Різдвяне печиво – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Різдвяне печиво — це ласощі, яке створює неймовірну святкову атмосферу. До процесу залучають дітей, виходить весело і забавно. Печиво можна використовувати для прикраси ялинки, подарункових сувенірів або смачного частування. Рецептів апетитного ласощі досить багато і у підбірці зібрані найбільш популярні.

Імбирне печиво на Різдво

Імбирне печиво на Різдво передає незвичайне диво чудового сімейного свята. Домашня випічка готується з легкістю. Навіть діти можуть брати участь у захоплюючому процесі. Запашне частування сподобається і дорослим, і дітям. Імбирне печиво ми печемо не тільки на Різдво. У холодну пору року це більш ніж актуально.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Масло вершкове 100 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Мед 3 ст. л.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Розпушувач 1.5 ч. л.
  • Імбир 1 ст. л.
  • Мускатний горіх мелений 1 щіпка
  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Какао-порошок 1 ст. л.
  • Цукрові олівці для малювання для декору і за бажанням

Процес приготування:

  1. М’яке масло з’єднайте з цукровим піском з допомогою електроприладу.
  2. Влийте рідкий мед і знову змішайте.
  3. Вбийте яйце і об’єднайте складові.
  4. В отриману масу просіяти какао-порошок, мелений імбир, корицю і мускатний горіх. Розмішайте лопаткою.
  5. Далі поступово введіть суміш з просіяного борошна і розпушувача. Кількість борошна може змінюватись в залежності від сорту і її вологості. Тісто повинне вийти еластичним і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.
  6. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт.
  7. Спеціальними вирубками виріжте фігурки.
  8. Деко простелите папером для випічки і акуратно перенесіть заготовки.
  9. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 10 хвилин. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і будуть готові до прикраси. Задекоріруйте печиво глазур’ю або цукровими олівцями за бажанням.
  10. Пригощайте рідних і близьких ароматною випічкою. Приємного насолоди!

Різдвяне печиво з глазур’ю

Різдвяне печиво з глазур’ю зможе приготувати кожен. Процес зовсім нескладний. Тісто готується без проблем, а от з глазур’ю доведеться трохи повозитися. Процес покриття кольоровим шаром апетитного печива досить цікавий. Діти дуже люблять експериментувати і розфарбовувати пісочний заготовки.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 10

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 65 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Імбир – 1/2 ч. л.
  • мускатний Горіх – 1/2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 380 гр.

Глазур:

  • Барвник харчовий – за бажанням.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 120 гр.
  • Кондитерська посипання – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть інгредієнти для запашного ласощі.

Крок 2. Вершкове масло розтопіть.

Крок 3. До розтопленого масла всипте цукровий пісок. У мене тростинний цукор. Змішайте масу до повного розчинення цукрових кристаликів.

Крок 4. Додайте мед.

Крок 5. Насипте соду, корицю, імбир і мускатний горіх. Вмішайте в масу.

Крок 6. Вбийте яйце і об’єднайте складові.

Крок 7. Далі поступово введіть просіяне борошно. Кількість борошна може змінюватись в залежності від сорту і її вологості.

Крок 8. Тісто повинне вийти еластичним і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.

Крок 9. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт товщиною 5-6 мл Спеціальними вирубками виріжте фігурки. Деко простелите папером для випічки і акуратно перенесіть заготовки.

Крок 10. Чим більше формочок у вас є, тим цікавіше буде асортимент виробів.

Крок 11. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 10-15 хвилин.

Крок 12. Яєчний білок вилийте в миску, почніть збивати на мінімальній швидкості, влийте лимонний сік і продовжуйте змішувати.

Крок 13. Насипте цукрову пудру і збивайте до густої піни.

Крок 14. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і будуть готові до прикраси. Глазур перекладіть в кондитерський мішок і зробіть контур.

Крок 15. Решту глазур фарбувати харчовими барвниками. Задекоріруйте печиво глазур’ю та кондитерської посипкою. Дайте повністю застигнути. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся святковим частуванням. Приємного насолоди!

