Буйабес – 5 рецептів приготування французького супу з покроковими фото

Суп Буйабес з грінками

Суп Буйабес з грінками зможе приготувати навіть новачок. Блюдо виникло у марсельських рибалок. Суп готували з залишилося після продажу улову. Морепродукти можна використовувати різні, які тільки зможете знайти. Рибний делікатес зведе вас з розуму і доставить масу вражаючих вражень.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Риба і морепродукти – 2 кг
  • Рибні обрізки – 500 гр.
  • Вода – 3 л
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Шафран – 2 щіпки.
  • Фенхель – ½ ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Картопля – 1 кг
  • Помідори – 2-4 шт.
  • Сушений базилік – 1 ст. л.
  • Апельсин – ½ шт.
  • Французький батон – 1 шт.
  • Оливкова олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнений ріпчаста цибуля, часник і цибулю обсмажте на оливковій олії.

Крок 2. Апельсинову кірку посушити ніч, шафран, насіння фенхелю і базилік відправте пасеровані овочі.

Крок 3. Помідори очистіть від шкірки, поріжте довільно, додайте до овочів. Тушкуйте до м’якого стану. Залийте водою. Очистіть рибу від луски, нутрощів і іншого сміття. Промийте. Велику рибу звільніть від шкіри і кісток, розріжте на частини. Дрібну рибу залиште цілком.

Крок 4. У бульйон відправте голови, плавники, хвости і панцирі, продовжуйте варити ароматний бульйон.

Крок 5. Через півгодини бульйон буде готовий. Викладіть спочатку велику рибу, потім дрібніші, потім морепродукти – гребінці, мідії, креветки, кальмари і інші, які у вас є. Варіть 5 хвилин і вимкніть нагрів. Посоліть.

Крок 6. Французький батон наріжте скибочками і висушити в духовці до хрусткого стану.

Крок 7. Почистіть картоплю і зваріть окремо.

Крок 8. Подрібніть промиту зелень.

Крок 9. Картоплю подавайте в окремому посуді. Рибу і морепродукти складіть на блюдо, залийте бульйоном, присипте зеленню. Грінки складіть у глибоку ємність і залийте ароматним бульйоном.

Крок 10. Гості сформують блюдо самостійно. Запрошуйте дегустувати Буйабес. Приємного насолоди!