Буйабес – 5 рецептів приготування французького супу з покроковими фото

Буйабес — це надзвичайно смачний суп французької кухні з достатком риби і морепродуктів. Яскраве насичене блюдо користується великою популярністю серед моїх друзів. Готую його я по великих святах. Можна сказати, що це одна з коронних страв, яке збирає всі овації. Гості залишаються в захваті і завжди просять добавки.

Французький суп Буйабес — класичний рецепт

Французький суп Буйабес – класичний рецепт виходить мега апетитним. Яскраве гаряче блюдо воістину вважається чарівним в моїй родині. Всі з нетерпінням чекають свята, щоб покуштувати ароматний і насичений суп. Скажу відразу, блюдо це не з дешевих, але приготувати його хоча б раз, неодмінно, варто.

Інгредієнти на
3 л.

  • Окунь морський 1 шт.
  • Камбала 300 гр.
  • Барабулька (султанка) 300 гр.
  • Креветки свіжі 300 гр.
  • Мідії 400 гр.
  • Куркума 1 ч. л.
  • Біле напівсухе вино-1 склянка
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля порей 1 шт.
  • 1 шт. Селера
  • Фенхель 1 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Картопля 5 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Томатна паста-2 ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Чебрець 2 гілки
  • Петрушка за смаком
  • Перець чилі 1 шт.
  • Перець духм’яний горошком 6 шт.
  • Масло оливкове для смаження
  • Сіль морська за смаком

Процес приготування:

  1. Зберіть продукти для вишуканого шедевра. Очистіть моркву, цибулю і часник. Морепродукти та інші овочі ретельно промийте.
  2. Яку будете використовувати рибу, непринципово, головна умова – вона повинна бути морська. Очистіть її від луски, нутрощів і іншого сміття. Промийте. Велику рибу звільніть від шкіри і кісток, розріжте на частини. Дрібну рибу залиште цілими.
  3. Мідії замочіть у воді, а потім ретельно промийте під проточною водою, щоб позбутися сміття. Неочищені креветки промийте під краном. Морепродукти складіть в каструлю. Залийте гарячою водою і вином, проварити 3 хвилини після закипання, не забудьте знімати піну шумівкою.
  4. Дістаньте розкрилися мідії, розкрилися викиньте. Морепродукти остудіть.
  5. Процідіть бульйон.
  6. цибуля наріжте півкільцями, цибуля-порей наріжте кільцями, пекучий перець звільнити від насіння і нарубаєте кільцями, білу частину фенхелю і селеру настругайте довільно, очищені зубчики часнику поріжте навпіл. Складіть у глибоку посуд для обжарювання.
  7. Обсмажте до прозорості на оливковій олії.
  8. Помідори очистіть від шкірки, поріжте довільно, додайте до овочів разом з томатною пастою, куркумою або шафраном і цукровим піском. Постійно помішуючи, готуйте хвилин 5.
  9. На овочі складіть дрібну рибу, голови та хребти. Моркву крупно порубаєте, і додайте в каструлю. Туди ж відправте лаврушку, горошки перцю, чебрець, зелень фенхеля. Щедро посоліть.
  10. Залийте процідженим бульйоном, якщо рідини мало, додайте гарячої води. Закип’ятіть і шумівкою зніміть пінку. Мінімізуйте нагрів і тушкуйте під кришкою не менше години. Допускається 1,5 години.
  11. Почистіть картоплю. Дві з них зваріть цілком.
  12. Вміст каструлі розімніть товкачиком, а потім процідіть через сито.
  13. Зварений картопля розімніть толкушкой і перекладіть в бульйон.
  14. Решту картоплі нарубайте кубиками і відправте в суп.
  15. Потім відправте рибне філе, варіть, поки картопля і риба не приготується. За кілька хвилин до готовності занурте очищені креветки і мідії. Вимкніть нагрів.
  16. Ароматний суп розлийте по тарілках, присипте рубаною петрушкою. Підсушіть змащене оливковою олією хлібець.
  17. Запрошуйте сімейство дегустувати Буйабес. Приємного насолоди!