Шоколадне печиво на Різдво

Шоколадне печиво на Різдво виглядає просто приголомшливо і реалістично. Шоколадні шишки відмінно підійдуть для прикраси ялинової красуні. Випічка печива дуже подобається дітям. Якщо ви хочете захопити своєї дитини, скористайтеся цим чудовим рецептом.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 15

Склад:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Какао-порошок – 25 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукрова пудра – 90 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть інгредієнти для красивого частування.

Крок 2. М’яке вершкове масло змішайте з сіллю і всипте 80 грамів цукрової пудри.

Крок 3. Змішати до однорідності.

Крок 4. Вилийте рафіновану олію і збийте яйце.

Крок 5. Розітріть до гладкої суміші.

Крок 6. Просіяти какао-порошок.

Крок 7. Змішайте.

Крок 8. Насипте половину просіяного борошна і розпушувач. Змішайте.

Крок 9. Слідом всипте муку. Тісто повинне вийти еластичним і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.

Крок 10. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном, грудку розділіть на однакові шматочки.

Крок 11. З кожної частини сформуйте шишки. З допомогою ножа зробіть красивий малюнок.

Крок 12. Якщо будете робити іграшки на ялинку зробіть отвори.

Крок 13. Деко простелите папером для випічки і акуратно перенесіть заготовки.

Крок 14. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 15-25 хвилин.

Крок 15. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і будуть готові до прикраси.

Крок 16. Посипте залишками цукрової пудри.

Крок 17. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся святковим частуванням.

Крок 18. Заготівлі з отворами просуньте мотузочки і повісьте на ялинку. Приємного насолоди!

Різдвяне печиво з імбиром і корицею

Різдвяне печиво з імбиром і корицею виходить незвичайним. Казкові фігурки виходять настільки гарними, що їх шкода їсти. Запашні заготовки при випіканні зводять з розуму. Якщо ви плануєте, піч печиво на Різдво і не тільки, рекомендую запастися різними вирубками. Чим їх більше, тим цікавіше буде асортимент солодощів.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 10

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сода – 2 ч. л.
  • Мед/патока – 165 гр.
  • Борошно пшеничне – 530 гр.
  • Мелений імбир – 1,5 ч. л.
  • Мелений запашний перець – 1 ч. л.
  • Мелена кориця – 1 ч. л.
  • Мелена гвоздика – 1 ч. л.

Для глазурі:

  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Білки яєчні – 1 шт.
  • Харчовий барвник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло, мед, цукор, порошок імбиру, запашний перець, мелену корицю і гвоздику відправте в сотейник і розтопіть на середній конфорці. Кількість прянощів можна відрегулювати за власним уподобанням.

Крок 2. У киплячу масу всипте соду і швидко перемішайте. Почнеться реакція гасіння. Маса збільшиться. Зніміть з конфорки.

Крок 3. Злегка остудіть суміш і вбийте яйце. Інтенсивними рухами об’єднайте інгредієнти. Далі по трохи всипте борошно. Кількість борошна може змінюватись в залежності від сорту і її вологості. Тісто вийде м’яким і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.

Крок 4. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт. Спеціальними вирубками виріжте фігурки. Чим більше формочок у вас є, тим цікавіше буде асортимент виробів. Різдвяні фігурки дарують друзям і частують рідних і близьких.

Крок 5. Деко простелите папером для випічки або силіконовим килимком і акуратно перенесіть заготовки. В прогріту до 170 градусів духовку помістіть деко і запікайте 10-15 хвилин.

Крок 6. Яєчний білок вилийте в миску, почніть збивати на мінімальній швидкості. Насипте цукрову пудру і збивайте до густої в’язкої маси.

Крок 7. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і можна зайнятися декором. Кондитерський мішок наповніть глазур’ю і намалюйте контур. Решту білкову заготівлю фарбувати харчовими барвниками. Задекоріруйте печиво глазур’ю та кондитерської посипкою. Дайте повністю застигнути.

