Ніжна м’якоть абрикоса при випіканні розкриває всі свої смакові якості. Ви відразу ж відчуєте медово-цукрову нотку у смаку, яка доповнюється непомітною і вельми делікатною кислинкою. Поспішайте наповнити свій будинок неймовірним ароматом і подарувати друзям частинку свого тепла.
Пишна шарлотка з абрикосами в духовці
М’яка і пишна шарлотка необов’язково повинна бути яблучної. Пиріг покриється рум’яною хрусткою скоринкою, під якою вдало сховаються яскраві жовті абрикоси, які кричать про сонце, літо і прекрасному настрої.
Інгредієнти на
6 порц.
- Абрикос 1 кг
- Яйце куряче 4 шт.
- Борошно пшеничне 180 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Розпушувач 1 ч. л.
- Масло вершкове для змащування
Процес приготування:
- Як спекти смачну шарлотку з абрикосами в духовці? Абрикоси добре промиваємо, висушуємо і нарізаємо спочатку половинками, а потім часточками.
- Злегка підталим змащуємо вершковим маслом форму для запікання шарлотки. Потім підготовлену форму відправляємо в холодильник.
- Для приготування тіста розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків, після чого залишаємо їх у холодильнику чекати подальшого використання.
- А жовтки збиваємо відразу ж за допомогою міксера до того моменту, поки вони не побіліють. Не припиняючи роботу міксера, поступово засипаємо цукровий пісок і продовжуємо збивати на малих обертах до збільшення маси в об’ємі.
- У збиті жовтки додаємо просіяне з розпушувачем борошно пшеничне і за допомогою міксера доводимо все до однорідності.
- До охолодженим білків додаємо трохи солі і збиваємо до появи гострих піків. Після чого вмішуємо їх легкими рухами знизу вгору в щільну борошняну масу.
- Виймаємо з холодильника змащену маслом форму і наповнюємо абрикосами. Рівномірно розподілені фрукти заливаємо готовим тестом і ставимо випікатися протягом 30 хвилин в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.
- За цей час перевіряємо готовність пирога за допомогою дерев’яної шпажки, на виході вона повинна залишатися сухою. Готову шарлотку злегка остуджуємо і порційно подаємо до столу.
Бажаємо приємного апетиту!
Повітряна шарлотка з абрикосами на кефірі в духовці
Один прекрасний зовнішній вигляд коштує того, щоб витратити на приготування даної шарлотки годину свого часу. Поєднання двох видів борошна у взаємодії з кефіром допоможе домогтися пористого, пишного і разом з тим щільного тіста, яке зможе утримати консервовані абрикоси на поверхні.
Час готування: 50-55 хв.
Час приготування:35 хв.
Порцій – 6-8.
Склад:
- Абрикоси консервовані – 400 гр.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Мука кукурудзяна – 45 гр.
- Кефір – 200 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 0,2 ч. л.
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Для тесту в кефір кімнатної температури засипаємо цукровий пісок, сіль і добре перемішуємо за допомогою віночка.
2. У цю ж миску вбиваємо курячі яйця і продовжуємо збивати до однорідності.
3. В однорідну рідку масу вмішуємо розтоплене вершкове масло.
4. Слідом просіваємо пшеничну і кукурудзяну муку, а в завершенні всипаємо харчову соду.
5. Таким чином замішуємо тісто, що нагадує за своєю консистенцією жирну сметану.
6. Форму для запікання промазуємо шматочком вершкового масла і присипаємо борошном, щоб уникнути пригорання.
7. Однорідне густе тісто рівномірно розподіляємо по всій поверхні підготовленої форми.
8. Так як абрикоси консервовані, ми їх спочатку перекладаємо в сито, щоб стікав сироп. І тільки після цього викладаємо їх у форму з тестом.
9. Шарлотку з абрикосами відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку протягом 35 хвилин. Перш ніж вийняти пиріг з форми, перевіряємо готовність тіста дерев’яною зубочисткою.
10. На остуджену шарлотку з абрикосами просіваємо цукрову пудру і подаємо до столу.
Бажаємо приємного апетиту!
Як спекти смачну шарлотку з абрикосами і яблуками?
Не можете визначитися з вибором фрукта, тоді сміливо беріть одразу два і у вас вийде фруктове асорті, яке оцінять і дорослі, і діти. А найбільш вдалим і гармонійним буде поєднання різних кислинок і смакових особливостей такого дуету, як яблука та абрикоси.
Час готування: 60-70 хв.
Час приготування:40-45 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Яйце куряче – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 180-200 гр.
- Цукор-пісок – 150-200 гр.
- Яблуко – 3 шт.
- Абрикоси – 5-6 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Продукти дістаємо заздалегідь, щоб вони були кімнатної температури. Після цього білки відділяємо від жовтків і засипаємо рівною кількістю цукрового піску. І відразу ж приступаємо до взбиванню спочатку білків, потім жовтків до утворення пишної піни.
2. Потім дві збиті суміші з’єднуємо разом, і добре перемішуючи один з одним.
