Хачапурі

Хачапурі – це традиційне частування грузинської кухні, яке можна подавати самостійно або як доповнення до гарячих обіднім страв. Апетитний продукт можна приготувати різними способами. Кращі варіанти ми зібрали для вас у перевіреної кулінарної збірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Класичне хачапурі по-аджарськи

Класичне хачапурі по-аджарськи – це яскраве і неймовірно смачна страва традиційної грузинської кухні. Приготувати таке частування в домашніх умовах зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 400 гр.
  • Молоко коров’яче 130 мл
  • Вода 130 мл
  • Сухі дріжджі 7 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Для начинки:
  • Сир Сулугуні 250 гр.
  • Сир Адигейський 250 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.

Процес приготування:

  1. Хачапурі по-класичним рецептом готуються дуже просто. У глибокій мисці з’єднуємо молоко з водою, нагріваємо і вимішуємо тут дріжджі з цукром. Залишаємо на 10 хвилин.
  2. Вливаємо сюди олію, додаємо сіль і куряче яйце. Перемішуємо.
  3. Просіваємо борошно сюди. Починаємо вимішувати.
  4. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо його в теплі на 30 хвилин.
  5. Приготуємо начинку. Натираємо на тертці два види сиру і кладемо в глибоку миску.
  6. Доповнюємо сир розтопленим вершковим маслом. Солимо (при необхідності). Ретельно вимішуємо.
  7. готове тісто Ділимо на чотири рівні частини. Розкачуємо їх в тонкі овали.
  8. По краях овалів кладемо трохи сирної маси.
  9. Закриваємо краями тіста начинку і акуратно згортаємо до центру.
  10. Формуємо акуратні човники. Наповнюємо їх сирною масою.
  11. Перекладаємо заготовки на деко з пергаментом. Випікаємо близько 15-25 хвилин при температурі 200 градусів.
  12. У кожну човник акуратно розбиваємо куряче яйце. Випікаємо ще 2-4 хвилини.
  13. Класичні хачапурі по-аджарськи готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!