Буйабес – 5 рецептів приготування французького супу з покроковими фото

Буйабес — це надзвичайно смачний суп французької кухні з достатком риби і морепродуктів. Яскраве насичене блюдо користується великою популярністю серед моїх друзів. Готую його я по великих святах. Можна сказати, що це одна з коронних страв, яке збирає всі овації. Гості залишаються в захваті і завжди просять добавки.

Французький суп Буйабес — класичний рецепт

Французький суп Буйабес – класичний рецепт виходить мега апетитним. Яскраве гаряче блюдо воістину вважається чарівним в моїй родині. Всі з нетерпінням чекають свята, щоб покуштувати ароматний і насичений суп. Скажу відразу, блюдо це не з дешевих, але приготувати його хоча б раз, неодмінно, варто.

Інгредієнти на
3 л.

  • Окунь морський 1 шт.
  • Камбала 300 гр.
  • Барабулька (султанка) 300 гр.
  • Креветки свіжі 300 гр.
  • Мідії 400 гр.
  • Куркума 1 ч. л.
  • Біле напівсухе вино-1 склянка
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля порей 1 шт.
  • 1 шт. Селера
  • Фенхель 1 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Картопля 5 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Томатна паста-2 ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Чебрець 2 гілки
  • Петрушка за смаком
  • Перець чилі 1 шт.
  • Перець духм’яний горошком 6 шт.
  • Масло оливкове для смаження
  • Сіль морська за смаком

Процес приготування:

  1. Зберіть продукти для вишуканого шедевра. Очистіть моркву, цибулю і часник. Морепродукти та інші овочі ретельно промийте.
  2. Яку будете використовувати рибу, непринципово, головна умова – вона повинна бути морська. Очистіть її від луски, нутрощів і іншого сміття. Промийте. Велику рибу звільніть від шкіри і кісток, розріжте на частини. Дрібну рибу залиште цілими.
  3. Мідії замочіть у воді, а потім ретельно промийте під проточною водою, щоб позбутися сміття. Неочищені креветки промийте під краном. Морепродукти складіть в каструлю. Залийте гарячою водою і вином, проварити 3 хвилини після закипання, не забудьте знімати піну шумівкою.
  4. Дістаньте розкрилися мідії, розкрилися викиньте. Морепродукти остудіть.
  5. Процідіть бульйон.
  6. цибуля наріжте півкільцями, цибуля-порей наріжте кільцями, пекучий перець звільнити від насіння і нарубаєте кільцями, білу частину фенхелю і селеру настругайте довільно, очищені зубчики часнику поріжте навпіл. Складіть у глибоку посуд для обжарювання.
  7. Обсмажте до прозорості на оливковій олії.
  8. Помідори очистіть від шкірки, поріжте довільно, додайте до овочів разом з томатною пастою, куркумою або шафраном і цукровим піском. Постійно помішуючи, готуйте хвилин 5.
  9. На овочі складіть дрібну рибу, голови та хребти. Моркву крупно порубаєте, і додайте в каструлю. Туди ж відправте лаврушку, горошки перцю, чебрець, зелень фенхеля. Щедро посоліть.
  10. Залийте процідженим бульйоном, якщо рідини мало, додайте гарячої води. Закип’ятіть і шумівкою зніміть пінку. Мінімізуйте нагрів і тушкуйте під кришкою не менше години. Допускається 1,5 години.
  11. Почистіть картоплю. Дві з них зваріть цілком.
  12. Вміст каструлі розімніть товкачиком, а потім процідіть через сито.
  13. Зварений картопля розімніть толкушкой і перекладіть в бульйон.
  14. Решту картоплі нарубайте кубиками і відправте в суп.
  15. Потім відправте рибне філе, варіть, поки картопля і риба не приготується. За кілька хвилин до готовності занурте очищені креветки і мідії. Вимкніть нагрів.
  16. Ароматний суп розлийте по тарілках, присипте рубаною петрушкою. Підсушіть змащене оливковою олією хлібець.
  17. Запрошуйте сімейство дегустувати Буйабес. Приємного насолоди!

Буйабес з морепродуктів

Буйабес з морепродуктів виглядає яскраво і чудово. Шикарна рибна юшка вразить вас своїм незвичайним смаком. Блюдо приготує будь, особливими навичками володіти не потрібно. Процес дуже простий, але доведеться докласти зусиль. Спробувавши одного разу, ви поповните свою кулінарну книгу цікавим рецептом.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Морський окунь – 1 шт.
  • Дорадо – 1 шт.
  • Сібас – 1 шт.
  • Морепродукти будь – за смаком.
  • Мідії в раковинах – за смаком.
  • Тріска – шматок.
  • Біле сухе вино – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лангустини – 4 шт.
  • Шафран – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Картопля – 3 шт.
  • Помідори – за смаком.
  • Суміш прованських трав – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Чебрець – 2 гілочки.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть морепродукти для дивовижного супу. Чим різноманітніше буде ваш набір, тим смачніше результат.

