультиварки на олії подрібнену цибулю та моркву. Готуємо в режимі «смаження». Доповнюємо овочі грибами. Солимо, перчимо за смаком, смажимо до готовності і після перекладаємо в тарілку.

Крок 3. У чашу викладаємо картоплю і курячі гомілки. Заливаємо водою і включаємо режим «гасіння» на один-півтора години.

Крок 4. Дістаємо з чаші курячі гомілки. Остуджуємо їх, відокремлюємо м’ясо від кістки і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 5. У бульйон з картоплею викладаємо гриби і нарізане куряче м’ясо.

Крок 6. Доповнюємо плавленим сиром, спеціями і готуємо в режимі «гасіння» близько 10-15 хвилин.

Крок 7. Сирний суп з куркою і грибами в мультиварці готовий. Подавайте до столу, доповнивши сухариками або іншими частуваннями!