Крок 8. Кличте друзів на дегустацію запашних фігурок і насолоджуйтеся святковим частуванням. Будьте уважні і дізнайтеся гостей, чи є алергія на компоненти. Найчастіше може виникнути алергічна реакція на мед. Приємного насолоди!

Різдвяне печиво з джемом

Різдвяне печиво з джемом – ще один цікавий рецепт, який не обтяжить вас. Процес досить простий і надзвичайно цікавий. Кличте дітей і втілюйте в життя чарівну задумку. Ласощі виходить неймовірно апетитною і красивим. Не потрібно володіти спеціальними знаннями, щоб вразити гостей.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Ванілін/ванільний цукор – 1,5 гр./1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Борошно – 350 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Мигдальна борошно – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Апельсиновий джем – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’яке масло змішайте ваніліном і цукровою пудрою. Апельсин обдайте окропом і обсушити, зніміть цедру і відправте до інших складових.

Крок 2. Об’єднайте масу міксером до однорідності.

Крок 3. Окремо з’єднайте звичайну і мигдалеву борошно, сіль і розпушувач.

Крок 4. До сухої суміші відправте масляну суміш. Розітріть в крихту.

Крок 5. З апельсина вичавити сік. Вилийте в крихту.

Крок 6. Тісто зберіть в кому і розділіть на два рівних грудочки. Отримані грудочки складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод.

Крок 7. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт товщиною 5-6 мл Спеціальними вирубками виріжте фігурки. Деко простелите папером для випічки або килимком і акуратно перенесіть заготовки. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 10 хвилин.

Крок 8. Другу половину тіста розкачайте в пласт. Вирубками виріжте фігурки, всередині за формою вирізати отвори меншого розміру, щоб вийшли бортики. Запікайте 10 хвилин.

Крок 9. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють. Заготовки промажте апельсиновим джемом, зверху накрийте заготовками з отворами. Отвори заповніть джемом. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся святковим частуванням. Приємного насолоди!

Мигдальне печиво в домашніх умовах

Мигдальне печиво в домашніх умовах вийде у кожного. Рецепт до неподобства простий. Якщо немає мигдальної муки, досить змолоти горіхи самостійно. Неймовірно красиві солодощі використовують як частування або прикраса пухнастої ялинки. Діти в захваті, а гості без розуму від ласощів.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Масло топлене – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • мигдальна Борошно – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Темний шоколад – 90 гр.
  • Кондитерська посипання – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть інгредієнти для запашного ласощі. Вершкове масло розтопіть.

Крок 2. Окремо з’єднайте звичайну і мигдалеву борошно, цукровий пісок, сіль і розпушувач.

Крок 3. Змішайте суміш до однорідності.

Крок 4. До сухої маси влийте розтоплене масло і яйця. Замісіть тісто.

Крок 5. Тісто повинне вийти еластичним і незабитим. Якщо є вільний час, одержаний грудку складіть у пакет і помістіть хвилин на 30 в холод. Якщо часу немає, приступайте до наступного кроку.

Крок 6. Посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт. Спеціальними вирубками виріжте фігурки.

Крок 7. Деко простелите папером для випічки і акуратно перенесіть заготовки. Чим більше формочок у вас є, тим цікавіше буде асортимент.

Крок 8. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 15 хвилин. Гаряче печиво остудіть.

Крок 9. При охолодженні вироби затвердіють і будуть готові до прикраси. Для прикраси у мене кондитерська посипання і плитка темного шоколаду.

Крок 10. Розтопіть шоколад.

Крок 11. Остиглі печеньки занурте в шоколадну глазур і присипте кондитерської посипкою. Дайте повністю застигнути. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся святковим частуванням. Приємного насолоди!

Медове печиво

Медове печиво передає неймовірну атмосферу чарівного свята. Ароматна випічка готується просто. Для мене це самий простий рецепт, але потрібно бути обережним і заздалегідь дізнатися чи є у гостей алергічна реакція на мед, щоб свято не мало неприємних наслідків.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Шоколадна стружка – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Білки яєчні – 1 шт.
  • Мед – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Кондитерська посипання – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Мед складіть у сотейник і розтопіть до стану рідини.

