Різдвяне печиво – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Різдвяне печиво — це ласощі, яке створює неймовірну святкову атмосферу. До процесу залучають дітей, виходить весело і забавно. Печиво можна використовувати для прикраси ялинки, подарункових сувенірів або смачного частування. Рецептів апетитного ласощі досить багато і у підбірці зібрані найбільш популярні.

Імбирне печиво на Різдво

Імбирне печиво на Різдво передає незвичайне диво чудового сімейного свята. Домашня випічка готується з легкістю. Навіть діти можуть брати участь у захоплюючому процесі. Запашне частування сподобається і дорослим, і дітям. Імбирне печиво ми печемо не тільки на Різдво. У холодну пору року це більш ніж актуально.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Масло вершкове 100 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Мед 3 ст. л.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Розпушувач 1.5 ч. л.
  • Імбир 1 ст. л.
  • Мускатний горіх мелений 1 щіпка
  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Какао-порошок 1 ст. л.
  • Цукрові олівці для малювання для декору і за бажанням

Процес приготування:

  1. М’яке масло з’єднайте з цукровим піском з допомогою електроприладу.
  2. Влийте рідкий мед і знову змішайте.
  3. Вбийте яйце і об’єднайте складові.
  4. В отриману масу просіяти какао-порошок, мелений імбир, корицю і мускатний горіх. Розмішайте лопаткою.
  5. Далі поступово введіть суміш з просіяного борошна і розпушувача. Кількість борошна може змінюватись в залежності від сорту і її вологості. Тісто повинне вийти еластичним і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.
  6. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт.
  7. Спеціальними вирубками виріжте фігурки.
  8. Деко простелите папером для випічки і акуратно перенесіть заготовки.
  9. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 10 хвилин. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і будуть готові до прикраси. Задекоріруйте печиво глазур’ю або цукровими олівцями за бажанням.
  10. Пригощайте рідних і близьких ароматною випічкою. Приємного насолоди!