Суп Буйабес з грінками
Суп Буйабес з грінками зможе приготувати навіть новачок. Блюдо виникло у марсельських рибалок. Суп готували з залишилося після продажу улову. Морепродукти можна використовувати різні, які тільки зможете знайти. Рибний делікатес зведе вас з розуму і доставить масу вражаючих вражень.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Риба і морепродукти – 2 кг
- Рибні обрізки – 500 гр.
- Вода – 3 л
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
- Шафран – 2 щіпки.
- Фенхель – ½ ст. л.
- Часник – 1 головка.
- Картопля – 1 кг
- Помідори – 2-4 шт.
- Сушений базилік – 1 ст. л.
- Апельсин – ½ шт.
- Французький батон – 1 шт.
- Оливкова олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнений ріпчаста цибуля, часник і цибулю обсмажте на оливковій олії.
Крок 2. Апельсинову кірку посушити ніч, шафран, насіння фенхелю і базилік відправте пасеровані овочі.
Крок 3. Помідори очистіть від шкірки, поріжте довільно, додайте до овочів. Тушкуйте до м’якого стану. Залийте водою. Очистіть рибу від луски, нутрощів і іншого сміття. Промийте. Велику рибу звільніть від шкіри і кісток, розріжте на частини. Дрібну рибу залиште цілком.
Крок 4. У бульйон відправте голови, плавники, хвости і панцирі, продовжуйте варити ароматний бульйон.
Крок 5. Через півгодини бульйон буде готовий. Викладіть спочатку велику рибу, потім дрібніші, потім морепродукти – гребінці, мідії, креветки, кальмари і інші, які у вас є. Варіть 5 хвилин і вимкніть нагрів. Посоліть.
Крок 6. Французький батон наріжте скибочками і висушити в духовці до хрусткого стану.
Крок 7. Почистіть картоплю і зваріть окремо.
Крок 8. Подрібніть промиту зелень.
Крок 9. Картоплю подавайте в окремому посуді. Рибу і морепродукти складіть на блюдо, залийте бульйоном, присипте зеленню. Грінки складіть у глибоку ємність і залийте ароматним бульйоном.
Крок 10. Гості сформують блюдо самостійно. Запрошуйте дегустувати Буйабес. Приємного насолоди!