Хачапурі

Хачапурі по-мегрельські

Хачапурі по-мегрельські – неймовірно смачне і апетитне частування, перед якою важко встояти. Готовий продукт яскраво різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Для приготування беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Молоко – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі/живі – 10 гр./25 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Сир сулугуні – 150 гр.
  • імеретинський Сир – 250 гр.
  • Жовток яєчний – для обмазування.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо тепле молоко і теплу воду.

Крок 3. Додаємо сюди цукор і сухі дріжджі, перемішуємо.

Крок 4. Гарненько вимішуємо до розчинення дріжджів.

Крок 5. Окремо з’єднуємо просіяне борошно і сіль. Перемішуємо.

Крок 6. Куряче яйце розбиваємо в дріжджову суміш, вимішуємо.

Крок 7. Сюди ж просіваємо борошно. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.

Крок 8. Готове тісто розминаємо руками і ділимо на дві рівні частини.

Крок 9. Кожну частину розгортаємо в тонкий круглий пласт.

Крок 10. Натираємо на крупній тертці 250 грам імеретинського сиру і 50 грам сулугуні і з’єднуємо їх.

Крок 11. На кожен пласт викладаємо начинку з сиру. Защипуємо по краях.

Крок 12. Формуємо акуратні коржі з начинкою.

Крок 13. По центру кожної коржі робимо невеликий отвір.

Крок 14. Перекладаємо заготовки на деко з пергаментом. Обмазуємо збитим яєчним жовтком.

Крок 15. Посипаємо поверхню заготовок невеликою кількістю залишився сиру сулугуні. Випікаємо 8 хвилин при температурі 200 градусів, потім випікаємо ще пару хвилин при температурі 210 градусів.

Крок 16. Хачапурі по-мегрельські готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!