Хачапурі

Хачапурі на кефірі на сковороді

Хачапурі на кефірі, на сковороді порадує ніжним смаком і швидким кулінарним процесом. Таке частування нікого не залишить байдужим, а приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 120 мл
  • Сметана – 120 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Сир 5% – 200 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо кефір, сметану, розтоплене і остигле масло, сіль і цукор. Гарненько перемішуємо.

Крок 2. Просіваємо в суміш борошно з содою.

Крок 3. Замішуємо еластичне тісто і даємо йому відпочити близько 15-20 хвилин.

Крок 4. Сир для начинки гарненько перетираємо через сито.

Крок 5. До сиру додаємо тертий на крупній тертці сир і сметану.

Крок 6. Доповнюємо продукти подрібненим кропом, сіллю і перцем.

Крок 7. Вимішуємо масу для начинки.

Крок 8. Підготовлене тісто ділимо на чотири частини.

Крок 9. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 10. У центр кожного пласта кладемо трохи начинки.

Крок 11. Закриваємо начинку краями тіста.

Крок 12. Акуратно розгортаємо кожну заготовку в коржик.

Крок 13. Розігріваємо сковороду і смажимо на неї коржики під кришкою до яскравого рум’янцю з кожної сторони.

Крок 14. Хачапурі на кефірі на сковороді готові. Подавайте до столу, обмазавши вершковим маслом.