Крок 2. Лангустини, морського окуня, каракатицю, дорадо, сібас і тріску ретельно промийте.

Крок 3. В цей раз у мене виявилися в морозилці гребінці. Їх теж промити і в суп.

Крок 4. Трохи залишалося мідій. Все, що є, все згодиться.

Крок 5. Яку будете використовувати рибу, непринципово головна умова – вона повинна бути морська. Очистіть її від луски, нутрощів і іншого сміття. Промийте. Велику рибу звільніть від шкіри і хребтів, розріжте на частини. Дрібну рибу залиште цілком.

Крок 6. Мідії замочіть у воді, а потім ретельно промийте під проточною водою, щоб позбутися сміття. Морепродукти складіть в каструлю. Залийте гарячою водою, проваріть 3 хвилини після закипання, не забудьте знімати піну шумівкою. Процідіть бульйон.

Крок 7. У бульйон відправте голови, плавники, хвости і панцирі, продовжуйте варити ароматний бульйон. Не забудьте додати лаврушку. Бульйон можна приготувати про запас, щоб у майбутньому було менше турбот.

Крок 8. Помідори ретельно промийте. Моркву і картоплю очистіть від шкірки. З цибулі і часнику зніміть верхній шар. Картоплю порізати квадратиками і відправте в бульйон. Моркву і цибулю дрібно наріжте.

Крок 9. Помідори очистіть від шкірки, поріжте кубиками. Цибулю, часник, моркву і помідори пасеруйте на маслі. Додайте шафран, фенхель, прованські трави, чебрець. Влийте вино і тушкуйте на мінімальному вогні. Додайте подрібнений чилі.

Крок 10. Перекладіть в суп. Щедро посоліть. Потім відправте рибне філе, варіть, поки риба не приготується. За кілька хвилин до готовності занурте зварені морепродукти. Вимкніть нагрів.

Крок 11. Ароматний суп розлийте по тарілках, присипте рубаною зеленню. Подавайте з підсмаженою хлібцем.

Крок 12. Запрошуйте гостей на дегустацію ароматного супу. Приємного насолоди!

Суп Буйабес з грінками

Суп Буйабес з грінками зможе приготувати навіть новачок. Блюдо виникло у марсельських рибалок. Суп готували з залишилося після продажу улову. Морепродукти можна використовувати різні, які тільки зможете знайти. Рибний делікатес зведе вас з розуму і доставить масу вражаючих вражень.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Риба і морепродукти – 2 кг
  • Рибні обрізки – 500 гр.
  • Вода – 3 л
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Шафран – 2 щіпки.
  • Фенхель – ½ ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Картопля – 1 кг
  • Помідори – 2-4 шт.
  • Сушений базилік – 1 ст. л.
  • Апельсин – ½ шт.
  • Французький батон – 1 шт.
  • Оливкова олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнений ріпчаста цибуля, часник і цибулю обсмажте на оливковій олії.

Крок 2. Апельсинову кірку посушити ніч, шафран, насіння фенхелю і базилік відправте пасеровані овочі.

Крок 3. Помідори очистіть від шкірки, поріжте довільно, додайте до овочів. Тушкуйте до м’якого стану. Залийте водою. Очистіть рибу від луски, нутрощів і іншого сміття. Промийте. Велику рибу звільніть від шкіри і кісток, розріжте на частини. Дрібну рибу залиште цілком.

Крок 4. У бульйон відправте голови, плавники, хвости і панцирі, продовжуйте варити ароматний бульйон.

Крок 5. Через півгодини бульйон буде готовий. Викладіть спочатку велику рибу, потім дрібніші, потім морепродукти – гребінці, мідії, креветки, кальмари і інші, які у вас є. Варіть 5 хвилин і вимкніть нагрів. Посоліть.

Крок 6. Французький батон наріжте скибочками і висушити в духовці до хрусткого стану.

Крок 7. Почистіть картоплю і зваріть окремо.

Крок 8. Подрібніть промиту зелень.

Крок 9. Картоплю подавайте в окремому посуді. Рибу і морепродукти складіть на блюдо, залийте бульйоном, присипте зеленню. Грінки складіть у глибоку ємність і залийте ароматним бульйоном.

Крок 10. Гості сформують блюдо самостійно. Запрошуйте дегустувати Буйабес. Приємного насолоди!

Томатний суп Буйабес

Томатний суп Буйабес виходить шалено ароматним. Це чудовий варіант для частування. Цікавий і захоплюючий процес займе досить багато часу, але, повірте, це того варто. У ресторанах Франції суп досить популярний. Ціни варіюються залежно від вартості морепродуктів. Домашню версію можна зробити бюджетної.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Риба 5-6 видів – 1,5 кг
  • Креветки – 200 гр.
  • Мідії – 100 гр.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Біле сухе вино – 200 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Стебло селери – 3 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Чебрець – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Шафран – за смаком.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Цедра апельсина – 1 шт.
  • Помідори у власному соку – 1 банка.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Майонез – 100 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Паприка – 1/3 ч. ложки
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Кінза – 0,5 пучка.