3. В отриману яєчну суміш просіваємо борошно пшеничне і знову збиваємо за допомогою міксера до максимальної однорідності.
4. Для начинки спочатку очищаємо яблука та абрикоси від шкірки, кісточок і потім довільно нарізаємо невеликими пластинками.
5. Форму для випічки застеляємо листом пергаментного паперу і заповнюємо подрібненими фруктами. Поверх шару фруктів виливаємо підготовлене тісто і ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку протягом 40-45 хвилин.
6. Через це час перевіряємо готовність пирога і залишаємо остуджуватися, після чого нарізаємо на порції і подаємо до чаю.
Бажаємо приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт шарлотки з абрикосами на сметані
Таку шарлотку можна назвати ідеальною і подавати до святкового столу в найважливіші дати, адже сметанне тісто буквально тане в роті і не залишає після себе ні грама ваги, особливо в поєднанні з м’яким і соковитим абрикосом.
Час готування: 60 хв
Час приготування:35-40 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Яйце куряче – 3 шт.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Борошно пшеничне – 150-180 гр.
- Сметана – 130 гр.
- Розпушувач – 10 гр.
- Абрикоси – 500 гр.
- Пудра цукрова – за бажанням
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. До розбитих яєць всипаємо звичайний і ванільний цукор і збиваємо міксером на малих обертах до збільшення маси в об’ємі.
2. В однорідну яєчну масу акуратно вмішуємо сметану і збиваємо без використання міксера.
3. Після того, як рідка основа підготовлена, приступаємо до замішування тіста. Порційно всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і перемішуємо вміст лопаткою, намагаючись зберігати пишність тесту.
4. Продовжуємо перемішувати всі компоненти до тих пір, поки тісто не стане в міру густим і однорідним.
5. Форму для запікання змащуємо тонким шаром рослинного масла і зверху присипаємо цукровим піском.
6. Абрикоси добре промиваємо, розрізаємо на дві половинки і, видаливши всі кісточки, викладаємо на дно форми.
7. Форму з абрикосами наповнюємо тестом, закриваючи весь вільний простір між фруктами.
8. У завершенні розгладжуємо тісто за допомогою лопатки або ложки і ставимо випікатися в розігріту до 170 градусів духовку протягом 35-40 хвилин. Час може змінюватись в залежності від особливостей вашої духовки.
9. По закінченню цього часу перевіряємо готовність тіста дерев’яною шпажкою, яка на виході повинна залишатися сухою.
10. Сметанную шарлотку з абрикосами присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу, розділивши на порції.
Бажаємо приємного чаювання!
Сирна шарлотка з абрикосами в домашніх умовах
В міру солодка хрустка основа з пісочного тіста витримує смачну сирну начинку з абрикосами. Після першого шматочка ваші гості прийдуть в захват і вже буде не важливо, ви назвете це пирогом, абрикосової шарлоткою або класичним чізкейком.
Час приготування: 80 хв
Час приготування: 45 хв.
Порцій – 6-8.
Склад:
- Жовток яєчний – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- пекарський Порошок – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 200-220 гр.
Для начинки:
- Абрикоси – 10-12 шт.
- Сир – 200 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- ваніль – за смаком.
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку з’єднаємо всі сухі інгредієнти. У просіяне пшеничне борошно всипаємо пекарський порошок, цукор-пісок, цукрову пудру і в завершенні нарізане масло. Весь вміст перетираємо в крихту.
2. Потім додаємо відокремлені від білків, жовтки і активно замішуємо еластичне тісто. Прямо в тарілку залишаємо його в холодильнику приблизно на 30 хвилин.
3. Для приготування начинки сир протираємо через сито, таким самим чином ми позбавляємо від зайвих крупинок.
4. У протертий сир додаємо яйця, 100 грам цукру і пару крапель екстракту ванілі. Все добре перемішуємо.
5. Потім всипаємо борошно пшеничне і знову перемішуємо до повної однорідності.
6. З добре промитих абрикосів видаляємо кісточки і нарізаємо фрукти невеликими шматочками.
7. Від охолодженого тіста відокремлюємо четверту частину, а більшу розкачуємо у вигляді тонкого шару і викладаємо у форму, щільно притискаючи до дна і країв. Потім за допомогою вилки робимо отвори для виходу пари.
8. Щоб тісто основа рівномірно выпеклась і не деформувалася, покриваємо її пергаментним папером і засипаємо будь крупою. У такому вигляді відправляємо випікатися в розігріту духовку протягом 13 хвилин.
9. Четверту частину тіста тонко розкачуємо і за допомогою гострого ножа нарізаємо смужками.
10. Через 13-15 хвилин виймаємо форму з основою для пирога і прибираємо присипану крупою папір.
11. Коли основа трохи остудилася, наповнюємо її абрикосами.
12. Зверху викладаємо сирну начинку, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
13. Поверх сирної начинки викладаємо смужки тіста, формуючи з них сітку. Сирний чізкейк з абрикосами випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини.
14. Через цей час тісто з начинкою схопилося і затверділи, а це значить, що пиріг можна остуджувати та швидко подавати до столу.
Бажаємо приємного апетиту!