Хачапурі по-мегрельські
Хачапурі по-мегрельські – неймовірно смачне і апетитне частування, перед якою важко встояти. Готовий продукт яскраво різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Для приготування беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 350 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Молоко – 100 мл
- Вода – 100 мл
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Дріжджі сухі/живі – 10 гр./25 гр.
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- Сир сулугуні – 150 гр.
- імеретинський Сир – 250 гр.
- Жовток яєчний – для обмазування.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо тепле молоко і теплу воду.
Крок 3. Додаємо сюди цукор і сухі дріжджі, перемішуємо.
Крок 4. Гарненько вимішуємо до розчинення дріжджів.
Крок 5. Окремо з’єднуємо просіяне борошно і сіль. Перемішуємо.
Крок 6. Куряче яйце розбиваємо в дріжджову суміш, вимішуємо.
Крок 7. Сюди ж просіваємо борошно. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Крок 8. Готове тісто розминаємо руками і ділимо на дві рівні частини.
Крок 9. Кожну частину розгортаємо в тонкий круглий пласт.
Крок 10. Натираємо на крупній тертці 250 грам імеретинського сиру і 50 грам сулугуні і з’єднуємо їх.
Крок 11. На кожен пласт викладаємо начинку з сиру. Защипуємо по краях.
Крок 12. Формуємо акуратні коржі з начинкою.
Крок 13. По центру кожної коржі робимо невеликий отвір.
Крок 14. Перекладаємо заготовки на деко з пергаментом. Обмазуємо збитим яєчним жовтком.
Крок 15. Посипаємо поверхню заготовок невеликою кількістю залишився сиру сулугуні. Випікаємо 8 хвилин при температурі 200 градусів, потім випікаємо ще пару хвилин при температурі 210 градусів.
Крок 16. Хачапурі по-мегрельські готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!