Процес приготування:

Крок 1. Яку будете використовувати рибу непринципово, головна умова – вона повинна бути морська.

Крок 2. Очистіть її від луски, нутрощів і іншого сміття. Промийте. Велику рибу звільніть від шкіри і кісток, розріжте на частини. Дрібну рибу залиште цілком. Складіть в каструлю. Залийте водою, проваріть 30 хвилин після закипання, не забудьте знімати піну шумівкою.

Крок 3. В натуральну тканину складіть лаврушку, цедру апельсина, горошки перцю, нарізану селеру, зелень і спеції. Інгредієнти віддадуть свої аромати, і їх не потрібно буде виловлювати.

Крок 4. Очищений цибулю і часник нарубаєте.

Крок 5. Обсмажте на оливковій олії.

Крок 6. Банку помідорів у власному соку розімніть і вилийте до цибулі. Додайте куркуму.

Крок 7. Влийте вино.

Крок 8. З бульйону дістаньте рибу. Процідіть. У проціджений бульйон викладіть філе риби.

Крок 9. Зварену рибу відокремити від кісточок і відправте назад разом з мішечком зі спеціями.

Крок 10. Очищені мідії і креветки обдайте окропом.

Крок 11. Коли риба звариться, додайте морепродукти і приберіть запашний мішечок. Посоліть, додайте зажарку і проваріть 5 хвилин.

Крок 12. Приготуйте соус. Змішайте майонез з подрібненим часником, зеленню. Приправте сіллю і паприкою. Підсушіть хліб. Ароматний суп розлийте по тарілках, присипте рубаною зеленню.

Крок 13. Запрошуйте сімейство дегустувати Буйабес. Приємного насолоди!

Буйабес з раками

Буйабес з раками виходить незрівнянним. Достаток морепродуктів перетворює «рибацьку юшку» в кулінарний шедевр. Спробувавши одного разу це чудове блюдо, ви полюбите суп всім серцем. Звичайно, це частування не на кожен день, але для важливої події варто приготувати і порадувати рідних і близьких.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Окунь морський – 1 шт.
  • Креветки – 1 жменя.
  • Голова лосося – 1 шт.
  • Каракатиця – 4 шт.
  • Пеленгас – ½ шт.
  • Раки – 6 шт.
  • Морський коктейль – 200 гр.
  • Восьминіг – за смаком.
  • Біле вино – 200 мл
  • Цибуля біла – 2 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Рис – 2 жмені.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Картопля – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Томатна паста – 300 гр.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Чебрець – 1 гілочка.
  • Прованські трави – за смаком.
  • копчена Паприка – 1 ч. л.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Перець кайенский – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Багет – 1 шт.
  • Часник молодий зелений – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для кулінарного шедевра.

Крок 2. В марлю складіть лаврушку, чебрець, горошки перцю, суміш прованських трав, якщо хочете. Спеції віддадуть свої аромати, і їх не потрібно буде виловлювати.

Крок 3. Голову лосося, морського окуня, очищену головку цибулі, селера і марлю зі спеціями занурте в каструлю. Залийте водою. Варіть 1,5 години після закипання, не забудьте знімати піну шумівкою.

Крок 4. Подрібніть залишився цибулю, часник і селеру.

Крок 5. Овочі обсмажте на оливковій олії до прозорості. Додайте томатну пасту. Приправте сіллю, цукром і меленим перцем.

Крок 6. Прогрійте, налийте половину білого вина. Протушкувати кілька хвилин і зніміть з вогню.

Крок 7. Приготуйте спеціальний соус, який має назву руй. Яєчний жовток відправте в глибоку ємність, вилийте 100 мілілітрів масла, 50 мілілітрів вина. Приправте кайенским перцем, паприкою і сіллю. Об’єднайте віночком.

Крок 8. З бульйону дістаньте рибу. Процідіть. У проціджений бульйон після вторинного закипання додайте промитий рис, зажарку, очищений і нарізаний картопля і раків. Зварену рибу відокремити від кісточок.

Крок 9. Подрібнений часник обсмажте на вершковому маслі обсмажте нарізану каракатицю і пеленгаса. Влийте залишився вино і випаруйте.

Крок 10. Додайте креветки, морський коктейль і восьминога. Нарізаний підсушіть до хрусткого стану в духовці.

Крок 11. Соус викладіть в піалу. Розлийте суп По тарілках, додайте обсмажену рибу, морепродукти та раків. Прикрасьте молодим зеленим часником. Подавайте з підсушеним багетом.

Крок 12. Запрошуйте друзів дегустувати Буйабес. Приємного насолоди!