Шарлотка з абрикосами – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Ніжна м’якоть абрикоса при випіканні розкриває всі свої смакові якості. Ви відразу ж відчуєте медово-цукрову нотку у смаку, яка доповнюється непомітною і вельми делікатною кислинкою. Поспішайте наповнити свій будинок неймовірним ароматом і подарувати друзям частинку свого тепла.

Пишна шарлотка з абрикосами в духовці

М’яка і пишна шарлотка необов’язково повинна бути яблучної. Пиріг покриється рум’яною хрусткою скоринкою, під якою вдало сховаються яскраві жовті абрикоси, які кричать про сонце, літо і прекрасному настрої.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Абрикос 1 кг
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Борошно пшеничне 180 гр.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Масло вершкове для змащування

Процес приготування:

  1. Як спекти смачну шарлотку з абрикосами в духовці? Абрикоси добре промиваємо, висушуємо і нарізаємо спочатку половинками, а потім часточками.
  2. Злегка підталим змащуємо вершковим маслом форму для запікання шарлотки. Потім підготовлену форму відправляємо в холодильник.
  3. Для приготування тіста розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків, після чого залишаємо їх у холодильнику чекати подальшого використання.
  4. А жовтки збиваємо відразу ж за допомогою міксера до того моменту, поки вони не побіліють. Не припиняючи роботу міксера, поступово засипаємо цукровий пісок і продовжуємо збивати на малих обертах до збільшення маси в об’ємі.
  5. У збиті жовтки додаємо просіяне з розпушувачем борошно пшеничне і за допомогою міксера доводимо все до однорідності.
  6. До охолодженим білків додаємо трохи солі і збиваємо до появи гострих піків. Після чого вмішуємо їх легкими рухами знизу вгору в щільну борошняну масу.
  7. Виймаємо з холодильника змащену маслом форму і наповнюємо абрикосами. Рівномірно розподілені фрукти заливаємо готовим тестом і ставимо випікатися протягом 30 хвилин в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.
  8. За цей час перевіряємо готовність пирога за допомогою дерев’яної шпажки, на виході вона повинна залишатися сухою. Готову шарлотку злегка остуджуємо і порційно подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Повітряна шарлотка з абрикосами на кефірі в духовці

Один прекрасний зовнішній вигляд коштує того, щоб витратити на приготування даної шарлотки годину свого часу. Поєднання двох видів борошна у взаємодії з кефіром допоможе домогтися пористого, пишного і разом з тим щільного тіста, яке зможе утримати консервовані абрикоси на поверхні.

Час готування: 50-55 хв.

Час приготування:35 хв.

Порцій – 6-8.

Склад:

  • Абрикоси консервовані – 400 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Мука кукурудзяна – 45 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,2 ч. л.
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Для тесту в кефір кімнатної температури засипаємо цукровий пісок, сіль і добре перемішуємо за допомогою віночка.

2. У цю ж миску вбиваємо курячі яйця і продовжуємо збивати до однорідності.

3. В однорідну рідку масу вмішуємо розтоплене вершкове масло.

4. Слідом просіваємо пшеничну і кукурудзяну муку, а в завершенні всипаємо харчову соду.

5. Таким чином замішуємо тісто, що нагадує за своєю консистенцією жирну сметану.

6. Форму для запікання промазуємо шматочком вершкового масла і присипаємо борошном, щоб уникнути пригорання.

7. Однорідне густе тісто рівномірно розподіляємо по всій поверхні підготовленої форми.

8. Так як абрикоси консервовані, ми їх спочатку перекладаємо в сито, щоб стікав сироп. І тільки після цього викладаємо їх у форму з тестом.

9. Шарлотку з абрикосами відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку протягом 35 хвилин. Перш ніж вийняти пиріг з форми, перевіряємо готовність тіста дерев’яною зубочисткою.

10. На остуджену шарлотку з абрикосами просіваємо цукрову пудру і подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Як спекти смачну шарлотку з абрикосами і яблуками?

Не можете визначитися з вибором фрукта, тоді сміливо беріть одразу два і у вас вийде фруктове асорті, яке оцінять і дорослі, і діти. А найбільш вдалим і гармонійним буде поєднання різних кислинок і смакових особливостей такого дуету, як яблука та абрикоси.

Час готування: 60-70 хв.

Час приготування:40-45 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 180-200 гр.
  • Цукор-пісок – 150-200 гр.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Абрикоси – 5-6 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Продукти дістаємо заздалегідь, щоб вони були кімнатної температури. Після цього білки відділяємо від жовтків і засипаємо рівною кількістю цукрового піску. І відразу ж приступаємо до взбиванню спочатку білків, потім жовтків до утворення пишної піни.

2. Потім дві збиті суміші з’єднуємо разом, і добре перемішуючи один з одним.

3. В отриману яєчну суміш просіваємо борошно пшеничне і знову збиваємо за допомогою міксера до максимальної однорідності.