Крок 2. Цукровий пісок висипте в сковорідку і розтопіть на повільному вогні. Коли кристали почнуть танути, влийте трохи води і постійно помішуючи, доведіть до стану карамелі.

Крок 3. Готову карамель перелийте в розтанув мед. Якщо хочете, додайте улюблені прянощі.

Крок 4. Всипте 2 столові ложки борошна.

Крок 5. Змішайте і здобріть вершковим маслом. Розтопіть і приберіть з конфорки.

Крок 6. Масу вилийте в миску. Розбийте яйце і інтенсивними рухами об’єднайте складові.

Крок 7. Далі поступово введіть борошно. Кількість борошна може змінюватись в залежності від сорту і її вологості. Тісто повинне вийти еластичним і незабитим. Отриманий згусток складіть у пакет і помістіть на 2 години на холод.

Крок 8. Коли тісто охололи, посипте робочу поверхню борошном і розкачайте пласт товщиною 3-5 мл

Крок 9. Новорічними вирубками виріжте фігурки. Деко простелите папером для випічки і акуратно перенесіть заготовки. Чим більше формочок є, тим цікавіше буде асортимент солодощів.

Крок 10. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть деко і запікайте 10 хвилин. Яєчний білок вилийте в миску, почніть збивати на мінімальній швидкості. Насипте цукрову пудру і збивайте до густої піни.

Крок 11. Гаряче печиво остудіть. При охолодженні вироби затвердіють і будуть готові до прикраси. Глазур перекладіть в кондитерський мішок і зробіть контур.

Крок 12. Задекоріруйте за бажанням кондитерської посипкою. Дайте повністю застигнути. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся казковими солодощами. Приємного насолоди!

Різдвяне печиво з горіхами

Різдвяне печиво з горіхами виходить незвичайно красивим і смачним. Побачивши шикарні солодощі вперше, я запам’ятала його назавжди. Готую ласощі не тільки на Різдво, але і на інші свята. Гості переповнені захопленими почуттями і обдаровують компліментами. Улюблені люди раді і я щаслива!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Джем – 150 гр.
  • Горіх мускатний мелений – 1/4 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Волоські горіхи рубані – 150 гр.
  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.
  • Цукрова пудра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте необхідні інгредієнти для чарівного ласощі.

Крок 2. Волоські ядра перекрутіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кавомолки.

Крок 3. У мисці змішайте просіяне борошно, мускатний горіх, корицю і імбирний порошок. Кількість прянощів відрегулюйте самостійно.

Крок 4. Яйця розділити на жовтки і білки.

Крок 5. Розтоплене масло з’єднайте з цукром.

Крок 6. Пишну масу присоліть, та введіть жовтки. Змішайте.

Крок 7. До отриманої суміші введіть сухі компоненти.

Крок 8. Змішайте вміст. Мені зручніше вимішувати тісто вручну, але можна застосувати електроприлад.

Крок 9. З ароматною заготовки сформуйте круглі заготовки, занурте у збиті білки і обваляйте в подрібнених волоських горіхах. Білок спрацює як «цемент».

Крок 10. Деко вистелити якісним пергаментом і акуратно перенесіть заготовки. В середині кожної заготовки зробіть ямку, я використовую кришку від пляшки.

Крок 11. В прогріту до 180 градусів духовку помістіть заготовки і випікайте 15-20 хвилин. Гарячі вироби охолодіть.

Крок 12. Поглиблення заповніть джемом. Джем вибирайте свій улюблений. Густе повидло теж підійде.

Крок 13. Припорошите вироби цукровою пудрою.

Крок 14. Кличте друзів і дегустуйте шикарне ласощі. Ароматне частування виглядає неймовірно привабливо, від одного тільки зовнішнього вигляду і незвичайного запаху можна зійти з розуму. Приємного чаювання!