Хачапурі на кефірі на сковороді
Хачапурі на кефірі, на сковороді порадує ніжним смаком і швидким кулінарним процесом. Таке частування нікого не залишить байдужим, а приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 5
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Кефір – 120 мл
- Сметана – 120 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- Сир 5% – 200 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо кефір, сметану, розтоплене і остигле масло, сіль і цукор. Гарненько перемішуємо.
Крок 2. Просіваємо в суміш борошно з содою.
Крок 3. Замішуємо еластичне тісто і даємо йому відпочити близько 15-20 хвилин.
Крок 4. Сир для начинки гарненько перетираємо через сито.
Крок 5. До сиру додаємо тертий на крупній тертці сир і сметану.
Крок 6. Доповнюємо продукти подрібненим кропом, сіллю і перцем.
Крок 7. Вимішуємо масу для начинки.
Крок 8. Підготовлене тісто ділимо на чотири частини.
Крок 9. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт.
Крок 10. У центр кожного пласта кладемо трохи начинки.
Крок 11. Закриваємо начинку краями тіста.
Крок 12. Акуратно розгортаємо кожну заготовку в коржик.
Крок 13. Розігріваємо сковороду і смажимо на неї коржики під кришкою до яскравого рум’янцю з кожної сторони.
Крок 14. Хачапурі на кефірі на сковороді готові. Подавайте до столу, обмазавши вершковим маслом.