Японські панкейкі – 6 рецептів пишних панкейків на сковороді з фото

Японські панкейкі – це високі повітряні млинці. Найчастіше їх подають на сніданок зі свіжими ягодами і збитими вершками. Як приготувати їх в домашніх умовах на сковороді, ви дізнаєтеся з 6 докладних рецептів, зібраних в цій статті.

Японські панкейкі з начинкою на сковороді

Японські панкейкі – це не тільки смачний сніданок, але і вишукане частування для гостей. В якості начинки найчастіше використовують нутеллу або рідкий шоколад.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Борошно пшеничне 100 гр.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 40 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Молочний шоколад 50 гр.
  • Вершки 2 ст. л.
  • Цукрова пудра для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишні японські панкейкі на сковороді? Яйця і цукор збийте в мисці.
  2. До збитим яйцям додайте просіяне борошно і розпушувач, перемішайте.
  3. Потім поступово влийте молоко і добре перемішайте інгредієнти. Тісто має нагадувати густу сметану.
  4. Випікайте панкейкі на сухій сковороді з двох боків до рум’яного кольору.
  5. Шоколад розламайте на частини, залийте вершками і поставте в мікрохвильовку на 20-30 секунд.
  6. Потім на панкейк покладіть столову ложку шоколаду, накрийте другим панкейком і посипте цукровою пудрою. Смачний десерт готовий.

Приємного апетиту!

Як приготувати японські панкейкі на молоці?

Японські панкейкі за своєю структурою нагадують суфле, вони м’які і повітряні. Які особливості є у замішуванні тіста і випіканні таких млинців, ми розповімо в цьому рецепті.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Білки – 4 шт.
  • Жовтки – 4 шт.
  • Борошно – 60 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Молоко – 40 мл
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Білки викладіть в чисту суху ємність, додайте сіль і збивайте, поступово додаючи цукор, до отримання стійких піків.

2. Жовтки збийте з ванільним цукром, потім додайте молоко і рослинне масло, перемішайте.

3. Далі всипте просіяне борошно і розпушувач, перемішайте.

4. До жовткової маси додайте збиті білки і вимісіть тісто повільними круговими рухами. Тісто виходить пишним і легким.

5. Розігрійте Сковороду і змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть по столовій ложці тесту і сформуйте круглі панкейкі, тісто не повинна розтікатися. Потім покладіть зверху ще по одній ложці тесту. Налийте на сковороду пару столових ложок води і смажте панкейкі при закритій кришці 3-5 хвилин.

6. Потім переверніть панкейкі на іншу сторону і готуйте ще 3-5 хвилин.

7. Гарячі панкейкі посипте цукровою пудрою і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Пишні японські панкейкі з розпушувачем

Класичний рецепт суфле-панкейків або японських панкейків. Це чудові пишні млинці, приготовані на сковороді. Завдяки збитим білків в їх складі вони мають таку повітряну текстуру.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 40 гр.
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Молоко – 25 мл

Процес приготування:

1. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки перекладіть на суху чисту ємність.

2. Жовтки змішайте з молоком. Далі додайте в миску просіяне борошно, ванілін і розпушувач для тіста, змішайте інгредієнти.

3. Білки збийте з дрібкою солі і лимонної кислотою до отримання пишної піни.

4. У 2-3 прийоми додайте збиті білки в тісто, вимішуйте повільними круговими рухами, щоб маса залишалася пишною.

5. Розігріту сковороду змажте рослинним маслом. Формуйте круглі панкейкі з 2-3 столових ложок тесту. У сковороду влийте 1-2 чайних ложки води і смажте панкейкі під кришкою 5-6 хвилин.

6. Після цього переверніть панкейкі, знову додати воду і смажте ще 5-6 хвилин з іншого боку.

7. Панкейкі подавайте з медом або варенням.

Приємного апетиту!

Японські панкейкі з шоколадом в домашніх умовах

Панкейкі з шоколадом – один з найпоширеніших десертів в японській кухні. Це повітряне і соковите ласощі можна готувати не тільки на сніданок. Подавати його можна з чаєм або молоком.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • шоколадна Паста – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 пакетик.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

1. На силіконовий килимок або пергамент викладіть порціями шоколадну пасту, покладіть заготовку в морозилку.

2. У мисці збийте яйця віночком до пишної піни. Потім додайте цукор і ванілін, ще раз добре збийте.

3. Потім до збитим яйцям додайте просіяне борошно, молоко, рослинне масло і розпушувач для тіста. Вимісіть тісто.

4. На добре розігріту сковороду викладайте тісто столовою ложкою.

5. Коли на поверхні почнуть з’являтися бульбашки, покладіть зверху замерзлу шоколадну начинку. На неї викладіть стільки тіста, щоб начинка повністю зникла.

6. Переверніть панкейк і смажте до готовності з другої сторони.

7. Готові панкейкі з шоколадом подавайте на стіл відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Дуже смачні японські панкейкі з нутеллою

Щоб смачно почати свій день, приготуйте на сніданок неймовірно пишні японські панкейкі з нутеллою. Рецепт цієї страви зовсім не складний, але він точно припаде до смаку усій родині.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Паста шоколадна Нутелла – 10 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.
  • Цукор – 45 гр.
  • Сіль – 1/8 ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко – 260 мл
  • Масло рослинне – для змазування сковороди.

Процес приготування:

1. Необхідно заздалегідь підготувати начинку. Для цього на силіконовий килимок викладіть шоколадну пасту порціями на відстані один від одного. Приберіть нутеллу в морозилку, поки займаєтеся панкейками.

2. У миску всипте просіяне борошно і розпушувач, додати цукор і щіпку солі. В центрі сухої суміші зробіть невелике заглиблення і розбийте в неї яйце.

3. Перемішайте інгредієнти і далі влийте молоко, ще раз все добре перемішайте.

4. Добре розігрійте сковороду. Перед приготуванням першого млинця, змастіть сковороду невеликою кількістю рослинного масла. Столовою ложкою викладіть тісто, надайте йому круглу форму. Зверху на тісто покладіть замерзлу нутеллу.

5. Закрийте шоколадну начинку шаром тесту. Потім акуратно переверніть панкейк і смажте його з другого боку до готовності.

6. Панкейкі подавайте на стіл відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт японських панкейків дораяки

Про походження цієї страви навіть є легенда. У перекладі з японської мови «дораяки» – це смажений гонг. Під час однієї з своїх подорожей самурай забув свій гонг у селянина. А той почав використовувати гонг для приготування круглих пиріжків. Звідси і з’явилася ця назва.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Вода – 50 мл
  • Борошно – 130 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Для начинки:
  • бобова Паста солодка Анко – 150 гр.
  • Вершки – 50 гр.
  • Цукор – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Яйця розбийте в миску, збийте їх з цукром. Потім додати рідкий мед і продовжуйте збивати ще 3-4 хвилини.

2. Соду погасите в 50 мілілітрах закипілої води і додайте до збитим яйця, перемішайте. Далі всипте просіяне борошно, перемішайте і залиште тісто на півгодини.

3. Розігрійте сковороду, змастіть її невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть на неї тісто, сформуйте круглі панкейкі. Як тільки поверхня почне пузиритися, можна перевертати.

4. Вершки збийте з цукром до стійких піків, потім додайте пасту Анко і перемішайте крем.

5. Викладіть начинку на середину панкейка, зверху покладіть другий млинець і злегка притисніть. Японські панкейкі дораяки готові.

Приємного апетиту!