4. Для начинки спочатку очищаємо яблука та абрикоси від шкірки, кісточок і потім довільно нарізаємо невеликими пластинками.

5. Форму для випічки застеляємо листом пергаментного паперу і заповнюємо подрібненими фруктами. Поверх шару фруктів виливаємо підготовлене тісто і ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку протягом 40-45 хвилин.

6. Через це час перевіряємо готовність пирога і залишаємо остуджуватися, після чого нарізаємо на порції і подаємо до чаю.

Бажаємо приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт шарлотки з абрикосами на сметані

Таку шарлотку можна назвати ідеальною і подавати до святкового столу в найважливіші дати, адже сметанне тісто буквально тане в роті і не залишає після себе ні грама ваги, особливо в поєднанні з м’яким і соковитим абрикосом.

Час готування: 60 хв

Час приготування:35-40 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 150-180 гр.
  • Сметана – 130 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Абрикоси – 500 гр.
  • Пудра цукрова – за бажанням
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. До розбитих яєць всипаємо звичайний і ванільний цукор і збиваємо міксером на малих обертах до збільшення маси в об’ємі.

2. В однорідну яєчну масу акуратно вмішуємо сметану і збиваємо без використання міксера.

3. Після того, як рідка основа підготовлена, приступаємо до замішування тіста. Порційно всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і перемішуємо вміст лопаткою, намагаючись зберігати пишність тесту.

4. Продовжуємо перемішувати всі компоненти до тих пір, поки тісто не стане в міру густим і однорідним.

5. Форму для запікання змащуємо тонким шаром рослинного масла і зверху присипаємо цукровим піском.

6. Абрикоси добре промиваємо, розрізаємо на дві половинки і, видаливши всі кісточки, викладаємо на дно форми.

7. Форму з абрикосами наповнюємо тестом, закриваючи весь вільний простір між фруктами.

8. У завершенні розгладжуємо тісто за допомогою лопатки або ложки і ставимо випікатися в розігріту до 170 градусів духовку протягом 35-40 хвилин. Час може змінюватись в залежності від особливостей вашої духовки.

9. По закінченню цього часу перевіряємо готовність тіста дерев’яною шпажкою, яка на виході повинна залишатися сухою.

10. Сметанную шарлотку з абрикосами присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу, розділивши на порції.

Бажаємо приємного чаювання!

Сирна шарлотка з абрикосами в домашніх умовах

В міру солодка хрустка основа з пісочного тіста витримує смачну сирну начинку з абрикосами. Після першого шматочка ваші гості прийдуть в захват і вже буде не важливо, ви назвете це пирогом, абрикосової шарлоткою або класичним чізкейком.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 45 хв.

Порцій – 6-8.

Склад:

  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • пекарський Порошок – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 200-220 гр.

Для начинки:

  • Абрикоси – 10-12 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • ваніль – за смаком.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку з’єднаємо всі сухі інгредієнти. У просіяне пшеничне борошно всипаємо пекарський порошок, цукор-пісок, цукрову пудру і в завершенні нарізане масло. Весь вміст перетираємо в крихту.

2. Потім додаємо відокремлені від білків, жовтки і активно замішуємо еластичне тісто. Прямо в тарілку залишаємо його в холодильнику приблизно на 30 хвилин.

3. Для приготування начинки сир протираємо через сито, таким самим чином ми позбавляємо від зайвих крупинок.

4. У протертий сир додаємо яйця, 100 грам цукру і пару крапель екстракту ванілі. Все добре перемішуємо.

5. Потім всипаємо борошно пшеничне і знову перемішуємо до повної однорідності.

6. З добре промитих абрикосів видаляємо кісточки і нарізаємо фрукти невеликими шматочками.

7. Від охолодженого тіста відокремлюємо четверту частину, а більшу розкачуємо у вигляді тонкого шару і викладаємо у форму, щільно притискаючи до дна і країв. Потім за допомогою вилки робимо отвори для виходу пари.

8. Щоб тісто основа рівномірно выпеклась і не деформувалася, покриваємо її пергаментним папером і засипаємо будь крупою. У такому вигляді відправляємо випікатися в розігріту духовку протягом 13 хвилин.

9. Четверту частину тіста тонко розкачуємо і за допомогою гострого ножа нарізаємо смужками.

10. Через 13-15 хвилин виймаємо форму з основою для пирога і прибираємо присипану крупою папір.

11. Коли основа трохи остудилася, наповнюємо її абрикосами.

12. Зверху викладаємо сирну начинку, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.

13. Поверх сирної начинки викладаємо смужки тіста, формуючи з них сітку. Сирний чізкейк з абрикосами випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини.

14. Через цей час тісто з начинкою схопилося і затверділи, а це значить, що пиріг можна остуджувати та швидко подавати до столу.

Бажаємо приємного апетиту!